Dan Damian

Veteran
 • Content Count

  632
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

279 Excellent

About Dan Damian

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  B

Recent Profile Visitors

8,532 profile views
 1. Salut, SAE este acreditata si recunoscuta, insa greutatea ei este relativa. Prin afara sunt studiouri care cer terminarea unui curs de inginerie audio, iar SAE este data ca exemplu. La noi problema nu e ca nu prea exista studiouri care angajeaza. De obicei studiourile sunt mici si au oamenii lor, iar "angajarea" tine mai mult de relatiile amicale decat de abilitati. Daca ai norocul rarisim sa gasesti un job deschis la un studio, o sa conteze daca mentionezi in treacat ca ai facut SAE fata de celalat candidat care nu a facut. Acuma, daca asta merita sau nu 6500E, e decizia fiecaruia Inca o piesa:
 2. Dan Damian

  vând Combo 2x12 Farfisa TR 70-OS

  Mai accept la schimb head de bas sau microfoane de diverse tipuri.
 3. Salut, vrei un combo vintage Farfisa TR 70-OS la schimb?
 4. Amplificatorul este vintage solid-state, fabricat in anii '70, 2x12, probabil 60-70W putere. Se gasesc detalii despre el pe net. Nu sunt chitarist, il luasem pentru orga, dar pare sa aiba doar canale de clean. Are un efect hardware de difuzor rotativ (gen Leslie), care se numeste Sphera Sound. Condensatorii electrolitici au fost schimbatii cu unii de calitate decenta. Difuzoarele par OK. Are reverb pe arc, care insa trebuie revizuit fiindca momentan nu functioneaza. L-am desfacut, am atins arcul de la reverb si se aude, insa (probabil) nu primeste semnal. Potentiometrele au fost schimbate de catre fostul proprietar, dar tot mai paraie din cand in cand. Nu este un amplificator nou, sau ca nou, se poate folosi si asa, dar ar avea nevoie de o revizie ca sa fie complet functional. Schimburi: efecte de rack (reverb, compresor, eq grafic) placa de sunet usb cu minim 8 intrari amplificator hi-fi de casa minim 2x 50W
 5. Hartke HA2500 suna cinstit, iti faci treaba cu el. Atentie, HA5500 este o mizerie desi are mai multa putere. Se zice ca nu e bine sa combini tipurile de cabinet, gen 2x10 + 1x15. Mai bine iei 2x 10 + 2x 10, mai usor de carat si iei fie un cabinet, fie doua in functie de ce ai nevoie. Dar, cand e vorba de sunetul propriu, nimc nu e batut in cuie, daca iti place cum suna aia e.
 6. Din pacate, autorul anuntului a murit.
 7. Salut, te-ar interesa la schimb un amplificator de chitara/orga Farfisa TR-70?
 8. Dan Damian

  Microtonal Guitar

  Asa e.
 9. Dan Damian

  ofer Inregistrari profesionale Ines Studios

  O piesa facuta cu Salmastra:
 10. Dan Damian

  ofer Inregistrari profesionale Ines Studios

  Desigur ca artistul sau trupa decide cum si cat vrea sa inregistreze. Nu uitati insa ca scopul final este calitatea productiei. Exista doua metode de a inregistra: live sau cu overdubs. Pentru varianta cu overdubs, eu fac in felul urmator: -Canta toata lumea deodata, pana cand se trage un take bun de tobe -Peste take-ul de tobe se trage bas -Apoi se trage chitara (sau chitarele) -Apoi clapa -Apoi vocea -Apoi backing vocals -Apoi percutii si alte instrumente Daca trupa vrea sa cante live, atunci se face o singura inregistrare si asta a fost. Spre exemplu, Kiba Dachi Experience au cantat o data de proba, doua take-uri inregistrate si asta a fost inregistrarea. Bineinteles ca dureaza un timp sa traga toata lumea live si cu totul alt timp sa traga fiecare pe rand. De aici rezulta timpul de inregistrare. Sunt cazuri in care nu se trage decat live, cum ar fi tarafurile de lautari. In cazul acesta, ei depind unii de altii ca sa creeze "starea" si nici nu concep sa traga separat. Mai exista si cazuri mixte, in care se trag cateva instrumente live, apoi celelalte instrumente si vocea prin overdubs, etc. Sfatul meu este ca atunci cand mergeti la studio, sa nu va ganditi la cat costa si la cat de mult reusiti sa trageti. Cel mai important aspect este compozitia. Iar urmatorul cel mai important este interpretarea.