Dan Damian

Veteran
 • Content Count

  630
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

279 Excellent

About Dan Damian

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  B

Recent Profile Visitors

8,458 profile views
 1. Din pacate, autorul anuntului a murit.
 2. Salut, te-ar interesa la schimb un amplificator de chitara/orga Farfisa TR-70?
 3. Dan Damian

  Microtonal Guitar

  Asa e.
 4. Dan Damian

  ofer Inregistrari profesionale Ines Studios

  O piesa facuta cu Salmastra:
 5. Dan Damian

  ofer Inregistrari profesionale Ines Studios

  Desigur ca artistul sau trupa decide cum si cat vrea sa inregistreze. Nu uitati insa ca scopul final este calitatea productiei. Exista doua metode de a inregistra: live sau cu overdubs. Pentru varianta cu overdubs, eu fac in felul urmator: -Canta toata lumea deodata, pana cand se trage un take bun de tobe -Peste take-ul de tobe se trage bas -Apoi se trage chitara (sau chitarele) -Apoi clapa -Apoi vocea -Apoi backing vocals -Apoi percutii si alte instrumente Daca trupa vrea sa cante live, atunci se face o singura inregistrare si asta a fost. Spre exemplu, Kiba Dachi Experience au cantat o data de proba, doua take-uri inregistrate si asta a fost inregistrarea. Bineinteles ca dureaza un timp sa traga toata lumea live si cu totul alt timp sa traga fiecare pe rand. De aici rezulta timpul de inregistrare. Sunt cazuri in care nu se trage decat live, cum ar fi tarafurile de lautari. In cazul acesta, ei depind unii de altii ca sa creeze "starea" si nici nu concep sa traga separat. Mai exista si cazuri mixte, in care se trag cateva instrumente live, apoi celelalte instrumente si vocea prin overdubs, etc. Sfatul meu este ca atunci cand mergeti la studio, sa nu va ganditi la cat costa si la cat de mult reusiti sa trageti. Cel mai important aspect este compozitia. Iar urmatorul cel mai important este interpretarea.
 6. Dan Damian

  ofer Inregistrari profesionale Ines Studios

  Salut, este o concluzie statistica. La calitate de release, am constatat ca o trupa trage o piesa cam intr-o zi.
 7. Stimati chitaristi, Fiind deopotriva inginer de sunet la cel mai mare studio din tara si fost basist in diverse trupe in special rock, m-am gandit sa ofer, celor care isi doresc, ocazia de a inregistra intr-un studio profesionist. Studio-ul se numeste Ines Studios si este dotat cu microfoane si preamp-convertoare de cel mai inalt nivel, precum si un live room plus doua iso-booth-uri, cu acustica foarte buna. Pe aici au trecut, de-a lungul vremii, artisti precum Stefan Banica, Loredana, Andra, Delia, Iris, Directia 5, Mihai Margineanu, The Amsterdams, Orchestra Zuralia, Muse Orchestra, Marius Preda, Kiba Dachi Experienice, etc. precum si multe trupe si artisti straini. Avantajele acestui studio: -microfoane si preampuri printre cele mai bune din industrie -posibilitatea de a izola amplificatorul de chitara si vocile, astfel incat sa poata imprima toata trupa deodata fara sa fie bleed in microfoanele de tobe -posibilitatea de a aduce amplificatorul propriu si de a-l da la 11, fara nici o restrictie de volum -posibilitatea de a folosi un Empirical Labs Distressor analog, un compresor-saturator folosit si pe albumele Metallica Asadar, daca doriti inregistrari de cea mai buna calitate, precum si inspiratia si experienta de a inregistra intr-un mediu profesionist, nu ezitati sa imi trimiteti un mesaj. Ca si costuri, o inregistrare ar porni de la 250E/zi (in care se poate trage de regula o piesa). Daca doriti si mix/master, discutam in particular in functie de proiect si buget. Pentru orice intrebari, idei, sfaturi, etc. va stau la dispozitie.
 8. Dan Damian

  Concertul "pierdut " (album)

  Salut, iti fac o sugestie apropo de concert, daca vrei sa o iei in considerare. Ai zis ca acum trupa suna mai "bland" decat in '78. Am vazut multe concerte de la trupe din perioada respectiva care canta cuminte si curat acum. Nici unul dintre acele concerte nu suna bine. Suna slab si fara vlaga. Muzica din '78 vine dupa parerea mea la pachet cu sunetul din '78. Nu trebuie nimic curatat, imblanzit, cumintit, actualizat etc. Trebuie sa sune distorsionat si analog si tare si crud. Altfel, care mai e farmecul? Oamenii care stiu trupa de atunci se vor bucura ca sunetul nu s-a pierdut, iar oamenii noi au urechile calite cu sunete mult mai rele si se vor bucura si ei ca trupa "baga". Asadar, sugestia mea este: fara mila!
 9. Dan Damian

  cumpăr [EXPIRAT] Presonus 16.0.2

  Salut, scuze ca ma bag, dar esti sigur ca vrei acest mixer? de obicei lumea il vinde nu-l cumpara, daca ma intelegi
 10. Dan Damian

  Cakewalk devine freeware

  Cakewalk CA-2A este cea mai buna emulare de compresor Teletronix LA-2A pe care am auzit-o. Peste UAD, Waves, Slate Digital, etc.
 11. Dan Damian

  vând M-Audio Keystation 61 mk.2

  Dupa ce iei pianul digital, o sa constati ca tot Alicia Keys Piano suna mai bine si o sa ai nevoie sa cumperi din nou o clapa midi
 12. Salut, unde as putea gasi o incuietoare pentru un case de bas?
 13. Dan Damian

  Black metal?

  Ca si observatie, cine nu vrea sa vina la repetitii ca sa bea si sa fumeze NU este serios si dedicat. Multa bafta!
 14. Dan Damian

  Chitarist caut instrumentiști București

  Vin eu cu basul cand se face primul jam
 15. Dan Damian

  Hai sa cantam muzica veche - din anii 50s, 60s, 70s

  Vrei sa canti melodiile trupelor respective, sau vrei sa compui melodii inspirate din ele?