www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Riccardo

Veteran
  • Posts

    349
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Gear
    Acustica Hora(din anii 90, nu pot exact anul deoarece s-a sters ultima cifra)
    Ibanez GRX 70 DX cu amp GTA10(starter pack)
    Pedala Digitech Hot Head Distortion
    Interfata Audio USB Scarlett Focusrite 2i2
    Charvel Desolation Soloist DX-1 FR

Riccardo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

29

Reputation

  1. Urechi de tabla! Corzile sunt inca cele din fabrica, cred ca asta e problema. Bine, asta inafara de tehnica mea 'lu peste'. Am un set de corzi Elixir pe birou de la Craciun si inca nu le-am pus. Mersi guys, o sa revin cu un test dupa ce imi schimb corzile.
  2. Salut RGC-isti, A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat pe aici. Din cate vad nu s-au schimbat multe, aceleasi dezbateri interminabile intre aceasi oameni ). In orice caz, iata mai jos o improvizatie de miercuri seara. Am tras 4 duble si am ales cea mai buna dintre ele. Gear: * Charvel Desolation Soloist DX1 FR (prima inregistrare de altfel cu jucaria asta care este absolut BESTIALA!); * Interfata Audio Scarlett Focusrite i2i; * Laptop. Avand doze active, am trecut pe mod de intrare in interfata 'Line In' (unde in mod normal foloseam intrarea 'Instrument' care are dezavantajul ca este 'hot' si intra in clipping foarte repede). Inregistrarea am facut pe 2 trackuri, unul cu efect si unul fara. Efectul era pentru monitorizare, iar dupa inregistrare am lucrat numai pe al 2 lea track, dry, pe care am facut efectele de la 0, incercand sa obtin un sunet cat mai potrivit in mix. Rezultatul este cel de mai jos. http://www.youtube.com/attribution_link?a=ioSFSJn9TrQ&u=%2Fwatch%3Fv%3DO0W4QuYKDlI%26feature%3Dshare Tehnica si mastering-ul sunt slabute, dar sper sa va placa ce am facut aici. Toate cele bune!
  3. La acei bani cel mai bine te poti monitoriza cu niste casti de calitate. Cu ce a dat vektor, poti sa iti dai seama cum ar suna un mix final in niste boxe obisnuite, dar pentru monitorizare o sa observi diferente clare daca le compari cu niste casti oarecare. Cum a trecut ceva timp, presupun ca deja ai facut achizitia. Compara cu niste casti oarecare de 100 de lei si nu o sa iti vina sa crezi ce diferente o sa observi.
  4. Salut, Colectia mea de chitare cu mai noua 'Sunset' (stanga)
  5. Salut Blackthorn, Mersi de raspuns. Si mie mi-a facut cu ochi-ul acel Jackson pentru dozele ei. O alta idee interesanta: am vazut aceasta oferta pe MC Music: http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-rg1570z-bk-ch-electrica-rg1570z-bk.html . Nu suna deloc rau, zic eu. Despre ZR am auzit pareri impartite. As vrea ceva fiabil daca vine vorba de Floyd Rose considerand ca probabil am sa il abuzez in urmatori ani.
  6. Salutare RGCisti, A trecut ceva timp de cand nu am mai dat pe aici, ce se mai intampla? Am avut un post pe aici acum luni buni (poate mai mult de 1 an), legat de ce chitara sa imi iau. Intre timp, s-au mai concretizat treburile si o sa folosesc un card avantaj sa fac achizitia, pentru ca e greu sa strangi 3000. Una peste alte, prima intrebare ar fi ce magazine stiti care sa accepte card avantaj? Am vazut ca la Guitar Shop merge sa platesti in 6 rate si este prima varianta. A doua intrebare este defapt o sugestie, ce recomandati pana in 3000 roni? Stiu ca as gasi ceva mult mai ok la mana a 2 a, dar ma indoiesc ca vrea cineva sa imi vanda cu card avantaj. Eu ma gandesc serios sa cumpar chitara asta de ceva timp http://guitarshop.ro...mear_p2035.html . Ma intereseaza ceva cu Floyd Rose, Strat sau Dinky shape (buhu la LP ). Chitara ar trebui sa fie versatila pentru ca eu cant de la Anthrax la Pink Floyd (sau cantam in vremurile bune). Eh, cam atat. Multumesc anticipat pentru orice sugestie
  7. Pacat ca nu au cantat Tornado of Souls. Eu am stat foarte in fata, un pic in dreapta si s-a auzit oribil. Cel putin cand a inceput melodia 'A tout le monde' si intreba Dave daca stim melodia asta, nu mi-am dat seama deloc ce era. Eh, pacat.
  8. Cred ca ce vor sa spuna colegii e ca e cam aiurea sa vii sa spui ca nu esti incepator si sa zici "Am suna X, ce sa imi cumpar?". E bine totusi ca ai mentionat genul muzical, dar mai sunt cativa factori esentiali: 1. Vrei sa canti acasa sau vrei sa te pregatesti si de o trupa? 2. Daca iti iei un amp zdravan, ai unde sa il canti? Daca stai la bloc, mai mult de 1 W pe lampa nu ai cum sa folosesti. 3. Legat de chitara: ce forma de chitara preferi? Ce tip de bridge ai vrea? 4. Etc. Acum, depinzand foarte mult de ce anume vrei sa faci, poti sa te gandesti asa: cel mai mult trebuie investit in amplificator. Dupa mana ta, amplificatorul este cel mai mare factor al tonului. Apoi, bine inteles, chitara, dar la chitara este total stupid sa ne intrebi pe noi ce sa iti iei. Gandeste-te la chitara ca la o pereche de adidasi care trebuie sa iti fie comozi si sa te faca sa te simti TU cat mai bine. Atata timp cat nu iti iei o chitara de 300 de lei, nu o sa ai probleme. Putem cel mult sa iti spunem "eu prefer modelul X pentru ca...", dar nimeni nu poate sa iti spuna ce ti se potriveste tie. Nu sunt in masura sa iti dau eu sfaturi, dar ce am observat eu este ca, neschimbandu-mi sculele, tonul s-a schimbat destul de mult pe parcursul anilor pentru ca am mai invatat sa cant . Gandeste-te si la asta inainte sa arunci o gramada de bani pe scule si sa nu intelegi de ce nu suna ca intr-un clip de prezentare. Toate cele bune!
  9. Aolo omule, m-ai innebunit. Zi-mi si mie cata lampa vezi in rig-ul lui Satriani? Ironia face ca eu, chiar in acest moment, sa ascult Satriani si sa ma gandesc cate aberatii! Aparent de paste a reinviat si "The Moan" (sper ca asta era nick-ul unui alt user vestit ce a bantuit pe aici acum multi ani )
  10. Whaaat? Cred ca omul facuse un 'hate post' pentru dealeri Si, din acest punct de vedere, sunt de acord. Nu cred ca sunt foarte multe de zis totusi, inca una din probleme societatii noastre.
  11. Vino marti seara in Iron City
  12. Fun! Daca e in weekend, ma bag. Lasa-mi un PM daca mergem cu idea asta, in caz ca imi scapa topicul (ceea ce se intampla din ce in ce mai des in ultima vreme cu munca).
  13. Cam la asta ma refeream si eu. Ok, asteptam sample-uri
  14. @'mnezău, ar trebui sa deschizi un topic separat pentru test. Chiar m-ai facut si pe mine curios. Daca erai prin bucuresti, iti "donam" si placa mea. L.E: G3 o sa il folosesti doar ca preamp, cu acelasi rig de efecte nu?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.