www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

cotrusvlad

Active Members
 • Posts

  241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by cotrusvlad

 1. Un al 3-lea setup, dedicat exclusiv pentru The Mono Jacks
 2. Salut, vinzi gatul separat?
 3. Cauta pe stewmac.com daca gasesti ce ai nevoie. Daca da, imi spui, si iti comand pe adresa ta, am membership la ei si nu platesc transport. Mai departe te descurci tu cu posta, tva-ul.
 4. @Renan Santos haha lucky you! 🤪 Worst case, I'll upgrade the pickups if necessary. I just wanna see it done for now haha. I'm so excited.
 5. @Renan Santos Tv Jones are great, I've watched a lot of demos and comparisons between the TV Jones and Gretsch before buying them. Bottom line for me was that the TV's price wasn't worth it. They sound great but the 200 euros difference it's not justified soundwise for pe personally. These are the two videos that helped me the most to decide:
 6. @Renan Santosreally nice! What pickups are those? Tv Jones or Gretsch? No it's not finished yet, just got the binding and sealer on the body.
 7. @Blackthornda, era draguta, am vrut neaparat ca baza sa fie o chitara fender. Avand deja un telecaster fender pe reteta clasica...am zis, why not.
 8. Salutare, Fiind mega fan telecaster, visam la unul cu o configuratie anume, mai exact gat cu rosewood, doze filtertron, bigsby, binding si ceva vopsea nitro draguta (oscilam intre lake placid blue si sherwood green) Am inceput anul trecut prin primavara proiectul. La baza e un Fender Telecaster Baja 60s. Chitara a fost a unui prieten care isi aduce toate instrumentele la mine la setup deci o stiam destul de bine, ii facusem intre timp pragus de os, tastele se prezentau ok, mi-a placut, am zis ca e candidatul perfect asa ca pe cand s-a decis sa se desparta de ea, a ajuns la mine. Incepusem sa cumpar toate cele necesare din mai multe locuri (Stewmac, eBay, Thomann) doze Gretsch Filtertron HS potentiometre CTS knoburi Allparts switch 3 way Fender bigsby b5 kit binding + lipici vopsea nitro sherwood green metallic Primul pas a fost sa dezmembrez toata chitara si sa dau jos finish-ul poly, apoi sa umplu cavitatea dozei de bridge si alte gauri de care nu mai aveam nevoie. Dupa asta am bagat corpul la o masina de rindeluit pentru a-l plana. Nu mai retin cat am luat, ori 0,5 ori 1mm de pe fata/spate. Motivul principal pentru care am facut asta este pentru ca marginile corpului sunt rotunjite si daca frezam asa canalul pentru binding, nu se aseza bine. A urmat frezarea pentru binding, lipirea lui, si dat un strat de sealer. Urmeaza frezarea pentru dozele noi, data gaura pentru firul de masa ce va veni la bridge, slefuit primul strat de sealer, dat altul si apoi... mai vedem Aici e o alta chitara vopsita cu vopseaua mea, ca idee. Dupa ce se da polish iese oglinda. PS: La chitara lucrez impreuna cu un prieten, insa trebuie sa recunosc, el face operatiunile mai complicate, frezari, vopsit. Eu nu am asa multa experienta inca la capitolul asta.
 9. Primul meu Gibson. Les Paul Standard 50's Tobacco Burst, 2022, 4,2kg
 10. Doamne iarta-ma, cata siguranta pe sine cu asemenea descriere 🤣 ma intreb ce dracu fumeaza unii?!
 11. Salut! Suna interesant! Da-mi un PM sa povestim mai multe. PS: 😏
 12. Am facut downsize pedalierului, aveam un Line6 M13 si inca un pedalier mic ca sa incapa toate jucariile. Schimbat M13 cu HX effects, si am mai renuntat la un TC Electronic Mimiq pe care il aveam sub pedalier.
 13. Coarda C? 🤔 Poate ar fi ok sa ne spui si ce fel de chitara ai, pragusurile sunt de mai multe feluri. Nu e tocmai ok varianta propusa de tine, pentru ca tastiera are un radius, si corzile ar trebui in mare parte sa urmeze acel radius chiar si la pragus. Daca se cumpara un pragus "standard" nu exista nici cea mai mica idee legat de ce radius poate avea sau chiar sa nu aiba. Daca el are radius de 9,5" si ia un pragus care cine stie pe unde se situeaza, la un 12", daca il coboara cum ai zis, ajunge sa aiba corzile Re cu Sol unde ar trebui, si celelalte tot mai sus fata de tastiera. Asta daca e o chitara ce are pragus cu baza plana, fender de exemplu au pragusul radiused si sus si jos. Dar cum ziceai, niste poze ar ajuta. Long story short, pragusul se ajusteaza grosso modo din partea de jos, dar fine tuning-ul se face din adancimea sloturilor pt fiecare coarda in parte cu pile pentru pragus, corespunzatoare pentru fiecare coarda in parte in functie de diametrul ei.
 14. In sfarsit am un offset din nou 😍 Fender Jaguar CIJ, 2006, mastery bridge.
 15. Da, asta e regula no1 la acustice 😃. Din păcate 99% din posesorii de acustice nu fac asta.
 16. Inevitabil se creaza acel bump (mai mult sau mai putin). Se compenseaza din nivelarea tastelor, mai exact, se face un fall away la tastele din registrul acut. Daca problema devine mult mai accentuata se pune problema unui neck reset care e o operatiune complexa si destul de costisitoare. Din poze nu pare nimic grav. E normal ca lemnul sa mai lucreze in timp. Du-o la cineva. Florin Dobrescu, Florin Giuglea, Augustin Apostol, cativa care mi-au venit in minte din Bucuresti.
 17. Nu cred ca ai sanse s-o gasesti aici tbh.... :)
 18. Iau in calcul sa fac protectii si pt alte device-uri, ex Kemper, Fractal. Dati-mi un mesaj daca aveti ceva pe care va doriti sa puneti.
 19. A zis cineva cantari?!?!?! Unde?! :)) Kidding, hai ca incet incet se misca lucrurile. Cool little board Csabi.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.