www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dan Damian

Veteran
 • Content Count

  646
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

291 Excellent

About Dan Damian

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  B

Recent Profile Visitors

9,107 profile views
 1. Dan Damian

  Inregistrare Full Band

  X32 are preampuri si convertoare bune, DSP-ul il strica. Scoala asta cu trasul sec si facutul de minuni in post-productie este tipic romaneasca. La americani si englezi se lucreaza mult pana ajungi in convertor (compresie si eq analogic, etc.).
 2. Dan Damian

  Inregistrare Full Band

  Tascam 16x16 la care adaugi un modul cu inca opt preamp-uri pe ADAT (de la Behringer sau oricine altcineva). Cat despre caldura & co., e mult de discutat si muti bani de bagat. Vrei sa scoti album de Grammy intr-o sufragerie? Oricum, la inregistrare nu conteaza "sunetul" mixerului digital, fiindca tu inregistrezi direct out inainte de DSP. Adica folosesti mixerul ca si interfata, fara sa folosesti procesarea onboard. Daca vrei calitate, ai in Timisoara Consonance Studio cu super preamp-uri si tot ce trebuie pentru un sunet profi. Plus niste urechi cu experienta. Daca vrei un sfat (sunt sigur ca nu-l vrei, deci doar un fel de-a spune), nu-ti irosi energia si timpul pe productia tehnica. Are valoare egala cu fix si anume zero. Valoarea este in creatie, in compozitie si interpretare. Dupa care gasesti un studio care sa imortalizeze.
 3. Dan Damian

  LINUX!

  Dar tu ce ai simtit cand mi-ai dat mie reply?
 4. Dan Damian

  LINUX!

  In viata reala, timpul si energia (care nu ajung niciodata) se folosesc pentru a face muzica, nu pentru a te lupta cu calculatorul ca sa poti incepe sa faci muzica. Windows sau OSX si pus pe treaba. Asta daca vrei sa faci muzica. Daca vrei sa te joci Linux, e alta poveste. Nu exista nici o justificare dpdv al productiei muzicale sa incerci sa faci asta in Linux.
 5. Waves PuigChild suna foarte bine pe chitara (si clape si voce). Are un feeling cald si analogic.
 6. Inca o observatie, dupa care nu iti mai poluez topic-ul. Ar trebui sa existe un ghid pentru tinere formatii, ca sa nu repete greseala miilor (fara exagerare) de formatii romanesti care au disparut inainte sa apara. Aceasta cale, de a suda o trupa prin cover-uri si de a compune apoi originale, functioneaza daca te implici 100%. Asta inseamna opt ore pe zi in fiecare zi. Citeste istoria trupei Cargo. Ca sa aduci o trupa la nivel cu trei ore pe saptamana iti trebuie zece ani (din nou, nu exagerez). Beatles au cantat un an de zile cover-uri intr-un local din Germania timp de un an de zile inainte sa inceapa sa urce. Daca sunteti dispusi sa alocati acest timp, atunci merge. Daca nu, e pierdere de timp. Este mult mai bine daca incepi direct cu compozitii. Este si mai rewarding pentru membri ca pot sa se exprime si ai sansa sa faci ceva original care s-ar putea sa aiba priza la public. Cine vrea sa asculte cover Highway to Hell o sa o faca la urmatoarea nunta, unde va canta o trupa de evenimente, care face asta non-stop si care are o experienta si o prestatie pe care o trupa de amatori nu o va avea in veci. Nu ai cum sa concurezi cu asa ceva. In plus, apar frustari, nemultumiri, ne-a plecat basistul, iar cautam tobosar etc. Ganditi-va bine, fiti realisti, arta si creatia inseamna muzica originala, nu cover-uri. Iar timpul este mult mai scurt decat pare. P.S. Am cantat la bas in trupe de amatori de cover, in trupe de originale, de la black metal la cover-uri pop acustice. Am lucrat cu toate felurile de trupe ca si inginer de sunet de studio si live, inclusiv nume mari din Romania.
 7. Trupele de cover-uri canta cel putin o data pe saptamana la nunti, botezuri si petreceri private sau corporate. Nu repeta toata vara pentru UN show la toamna/iarna.
 8. Dan Damian

  închiriez PAGU Records

  Preturi?
 9. Pai daca e verisor cu firmele de rahat si rudele de rahat ale acestora, asta nu inseamna ca e si el de rahat?
 10. Dan Damian

  Caut formatie Progresive Rock/Post Punk Revival

  Poti sa postezi niste exemple de trupe/melodii?
 11. Salutare, este cineva interesat de asa ceva?
 12. Dan Damian

  Inginer De Sunet

  Daca acum incepi sa lucrezi in el, cel mai indicat e sa incepi cu niste tutorialuri online. De exemplu:
 13. Dan Damian

  Inginer De Sunet

  Lucrez eu ocazional, ce te-ar interesa?
 14. Dan Damian

  cumpăr Shure SM7B

 15. Dan Damian

  Concet "UniverS" la Reflektor Venue 26.10.2018

  Va asteptam si prin Bucuresti, daca aveti drum
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.