www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Entry Level Top Brand Vs. Chitara High-End Dar Noname


Laszlo Zsolt
 Share

Recommended Posts

Intrebarea se refera daca merita ca omul care s.a saturat de acustica si vrea sa treaca la chitara electrica sa isi ia o chitara no-brand, deci un Cort, Aria, HB dar dotata ca niste chitari de 1500 de euro, sau sa isi ia o chitara de la un producator well-known dar entry level, pentru ca bugetul atat ii permite. Ca sa fie si mai interesant sa spunem ca dispunem de un buget de 3000 de lei. In acest caz putem lua un Cort high-end pana in 2000, dar avem acces pe piata second-hand si la un Fender MIM, sau un Gibson LP entry-level.

Care ar fi decizia cea mai buna in acest caz?

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui să pui întrebarea mai direct şi să eviţi discuţiile paradoxale în cazul tău. Este o întrebare bună, însă, ţine de mai mulţi factori.

Sunt specificaţii pe care le găseşti la anumite branduri. Dacă aş vrea neck în genul Wizard, mi-aş lua Ibanez, dacă aş vrea compound radius, mi-aş lua Charvel sau Jackson. Sper că înţelegi în ce direcţie bat. Acum, sincer, nu prea mă omor să-mi scrie o anumită chestie pe headstock. Dacă o chitară îmi satisface dorinţa de a avea anumite specificaţii, nu mă prea interesează ce scrie pe headstock. Aş plăti un brand în mod special dacă mi-aş permite. Dar mai mult ca un moft, nu ca o necesitate. Am găsit modele de 1500 de lei ce ofereau aceleaşi specificaţii pe care le aveau chitare de 3000. Nu aş alege-o pe cea de 3000 dacă aş vrea o chitară la care să cânt, chiar dacă scrie un nume mai mare pe headstock.

 

Acum, referitor la ce am spus la început, să pui întrebarea mai direct. Eu, dacă aş avea o acustică, aş vrea să-mi iau o electrică şi aş dispune de 3000 de lei pentru treaba asta, mi-aş lua o chitară cu 500 şi un amplificator cu 2500. Foarte mulţi îşi iau prima electrică în ideea "chitara să fie bună". Dar dacă dai 3000 de lei pe o chitară şi 200 pe un amplificator, e urâtă treaba.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sunt de parere ca raspunsul la intrebarea ta este mult prea subiectiva ca sa afli decizia cea mai buna de alegere.

Pentru unii s-ar putea sa ofere o satisfactie mai mare aparitia scenica alaturi de un headstock bine cunoscut sau pur si simplu faptul de a poseda o chitara valoroasa. Personal, detin din ambele categorii de chitare si in ciuda faptului ca Fenderul meu este de cel putin 4-5 ori mai scump decat Cortul Z42, in ultimul an mai mult am cantat la ea, ba chiar a devenit prima chitara la concerte. Dozele sunt schimbate la ambele instrumente, iar sunetul lor ma multumeste la fel de mult.

Cu toate ca diferenta intre cele doua instrumente este mult mai accentuata decat intre un MIM Fender sau un Cort M600 (care ar corespunde descrierilor tale), decizia tot nu este atat de evidenta. De aici incolo totul depinde de gusturi si preferinte personale.

Link to comment
Share on other sites

Greu de decis. Un fenomen destul de des intilnit in Romania, din pacate, este urmatorul:

Iti cumperi o chitara mediocra. De banii ramasi iti cumperi si un amplificator, tot mediocru.

Peste ceva timp, dupa ce mai stringi niste bani, iti vinzi chitara si iei una buna. Cinti cu ea

prin amplificatorul mediocru si iti spui "hm, nu suna cu mult mai bine decit cealalta". O dai

si cu banii luati iti iei fie alte doua chitare, mediocre, fie o chitara mediocra si niste pedale

mediocre.

 

Tu de fapt vrei o chitara buna si un amplificator bun. De aceea este extrem de important

sa stii de la bun inceput ce fel de chitara si ce fel de amplificator cauti pentru ca, intre cele

doua achizitii, sa nu iti pierzi determinarea si banii strinsi.

 

Eu unul as opta pentru cea mai buna chitara americana (e OK si mexicana) pe care ti-o

permiti. Evita marcile asiatice, lemnul folosit acolo, chiar si la cele mai scumpe chitare,

este altul. Care nu suna neaparat mai prost, dar cu siguranta suna diferit de ceea ce te

astepti sa auzi. Si nu pierde din vedere amplificatorul, cu unul prost vei suna tot prost.

Sunt de acord! Multi fac greseala asta, inclusiv eu am facut-o odata. N-au rabdare 6 luni, un an, hai doi ani sa cante cu ceva simplu, ieftin, si in timpul asta sa stranga bani pentru o chitara cu adevarat buna, de calitate. Aveti rabdare fratilor, cantati cu chitara prin pc, exista guitar rig, amplitube,strangeti banu si luati-va ceva calumea! De exemplu eu, am avut si Epiphone Explorer si Gibson Explorer, si diferenta e de la cer la pamant, asa cum e si la Squier, Fender, Ibanez Gio, RG peste 500, sau chiar prestige,etc. Chiar zilele astea ma manca sa cumpar un Epiphone Explorer , sau un Gibson Explorer Melody Maker nou nout, si n-am facut-o, si nici n-am sa o fac! De ce? Pentru ca nu merita! Chitarele alea n-au ce vreau eu,fiecare are neajunsurile ei, si prefer sa stau, sa astept ,ca sa cumpar un Gibson adevarat.
Link to comment
Share on other sites

dudule ca sa fiu in trend cu 57 , nu stiam ca Japonia e pe continentul America ( N sau S) , o fi foarte proaste lemnele folosite la chitarile japoneze , sfaturile la modul general pot fi interpretate in multe feluri.

 

Uite de exemplu , daca iei un cort o sa-ti fie greu sa o vinzi la sub jumatate de pret , insa daca o sa ai un Gibson studio o sa-l vinzi la peste 60% din voaloarea initiala, ce sens are avea sa enumeram avantaje si dezavantaje , ca nu se aplica pt toti. Cat despre instrumentele pe care tu le numesti bune , bune pentru ca folosesc vopsele /electronice /lemn din materiale calitative? sau bune pentru ca au un CTC mai la sange decat firma Cort? e vorba de standarde cand zici bune?

 

Si apropo, cand parintii unuia au un venit de 500-900$ /luna in romania tu crezi ca o sa -i da copilul bani de Gibson Custom si Jcm? nu, o sa-si ia o chitara mediocra si un amp mediocru, fiecare are gusturile lui , spre exemplu de ce ai da atatia bani pe un fender Highway one cand defapt e aceasi chestie cu un mexican doar ca e fabricat in US? crezi ca au lemne mult mai bune? sau crezi ca electronica e cu totul deosebita dpdv al calitatii? nu , manopera e mai scumpa , de aici implicit si chitara e mai scumpa (deasemenea e proasta gandire pt americani "made in america " logo care mai costa cativa $$ in plus la pretul final.)

 

 

Si iti garantez eu ca daca e sa ajungi chitarist , ajungi chitarist si cu un Squier CV si un amplificator mediocru , mai ales la ce sonorizare este in concertele de la noi .

 

 

Personal daca ar fi sa aleg intre un high end de la Cort sau un medium de la Fender -mexic de exemplu as alege 90% fenderul deoarece il pot vinde la un pret mai bun si intr-un timp mai scurt ca si cortul , da asa sunt eu , ma gandesc tot timpul al afaceri, its all about money si sunt sigur ca multi dintre noi/voi au ales chitarile si un functie de asta, au cumparat chitari pt ca erau la un pret foarte bun si au scos si un eventual profit.

Edited by Jig
Link to comment
Share on other sites

Ai prea multe variabile in discutie.Cort,fender,gibson,aria,HB...

Eu sincer as exclude din start HB si Aria:cum a spus si Ionut,nici mama lui Harley Benton nu va suna nicioadata ca astea.

Apoi, cu 3000 de lei poti cumpara multe chitare bune,fie ele noi sau sh.Bine ar fi ca prietenul tau sa mearga sa incerce si sa cumpere ce-i place,mai ales ca nu a mai avut electrica.

Insa atentie,cantatul la chitara(electrica) e un hobby foarte costisitor :yay:,in mare parte si datorita mitologiei tonului.O tehnica de cantat buna e o baza excelenta pentru un ton bun ;)

Link to comment
Share on other sites

Din punct de vedere comercial o chitara facuta in SUA sau in Japonia achizitionata la un pret bun va avea o valoare de revanzare mult mai buna decat o chitara no name cumparata la cam acelasi pret.

 

Ca si chitarist prefer oricand sa iau chitara care ma reprezinta cel mai bine la o anumita suma. Acum ceva ani tin minte ca am vandut un Fender Stratocaster Standard MIM ca sa imi cumpar un Squier Classic Vibe. Si acum intre cele 2 chitari as alege Squier care in mod clar mi s-a parut mai apropiata de ceea ce imi doream eu de la un Stratocaster.

Link to comment
Share on other sites

" un Cort, Aria, HB dar dotata ca niste chitari de 1500 de euro" are silicoane, blindaj, bluetooth , iesire video sau ce :w00t:

Spune-i sa roage unul din userii mai avansati de pe forum sa mearga cu el sa isi ia chitara. Sigur o sa il ajute cineva. :respect:

Parerea mea este ca daca este incepator pe electrica, cu 5-8 mil poate sa nimereasca o chitara decenta , SH, pe care o poate schimba eventual ulterior.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc tuturor penru raspunsuri. Intrebarea mea a fost una generala, si nu la obiect, va cer scuze. Incerc sa expun mai detaliat problema. Ca si majoritatea celor care se apuca de invatat chitara, prietenul a inceput in perioada studentiei cu o acustica Reghin. A ajuns la un anumit nivel, insa griful chitarii s-a curbat, a fost incomod, nu s-a putut obisnui cu ea, pana la urma chitara a ajuns in coltul camerei. Au trecut vreo zece ani, si iar s-a apucat de cantat, pe o electro-acustica la o valoare de cca. 3000 de lei Simon&Patrick made in Canada. Vrea insa si o electrica, iar deja are un venit care ii permite ca rand pe rand sa isi ia scule de calitate. Pe langa cei 3000 de lei pentru chitara o sa aiba bani necesari sa ia si un amp pe lampa in jur de 50 W, si 2-3 pedale care se potrivesc stilului (ar vrea sa cante blues-rock). In vizor sunt chitara Strat sau LP. De la un producator noname s-ar putea cumpara defapt ambele din acest buget. Conform celor ce ati scris in acest topic (trebuie sa ma bazez pe opinia colegilor cu o experienta mai vasta in domeniu) am ajuns la concluzia ca scopul este sa gasim o chitara cu lemn bun, MIA daca se poate, chiar si unul Second hand. Dozele se mai pot schimba ulterior, cand ne permite bugetul. Deci un Gibson studio, sau un strat MIJ sau MIA, MIM. Colegul vrea o chitara pe care nu trebuie sa-l schimbe peste 2 ani.

Link to comment
Share on other sites

Intrebarea se refera daca merita ca omul care s.a saturat de acustica si vrea sa treaca la chitara electrica sa isi ia o chitara no-brand, deci un Cort, Aria, HB dar dotata ca niste chitari de 1500 de euro, sau sa isi ia o chitara de la un producator well-known dar entry level, pentru ca bugetul atat ii permite. Ca sa fie si mai interesant sa spunem ca dispunem de un buget de 3000 de lei. In acest caz putem lua un Cort high-end pana in 2000, dar avem acces pe piata second-hand si la un Fender MIM, sau un Gibson LP entry-level.

Care ar fi decizia cea mai buna in acest caz?

 

- saturat de acustica si vrea ..dar stie sa cante ???????? sau doar crede ca trece la desert ?

- Cort, Aria, HB ...nu sunt noname , sunt brand-uri cunoscute promavate de diferiti artisti ,peste tot

- Ce inseamna la tine High End ...? .

 

- Cum vad ca nu te pricepi prea mult cumpara o chitara de care-ti place tie ca forma si culoare , restul pana nu inveti sa canti la nivelul lui Satriani ,Vai < Malmsteen ...nu ai cum sa apreciezi sau sa simti vre-o diferenta .

 

Daca vrei sa impresionezi fetele sau prieteni chitaristi cumpara o chitara la pretul de cel putin 5000 $ altfel nu este interesant .

 

In magazine din Timisoara nu am vazut chitara mai scumpa de 10000 RON , era chitara Cehoslovaca sau Poloneza ..super buna .

Dar am vazut si chitare la 800 -1200 foartwe frunoase si bune ....

 

In cazul lemnului cel mai important este materialul ptr gatul chitarei ..ideal din artar prelucrat cu ceva rasini ..ca sa nu reactioneze la intemperii ...vant, ploaie , ninsoare , furtune , vant solar etc etc ...

 

Partil;e mecanice sa fie rezistente ,durabile ...de ex Schaller ..ar fi OK ptr vibrator m chei , si ce mai are din metal ..

Restul sunt aiureli .

 

Daca nu canti in ploaie , ger , umezeala , caldura tropicala ci i n conditii normale este OK orice chitara .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Stiu ca suna putin a snobism, dar daca tot a luat-o pe drumul asta ii recomand o chitara exact cum ai spus tu, facuta in SUA sau in Japonia. Sunt convins ca daca isi va lua o chitara clasificata ca no name sau facuta de un brand ca re nu este asa bine cotat va avea tot timpul o mica parere de rau ca nu a investit in ceva "de calitate - autentic - original - de firma - facut whatever" intelegeti voi. In general nu prea gasesti marci no name care sa fabrice in SUA, la fel si in Japonia.

 

Daca tot are o chitara canadiana poate ar fi o idee buna sa se uite si la chitarile Godin, sunt foarte bine facute si mai ieftine decat alte marci facute in zona aceea. Si ca intotdeauna chitarile second hand pot fi o afacere excelenta, daca stii ce si cum sa cumperi.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce sa iti raspund la intrebarea asta, doar ca am probat cateva Vintage V6 si nu m-au dat deloc pe spate ca sunet, ca finisaje sunt ok. La Highway nu stiu ce sa spun, sunt hit sau miss, am avut una din 2006 pe care o regret si acum, am probat altele care mi s-au parut mult sub cele mexicane (am avut o buna parte din modelele mexicane si am probat toate modelele uzuale facute in Mexic). Daca tot vrea sa isi ia strat macar sa ia un American Standard SH, e primul model care cred ca l-ar satisface in mare masura din toate punctele de vedere: sunet bun, dar nu exceptional, finisaje de calitate, lucratura buna, si mai ales materiale de calitate buna. E o chitara care si peste cativa ani se va mentine in conditii bune daca o ingrijesti si isi va pastra in mare masura valoarea.

 

Acelasi lucru il pot spune si despre Gibson Studio.

Link to comment
Share on other sites

Vintage V6 la cineva in concert? Mai bine finisata decat HW1? HW1 echivalenta cu mexicanele?

 

Mai oameni nu mai luati de bune tot felul de mituri de pe site-uri de amatori.

Daca aveti curiozitate mergeti la magazin (cand aveti drum prim Bucuresti sau prin alt oras cu reprezentanta) si probati cu incredere.

Dupa aceeea probati si V6 sau oricare alt Vintage de 7 milioane, chiar cu mama lor de doze schimbate.

 

Nu mai spun nimic ca ma doare capul si-mi creste tensiunea.

 

On-topic:

Daca posibilitatile financiare sunt ok, un instrument de calitate (asta inseamna un instrument al carui brand nu permite CTC-ului sa lase sa treaca lopeti cu defecte), cu un pret mare (care este oglinda directa a materialelor de calitate si manoperei de calitate) este totdeauna de recomandat. In primul rand acest instrument reprezinta un obiect de arta in sine pe care poti fara teama sa-l agati in peretele livingului daca vei renunta la cantat vreodata. Valoarea se conserva si poate fi o buna mostenire pe care o vei lasa copiilor, nepotilor etc...

 

Recomand Strat, Tele daca se prefera blues sau rocK sau LesPaul (studio sau standard) daca se vrea ceva mai hard sau chiar heavy. Blues se poate face si pe LesPaul de altfel.

Daca este pentru hobby, un amp bun de 5-15W este suficient, sau un procesor de top si o pereche de casti bune (sau toate cele de mai sus :) ...)

Link to comment
Share on other sites

tu esti o persoana foarte amuzanta, care ai niste gusturi bine fixate, in sensu ca daca eu iti zic de niste doze care le-ai probat si stii ca suna ca tigaile , n-ai ce sa mai faci, asa stii tu toata viata ca alea suna ca tigaile.

 

Thomas Blug in concert cu vintage v6 stock :

 

Apoi asculta aici intre mexicanul ala si atentie : FENDER AMERICAN nu highway one sa vezi ce diferente exista , intainte sa ramai cu parerile astea juvenile :

 

 

Chitaristul face chitara sa sune , nu chitara pe chitarist , toate-s facute din lemn. Cand o sa treci peste ideeile astea atunci o sa poti da sfaturi foarte foarte utile.

 

 

De exemplu chitarist roman care compune si totusi stie el una alta la chitara , are si studii si sunt sigur ca are si ureche , A . Rosulescu crezi ca de prost isi cumpara 1-2-3 chitari vintage? la cate are putea sa -si cumpere un Fender CS , considerentele astea sunt subiective , tu o sa zici ca aia suna bine , eu o sa -ti zic ca nu , discutie fara sens .

 

 

Ps : vezi ca scandura aia de vintage v6 suna destul de bine pe scena, right? mythbusted

Edited by Jig
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

tu esti o persoana foarte amuzanta, care ai niste gusturi bine fixate, in sensu ca daca eu iti zic de niste doze care le-ai probat si stii ca suna ca tigaile , n-ai ce sa mai faci, asa stii tu toata viata ca alea suna ca tigaile.

 

Thomas Blug in concert cu vintage v6 stock :

 

Apoi asculta aici intre mexicanul ala si atentie : FENDER AMERICAN nu highway one sa vezi ce diferente exista , intainte sa ramai cu parerile astea juvenile :

 

 

Chitaristul face chitara sa sune , nu chitara pe chitarist , toate-s facute din lemn. Cand o sa treci peste ideeile astea atunci o sa poti da sfaturi foarte foarte utile.

 

 

De exemplu chitarist roman care compune si totusi stie el una alta la chitara , are si studii si sunt sigur ca are si ureche , A . Rosulescu crezi ca de prost isi cumpara 1-2-3 chitari vintage? la cate are putea sa -si cumpere un Fender CS , considerentele astea sunt subiective , tu o sa zici ca aia suna bine , eu o sa -ti zic ca nu , discutie fara sens .

 

 

Ps : vezi ca scandura aia de vintage v6 suna destul de bine pe scena, right? mythbusted

 

Toate suna bine ...dar !!! in magazin inspectezi /controlezi cat de bine este finisata,de obicei in marea

majoritate sunt OK deoarece le face o masina ,,,un robot ..

Dar cat de stabile sunt pe scena ..ar fi diferenta cea mai mare .

Alta diferenta ar fi cat de fiabile sunt ..cat tine lacul pe ele, cat de repede se uzeaza tastele , cat de repede se uzeaza cheile , calusul /suruburile de reglaj cutitele la cele cu vibrator tip floyd si d'astea , ..,

 

Keiper -ul meu are lemn foarte bun suna adanc plin etc .

Dar toate partile de metal parca-s din plastilina ..

.menghina super lux cu reglaj al actiunii este inutilizabila sa largit filetul si neu se mai poate strange ca lumea....oricum o mai folosesc doar estompez corzile cu ea ,

,vibratorul original de pe chitara ( frumos aurit ) nu a fost bun nici macar o oara cand am incercat chitara ,,se oprea in vre-o trei pozitii unde vroia ,,,a fost schimbat am pus un Edge de la un Ibanez si e super ..cheile inca functioneaza ,,inelul de plastic ce este intre corpul chei si partea de care invarti sa rupt la 3 chei ,am obsercat ca se invart foarte greu ,,din cauz aca lipsea inelul "melcul " a coborat so se freca foarte tare de corpul chei .

am pus de la alte chei ce am gasit in talcioc.de la un gat rupt de chitara Cort ..asa ca mai am chei de rezerva daca se duc cumva dar cad ca sunt OK deocamdata .

 

Restul este OK ..potmetrele le-am dat cu spray de contact si sunt bune ... Am splitat dozele ..

Are sutain bun pe tot gatul in toate pozitiile sunt multmit la 950 RON si schimbatul vibratorului este OK.

 

 

La chitara Vintage (fatstrat ) .,,scartaie potmetrele , vibratorul este OK ..pragusul din plastic grafitat este OK nu agatza corzile , soundul nu este ce sa asteapta de la un corp de mahon dar este buna la tavaleala .repetitii ..la vibrator a trebuit sa schimb calusurile cu din cele de la Strat caci erau din tabla indoita nefinisata de bavura si taiau corzile ,,,am incercat sa le slefuiesc dar avand vibrator de Strat am folosit cakusurile ,,nu am pus vibr.de Srat caci acesta de la Vintage ( Willkinson scria pe el)

are vratul neted ,fara filet ce intra in locasul ei intr-o bucse de teflon nu are nici un pic de joc este super ..cheile sint cred ca din cava plastic caci nu sunt reci dar inca rezista ,,nu am trantit-o inca ..hehe . gatul este bun nu prea reactioneaza la schimbare de temperatura ,,,doar ca lacul incolor parca nu ar exista ,,se inegreste gatul de parca ar fi nelacuit ...

 

A ,,,si ce mai are fain ..cheile au doua orificii la 90 Grade una supra alta in care daca fixezi coarda si doar cu o singura spira

ifasurata nu mai scapa ,,asa ca nici nu se dezacordeaza dupa bombdive ,caci nu are ce sa se reaseze la infasurarea pe cheie .

 

Sound-ul nu-mi place dar este inca un sunet ..ce este bun la ceva ,, sustain nu prea are dar cu distors/overdrive +reverb +delay este OK.

De cantat se poate canta orice gatul e OK actiunea joasa ,, pe clean are un sound interesant nu aduce a nimic dar e OK .

 

Cand vrei sa ai mai multe sounduri cumperi orice chitara si ai multe sunete directe ..chiar daca nu sunt de concert super pro..in studio sau ptr exersat sunt OK .

Nu folosesti o chitara super la repetitii /exersat sa-i tocesti tastele degeaba sa uzezi vibratorul etc ..o tii ptr performanta unde-si are rostul ,,

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@jig

 

Citeste cu atentie ce zice colegul Karpi, ca sa nu fie nevoie sa mai repet.

De asemenea ia vezi cu ce chitara canta "The Fender Stratking of Europe" Thomas Blug (departe de V6 stock- signature "masterbuilt" ... adica ceva pe comanda). Daca ai incredere in chestiile astea cu endorsement-ul treaba ta, dar pune totusi mana si probeaza.

Vintage sunt ok pentru pretul lor dar nu pentru concerte.

Squier Classic Vibe sunt ok pentru pretul lor.

Mexicanele sunt ok mai ales seriile mai de sus dar nu se compara cu americanele.

Americanele sunt ok dar nu se compara cu Custom Shop.

(le am pe toate la mine in casa, inclusiv HW1 si tele si strat, inclusiv high-end American deluxe serie, inclusiv Custom shop, fiecare are rolul si locul ei dar diferentele sunt clare).

 

De asemenea iti recomand sa asculti si sa vizionezi cu atentie video-ul de 48 de minute (cu care ne-ai potcovit) cu straturile squier si fender si sa-mi spui daca ai observat cum mexicanul se dezacordeaza si americanul ramane ok. Pune castile si vezi si sunetul cum se prezinta.

Dar cel mai bine tot cu mana si urechile tale simti, nu cu videouri produse in studio.

Apropo exista si o gresala in video.

Select Series nu sunt Custom Shop ci sunt americane de serie (cele mai scumpe).

Ce se prezinta in video este Custom Shop 2012 Custom Deluxe .

Edited by dgeekoo
Link to comment
Share on other sites

Chitara v6 nu este custom , e facuta in serie si o gasesti la pretul de 2000 ron , sper sa am ocazia in viata sa testez ce ai enumerat mai sus , chitara insa ramane un instrument de cantat , nu vreau sa intru in aceasi conversatie ton/ lemne/firme/modele , sanatate.

Edited by Jig
Link to comment
Share on other sites

Nu te-ai uitat la video.

Thomas Blug prezinta chitara sa "signature" cu headstock reverse, construita de "masterbuilder" in custom shop vintage (ce-o mai fi si asta) etc...

Iar V6 este asta:

http://mcmusic.ro/ch...-electrica.html

costa 1000 lei

Mai exista un Icon V6 "relic'd" ceva mai scump, dar nu mult.

Si un V6 Thomas Blug "signature", de serie, ceva mai scump. N-are legatura cu chitara din video.

 

Vedeti mai copii ce se intampla cand luam de bune miturile netului?

Edited by dgeekoo
Link to comment
Share on other sites

dgeekoo pleci de la niste idei in principiu corecte, dar care pot fi de multe ori gresite. nu stiu ce highway ai tu acasa, dar eu anul trecut am cautat un strat si primul loc in care am fost a fost o filiala locala a guitar shop, unde am probat un hw1, un standard, un sq cv si un sq standard, plus un tele cv. ca finisaj, hw1 ma taia la mana, te agatai in taste, te taiai in pickguard, avea un action foarte sus, un ton neconturat, n-avea nimic in comun cu conceptul de strat in sine in afara de aspect, o dezamagire totala. am standard era bine finisat, comod la mana, suna a strat, dar nu mi s-a parut cu nimic mai bun decat sq cv la finisaj, doar un pic mai sparkly ca sunet. sq standard era finisat ok, nu mi-a placut cum mergea mana pe grif din cauza ca nu-mi parea lacuit destul pe spate, nut-ul era un pic cam ciudat si action-ul era cam sus, in rest tonul de strat era acolo, intre asta si hw1 daca erau la acelasi pret si acelasi logo pe ele, as fi mers pe sq. la classic vibe atat la strat cat si la tele n-am avut absolut nimic de reprosat, finisate superb, stau foarte bine in mana, pastreaza un sunet de fender clasic. cv-ul mi s-a parut mai chitara decat am standard. daca pui un set de texas custom pe cv (si ajungi pe la 2000 ron cu asta), iesi mai castigat dpmdvd decat daca iei un am standard nou. la mana a doua deja se schimba radical povestea, mai ales daca-s mai vechi de 2000, clar merita sa-ti iei un american.

 

referitor la vintage v6, am vazut niste mituri cum le zic unii, niste clipuri realizate ok in care chitara se descurca foarte bine. cu prima ocazie am si probat una, era setata impecabil, foarte comoda la mana, finisaj ireprosabil, fara probleme la electronica, ton de strat, exagerat de sparkly, dar de cand am pus mana pe ea am stiut ca lemnul e lemn, sta bine in mana, se canta usor, arata ca un strat si se simte ca unul. am comandat una la 1000 ron, sunburst cu rosewood, a venit destul de ok setata, a trebuit sa-i las action-ul mai jos dar in rest n-am avut nici o problema, acordajul il tine, hardware-ul si electronica nu fac probleme, stiam ca trebuie sa schimb dozele ca ma omora sparkle-ul ala, i-am pus un set de texas special (mexicane, cam 350 ron au fost), am comparat-o direct cu un mexican standard cu maple si ii dadea rusine. acuma fiecare cu ce stie...daca cineva prefera sa scrie fender pe ea si da pentru asta de 2 ori mai mult decat pe o chitara de calitate similara sau poate chiar mai buna, e problema lui.

 

ah..si chestia cu fender am standard vs sq cv se aplica si la bass ;) am cantat pe un am standard jb si nu m-a convins cu nimic. al meu sq cv cu basslines suna mai punchy si mai prezent decat modelul respectiv, finisajul e impecabil la ambele, doar ca unul e de 3 ori mai scump ca celalalt..oare chiar se merita? :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Când eşti de tradiţie, de "casă mai mare", ţi se mai iartă una-alta, se mai închide un ochi... În schimb, dacă vii din spate... Pfff... Tough...

Aşa e şi o regulă nescrisă în boxul profesionist, care zice că în cazul în care sunt la egalitate aproximativă în ring, campionul îşi păstrează centura în detrimentul challenger-ului... Hard to be underdog... :)

 

 

 

.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sper ca-ti ajung linkurile si sa stii spre surprinderea ta ca aia e chitara de 2000 Ron, nicidecum una scumpa asa cum vrei tu sa o prezinti (inainte de toata treaba cu euro mai jos era 1600 ron ca si modelul vintage icon ce il am si eu . Nu e nici un mit al internetului esti tu prea incuiat sa accepti ca ala Thomas Blug canta printr-un partz de chitara(in video prezentat de mine in CONCERT ) de 2000 ron mai ieftina decat o fender mexic , nu am ce tratament sa-ti aplic pt ca asa ti-ai format gandirea. Succes.

si ca sa stii de unde a plecat conversatia : tu ai intrebat cine ar canta intr-un concert cu un Vintage V6 - ei uite acolo un vintage v6 icon - multumit ?sau tot eu am gresit si ma uit dupa miturile internetului?

http://www.jhs.co.uk...conguitars.html

http://www.ebay.com/...=item231f2bc475

 

 

si inca ceva , daca bagi corzile cum trebuie pe un fender mexic setat corect , iti zic eu ca nu se dezacordeaza , ok maestre? mai invata si tu ceva ca ai o varsta banuiesc, lasa ideile preconcepute si mai ia cate ceva (nu neaparat sfaturi ca nu am probat atatea inca) si de astia mai tineri ca nu dejeaba stau 8-12 ore pe internet, mai invata si ei cate ceva (printre alea rele ).

 

 

Poftim , 2 linkuri foarte foarte utile pt toata lumea , sanatate -

 

Edited by Jig
Link to comment
Share on other sites

Cred ca putem sa ajungem la un numitor comun daca acceptam faptul ca, in afara de recenzii (in reviste de specialitate, pe Youtube sau aiurea pe internet), "endorsements"/"signature guitars", specificatiile producatorului, brand si publicitate, o conditie obligatorie in alegerea unui instrument este inspectia vizuala si probarea pe viu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

si inca ceva , daca bagi corzile cum trebuie pe un fender mexic setat corect , iti zic eu ca nu se dezacordeaza , ok maestre?

 

 

Mai sa fie ...auzi bagat corect nu se dezacordeaza , bagat incorect se dezacordeaza ...tare treaba !

 

Nu de la bagat se dezacordeaza ci de la cantat ...se intinde materialul , se lasa etc ..Eventual se agatza de pragus ..orice corect bagi sau nu bagi .

 

Nu degeaba sunt pragusuri cu role , vibrator cu calus cu role ..ptr fiecare coarda .

Apoi daca citesti pe internet ce sa mai postat aici pe rgc.ro ( de zeci de ori ca sa auda cine trebuie ) gatul chitarei daca nu este unul stabil poti sa ai cele mai super componente hardware ..vibrator , pragus, chei ..etc ...tot falsa va fi chitara ,,de obicei cat tine concertul .

 

Un gat din artar quarter saw si tratat cu ceva rasini ( stiu ei cum si ce ) NU se poate compara cu gaturile de la chitarele ieftine cu gat din paltin debitat cum e mai ieftin ptr firma ..nici vorba de quartersaw ...dar ptr acasa sunt OK .

La chitarele la care poti sa indoi gatul pana sa atinga corzile primele taste poti avea surpriza sa nu poata fi acordata live in conditii meteo "extreme" .

Atentie la "maple" !! Ei zic maple si la Paltin !!! Maple .artar cred ca este White maple ...sau asa ceva ,,trebuie cautata pagina cu lemnele ptr chitare ..acolo scria ...

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E o iufa pe forumul asta,orice informatie utila primim aven tendinta de ''take for granted''.Mai mult ,o si combatem cu vehementa,cu link-uri pe youtube,wikipedia,harmonycentral,etc.

Exista oameni pe acesti forum care vorbesc din experienta:karpi canta la chitara din neolitic(no offence :respect: ),dgeekoo are vreo 10 chitari pe acasa,din care cred ca vreo 5-6 sunt straturi.In plus,cate le-or fi trecut prin mana de-a lungul anilor...

Incercati sa nu mai ''argumentati'' inutil,sunt informatii care ni se ofera gratis,cel putin utile dupa parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Voi nu realizati ca astia (chitaristii celebrii) nu isi iau chitarele cum le luam noi, cei de rand?

Nu intelegeti ca un chitarist amator nu va suna NICIODATA ca unul "profesionist", pentru ca el isi ia ce ii permit banii? (adica nu prea multe)

E greu da acceptat ca ei au TOATE sculele modate si facute pentru ei?

Nu zic, e foarte posibil ca un chitarist necunoscut sa sune bine, dar NU atat de bine.

E si normal, ei din asta traiesc, si daca toti am suna asa, cine ar mai fi interesat sa ii auda pe ei? Ne-am duce in sufagerie si am auzi un sunet extraordinar...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.