www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Prs Custom 24


Crisan Darius_28146
 Share

Recommended Posts

foarte bun :) mai ales daca iti plac PRS-urile. Personal nu-mi plac, insa daca ai o pasiune pt ele, e relativ ieftina spre medie ca pret in lumea PRS-urilor si calitatea nu lasa de dorit ;) bine, acu' alege-o si tu cu grija, nu da banu' fara sa te uiti, doar ca-l placi pe nea' Santana :)

Edited by otringal
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am pus mana pe ea intr o zi la mc,am zdranganito vreo ora si ceva pana m am plictisit,finish bun,hardware ok,griff foarte comod si un action foarte low,asta mi a placut la ea foarte mult comoditatea cu care cantam si eu sunt genu care imi ia ceva minute pana ma obisnuiesc cu alta scandura in afara de a mea,dozele suna chiar decent as putea spune,oricum la bani astia mergea niste grover tuners,niste knobs mai ok,dar overall eu zic ca merge.

Edited by the outsider
Link to comment
Share on other sites

Am eu de vreo 2-3 anisori o surioara a ei mai batrana nitel :)

 

Obiectiv: nutul agata, switch-ul e posibil sa-l schimb la un moment dat, uneori nu comuta "din prima" pe doza de neck.

Mi-ar fi placut sa aiba coil split; ocazional imi doresc output mai mare la doze, dupa aia-mi trece. Dupa doi ani tastele prezinta urme evidente de folosire, mai ales in la si-n mi, pe unde-o cant mai mult. Nu e cea mai usoara chitara, mai ales daca vii de la tei.

 

In rest, doar de bine. Se simte bine la mana, suna bine, trem-ul functioneaza mai mult decat decent, sustine acceptabil, corzile pot fi date al naibii de jos.

 

Una peste alta, I would buy again.

Link to comment
Share on other sites

Am avut Custom 22, am mai cantat mai multe SE-uri, dar am cantat-avut mai multe americance. Despre cele Korea pot spune ca sunt lucrate excelent, calitatea executiei si finisajelor este de top, mult peste ce ofera majoritatea producatorilor la preturi concurente. Ce ii reprosez direct: cheitele de acordaj de calitate mai slaba, nutul agata ocazional, dozele sunt ok, dar se putea si mai bine.

 

Cele americane pot spune un singur lucru despre ele: datorita lor Fender a infiintat departamentul Custom Shop. Sunt pur si simplu perfecte, daca iti plac sau nu tine deja de gusturi.

 

Daca vrei sa faci un deal bun eu m-as uita si la modelele singlecut, au un pret mai bun si sunt relativ apropiate ca ton si feeling. Sfatul meu este sa mai strangi ceva si sa iti iei unul american, diferentele de calitate si materiale folosite sunt evidente: calitatea lemnului, a tastelor este cu totul alta, dozele sunt extrem de bine alese pentru chitara in functie de destinatie si lemnul folosit, cheitele de acordaj sunt de top, totul este asa cum trebuie sa fie. Pana am pus mana pe primul PRS american nu intelegeam de ce cumpara altii chitarile astea, credeam ca orice se face cu un PRS se paote face si cu un Gibson bun, din fericire nu e chiar asa, sunt diferinte, dar in sensul bun. Daca erai din Bucuresti te chemam pe la mine sa discutam pe concret ...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Am citit toate recenziile. Am vazut cineva care spunea ceva de greutate. Nu cred ca o sa am probleme, trec de pe un Epiphone Special, care nu e cea mai usoara chitara, sa zicem asa :)). Cat despre americana, nu cred ca imi va permite bugetul, desi o sa tin cont de ea. Ibanez Prestige, nah, nu ma atrage. Merci de sugestii/opinii, o sa tin cont de ele.

Link to comment
Share on other sites

trec de pe un Epiphone Special, care nu e cea mai usoara chitara,

 

Crede-ma , chitara aceea se considera usoara :)

 

Vreau doar sa subliniez si eu ce au zis si altii si pe buna dreptate , pe banii astia poti cumpara SH ceva foarte bun daca ai rabdare si tii ochii deschisi , tot timpul sunt niste afaceri bune pe la Mica Publicitate .

 

Multa bafta , sper sa dai de o chitara pe placul tau .

Link to comment
Share on other sites

Mă bucur că, pornind de la nivelul Epiphone LP Special II, un Ibanez Prestige „nu te atrage”. Ne rămân nouă mai multe!

(Apropo, există și Prestige fără Floyd Rose, fără gâturi Wizard, dar lucrate în Japonia de meșteri adevărați, cu doze DiMarzio adevărate etc. etc.) De gustibus!...

Imi pare rau sa te anunt ca am avut ocazia sa pun mana pe multe chitari de renume, doar ca nu am avut bugetul de a le aduce acasa :)).

Link to comment
Share on other sites

 

Ce este "custom " la asta ? culoarea ?

 

Pana nu incerci o chitara , te uiti atent la scandura ...etc ..nu ai ce sa spui .

 

Am vazut chitara cu 57000 lei dar si cu 100000 lei nici una nu merita nici un sfert din pret !

 

Asa din "auzite " dupa reclama agresiva pare-se ca PRS este cantata de multi artisti buni ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Asta este ceva extrem de subiectiv . Trebuie sa merite pentru cel care da bani . De exemplu : eu nu a-s da mai mult de 3000 de RON pe un PRS . Dar as da oricand ( daca a-s avea banii ) pe un Les Paul original din 59 fiindca pentru mine personal merita . Daca pentru el merita un custom 24 si il satisface fara sa aiba remuscari la banii cheltuiti atunci da...MERITA ( pentru el ) . Nu pentru tine trebuie sa merite , noi putem doar sa ne spunem opinia asupra raportului pret cailtate , chitara in sine etc restul sunt de prisos .

 

 

Si apropo cei cu caterinca asta cu reclama agresiva PRS ... Ce tu chiar crezi cu nu canta multi artisti renumiti pe PRS ?

Edited by bumerang
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

PRS Custom 24 este un model bun in raport cu pretul.

 

PRS produce chitari in doua locatii: USA si...restul lumii. Diferenta de pret intre chitarile americane si restul,... cam 2000 de euro.

Modelele americane au un lemn foarte bun, taste mai bune, chei de acordaj mai bune (cu autoblocare) doze mai bune, etc.

Modelele fabricate in Coreea sunt low entry; alte doze, alte cheite, alte taste, etc.

La ambele modele insa calitatea executiei si finisajul bat concurenta.

 

Pentru tine cred ca este important cum suna chitara si cum te acomodezi cu ea.

Unii dintre colegii nostri au mentionat un adevar: cumperi o chitara nu un brand.

Conteaza daca tie personal iti place cum suna!

 

Inca o data, PRS reprezinta o alegere buna din punct de vedere pret/calitate.

 

N.B. Sa stii ca sunt un mare fan al Stratocasterului.

Link to comment
Share on other sites

Am eu una, PRS 24 SE Custom si e calul meu de bataie. Toate celelalte chitare pe care le am costa de cel putin 3 ori mai mult (sa nu vorbesc despre Santana II, da?) :). Fiecare, ca sa nu iasa interpretari de tip Ponta.

 

Foarte ingrijit facuta, tine acordajul cu saptaminile chiar daca trag de ea pina plinge. Nici n-a fost nevoie sa-i pun locking tuners. Eu n-am avut probleme cu pragusul dupa 5 ani de cintat aproape zilnic. Foarte comoda si la mina dar si pe corp. De mahon? Fie, nu e grea deloc.

Minusuri? Da, sint. Nu e americaneasca (ok, fie), lemnele nu-s alea (ma rog), n-are cutie (corect, dar vine cu o husa foarte buna), cablul cu care vine e prost (indiscutabil), n-are "bird inlays" (I don't care. Really!), nu e carved (corect), dozele puteau fi mai bune (perfect adevarat, indeosebi doza bridge), pare ca ma lasa comutatorul dozei bridge (spray de contacte si gata).

 

Eu privesc modelul 24 Custom ca pe un soi de surogat intre doua lumi, Strat si LP, nu le face exact pe niciuna dar e un foarte bun compromis intre cele doua la care adaugi o versatilitate uriasa. Pe mine chiar derivatul ieftin de care e vorba aici, PRS 24 SE Custom, m-a adus la PRS si le voi fi client in continuare indiferent cite LP-uri sau Strat-uri voi mai cumpara.

 

Chitaristic am o singura problema cu ea: la griful de 25, foarte comod dealtfel, apare o problema daca am nu stiu ce tehnicitati in zona tastelor 20-24. Iar eu am mina mica si degete subtiri. Cred ca un grif de 25.5 e mai potrivit daca ai multa treaba pe-acolo si aproape sigur daca ai degete cirnaciori. Si nu esti Gary Moore. NIci eu.

Una peste alta o chitara buna si ieftina, un model de intrare cu care nu m-as sfii sa urc pe orice scena.

Edited by Posho
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut Posho,

 

Mda, important detaliul asta cu re-tastarea! Confirma ce am spus mai devreme despre modele fabricate in Koreea.

Tastele sunt fabricate dintr-un aliaj moale in care apar santuri dupa utilizare extensiva. Pacat.

Mai sunt doua amanunte despre care trebuie sa mentionez: scala si sistemul de tremolo.

Scala la acest model este 25" deci difera de scala Gibson care este un pic mai scurta. Dar scalaPRS este mai scurta decit Fender.

Un alt element este faptul ca fingerboardul are 24 de taste, astfel incit doza de neck nu mai este in pozitia dorita de 2 octave.

Asta schimba un pic sunetul dozei de neck.

 

Sistemul de tremolo trebuie si el mentional; mie mi s-a parut foarte eficient.

Si chitara ramine in acordaj chiar dupa utilizarea tremoloului (de apreciat).

Lemnul utilizat pentru body/neck este mahon iar asamblarea este de tip set-in (un sustain bun si un sunet cald).

Forma neck-ului mi-a placut, este foarte comoda iar actiunea corzilor foarte joasa.

 

Ramin la parerea pe care am exprimat-o deja: o chitara buna in raport cu pretul si concurenta.

 

In schimb dozele, in special cea de bridge trebuie inlocuite cu ceva de calitate.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.