'mnezău Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Nu trebuie să le schimbi pe toate. Dozele active folosesc un circuit activ (alimentat cu o baterie de 9V în cazul majorităţii dozelor), iar cele pasive nu. Tu, acum, ai doze pasive. Ca să montezi active, este mai complicat. Trebuie să găseşti loc pentru circuit, pentru baterie. E mai complicat. Tu probabil ai un ton de volum şi două de ton. Volumul îl ai pe toate dozele. Un pot de ton pentru doza neck şi unul pentru doza middle. Aşa e wiring-ul clasic de stratocaster. Dacă ai luat-o SH, poate a modificat wiring-ul fostul proprietar. În mod normal, pot-ul de volum întrerupe semnalul cât e pe 0 şi este logaritmic. Dozele nu au cum să fie cauza funcţionării sau nefuncţionării potenţiometrelor. Dacă ţie îţi place chitara, nu contează ce spun unii sau alţii. Dacă nu are probleme de construcţie, e foarte bună. Acum, humbucker vs single coil, ţine doar de gusturile fiecăruia. Atât single coil-urile, cât şi humbuckerele sunt de mai multe feluri. Unele sunt cu magnet ceramic, altele cu Alnico 3, 5. Fiecare au particularităţi. Eu îţi recomand, momentan, să nu-ţi baţi capul cu schimbatul dozelor. Aşa am dat şi eu prima chitară pentru că avea single coil-uri, am luat una cu humbuckere, fiind convins că nu suna bine metalul din cauza dozelor, iar acum îmi dau seama că nu suna pentru că nu ştiam eu să cânt. Poţi cânta pe orice tip de doze. Când vei avea de gând să înregistrezi şi vei dori să cauţi un anumit sunet, vei şti ce doze vrei. La început, e greu să faci diferenţa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Isti Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 (edited) Salutare,as dori sa achizitionez o chitara Epiphone Les Paul Special II http://www.fly-music...ial-ii-hcs.html am mai avut un flame si ceva amplificator no-name dar sunau oribil.In plus ma gandesc sa folosesc programul amplitube de pe ipad sau pc.Ce ziceti?Pro?Contra? P.S:Am uitat sa precizez ca as vrea sa cant cam in stilul lui Slash,Jimmy Page,Hendrix,Clapton,Beck si B.B King in general blues si rock. Edited November 23, 2012 by Isti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 (edited) Pro.. Desi ai putea sa te uiti la piata second hand de pe forum , iei o chitara mai buna si mai ieftina sau doar mai buna , apoi strangi bani de amplificator bun.. nu din ala de 200 ron.. dar pana faci bani de amplificator poti canti si prin pc sau ipad sau ce mai ai tu pe acolo.. si apoi sa iti iei pedala.. Edited November 23, 2012 by Sympthom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 00andrey00 Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Doresc sa achizitionez o chitara, Am un buget de maxim 400 lei,doresc o chitara acustica care sa sune bine si sa nu o acordez din ora in ora.Aveti vreO parere? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Fender CD60 second hand Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 00andrey00 Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Dar de ce nimeni nu e de'acord cu Fender Squier SA 105? Astept si eu niste pareri PRO si CONTRA (Pareri bune,nu de genul ... Nu mi-a placut niciodata,sau ceva de genul). Ceva de gen .. Suna sau nu bine, Ramane acordata ceva timp sau trebuie acordata des,Lemnul din care este confectionat,Corzile,etc . Astept sa vad ce spuneti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
work1ck Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 (edited) Salut,as vrea sa imi cumpar o chitara eletrica este prima mea chitara deci sunt incepator ce imi recomandati? +amplifticator Buget:1000lei Ma gandeam la asta ce parere aveti:http://www.soundcreation.ro/chitare-electrice-de-tip-st-stratocaster-cid488_2651/jackson-js1r-dinky-id4039.html Astept orice sfat Edited November 25, 2012 by work1ck Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander33 Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 (edited) Tobias Standard 4 ce parere aveti? http://www.epiphone....tandard-IV.aspx Fac chitara de vreo 5-6 ani am zis sa ma apuc si de Bass :X Edited November 28, 2012 by alexander33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest FlorinSalomia Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Ce sa aleg dintre Squier Vintage Modified bass si Squier Vintage Modified Jaguar bass? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 00andrey00 Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Salut.Vreau sa imi iau o chitara si am ales si eliminat si am ajuns la ultimile 2. Un Epiphone DR-100 si un Fender CD 60. Aman2 suna grozav dar nu stiu pe care sa o aleg.Astept parerile voastre.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
work1ck Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 In situatia ta eram si eu acu 2 saptamani pana la urma am cumparat fender-cd60 si imi place foarte mult o recomand ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Norberth Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 takamine eg320c, fender cd140sce sau ovation celebrity cc? sau poate alte recomandari? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CorsairX Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Eu recomand Takamine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Pe ovation am cantat eu... well , nothin' special Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 (edited) Daca ai posibilitatea probeaza chitarele si vezi care te unge la suflet mai tare, insa din toate alea m-as cam orienta spre Takamine. Edited December 14, 2012 by Septi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Rosulescu Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Eu am plecat sa imi iau Takamine si m-am intors acasa cu Ovation. Asa ca mergi si canta-le pe toate iar la sfarsit alege una. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CorsairX Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Domnule Rosulescu, va respect foarte mult pentru ceea ce faceti, dar omul a intrebat la sectiunea de incepatori. Deci s-ar presupune ca nu are idee despre chitara sau cum ar trebui sa sune. Asa ca nu poate merge si canta pe ele presupun ca de aia a intrebat aici. In rest, numai de bine si va asteptam cu nerabdare noua carte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Domnule Rosulescu, va respect foarte mult pentru ceea ce faceti, dar omul a intrebat la sectiunea de incepatori. Deci s-ar presupune ca nu are idee despre chitara sau cum ar trebui sa sune. Asa ca nu poate merge si canta pe ele presupun ca de aia a intrebat aici. In rest, numai de bine si va asteptam cu nerabdare noua carte. Ba cum nu? Chiar dacă nu ştie să cânte, va observa diferenţele dintre ele, atât la sunet, cât şi la construcţie. Cu atât mai mult, dacă e începător, e recomandat să o ia cu mâna lui şi să compare cu altele. Odată ce ţi-au trecut mai multe chitare prin mână, ştii cam ce vrei şi observi repede dacă este o problemă. Dacă nu ţi-au trecut însă, n-ai termen de comparaţie. Am văzut începători care cântau pe o acţiune enormă, crezând că e normal şi aşa sunt toate chitarele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Domnule Rosulescu, va respect foarte mult pentru ceea ce faceti si va asteptam cu nerabdare noua carte. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 (edited) Avand in vedere optiunile sale, n-as prea crede ca e incepator absolut. Cat despre Ovation, s-ar putea sa dezamageasca la rece. Amplificata e alta poveste, chiar daca CC e serie buget. Concluzia: doar proba il va lamuri. PS: Poate sa mai incerce Cort AD810E, electro-acustica cea mai ieftina de la Cort. Edited December 15, 2012 by Doctor X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Norberth Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 (edited) Doctor x are dreptate, nu sunt incepator cant de 3 ani... am o hora... am fost destul de surprins sa vad acum o zi ca defapt acustica mea are top solid... fender-ul are top solid si de-aia l-am adus in discutie, caci am cantat pe cateva chitari din lemn laminat si m-au cam dezamagit in ce priveste volumul astept niste pareri de la cineva care a cantat pe modelul de fender Edited December 15, 2012 by Norberth Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArntDan Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Buna.Caut o chitara electrica care sa coste in jur de 1000-1500 lei.Nu vreau neaparat de la cineva de pe site pentru ca nu detin banii acum dar vreau sa imi fac o idee. Sugestii?Prefer sa fie model stratocaster sau flying V.Nu prea ma dau in vant dupa LP-uri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackmore Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Vezi si la mcmusic, au 10% reducere la toate produsele. Am vazut si cateva cu 40%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riccardo Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 (edited) Buna.Caut o chitara electrica care sa coste in jur de 1000-1500 lei.Nu vreau neaparat de la cineva de pe site pentru ca nu detin banii acum dar vreau sa imi fac o idee. Sugestii?Prefer sa fie model stratocaster sau flying V.Nu prea ma dau in vant dupa LP-uri. Ca tot zicea colegul, uite aici oferta http://www.mcmusic.r...-apex2-gsf.html Ma rog, e 7 string, dar chiar faina chitara . La bani astia m-as uita un pic si la piata SH. Oricum, nu recomand nimic cu floyd rose sau orice fel de tremolo. Edited December 19, 2012 by Riccardo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackmore Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Apex am avut si eu, e foarte foarte tare! ... eu am dat 2800 lei pe ea 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 (edited) Apex am avut si eu, e foarte foarte tare! ... eu am dat 2800 lei pe ea Am văzut şi eu şi mi-am băgat unghia-n gât că n-am pus bani deoparte. Edited December 19, 2012 by 'mnezãu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreilica Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Detin un amplificator Fender Mustang I si un procesor de efecte Boss ME70. Am buget 1000RON pentru a achizitiona o chitara. Cam ce ati recomanda? Nu sunt adeptul a heavy metal sau ceva de genul. Cant in general Guns N' Roses, Santana, Eagles, etc. Eu ma uitam la un Les Paul 100. Sambata voi merge in Bucuresti sa testez cateva chitari, dar as vrea sa stiu cam ce as putea testa pe acolo, ce recomandati? Multumesc tuturor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Vintage V100...La piata sh gaasesti la 1000 ron bine itnretinute..nou e 1300...e cam cea mai recomandata de toata lumea..mai ales pentru stilul prestat de tine... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviusnop Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Ca majoritatea ti-as recomanda sa mai strangi un pic sa iei un vintage v100 la 1170 ron, dar te poti uita la MC la vintage V99 pentru comparatie cu LP100 e si cu reducere 10%. Eu zic ca e o diferenta mai ales cu set neck Te poti uita si la modelele ieftine de Gretsch dar cred ca esti mai aproape de sound-ul cautat cu Epiphone/Vintage. Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 ca bien zice colegu..acu la mc e si reducere...mai pui ceva si daca nu ma insel..pe la 1250 ron sau ceva de genu ai si vintage V100 Paradise slash signature...cu doze slash signature..cu finish superb..merita vazuta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts