10cta Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 (edited) salut. vreau sa schimb si eu pentru prima data corzile pe o acustica takamine g320. cred ca cele stoc sunt d'addario 12 -54. as dori sa trec pe corzi mai subtiri deoarece intentionez sa exersez mai mult fingerstyle in viitor si cred ca mi-ar fi mai usor cu cele subtiri. sa le incerc pe cele de 0.11? ernie ball sau ghs. dar am auzit ca va fi afectat setupul chitarei daca trec la alte grosimi, iar eu sunt incepator si nu stiu daca ma descurc sa o setez. stiu ca s-au mai discutat lucrurile astea pe aici, dar va rog sa-mi intelegeti nepriceperea deoarece sunt la inceput . multumesc Edited May 17, 2015 by 10cta Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 salut. vreau sa schimb si eu pentru prima data corzile pe o acustica takamine g320. cred ca cele stoc sunt d'addario 12 -54. as dori sa trec pe corzi mai subtiri deoarece intentionez sa exersez mai mult fingerstyle in viitor si cred ca mi-ar fi mai usor cu cele subtiri. sa le incerc pe cele de 0.11? ernie ball sau ghs. dar am auzit ca va fi afectat setupul chitarei daca trec la alte grosimi, iar eu sunt incepator si nu stiu daca ma descurc sa o setez. stiu ca s-au mai discutat lucrurile astea pe aici, dar va rog sa-mi intelegeti nepriceperea deoarece sunt la inceput . multumesc Inlocuiesti corzile cu cele noi apoi revii daca observi ceva in neregula ! ( deoarece este sub semnul intrebarii daca "setup"-ul initial era sau nu era ... daca chitara este una OK nu ar trebui sa se intample mari schimbari i .. ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squier Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 (edited) a incercat cineva corzile david gilmour pt strat de la ghs? Edited February 1, 2016 by Squier Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeChitara Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 a incercat cineva corzile david gilmour pt strat de la ghs? Le-am incercat eu. Nu m-au impresionat. Raman la Ernie Ball. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiske13 Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Foloseste cineva dunlop heavy core 7? 10-60 Sunt bunicele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_KidLazy Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Foloseste cineva dunlop heavy core 7? 10-60 Sunt bunicele? Eu am folosit Dunlop Heavy 7, atat la un 7-string (in B standard, Drop A si A standard), cat si la un 6-string pentru Drop B (in cazul asta fara sa folosesc mi-ul subtire). Mi-au placut foarte mult, sunt foarte multumita de cum suna, si pe mine una m-a tinut destul de mult fiecare set... atata doar ca mi se par putin cam tari, fata de alte branduri la aceleasi grosimi, insa odata ce te obisnuiesti cu tensiunea, e ok. My 2 cents. Oricum, cel mai bine ar fi sa incerci singur un set ca sa-ti faci o idee ce si cum. Sent from my SM-G903F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Pentru chitare [electro-] acustice, din experienţa voastră, care sunt cele mai potrivite pentru blues-rock acustic, să fie cât mai moi, să fie uşor mai ales pe partea de soloistică, sa faciliteze benduri, să nu-ţi rupi degetele trăgând de corzi ? Am folosit in timp corzi Fender light [ echipate pe o Fender acustică, nu ştiu de fapt cine le face ], D'Addario şi GHS, în general am mers pe 12-52 sau pe acolo şi parcă aş încerca altceva, cum ziceam, sa fie mai maleabile, mai friendly pentru părţile de solo, în principal ! Patria va fi recunoscătoare ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Rosulescu Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 De aproximativ 1 luna si jumatate am renuntat la D'Addario si am trecut pe Curt Mangan. Folosesc 10-46 NickelWound in principal pentru acordaj standard E si 11-48 PureNickel (nu aveau NickelWound) pentru standard Eb. Au un ton foarte echilibrat atat pe chitari din mahon (am pe un Epi Custom Bonamassa si pe un Vintage AFD), cat si in combinatie cu alte tipuri de lemn - de ex am pe un Hamer Standard Explorer (11-48) cu corp/gat din arin (alder) si de ieri si pe Ibanez-ul RG870 (10-46, acordata in Eb) - tei/artar. Pot sa spun chiar ca sunt placut impresionat de cum suna Ibanezul. Acum sa vedem cat tin. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 2017 edition 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 2017 edition IMG_20170324_181510.jpg ce parere ai despre ele? voiam si eu sa le incerc... am folosit doar nanoweb pana acu cum ti se par in comparatie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 ce parere ai despre ele? voiam si eu sa le incerc... am folosit doar nanoweb pana acu cum ti se par in comparatie? Pai, se simte mai tare fizic windul, si soundul e mai crisp fata de cel putin dull cum e cu nano. Corzile fara wind cred ca sunt aceleasi. Corzi destul de snappy si bright cu atac destul. Mult mai apropiate de niste corzi fara coat. Cel putin asta am sesizat eu pana acum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Pai, se simte mai tare fizic windul, si soundul e mai crisp fata de cel putin dull cum e cu nano. Corzile fara wind cred ca sunt aceleasi. Corzi destul de snappy si bright cu atac destul. Mult mai apropiate de niste corzi fara coat. Cel putin asta am sesizat eu pana acum. sa vedem daca tin la fel de mult Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 sa vedem daca tin la fel de mult Pt mine la Elixir minunea e in cele fara wind,fiind tratate,pt ca NU se tarnishuie ,si nu asa mult cele cu coating(atat ca imi place acea senzatie permanenta de alunecare,care aici e mai slaba decat pe nano,fiind din ce simt, coatul mai subtire,mentinand totusi acel feel dar nu asa pregnant,ce ii da si acel crisp tone fata de nano). Ori au schimbat "reteta" la coat sa reziste la fel si sa fie mai subtire ori e...doar mai subtire 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Petrecce Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Corzi mai "consistente" ca dean markley eu nu prea am prins. Drept e ca am si un PH mai nasol si le zapacesc destul de repede. Din cate am vazut, in ultimii ani nu prea se mai gasesc prin magazine la noi..si ultimele doua seturi care le'am incercat de la ei cam lasau de dorit... As aprecia daca aveti ceva recomandari de magazine/comenzi unde mai aduc si in RO Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 (edited) La bella daca aveti clasice si acustice si hollowuri. Sunt total diferite. Tin si mai mult (fata de d'addario / eb / etc) fara sa fie coated. Sent from my ATH-TL00H using Tapatalk Edited April 5, 2017 by CiocanelBloodyCIocanel Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladR Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Am comandat mai multe seturi de Harley Benton 9-42. Sper că nu am făcut o tâmpenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Am comandat mai multe seturi de Harley Benton 9-42. Sper că nu am făcut o tâmpenie.sfat de la mine... poate altcineva ma va contrazice... incearca sa stai cu producatorii mari gen ernieball daddario dunlop elixir 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladR Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Am Ernie Ball acum dar sunt incepator si am de gand sa exersez mult deci trebuie schimbate macar o data la doua saptamani sau o luna. Nu caut un sunet special deocamdata ci ceva care sa sune corect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Le ruginești așa repede sau de ce vrei să le schimbi așa des ?!? Te pregătești pentru vreun concurs de schimbat corzi contracronometru ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Le ruginești așa repede sau de ce vrei să le schimbi așa des ?!? Te pregătești pentru vreun concurs de schimbat corzi contracronometru ?Pai si d'addario se fac naspa dupa o saptamana-doua de cantat zilnic, cateba ore Sent from my ATH-TL00H using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Nu am obiceiul de a face pe nebunul, dar, dacă vreți să încercați niște corzi cu adevărat excepționale, vă recomand Thomastik-Infeld Power-Brights. Cum am o singură chitară fără Floyd Rose, prefer corzile de calibru hibrid (0,09 - 0,46). Sună extraordinar, au claritate, volum și țin mai mult decât Rotosound-urile pe care mergeam până acum. E drept, sunt oribil de scumpe și nu se găsesc decât la Thomann, MC Music importă de la Thomastik (nu știu de ce) numai seturile George Benson. Exista corzi bune: dáddario, ernie ball, dean markley, elixir. apoi exista corzi absolut exceptionale: la bella si thomastik si pe clasica mai sunt cateva firme. dar merita banii. intre thomastik si ernie ball e aceeasi diferenta intre ernie ball si... hora. desigur, se poate canta pe toate, nu e problema. deci, parerea mea. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
taxon Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 (edited) Nu am obiceiul de a face pe nebunul, dar, dacă vreți să încercați niște corzi cu adevărat excepționale, vă recomand Thomastik-Infeld Power-Brights. Cum am o singură chitară fără Floyd Rose, prefer corzile de calibru hibrid (0,09 - 0,46). Sună extraordinar, au claritate, volum și țin mai mult decât Rotosound-urile pe care mergeam până acum. E drept, sunt oribil de scumpe și nu se găsesc decât la Thomann, MC Music importă de la Thomastik (nu știu de ce) numai seturile George Benson. neah, sunt si p-acilea https://www.zeedoshop.ro/produs_thomastik-infeld-rp110_17801_0 Edited April 8, 2017 by taxon Link to comment Share on other sites More sharing options...
taxon Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 (edited) Iarta-ma, frate, ca nu ti-am dat mura in gura. Sa nu cumva sa faci ciuperci la degete de pe tastatura, cautindu-ti singur, ca apoi nu ai mai avea cu ce zdrangani numai pe 0.09: https://www.zeedoshop.ro/produs_thomastik-infeld-rp109_17800_0 Edited April 9, 2017 by taxon Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Dacă te-ai fi uitat mai bine, ai fi văzut că scrie: "Contactați-ne pentru a verifica disponibilitatea". Adică, mai pe româneşte, n-au! De-aia le iau de pe Thomann. Mersi de lecție. Strings and beyond au din cand in cand promotii free international shipping Sent from my ATH-TL00H using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 (edited) Apropo de Ernie ball, citeam pe un alt forum GearPage, despre corzile lor îmbunătățire cu Cobalt, sunt destule păreri că ar provoca uzura prematură a freturilor. Și alte modele din corzile cu super-aliaje pe ele , NYXL, M-steel, ... Just sayin' ! Edited July 16, 2017 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts