www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cei Mai Buni Chitaristi Din Romania

Recommended Posts

Posted (edited)

Numele forumului trebuia sa fie "cei mai buni "chitaristi de chitara electrica". Sa nu uitam ca muzica se imparte pe genuri. Lista s-ar modifica odata cu genul cantat. Jazz, blues, country, rock, latino, flamenco, clasic.

De exemplu. sunt multi chitaristi dar putini de flamenco am intalnit in ro iar aceeia nu sunt deloc straluciti.

La chitara clasica imi place cum canta "Tudor Anghelescu, Stan zamfirescu. Iar pe flamenco dintre romani imi placea cum canta Tiberiu Gogoanta

primul din dreapta Edited by filipdinca
  • 3 years later...
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 10 years later...
Posted
On 07/12/2007 at 14:36, midnight rider said:

Freddy avea Gibson SG,unul din cele 3 din Romania,si canta chiar bine la el.Era insa in umbra lui Cezar.si avea de cantat si vocal.Cand am zis putin mai comercial decat Pink Floyd,sper ca nu v-ati gandit la Modern Talking,nu? Cea mai buna formula de Betta a fost cea cu 3 chitaristi,pe langa Ocsi Egri mai canta si Perin Boian (Boita),al treilea l-am uitat. Daca asculti acum acest comercial parcticat de Betta,o sa intelegi,sper,ca voi in Timisoara aia erati atat de plini de ego,trupe sarbesti si englezesti de underground,ca n-ati observat ca exista si alta linie de muzica,cea americana.Noroc ca in anii '80 au mai venit la facultate ceva oradeni ca sa va lumineze,ca altfel Barar canta si acuma Police si Duran-Duran

:)

Ca sa intelegi,ia asculta niscaiva Betta.Nu cauta pe Pro FM,ca nu gasesti :).Prima piesa nu este relevanta.Este sau prea veche,sau nu este Betta,asa cum s-a mai intamplat,dinpacate,pe acest site sa se atribuie piese unor trupe care nu le-au cantat.

apasa aici pentru a asculta Betta apoi mergi la litera B,selectezi Betta,selectezi "alte inregistrari",apoi dai pe piesa a 2=a "Graiul Painii",dai boxele mai tare,si o sa auzi niste slide la Ocsi,cum nu a mai cantat pana la Revolutie nimeni in Romania.Aduce tare a Little Feat.Iar piesa "Tinerete" a fost o incercare de a patrunde in ciorania din Bucuresti,clica de la Radio,cantand ceva mai comercial,adica ceva intre Bee Gees si Stevie Wonder.Au facut-o excelent.Dar stiu,pentru un Timisorean,daca n-are ritmuri sarbesti si influentze LebiSol sau Bjelo Dugme,nu e suficient de bun,daca suna ca la LA,e comertz

Öcsi Egri avea si el un Gibson SG (Special) la inceputul anilor 70. A cantat pe el, p.a. in turneu cu formatiile Mondial si Catena. Din pacate l-a vandut ceva mai tarziu, pentru ca-l enervau P90-urile... :)