Liviu.Pop Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Din al meu punct de vedere, chitara aleasa e OK. Freturile medium consider ca sunt potrivite pentru nivelul in care spui ca te afli. Din cate cunosc, freturile Jumbo, datorita contactului mai mic dintre degete si lemnul fretboardului, sunt mai facile pentru benduri si solouri rapide (nu e cazul meu) insa apasate prea tare (tendinta existenta la orice incepator) duc la alterarea in sus a sunetului, adica o sa iti sune chitara fals. La solo o mai dregi din vibrato, dar cand canti acorduri ai sfeclit-o. Totodata, riscul de fretbuzz e mai mare cand actiunea chitarii e setata jos (corzile aproape de grif). Eu zic sa mergi pe freturi medium, iar daca mai incolo o sa vrei sa te axezi pe shredding si nu vei fi multumita de astea, o sa ai tot timpul sa faci un upgrade la chitara. Ceea ce am stiu doar din auzite. Rog colegii care au cantat pe mai multe tipuri de fret sa ma corecteze daca gresesc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SausageAssassin Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Salutare, Incerc sa imi iau o chitara si un amplif la care peste ani si ani sa pot intepreta ceva similar cu "John Frusciante - Wayne". Bugetul este pe undeva la 1000ron. De mentionat ar mai fi ca sunt stangaci si ca ar fi prima mea chitara. Mersi Tonul acela vine in principiu de la pedalele Boss DS-2 si Ibanez WH10, peste un Yamaha SG-2000, dar el canta de obicei pe un Stratocaster. In primul rand, vezi daca ai rabdarea necesara ca sa inveti, apoi te orientezi pe scule in mod specific. Cel mai apropiat de bugetul tau, vezi ce SG-uri Epiphone gasesti la mica publicitate, la care mai adaugi un combo cu efecte incorporate sa poti studia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gia Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Multumesc, Liviu! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Pentru putin. Daca iti dai o locatie mai putin generica poate gasesti vreun coleg mai experimentat sa te ajute la alesul chitarei sau eventual la un setup de baza, deoarece, probabil stii, chitarele nu vin din fabrica cu setup-ul facut. Baftă! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EduardRazvan Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 (edited) Momentan varianta cu Fender cd 140 sce all M a cazut. Magazinul unde dadusem comanda o aducea in stoc nu pe 15 ianuarie cum au promis pe 29 decembrie ci pe la mijlocul lui febraurie. Si cu ocazia asta am zis sa vizitez un magazin de muzica sa vad si sa cant cateva chitare. AM intrat si am zis ca as dori o chitara solid top (e o..placere personala, sa zicem). Si mi se raspunde ca nu exista asa ceva, toate chitarele acustice/electro acustice sunt laminate. Ma intreaba unde am vazut asa 'minunatie' si ii zic ca pe siteul xyz unde si dadusem o comanda care s'a anulat. Mi se raspunde "Da, pe siteul ala sunt multe prostii scrise". Da, dar si pe siteul producatoruli gasim aceleasi specificatii. "Aaa. se poate" Si dupa o discutie in care ba am crezut ca eu sunt prost ba am vrut sa plec mi'am dat seama ca vanzatorul se referea la "laminat" ca fiind finishingul adica lacuita/gloss sau mata. Este doar o experienta ce am vrut sa o impartasesc. Pe de alta parte mi'au facut o buna impresie chitarele Takamine. S'ar putea ca urmatoarea chitara sa nu fie, deci, Fender, cum stabilisem. Edited January 15, 2015 by EduardRazvan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andydufresne Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Ar fi amuzant daca n-ar fi trist ce ti-a indrugat vinzatorul ala. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EduardRazvan Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 Intr'un final mi'am cumparat asta : http://intl.fender.com/en-RO/acoustics/dreadnought/cd-320asce-dreadnought-cutaway-electric-rosewood-fingerboard-natural/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Ce parere aveti de chitara asta? http://www.thomann.de/ro/harley_benton_ex_84_white_progressive_serie.htm Apropo,e prima mea chitara Preferintele mele muzicale tind mult spre metal,deci stiam ca un stratocaster nu ma va satisface:)) Fiind prima chitara nu vreau sa investesc foarte mult intr-una, deci daca stiti ceva pana in 700-800 de lei lasati un link Ca alternative la Harley Benton care nu e marca prea rasarita (e un brand thomann care face de toate) poti sa te orientezi si catre un Jackson Kelly sau un Epiphone Explorer. Ambele au forme de Explorer si preturi accesibile. Eventual te poti orienta catre ceva second. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Ia-o fara griji. Mai ales ca e prima. Oricum o sa vrei sa o schimbi dupa o vreme, asa ca e important sa iti placa vizual si sa te atraga spre studiu in prima faza. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Nush' cum se comporta Blackstar-u', dar Line6-u' sigur face treaba buna la metale grele. Canalul 4 (insane) cam pentru asta e facut. Doar ca intrebarea asta mergea mai bine pe topicul "ce amp sa-mi iau". Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doio77 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Salut, ce parere aveti de chitara electrica EXCEL sunburst? Aveti idee unde este facuta, cam din ce gama de pret face parte? Am o oferta buna si vreau sa stiu pareri. Ms.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Păi dă un sărci pe Goagăl. Mie îmi zice că e o chitară de 110 $ la pachet cu husă, strap, cablu. Depinde ce vrei să faci cu ea. Vezi si ceva review-uri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
napalmdeaf Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Salutare! Sunt interesat sa cumpar un BC Rich NJ Warlock Deluxe (dupa cum sugeareaza si titlul) si am gasit unul la un pret acceptabil (http://www.thomann.d...96d33909dd5c520 linkul aici in caz ca e necesar). Credeti ca e alegerea corecta , considerand ca as dori sa cant exclusiv "metale", sau aveti si alte propuneri? A avut cineva vreo experienta anterioara cu BC Rich si m-ar putea ajuta in sensul asta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Vrei neaparat sa fie BC Rich? sau sa aiba vreo forma anume? Pt metale, cele mai bune chitari sunt cele cu doze active de la EMG, zic eu. Eu am un Ltd ec-400 cu emg si suna de rupe, din pacate modelul acesta nu se mai fabrica de mult timp, dar sunt niste modele asemanatoare chiar aici pe RGC. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
napalmdeaf Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Vrei neaparat sa fie BC Rich? sau sa aiba vreo forma anume? Pt metale, cele mai bune chitari sunt cele cu doze active de la EMG, zic eu. Eu am un Ltd ec-400 cu emg si suna de rupe, din pacate modelul acesta nu se mai fabrica de mult timp, dar sunt niste modele asemanatoare chiar aici pe RGC. Stiu ca pretul e putin "piperat" dar singura alternativa la care ma pot gandi ar fi Jackson.Am incercat LTD-urile si nu sunt mare fan, din motive personale.Modelul caruia i-am postat linkul are EMG HZ 81/85 + un floyd rose de zile mari din ce-am inteles pe alte forumuri "de peste ocean" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Nu prea recomand EMG HZ, sunt destul de slabute fata de EMG-ul normal. http://www.thomann.de/ro/fender_dave_murray_strat_2tsb.htm - aceasta ar fi o chitara care sigur va multumi orice chitarist de metal/ heavy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
napalmdeaf Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Nu prea recomand EMG HZ, sunt destul de slabute fata de EMG-ul normal. http://www.thomann.de/ro/fender_dave_murray_strat_2tsb.htm - aceasta ar fi o chitara care sigur va multumi orice chitarist de metal/ heavy Am gresit eu ! Pardon...era EMG 81/85 normale, fara vreun HZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Vezi ca chiar acum s-au pus la vanzare 2 chitari superbe la pret ok zic eu. Bafta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 (edited) Vrei neaparat sa fie BC Rich? sau sa aiba vreo forma anume? Pt metale, cele mai bune chitari sunt cele cu doze active de la EMG, zic eu. pe ce criterii? Edited February 14, 2015 by Cryptopsy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 (edited) pe ce criterii? Am zis chiar la sfarsit " zic eu" -adica este doar opinia mea. Edited February 14, 2015 by Kibis44 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tudorzzz Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Kibis44 strikes again ! 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 (edited) Destepti sunteti unii aici pe RGC, numa sa comentati si cand nu trebuie stiti Edited February 14, 2015 by Kibis44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 numa sa comentati si cand nu trebuie stiti 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Am zis chiar la sfarsit " zic eu" -adica este doar opinia mea. Ai fost întrebat după ce criterii îţi fomezi opinia. Probabil asta îl interesează şi pe cel care a cerut un sfat în legătură cu achiziţionarea unei chitare. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 Duamnee =)) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axel Goia Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 (edited) Vezi ca chiar acum s-au pus la vanzare 2 chitari superbe la pret ok zic eu. Bafta. John Petrucci, Mikael Akerfeldt, Mark Tremonti, Dimebag. Passive all the way! Bill Lawrence/DiMarzio/GFS is the way to go for me. Edited February 18, 2015 by Axel Goia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Pentru început e bună orice scândură cu corzi. După ce înveți, vei știi singur ce chitară ar fi bună pentru tine. Modelul HB propus de tine nu e o variantă rea, dar nici cea mai bună. Sugerez ceva la mâna a doua:https://forums.rgc.ro/topic/95376-charvel-desolation-ds3-st/ (Charvelurile astea sunt chitare foarte bune !) sau https://forums.rgc.ro/topic/105255-chtara-dean-vendetta-black/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 sfatul meu pentru incepatori: NU cumparati chitari noi, veti pierde mai mult de jumatate din pret la o revanzare, deoarece dupa nici 6 luni veti vrea sa o schimbati/modificati. este plin forumul la mica publicitate de chitari excelente la preturi decente, alegeti de acolo si la o revanzare pierderea este mult mai mica. cat despre amplificator, va recomand pentru inceput un procesor ZOOM G1, au preseturi cu tot felul de genuri, mai cuminti si mai grele. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skerwer Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 (edited) Salut , as vrea sa achizitionez o chitara si un amp si as dori niste pareri de la voi , faza este ca eu am o aria 714-std si un amp marshall mg10cf si as vrea sa fac un upgrade pt ca simt ca am ajuns la un nivel mediu , pretul vreau sa fie pe masura .. De obicei cant glam,hard rock...multumesc frumos! Edited March 9, 2015 by Skerwer Link to comment Share on other sites More sharing options...
benjamin.stephen96 Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 Ok, vreau sa va cer cateva pareri insa vreau ca de la inceput sa va cer scuze daca prin anume ceva sunt sau devin enervant, stresant, iritant. Sunt incepator incepator si singurul meu ajutor in sprijinul meu este un prieten care nici el nu e asa de bun in ce privesc chitarile. Asa ca, m-am gandit imediat la oamenii de pe internet, cei care stiu, adica voi. Asa ca, daca ma puteti ajuta cu cate o parere v-as fi pe deplin recunoscator pentru ca ma sustineti in primii mei pasi in ceea ce priveste invatatul la chitara. Deci, puteti sa imi spuneti cate o parere despre chitarile urmatoare si sa imi recomandati cea mai potrivita pentru inceput? Acuma stiu ca unii spun ca instrumentul nu conteaza la inceput, ca poti canta pe orice pana inveti, la o adica si o Hora sau altceva mai prost de felul asta. Prietenul meu mi-a spus ca din punctul lui de vedere conteaza mult si pe ceea ce canti, iar punctul lui de vedere mi l-a sustinut pe al meu pe care il cred din toata inima...asa ca m-am orientat inspre Fender sau Harley Benton. Pareri? http://www.thomann.de/ro/fender_squier_sa105_sb.htm?sid=890f12f1d8794ebead4d90848fc3f8ee http://www.thomann.de/ro/fender_squier_sa105_bk.htm http://www.music-all.ro/site/product/2461/Harley-Benton-CG200CE-BK http://www.music-all.ro/site/product/616/Harley-Benton-D-120CE-BK http://www.thomann.de/ro/harley_benton_hbd120cebk_westerngitarre.htm Credeti ca pretul bate calitatea? Adica, la pretul asta nu reusesc sa castig un produs decent? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts