dark_hood66 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 am un buget de 450 ron. vreau sa iau o chitara acustica. ce modele imi recomandati. chitara sa fie disponibila la un magazin din Cluj Napoca. Hohner hw 220 se gaseste in Cluj Napoca? si e buna pentru un incepator? E foarte buna, si nu numai pentru un incepator. Din pacate nu cred ca e vreun magazin care comercializeaza acest model, insa cred ca in oras ai o reprezentanta Reghin, cu chitari Hora Reghin. Cel mai sigur vezi aici www.hora.ro daca orasul tau e in lista, si daca e afla adresa magazinului. Acum o parere subiectiva: la chitarile Reghin trebuie sa ai un pic de noroc cand o cumperi sa nimeresti una lucrata si finisata bine, ca altfel pe viitor pot aparea probleme cu griful sau la cheite. In cazul in care ai cumva drum prin Bucuresti, go to Hohner sau daca e Ploiestiul in cale cauta chitari Cort la www.magazinuldemuzica.ro . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_hood66 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 (edited) buna as vrea si eu niste niste pareri, sfaturi.... care ar fi cea mai buna alegere dintre:http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1623 sau http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1903 sau daca ar fi sa imi iau o electrica pana in 800 ron ce sfaturi miati da? Multumesc anticipat pt orice replay Ce situatie! Ibanezul ala l-am avut eu asta vara si m-am chinuit 4 luni ca sa il vand, deoarece se auzea infect si mai si falsa un pic pe ultimele freturi, cu toate ca costa 850 ron si mai scrie si ca are Solid Top, vezi Doamne. In timp ce detineam Ibanezul visam la modelul celalalt de Takamine care are acelasi pret, insa cu timpul am mai acumulat niste bani, am reusit sa vand si junghiul de Ibanez si mi-am luat o bijuterie de Takamine EG340SC, pe care o folosesc la inregistrari, dar si la cantat obisnuit in camera. Are sonoritate foarte bogata si suna bestial atat la rece, cat si amplificata. Modelul EG320C e asemanator, doar ca nu are top solid si tuner on-board (e decat preamp-ul), insa e o chitara cu mult superioara Ibanezului, are gatul si head-ul mate iar sunetul e foarte "mieros", de altfel cum au mai toate chitarile Takamine. So, conclusion: Go 4 Takamine ! Chitara electrica mai bunicica pana in 800 ron: Squier Affinity FAT Strat @ Guitar Shop sau Aria MAC-55, XL-DLX @ McMusic. Edited January 24, 2010 by dark_hood66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest danny2oo932 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Nu mai zice nimeni nimic? Astept mai multe pareri si sfaturi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlãduþ Dezgropatul Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Ce-i aia gaura pentru picior? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nothing_ro Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Ce-i aia gaura pentru picior? N-ai chitara cu gaura pt picior? N-ai valoare! Da-mi voie sa te lamuresc: gaura pt picior e acea gaura prin care iti poti baga piciorul in ea chitara atunci cand te enerveaza! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 (edited) N-ai chitara cu gaura pt picior? N-ai valoare!Da-mi voie sa te lamuresc: gaura pt picior e acea gaura prin care iti poti baga piciorul in ea chitara atunci cand te enerveaza! AHH!!! mersi, nu stiam sunt incepator Edited January 25, 2010 by Razvan S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 AHH!!! mersi, nu stiam sunt incepator probabil omu se referea sa aibe forma de chitara ,adica sa poata sa o tina pe picior.dat totusi...maestre(initiatorul topicului),ai vazut matale acustica patrata ?Lamureste-ne te rugam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kirakun Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 MS pt sfat PLS URGENT ce cablu pt procesor trebe sa imi iau ? ziceau astia pe la muzika ca sunt cabluri de 16 ron (3m) si 36 ron (tot 3m) .... e dif mare intre ele ca sunet ? care sa-l iau ? (desi bine ar fi ca ala de 16 ron sa fie bun ca nu prea mai am bani ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest danny2oo932 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Defapt era vorba de gaura aceea care iti permite sa faci notele acelea foarte ridicate.. Si nu a zis nimeni nimic de chitari patrate Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 (edited) Defapt era vorba de gaura aceea care iti permite sa faci notele acelea foarte ridicate.. Si nu a zis nimeni nimic de chitari patrate Cutway ? Edited January 25, 2010 by DraculVaDomni Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Defapt era vorba de gaura aceea care iti permite sa faci notele acelea foarte ridicate.. Si nu a zis nimeni nimic de chitari patrate Atunci de ce e gaura pt picior? Vrei sa zici ca la chitara respectiva se canta cu picioarele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlãduþ Dezgropatul Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Daca tot are gaura pentru picior macar sa aiba doua, sa poti sa tragi chitara pe tine ca pe chiloti Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Daca tot are gaura pentru picior macar sa aiba doua, sa poti sa tragi chitara pe tine ca pe chiloti Ar fi o chestie noua Vrem poze sa vedem si noi Link to comment Share on other sites More sharing options...
onrewind Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 e cutway. can we move on? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 alte pareri ? cineva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest danny2oo932 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Uitati despre ce era vorba... http://img18.imageshack.us/i/sw20620cetu20bkx01.jpg/ poate asa intelegeti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Daca tot are gaura pentru picior macar sa aiba doua, sa poti sa tragi chitara pe tine ca pe chiloti +10 mor de ras :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iledan Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 ummmm......asta sigur e Threadul oficial : ce chitara sa imi iau??? k in ultima vreme a cam deraiat Mai bine faceati topic nou: Gaura de picior (ce este si cum se face) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 @dany2oo932 ala se numeste cuteway nu gaura pentru picior:)))...si oricum nu gaura aia foloseste la altceva nu la picior Link to comment Share on other sites More sharing options...
iledan Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 (edited) @dany2oo932ala se numeste cuteway nu gaura pentru picior:)))...si oricum nu gaura aia foloseste la altceva nu la picior cute way?cute way of doing what? it's cutwhat..pardon cutaway http://en.wikipedia.org/wiki/Cutaway_(guitar) moving on.... Edited January 28, 2010 by iledan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest beasst Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Salutare Ce ati recomanda intre un Squier Deluxe Stratocaster MN ca aici http://guitarshop.ro/produs.php?pid=509 Squier Modified Vintage Strat HSS ca aici http://guitarshop.ro/produs.php?pid=44 sau un Fender SH care se invarte pe la 1300 ron, deci facut prin Mexic Va multumesc anticipat pentru raspunsuri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Dintre primele 2 ti-as recomanda un Squier Classic Vibe 50, este mult mai reusita si mai aproape de reteta originala Fender, atat ca lemn, cat si ca lucratura si finisaje. Primul are corpul din basswood (o specie de tei), al doilea din cedru indian,c are nu sunt lemne folosite in mod traditional la fabricarea stratocasterelor si de aceea vor suna putin diferit fata de un strat normal. La Fender mexican SH e mult treaba de bafta, poti lua unul foarte reusit sau unul mai putin reusit. Nu il lua fara sa il probezi atent, sau daca nu te pricepi ia pe cineva care se pricepe cu tine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 here's a tough one: http://www.guitarbitz.com/475.htm sau http://www.guitarbitz.com/1167.htm ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Eu as lua Vintage dintre cele doua, macar are corpul din mahon, cum au cam toate Les Paul care se respecta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 bine! vintage v100 ice tea sa fie! am dat si eu mail la muzikia sa intreb daca nu pot cumpara de la ei. mi-as fi luat lemon drop dar m-a indepartat ideea sa-ti cumperi o chitara gata batuta si sa dai si bani in plus pe ea :lol: mersi mult de tot pentru indrumare desi in principiu m-am hotarat si o sa mai dureze putin pana strang toti banii, sa mai scrieti si voi aici daca gasiti o copie les paul (pana in 2 000 ron/500 euro) mai buna/mai apropiata, cosmetic vorbind, de original. se exclude epiphone, nu imi place headstockul si nu dau pe o copie bani care stiu ca vor merge tot la gibson, sunt nesimtiti rau ca i-au modificat ciocul. fender de ex a lasat designul mult mai asemanator la seria squier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fLr^ Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 (edited) Iti recomand Fenderul, chiar daca am ibanez. Si eu la fel, tot Fenderul recomand. Am avut Ibanez model mai scump (tot V series) si suna ciudat rau, insa am avut si un Fender CD60-CE (electroacustic) si avea un sunet destul de cald. Bineinteles ca pentru tine e mai buna o acustica normala, adica Fenderul CD60, deoarece la una electro-acustica nu ai avea ce face cu partea electrica. Si Fender am luat. Multumesc inca o data pentru sugestii. Edited January 31, 2010 by fLr^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 bine! vintage v100 ice tea sa fie! am dat si eu mail la muzikia sa intreb daca nu pot cumpara de la ei. mi-as fi luat lemon drop dar m-a indepartat ideea sa-ti cumperi o chitara gata batuta si sa dai si bani in plus pe ea mersi mult de tot pentru indrumare desi in principiu m-am hotarat si o sa mai dureze putin pana strang toti banii, sa mai scrieti si voi aici daca gasiti o copie les paul (pana in 2 000 ron/500 euro) mai buna/mai apropiata, cosmetic vorbind, de original. se exclude epiphone, nu imi place headstockul si nu dau pe o copie bani care stiu ca vor merge tot la gibson, sunt nesimtiti rau ca i-au modificat ciocul. fender de ex a lasat designul mult mai asemanator la seria squier. Cum adica chitara gata batuta? La muzikia aduc chitari lovite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Cum adica chitara gata batuta? La muzikia aduc chitari lovite? Nu e vorba de un magazin sau altul, ci de chitarele vintage v100 care sunt produse in doua serii: standard sau icon. Cele icon vin pre-aged si unele finishuri sunt disponibile doar in varianta standard (iced tea), altele doar icon (lemon drop). Sper sa-ti raspunda la intrebare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest beasst Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Dintre primele 2 ti-as recomanda un Squier Classic Vibe 50, este mult mai reusita si mai aproape de reteta originala Fender, atat ca lemn, cat si ca lucratura si finisaje. Primul are corpul din basswood (o specie de tei), al doilea din cedru indian,c are nu sunt lemne folosite in mod traditional la fabricarea stratocasterelor si de aceea vor suna putin diferit fata de un strat normal. La Fender mexican SH e mult treaba de bafta, poti lua unul foarte reusit sau unul mai putin reusit. Nu il lua fara sa il probezi atent, sau daca nu te pricepi ia pe cineva care se pricepe cu tine. Mersi pentru raspuns Acum mai am o nelamurire. Intre un Squier Classic Vibe 50 si Squier Vintage Modified Strat HSS ca aici http://guitarshop.ro/produs.php?pid=44 ce ai alege? Ma gandeam ca asta are doza dubla... Mersi anticipat pentru raspuns Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Mersi pentru raspuns Acum mai am o nelamurire. Intre un Squier Classic Vibe 50 si Squier Vintage Modified Strat HSS ca aici http://guitarshop.ro/produs.php?pid=44 ce ai alege? Ma gandeam ca asta are doza dubla... Mersi anticipat pentru raspuns Diferenta mare de filozofie intre cele 2 chitari, una e rosewood cu HSS, cealalta SSS cu maple. Ambele sunt chitari bune, cu mentiunea ca seria CV vine cu finisaje ceva mai bune, un lemn zic eu mai bun pentru un Stratocaster (alder fata de indian cedar). Si la CV poti sa ii pui un minihumbucker in bridge si practic ai transformat-o in cam acelasi lucru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts