viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 la tensiunea de filamente ma refer... eu vad in schema aproape 9V. eu nu mai shiftez mediana la finamente ca ampurile cu bias fix. in sfarsit, cu ocazia asta ajung si eu la tine Te astept Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Sorine, la faza asta am si eu comision un PL500 I-l donez lui vio, cu titlu de "chef de lucru lichid" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Blues Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Azi am fost la Viorel sa-mi iau ampul de la reparat si-am avut ocazia, prin amabilitatea gazdei, sa probez cateva "jucarii". Cel mai mult, din ce-am probat, mi-a placut modelul JCM800, un amp clasic, simplu, dar care suna intr-un fel. Raspunde asa cum trebuie la modificarea volumului chitarei si la felul in care canti. Te face sa te simti in siguranta, se aude fiecare nota, fiecare gherla. Sunt multe de incercat acolo si i-am promis lui Viorel ca voi mai trece si-mi voi lua si stratocasterul cu mine. Succes Vio! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeChitara Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Acum lucruri mai serioase Am inceput lucrul la un amp cu doua canale,ampul o sa se numeasca "ADRIANO" Caracteristici Putere 50W 4/8/16 ohmi Canal clean cu :drive/3 tonuri/volume/ Canal OD cu:gain low/gain high/3 tonuri/volume Reverb pe fiecare canal in parte,ampul este un"dual reverb" Master volume Solo - are un boost de volum reglabil,functional pe ambele canale Presence Loop serie cu SEND/RETURN reglabile Lineout Footswitch pentru schimbarea canalelor si boost Posibilitate cuplare traf de iesire ca ultraliniar ,se reduce puterea la aproximativ 40W Posibilitate de a cupla tuburile finale ca triode,putere aproximativ 25W 2X6P3C-E (6l6gc/5881) tuburi militare rusesti,nos 5X12AX7 Toshiba nos 1XECC82 Philips nos 1XECC81 Telefunken nos Tanc de reverb cu arcuri,Accutronix Traf de alimentare toroidal,Petra-Iasi Traf de iesire LMO-Lazaroiu Traf de iesire pt tanc de reverb LMO-Lazaroiu Soc de filtraj LMO-Lazaroiu O sa opresc lucrul la acest amp,de miine,pentru ca o sa primesc un alt amp la reconstruit,ampul colegului Liviu Pop. Mi-a zis Vio sa dau din casa. P.S. Imi pare rau pentru intarziere, pozele sunt facute de miercuri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 11, 2013 Author Share Posted October 11, 2013 (edited) Ampul "ADRIANO" gata,mai am de facut doar carcasa ,asta e penultima poza,o sa atasez miine alte poze Primele probe au fost facute de ValeChitara Am chef sa mai fac un amp si nu stiu ce sa fac ...am trei variante in cap 1 inca o clona de SOLDANO SLO100,am un traf de iesire original. 2 un amp cu doua canale,conceptie proprie,doua canale,clean/superoverdrive(high gain) 3 un amp conceptie proprie ,pentru blues,bazat pe schema de Twin Reverb,canalul cu reverb si vribrato ,in plus vreau sa mai adaug un etaj de amplificare,comutabil,pentru a avea si un sunet mai crunch spre OD,o intrare de linie,pentru cei care au chef sa auda si negativul in difuzorul ampului,si pentru acest amp am traf de iesire original ,pt 100w Schemele sunt de mult in stand-by,parerea voastra conteaza ,astept propuneri tuturor Edited October 11, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ar fi interesant Soldano cu traful de iesire original, si facut o proba cu celalat soldano dar cu traful de iesire de la Dl Lazaroiu, Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 12, 2013 Author Share Posted October 12, 2013 Ar fi interesant Soldano cu traful de iesire original, si facut o proba cu celalat soldano dar cu traful de iesire de la Dl Lazaroiu, Se noteaza Astept si alte variante Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 (edited) 1 inca o clona de SOLDANO SLO100,... 2 un amp cu doua canale,conceptie proprie,doua canale,clean/superoverdrive(high gain) 3 un amp conceptie proprie ,pentru blues,bazat pe schema de Twin Reverb,... Aha, vrei sa-mi clonezi ampul Succes Edited October 13, 2013 by Liviu.Pop Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 (edited) Aha, vrei sa-mi clonezi ampul Succes Nu Liviu,nu-mi place sa "maninc aceasi mincare" am alta schema pentru pozitia "2" Cum e ampul? Ai disperat vecinii? Edited October 13, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 vio, pai iti dau eu o idee, ca tot am primit sasiul acela de la tine. fiind urias, si pt ca nu-mi place sa vad o carcasa goala in interior, eu il fac pe 9 canale - cate un clean, crunch od, distorsion, fiecare la randul lui cu cate trei moduri ( gain, level, eq) de fender twin, marshall si mesa ( sau soldano). te bagi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 vio, pai iti dau eu o idee, ca tot am primit sasiul acela de la tine. fiind urias, si pt ca nu-mi place sa vad o carcasa goala in interior, eu il fac pe 9 canale - cate un clean, crunch od, distorsion, fiecare la randul lui cu cate trei moduri ( gain, level, eq) de fender twin, marshall si mesa ( sau soldano). te bagi? Adica sa-l facem impreuna? O spun de pe acum,sunt un "imposibil" e greu de lucrat cu mine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Nu Liviu,nu-mi place sa "maninc aceasi mincare" am alta schema pentru pozitia "2" Cum e ampul? Ai disperat vecinii? Bun, si mie imi place sa am unicat Cat despre vecini, sunt prea simtit sa le-o dau in goarna, desi ar merita-o din plin, mai ales dimineata pe la 8-9 cand inca le dorm copiii, pe care si-i culca dupa 12 seara. Nu va spun din ce etnie fac parte (ma refer la vecini), va dau doar un hint: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 nu vio, separat. ti-am dat o idee, nu asta voiai? eu asa mi-l fac Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 nu vio, separat. ti-am dat o idee, nu asta voiai? eu asa mi-l fac Da e o idee buna ,mai astept sugestii care nu prea mai vin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 (edited) Ampul "ADRIANO" gata,mai am de facut doar carcasa ,asta e penultima poza,o sa atasez miine alte poze Primele probe au fost facute de ValeChitara Am chef sa mai fac un amp si nu stiu ce sa fac ...am trei variante in cap 1 inca o clona de SOLDANO SLO100,am un traf de iesire original. 2 un amp cu doua canale,conceptie proprie,doua canale,clean/superoverdrive(high gain) 3 un amp conceptie proprie ,pentru blues,bazat pe schema de Twin Reverb,canalul cu reverb si vribrato ,in plus vreau sa mai adaug un etaj de amplificare,comutabil,pentru a avea si un sunet mai crunch spre OD,o intrare de linie,pentru cei care au chef sa auda si negativul in difuzorul ampului,si pentru acest amp am traf de iesire original ,pt 100w Schemele sunt de mult in stand-by,parerea voastra conteaza ,astept propuneri tuturor Pozele promise,cu ampul definitivat,urmeaza o carcasa si e gata de vinzare. Edited October 13, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 Acum lucruri mai serioase Am inceput lucrul la un amp cu doua canale,ampul o sa se numeasca "ADRIANO" Caracteristici Putere 50W 4/8/16 ohmi Canal clean cu :drive/3 tonuri/volume/ Canal OD cu:gain low/gain high/3 tonuri/volume Reverb pe fiecare canal in parte,ampul este un"dual reverb" Master volume Solo - are un boost de volum reglabil,functional pe ambele canale Presence Loop serie cu SEND/RETURN reglabile Lineout Footswitch pentru schimbarea canalelor si boost Posibilitate cuplare traf de iesire ca ultraliniar ,se reduce puterea la aproximativ 40W Posibilitate de a cupla tuburile finale ca triode,putere aproximativ 25W 2X6P3C-E (6l6gc/5881) tuburi militare rusesti,nos 5X12AX7 Toshiba nos 1XECC82 Philips nos 1XECC81 Telefunken nos Tanc de reverb cu arcuri,Accutronix Traf de alimentare toroidal,Petra-Iasi Traf de iesire LMO-Lazaroiu Traf de iesire pt tanc de reverb LMO-Lazaroiu Soc de filtraj LMO-Lazaroiu O sa opresc lucrul la acest amp,de miine,pentru ca o sa primesc un alt amp la reconstruit,ampul colegului Liviu Pop. Aceasta este schema preului,pina la etajul final.Etajul final e clasic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 22, 2013 Author Share Posted October 22, 2013 new doua canale, clean/lead 100w 4/8ohmi loop serie/paralel traf de iesire LMO - Lazaroiu in constructie miine pun schema ,cine ghiceste cu ce seamana acest amp,primeste C A D O U ...o pereche de 6P3C-E nos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 work,work 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) eu nu vad nici macar ce scrie pe butoane ) exista schema? dudu, intrebarea este "cu ce seamana", nu cu "ce nu seamana" Edited October 24, 2013 by sorin65 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Eu cred că e o clonă Viotubeamp, după un alt Viotubeamp, cel al lui Alberto... Spor la treabă, bade ! . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Eu cred cã e o clonã Viotubeamp, dupã un alt Viotubeamp, cel al lui Alberto... Spor la treabã, bade ! . Multam bade Calin E si nu e clona,o sa fie un amp inspirat din alt amp construit de mine. Asa arata la sfirsitul zilei de azi Sper sa reusesc sa desenez si schema ....cit mai repede O vizita de lucru Pozele promise,cu ampul definitivat,urmeaza o carcasa si e gata de vinzare. Ampul "ADRIANO" in probe cu Vale Mai am de montat un plexi-glass cu sigla VIOTUBEAMP,gravata cu laser. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 E inspirat din Soldano:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 E inspirat din Soldano:) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Ma gandeam la ampul Adriano ca v-ati inspirat din schema Soldano Slo 100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 (edited) Ma gandeam la ampul Adriano ca v-ati inspirat din schema Soldano Slo 100 Ampul "ADRIANO" nu are nici o treaba cu SLO100." "ADRIANO" are : clean de TWIN REVERB lead de PLEXI loop de MESA Despre sound va poate povesti Vale sau Paul,ei au facut probe cu acest amp,sunetul e vintage. Edited October 24, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Asteptam schema Apropo, te rog sa-mi dai si mie in PM schema completa de la ampul meu. S-o am pentru "just in case". Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 new doua canale, clean/lead 100w 4/8ohmi loop serie/paralel traf de iesire LMO - Lazaroiu in constructie miine pun schema ,cine ghiceste cu ce seamana acest amp,primeste C A D O U ...o pereche de 6P3C-E nos new doua canale, clean/lead 100w 4/8ohmi loop serie/paralel traf de iesire LMO - Lazaroiu in constructie miine pun schema ,cine ghiceste cu ce seamana acest amp,primeste C A D O U ...o pereche de 6P3C-E nos Si schema cu: 1X5T3C 4X6L6GC 6X6H2P-EV Cine ghiceste cu ce seamana acest amp,primeste C A D O U ...o pereche de 6P3C-E nos Componente pasive numai "mot" da bine la marketing ,pentru cei care citesc verzi si uscate pe diferite pagini de net. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Este Mesa Boogie dual rectifier 100W? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 (edited) Este Mesa Boogie dual rectifier 100W? incercati si voi sa spuneti de ce crederi ca este modelul respectiv. cam toate schemele seamana intre ele, dar sunt amanunte care le diferentiaza. si e atat de simplu sa-ti dai seama din ce este "inspirata" incat concluzia e clara: f multi citesc subiectul acesta, dar nu inteleg nimic. Edited October 26, 2013 by sorin65 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 incercati si voi sa spuneti de ce crederi ca este modelul respectiv. cam toate schemele seamana intre ele, dar sunt amanunte care le diferentiaza. Da.M-am mai uitat pe niste scheme...Este "inspirata" dupa Soldano Super Lead Overdrive 100W?Oricum a doua incercare nu se pune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts