www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dana Marianna

Active Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Location
    Bucharest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dana Marianna's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare

Recent Badges

8

Reputation

  1. Buna, Ma puteti gasi la link youtube : https://www.youtube.com/channel/UCvQbLfgs49_LAzO71GeuedQ cu cateva compozitii de data recenta. Pana acum am abordat mai mult voce dar incep in forta compozitia. Mai am inca pana la vreo 12 si merg tot asa. Caut chitarist solo si tobar cu multa energie care sa poata aborda compozitional piese. Acestea din link sunt mai romance dar am si alte abordari de titulaturi si povesti de piese. Unele dintre ele vreau sa le abordez un rock melodios mai soft si altele pe gen mixaj electronic, daca gasesc pe cineva priceput si la asta. Sunt compozitii 100% facute de mine, care imi apartin in totalitate. Una singura este pe infuenta latineasca dar linia melodica este proprie. Voi trimite si voi discuta asupra celorlalte linii melodice cu cei cu care ma voi pune de acord. Eu ofer compozitia, vocea, versuri si chitara acustica armonie de baza. Astept featuring partea orchestrativa si de productie, mai departe.. Prin colaborare voi lucra si eu mai mult la voce , pentru ca acum fac doar eu mai multe. Putem face ceva frumos, placut si cu impact pentru ascultatori. Preferabil sa fie in Bucuresti, preferabil varsta peste 30 ani , sa ne intalnim si sa lucram la ele, combinat si cu online-ul. Genul meu e pe viteza, nu lent si sunt deschisa catre ce e țeapan si cu incredere. ( Va rog cei care nu au legatura cu subiectul sa isi gaseasca altceva de facut si sa evite sa se bage in seama. Ca sa fii troll si sa faci doar zgomot nu este notabil.) Astept propuneri sa vedem cum ne potrivim. Multumesc
  2. Voce pe fragment opera. Barcarolle de Offenbach Eu voce Tot eu fac si chitara. Nu am auzit sa se mai fi facut, Eu fac si altceva, si compozitie, dar am vrut sa incerc si asta. Astept impresii, daca vreti. . barcarolle.mp4
  3. Buna Mr_Doc. Merci de interventie. Am rezolvat la set up ce ma frigea, faptul ca ma dureau degetele rau. Mi-a rezolvat lutierul. La inceput o pusesem pe seama faptului ca poate pentru ca n-am cantat de mult. Dar de fapt, dupa ceva timp, mi-am dat seama ca spatiul de la corzi la gatul chitarei era prea mare si imi cerea efort. Gresit am crezut ca poate era ceva cu corzile, neobisnuita, dar nu grosimea corzilor ma deranjeaza, adica am vrut sa fie groase ca sa aiba rezonanta mai buna. Acum sper sa nu fie lasate prea mult si sa distorsioneze sunetul, pentru ca la un moment dat am zis: Bine am facut-o sa mearga bine la degete, dar avand in vedere ca rezonanta era buna si nedistorsionata cu zbarnaieli (nu era nicio problema de sunet pe corzi inainte de operatiune), acum am o mica idee o indoiala ca poate corzile sunt prea mult lasate. Eu folosesc si ciupitul corzilor dar si diverse tehnici de lovire, mai slabe sau mai energice. Si imi doresc sa fie un sunet nedistorsionat. Dintr-o discutie cu baietii de aici am mai primit o sugestie incurajatoare pentru marca de corzi. Mi-a zis si lutierul ca o marca de corzi face sunetul mai bun. Si atunci mai am o speranta de si mai bine, sa nu ma sperii de posibile zbarnaieli, cu un brand de corzi mai bun. Faptul ca pot sa cant pe ea cu lejeritate acum este suuper bine, multumesc.
  4. multumesc inca odata multumesc si administrator vektor pentru informatii
  5. De fapt 11 sau chiar 12 sunt, dupa cum au venit cu chitara. Gresisem Poate marca face diferenta
  6. multumesc frumos . Cred ca trebuie sa experimentez, cum zici, si marci de corzi, mai bune. Grosimea corzilor la mine acum nu este subtire de 8,9. Sunt groase, nu stiu exact daca 11 sau 12. Asa au venit cu chitara. Dupa cum zici, cred si eu ca si marca poate face diferenta ( si lutierul imi sugerase). Sper sa fie si mai bine asa.
  7. Daca stie cineva unde se mai tin Open Mic-uri (open stage) pentru cantat voce si instrumente. O lista daca sunt mai multe. Multumesc.
  8. Buna, revin si eu cu rezolutii la topic Am fost cu chitara, am rezolvat cumva dar inca am nelamuriri. Multumesc celor care si-au luat din timp sa raspunda. Deci daca nu voiati sa intrati pe forum, nu intrati si ii lasati pe altii. Secundo, sunt fata....deci aloo infoiatii, mai usor. Sunt noua pe forum si nu stiu ce s-a discutat. Am cautat si eu prieteneste. Multumesc Blackthorn si Bguitar pentru mesajele incurajatoare. Nu cunosc lutieri (mesteri) care sa imi aranjeze chitara. Am luat lista de aici din forum, sunt doar trei. Nu am vazut mesajul lui Blackthorn decat astazi. dupa ce am fost deja cu chitara la reglaj. Dintre cei trei am ales d-nul Eugen despre care se scria aici ca recomandare, desi printre note de aversiune Pentru ca el are si un pret convenabil comparativ si am putut ajunge cu metroul, ca altfel nu aveam metrou. Mi-a lasat corzile mai jos, a micsorat distanta, se aude destul de bine, dar uneori am impresia ca poate au ajuns corzile prea lasate astfel ca sa se apropie de ce spunea Apocapsile cu sunet de tigaie. Ei bine, acum nu ma mai dor dogetele, pot canta bine pe ea, dar ma sperie posibilitatea sa fie lasate prea mult si daca dau mai tare de corzi s-o ia pe sunet de tigaie, cum am uneori impresia asta. Nu este de la grosimea corzii, pentru ca daca as schimba grosimea sigur nu as mai pastra rezonanta, de care eram multumita cum era. Iar grosimea in acest moment nu ma deranjeaza. Doar spatiul dintre corzi si gatul chitarei era prea mare si imi cerea un efort prea mare al degetelor. D-nul Eugen a fost amabil. Nu stiu insa daca am gasit reglarea ideala intre ce a fost inainte si varianta de acum. Admit cu siguranta ca acum pot canta fara chin. Ceea ce este bine. Nu stiu daca se putea un reglaj pe la 3 sferturi intre cele doua puncte, adica cu un sfert in directie opusa. Nu este o chitara scumpa, nu am bani de chitara scumpa. Dar rezonata cutiei este buna si nu m-a deranjat sunetul in afara faptului de distanta corzilor care mi-a creat probleme la degete. Si da, imi doresc un sunet plin, neviciat, cu rezonanta foarte buna, ca sa pot canta piese care sa sune profesionist. Pot canta pe chitara asta. Astazi am vazut pe internet pe Maria Raducanu, care este foarte cunsocuta in playlist-ul bucurestean de cluburi, si am auzit niste zbarnaieli si niste pacaneli la chitara ei pe scena. Nu stiu daca a dat rateuri din greseala, dar zbarnaitul chitarii posibil ca este de la cum functioneaza nu prea bine chitara ei. Ca o paranteza, eu am cantat la chitara acum mult ani, dar niciodata nu am reglat eu chitara ci a fost cineva care mi-a dat-o reglata (o singura chitara folosisem si asta este a doua), sunt doar interpreta nu si meseriasa in asa ceva si sincer nu am propozitie formata in cap de orientare. Deci daca este un forum, m-am gandit atunci ca se inscrie cine vrea, nu cine nu vrea sa raspunda. Multumesc foarte mult pentru sprijin.
  9. multumesc pentru raspuns in cazul intentiei transmise printre aversiuni. Pe de alta parte, cred ca e vorba de cam multa frustrare in viata. adunata in virgulele si offurile mesajelor. E un forum si cu asta basta. Cred ca esti cam urat asa cel care arunci una alta :)) Se cam ascunde ceva nasol prin viata voastra. Nu e vina mea. Eu doar multumesc pentru intentia unei informatii transmisa printre spume. Sper sa-mi fie de folos. Bucurie sa va fie!
  10. cu cele de mai susu comentate, oricum multumesc pentru raspuns.
  11. Merci de raspuns. Fara sa stii despre ce este vorba in totalitate te grabesti sa arunci cu lucruri care nu isi aveau rostul. Ma intreb daca tu ai compus vreodata vreo muzica ca sa vii sa imi argumentezi cu ceva concret. Si da se poate sa compui fara prea multe complicatii pentru ca rezultatul este cel care se vede. Nu anii de zile in care ai impresia ca depui efort fara niciun rezultat. Nu spun despre mine ca as fi vreo virtuoasa sau ca mi-as preamari rezultatele, dar inainte sa vezi lucruri concrete, te-as ruga sa te feresti sa arunci cu cuvinte care suna aversiune. Pentru ca lucrurile se pot intampla pur si simplu, fara reguli stabilite, exista si talente, nu am spus neaparat despre mine. Cand ai argumenete cu exemple concrete atunci le poti arata in mod real. Altfel sunt doar vorbe aruncate, Iar subiectul era doar despre instrument in sine de manopera/fabricatie la carenu ma pricep. Aici era un forum prietensc. Daca poti da un sfat bine, daca nu , cele negative nu-si au locul pentru ca nu m-am implicat in polemica despre calitatea rezultatului muzical. ca sa nu mai spun ca ai deja un razboi neargumentat. Si da, intreb daca mai exista cineva in Bucuresti si in alte zone care se poate ocupa de o manevra din aceasta mecanica si la un pret accesibil. iarasi nu vad ce aversiune pornita. Calm down! Nu are nicio legatura cu un forum sociabil.
  12. Buna, Deschisesem un subiect anterior despre faptul ca am o problema la chitara noua acustica, pe care o cumparasem de doua saptamani. Nu mai mai avut chitara si nu mai cantasem de foarte multi ani. Acum cu chitara noua ma dor degetele. Am primit multe raspunsuri aici pe forum care m-au ajutat sa trec peste moment. Am perseverat sa ma obisnuiesc cu chitara. Chiar am compus, am facut compozitii. Totusi, dupa o luna si ceva nu am ajuns la performanta sa spun ca nu ma mai dor degetele de loc iar chitara suna impecabil fara pacaneli. Am mai progresat dar am ajuns iar intr-o infundatura cand imi zic ca trebuie sa fac ceva cu ea pentru ca nu pot tine degetele pe ea sa sune impecabil. Eu ma bucurasem de rezonanta pe care o ofera chitara, pentru ca are o rezonanta care ma satisface si zic ca este foarte buna. De aceea nu am vrut sa-i schimb setul de corzi care sunt groase. Din discutiile cu voi, dar am mai intrebat si un alt chitarist, mi-am dat seama ca am totusi o problema la chitara legata de spatiul mare dintre corzi si gatul chitarei. pentru ca pe o chitara elecrica care are spatiul mai mic degetele imi merg mult mai bine si fara sa ma doara. Eu am primit aici doua oferte pentru set up de chitara, dar eu stau in Militari si sediile sunt cam prea departe de mine. Si problema care m-ar interesa ar fi legata doar de acest spatiu dintre corzi si chitara care este cam mare si imi ingreuneaza miscarea. ma intristeaza ca nu pot avea un sunet plin si frumos. Cei care stiti cum este cantatul la chitara, va rog sa-mi spuneti ce legatura este intre rezonanta chitarei, sunetul plin si frumos si spatiul acesta dintre corzi si gatul chitarei. Daca as micsora spatiul printr-o interventie de manopera, ar fi afectata rezonanta si sunetul chitarei? Pentru ca eu nu vreau s-o afecteze. Sau am nevoie sa depun eforturi mari in continuare ca sa ma experimentez? Uf As prefera s-o pot ingineri cumva din manopera ca sa imi fie mai usor. Dar nici sa pierd calitatea rezonantei. In final, in functie de rezultatul sfaturilor primite, daca poate cineva sa ma ajute cu aceasta manevra de manopera legata de micsorarea spatiului dintre chitara si gatul chitarei, la un pret convenabil cat de cat, nu prea mare. Si intr-o zona nu prea indepartata, pe cat posibil. Pentru ca daca va trebui sa fac drum lung in final va trebui sa-l fac, dar daca gasesc mai aproape ar fi mult mai bine. Astept raspuns de la voi. Va rog. Multumesc.
  13. multumesc tuturor pentru sfaturi Probabil ca voi lua niste corzi mai slabe dupa cum ma sfatuia cineva. Si dupa cum mai vad cred ca va fi nevoie si de un set up pentru spatii care sunt cam mari intre corzi si gatul chitarei, sus la pragul de la gatul chitarei. va rog sa-mi spuneti unde aveti sediul in Bucuresti si cat ar costa aceasta reglare.
  14. Buna, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mi-am luat de curand o chitara acustica dupa extrem de multi ani in care nu am cantat. Am luat-o pentru rezonanta buna. La corzi insa ma taie la degete. M-am gandit ca nu am cantat de foarte mult timp si de aceea. Poate fi insa si de la ti[ul de corzi si nu ma pricep la asta. Eu am luat chitara cu tipul de corzi care era fiind convinsa ca voi reusi in timp sa ma obisnuiesc. Cred totusi ca este posibil as existe si un tip de corzi care sa fie mai moi pentru degete. Eu nu mai stiu detalii de acest gen si nu le am cu partea tehnica. Puteti sa-mi dati un sfat? Multumesc.
  15. Buna, Tocmai am facut o inregistrare si va solicit pareri celor cu gusturi muzicale apropiate. Scrisesem eu ca as vrea sa fac muzca cu o trupa care are compozitii. Intre timp, am cautat si incercat sa-mi pun vocea in valoare. Piesa de mai jos este facuta de mine (melodie, versuri, video,interpretare, sunetul de voce pe telefon), mai putin instrumentalul si cateva elemente grafice care au fost liber disponibile in cautare si apartin unui autor necunsocut, dar nu apartin vreunei piese cunsocute. Deci imi apartine. Eu sunt foarte incantata si va cer pareri. Vreau sa incerc si indie/alternativ cu chitare electrice. Multumesc. intalnire.mp4
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.