Guest alexp2012 Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Deci.. no fretbuzz? Adica mi s-a parut ciudat ca sunetul il canta fara bazait si imediat ce luam degetul zbarnaia.. In special E gros! Banuiam eu coarda aia ca e prea lasata.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Coarda respectivă bâzâie şi cand dai doar în ea? Fără să ai degetul pus pe ea? Este foarte posibil să fie din cauza acordajului. Acordeaz-o cum a spus Hyplink şi vezi după. Odată ce corzile sunt detensionate şi gatul se deformează. apare fretbuzz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alexp2012 Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Toate corzile suna clar, fara niciun bazait. Dar m-am mirat de coarda respectiva pentru ca (poate exagerez eu) pare mai elastica decat celelalte ! Dar pe ea se simt cel mai bine bazaiturile acelea; corzile de mai jos (D, de exemplu) au un bazait mai mic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Ma gandesc ca e problema din tehnica ta, cand ai spus ca bazaie "cand iei degetul". E-ul gros, in orice caz, bazaie cel mai mult. Este cea mai groasa coarda. Tu insa, daca nu esti acordat corect, se schimba toate datele problemei... La o acustica e de preferat sa nu-ti bazaie nici o coarda. La electrica nu conteaza asa mult, cat timp nu se aude in statie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BucurAdrian Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Stie cineva daca gasesc amplificatorul Blackstar HT-1 ( sau HT-1R ) pe la vreun magazin din Romania ? Sau macar ceva asemanator . Nu as vrea sa dau 30 de euro pe transport pana aici . Link to comment Share on other sites More sharing options...
incepatorul13 Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Si la mine bazaie, e prima mea chiatara... am acordat-o cu softul de acordat si pare super ok insa cand ridic degetul de pe o coarda, vibreaza putin... chiar si cand cant se intampla sa imi atinga degetul si sa vibreze insa asta e altceva. E normal sa bazaie cand ridici degetul ? Dimavery 303 AW Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Cel mai probabil tine de tehnica defectuoasă. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 (edited) Cine se uita la video-uri cu cantatul la chitara si n-a pus niciodata mana pe chitara, are impresia ca doar pui degetu acolo si suna excelent , in fond treaba nu sta chiar asa roz, iti trebuie ani si ani de exercitiu ca sa faci ceva bine macar (desigur ca exista si exceptii ) insa majoritatea chitaristilor celebri canta de mult timp, sau au exersat o gramada. Ex: chitarist australian Glenn : canta de la 10ani , cativa ani exersa 10-12 ore + pe zi si tot nu e celebru dat fiind faptul ca multi de pe forum nici n-au auzit de el, deci chitara se studiaza si se exerseaza ani. Edited October 9, 2012 by Jig 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alexp2012 Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 (edited) Eu am rezolvat treaba Intr-adevar, tehnica e de vina. Degetul trebuie tinut langa fret. Edited October 9, 2012 by alexp2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
10cta Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Sunt incepator (2 luni si putin ) si am o nelamurire legata de acordul Sol . este corecta si varianta cu 4 degete? ( mi , la , si , mi ) eu asa am invatat-o de pe interenet , dar acum am observat ca majoritatea folosesc doar 3 degete , 1 , 2 , 3 sau 1, 2 , 4 (mi , si , mi )..mie imi suna diferit acordul cu 4 degete fata de cel cu 3 . dar m-am obisnuit asa si acum imi e greu cand schimb intre acorduri daca folosesc 3 degete . in special la trecerea din Sol in Re si invers , pt ca degetul 3 nu mai ramane pe si. este gresit ca am invatat asa ? sa folosesc doar 1, 2 si 4 in acord? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 (edited) o Poti tine cu ce degete vrei cat timp suna bine, dar la coveruri o sa ai nevoie de acordul de pe tab ca se sune la fel. Edited October 10, 2012 by Jig Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Nu e gresit. E bine sa inveti ambele forme deoarece in functie de cantec poate fin nevoie de o varianta sau de cealalta. De asemenea, este bine sa inveti sa iei acordul si cu degetele 1, 2, 3 dar si cu 2, 3 si 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
10cta Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Pt mine e mai simpla varianta cu 4 degete doar la trecerile in re. multumesc pt raspunsuri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alexp2012 Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Intrebare stupida: e ok sa tin chitara 2-3 saptamani in cutia cu care a venit pana imi cumpar o husa ca lumea? Si in ce priveste husa, cum as putea sa ii asigur chitarei conditii optime in ea? Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juggernaut Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Poti sa o tii si scoasa din husa daca o folosesti destul de des, n-are importanta decat daca nu canti o perioada buna de timp. Ce conditii optime? Tine-o departe de frig/caldura. Adica sa nu o tii langa calorifer dar nici sa nu o lasi pe balcon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Norberth Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 e ok, nu se prafuieste, alt avantaj nu vad. cat despre husa, parerea mea e ca daca e mai groasa e mai buna... o apara mai bine in caz de lovitura si iarna prinde numai bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Intrebare stupida: e ok sa tin chitara 2-3 saptamani in cutia cu care a venit pana imi cumpar o husa ca lumea? Si in ce priveste husa, cum as putea sa ii asigur chitarei conditii optime in ea? Multumesc! Consideră şi tu chitara mai mult o unealtă şi mai puţin o bijuterie. Mă gândesc că nu vorbim de un exemplar istoric cu valoare foarte mare. Dacă am vorbi de aşa ceva, cu siguranţă ai şti cum s-o întreţii. Ca idei de bază ar fi să n-o ţii într-o cameră unde umiditatea este ridicată, să n-o ţii lipită de calorifer în perioada rece, sub aerul condiţionat în perioada caldă. Mă rog, majoritatea sunt reguli generale, logic de respectat. Dacă nu te plimbi cu ea pe-afară poţi să renunţi la husă şi să-ţi iei un stativ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_KidLazy Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Intrebare stupida: e ok sa tin chitara 2-3 saptamani in cutia cu care a venit pana imi cumpar o husa ca lumea? Si in ce priveste husa, cum as putea sa ii asigur chitarei conditii optime in ea? Multumesc! Da, se poate tine si in cutie, nu e nicio problema. O husa interesanta si buna (as zice eu) mi se pare asta, am asa ceva (ma rog, pentru electrica, dar e aceeasi chestie) si mi se pare super ok, si daca vrei sa tii chitara in casa, si daca vrei s-o scoti afara. Si tine cont si de ce ti s-a spus mai sus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alexp2012 Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Multam' pentru informatii! Link to comment Share on other sites More sharing options...
10cta Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 O intrebare tot pe aceeasi tema (pastratul chitarii ) . este afectata in vreu fel daca nu o tin pe stativ, ci pur si simplu rezemata de perete?vor fi probleme cu grifful? intreb , deoarece in ultima vreme am observat ca tensiunea corzilor a scazut si a capatat si fretbuzz .nu ma bag sa incerc sa o setez ca sigur n-o sa mai fie deloc cantabila ) sau motivul ar putea fi corzile . am chitara de 2 luni si au cam inceput sa si oxideze . sau s-ar putea sa se fi slabit si miscat catre in sus "bucatile din plastic" (nu stiu cum li se spune ) care tin corzile in bridge? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 hmm infara de riscul de a alouneca..si de a suferi probleme..nu prea sunt...vezi si tu pe ent cum sa rezolvi frett buzz din saddle..sau daca e electrica din tune-o-matic...acuma depinde cum o tii..eu o tineam pe pat inainte sa iau stativ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvanik Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Se poate face strumming pe chitara electrica asa cum se face in general pe acustica (batai sus-jos),afecteaza in vreun fel corzile?Intreb asta pt ca am exersat doua cantece care in mod normal s-ar canta pe acustica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Sigur că se poate, just ask a Punk guitar player. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvanik Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Deci sa inteleg ca nu risc sa imi distrug chitara )? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Sigur că nu afectează. Sunt corzi speciale pentru acustică şi electrică, în primul rând din cauza unor factori ce au legătură cu tonul. Sunt de asemenea corzi pe care le poţi folosi atât pe electrică, cât şi pe acustică. Stilul în care cânţi nu contează. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvanik Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Ok,mersi de raspunsuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Deci sa inteleg ca nu risc sa imi distrug chitara )? O chitară distrusă este aia necântată. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 bravo bravo...pe elctrica poti face tot ce faci pe acustica..dar nu suna la fel...si nu ai feelingul ala ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvanik Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Am observat ca nu suna la fel dar am exersat cantecele respective pentru ca sa invat sa schimb acordurile mai rapid si sa am satisfactia ca pot pana la urma sa cant ceva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 din satisfactia asta vine si restu..placerea de a icnerca mai departe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts