www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Guest simson
Posted

Salut!

Am si eu o mica mare nedumerire...care cred ca cam offtopic dar nu stiam unde sa postez!

Am o e-acustica Takamine EG220 de 2 luni si astazi am observat ca distanta dintre corzi si neck difera de la fretul 1 pana la ultimul fret (creste).Ma gandesc ca ar fi trebuit sa fie aceeasi distanta intre corzi si neck pe toata lungimea corzii (am uitat sa spun ca sunt incepator), initial m-am gandit ca s-a strambat neck-ul din cauza ca o tin tensionata dar dupa ce am citit posturile aici am observat ca e mai bine ca am tinuto asa.

Oricum ideea este urmatoarea...este firesc sa fie acea diferenta neuniforma intre corzi si neck? daca nu inseamna ca este neck-ul stramb?...pt ca am garantie 2 ani si mi-a spus cand am luato ca garantia include si daca se stramba neck-ul (e luata de la m&c music Bucuresti).

Va multumesc anticipat....si scuzati inca o data de offtopic!

Posted

Este normal sa fie curbat. Apasa coarda 6 pe pretul 1 si pe ultimul fret. Daca pe la fretul 12 ai o mica (<0.5mm) distanta intre coarda si tasta atunci este perfect. Daca nu ai deloc nu este bine, daca o ai prea mare iar nu este bine. Si mai poti masura distanta intre coarda 6 lasata libera si tasta 12, daca intre partea de jos a coardei si tasta si mai putin de 3mm atunci este in regula chitara ta.

Daca nu este asa atunci mergi la service cu ea.

Numai bine!

• 2 months later...
Posted

Sper cã pun întrebarea în locul potrivit :

Am o problemã cu o coardã care vireazã fãrã s-o ating . “Bat” coarda 1 ºi/sau 2 ºi vibreazã ea, care-i a cincea… E ceva ce aº putea face eu acasã sau trebuie s-o duc la “doctor” ?

Dacã mã poate ajuta careva cu un sfat util… Mersi !

PS : N-am modificat nimic la ea, doar corzile acu’ ceva vreme, ºi o data am umblat la doza “bridge” ( am ridicat-o un pic , dar mai de ceva vreme )… Are un an doar ºi în medie a “lucrat” cam o orã-douã pe zi…

Posted (edited)

Am o problemã cu o coardã care vireazã fãrã s-o ating . “Bat” coarda 1 ºi/sau 2 ºi vibreazã ea, care-i a cincea… E ceva ce aº putea face eu acasã sau trebuie s-o duc la “doctor” ?

PS : N-am modificat nimic la ea, doar corzile acu’ ceva vreme, ºi o data am umblat la doza “bridge” ( am ridicat-o un pic , dar mai de ceva vreme )… Are un an doar ºi în medie a “lucrat” cam o orã-douã pe zi…

O idee ? Cineva ?

Edited by ramurel
Posted

O idee, ceva... E grav ? Sã chem Salvarea ?

Posted

Deci nu se bagã nimeni ? Aºa de gravã e problema ?

Guest Nihilistul
Posted

Mi se intampla si mie, nene. Nu cred ca e nicio problema.

Posted
Mi se intampla si mie, nene. Nu cred ca e nicio problema.

Bine, ºi când ți se întâmplã ce faci ? Pentru cã e deranjant. Nu cred cã poți sa faci mute non-stop pe ea...

E defect de chitara ? Ceva reglaj e necesar ? Am mai coborât doza de probã, ca sã vãd, dar nu are nici un efect... De atins nu atinge nici un fret. Îmi trece prin cap dacã n-ar trebui corzile schimbate ( au aproape un an ), dar nu ºtiu...

Guest Nihilistul
Posted (edited)
Bine, ºi când ți se întâmplã ce faci ? Pentru cã e deranjant. Nu cred cã poți sa faci mute non-stop pe ea...

E defect de chitara ? Ceva reglaj e necesar ? Am mai coborât doza de probã, ca sã vãd, dar nu are nici un efect... De atins nu atinge nici un fret. Îmi trece prin cap dacã n-ar trebui corzile schimbate ( au aproape un an ), dar nu ºtiu...

Daca au un an, trebuiesc schimbate oricum.

Chitara ta nu e defecta, nici a mea (se-ntampla treaba asta pe toate si sunt reglate si au toate inaltimile de doze existente). N-am nicio explicatie pentru fenomen. Oricum, nu vad cat de mult poti folosi Mi-ul liber. In plus, daca nu-ti mutezi Mi-ul, coarda care vibreaza nu se-aude destul de tare incat sa-ti faca probleme.

Incerca, cum am mai zis pe undeva, sa tii mana dreapta pe La cand dai Mi-ul liber, e tot ce-ti pot sugera. La acorduri n-ai probleme, fiindca daca tii o nota pe coarda La, nu vibreaza cand dai Mi-ul, fie el si liber.

Edited by Nihilistul
Posted

Iti vibreaza lemnu' pe ea de da in boala tot restul. Ceea ce este al dracului de bine. Daca-i setezi intonatia cum trebuie si-o acordezi cel putin decent, chitara aia o sa sune exceptional. Multi, fara sa stie, si-ar dori asa ceva. Exploateaza la maxim "defectul" asta, incerca sa tii sub control chestia functie de piesa pe care o canti, si utilizeaza-l la maxim maximorum atunci cand te ajuta. Si in marea majoritate a cazurilor, te ajuta.

Sau da-mi chitara aia mie; am un Reghin care sta cuminte si care de-abia-de-abia incearca sa intre in rezonanta cu sine insasi cateodata. Poate facem un schimb ( lol )

Posted (edited)
Iti vibreaza lemnu' pe ea de da in boala tot restul. Ceea ce este al dracului de bine. Daca-i setezi intonatia cum trebuie si-o acordezi cel putin decent, chitara aia o sa sune exceptional. Multi, fara sa stie, si-ar dori asa ceva.

La "saddle" n-am umblat niciodatã... Nu vreau sã experimentez. Poate gãsesc un link, sau m-ajutã careva... Când am schimbat prima datã corzile,acu vreun an, nu sunt sigur cã nu l-am deplasat jos sau sus, ca sa vãd ce e cu el... Pe vremea aia n-auzisem de intonația chitarei ( dacã mã puneai sã iau o octavã, te întrebam "de unde?" :) )

Edited by ramurel
Posted (edited)
Daca-i setezi intonatia cum trebuie

Am cãutat în "Biblie" ºi am gãsit asta :

http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=1589

Am fãcut paºii, dar am ajuns cu ºaua la capãtul bridge-ului ºi tot n-am ajuns nota pe harmonica 12. ( E chiar coarda La/A/ a 5-a- din "problemã" )... Ce naiba fac ? Un link, un sfat... Please !

Edited by ramurel
Posted (edited)
Am cãutat în "Biblie" ºi am gãsit asta :

http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=1589

Am fãcut paºii, dar am ajuns cu ºaua la capãtul bridge-ului ºi tot n-am ajuns nota pe harmonica 12. ( E chiar coarda La/A/ a 5-a- din "problemã" )... Un link, un sfat...

Uite ºi "cazu'" : "La" :

post-10823-1275039265_thumb.jpg

Acu' schimb ºi corzile, au un an aproape...apoi mai fac o încercare...

Edited by ramurel
Posted (edited)

O duc Luni la "doctor", da' nu ºtie sigur ce materiale are pentru modelul ãsta...

RãzvaneeeeeS.!!! , care eºti tu din TM, batã-te norocu, cã ți-ai închis cãsuțele , nici pe youtube nu mai rãspunzi...

Te laudã lumea cã ai... Cât mã costã sã-mi dai ºi mie ceva kalumea de-un prãguº ( oase, carboane, kompozitoane, silicoane? ), dacã meºteru' n-are momentan ?... Hai cã ºtiu cã ai, trãiascã familia lu' matale !... Cã pe alții din TM nu-i ºtiu.

post-10823-1275113497_thumb.jpg

Dacã nu citeºte ?... Dați-i careva un ghiont...

Edited by ramurel
Guest Teru
Posted

Temperatura de pastrare a chitarii la 18-20°? Vreau sa o vad si pe asta vara in Timisoara :) .

Doar nu o sa stau cu aeru conditionat ON pentru chitara.

Dauneaza foarte tare chitarii, daca o tinem la o temperatura mai ridicata? :lol: . Adica banuiesc ca da.. se incalzeste se dilata, etc.. nu?

Posted
N-aratã prea grozav...

post-10823-1275041186_thumb.jpg

Altul ?

"Papa's gotta brand new... ããã.... prãguº".

ªi set-up mai tare ca ( virgulã) când era nouã (curburã grif, aliniere taste,tot ce se vede sub corzi aranjat ºi pus la punct , plus un "polish" grif zici cã-i altul ).

post-10823-1275335330_thumb.jpg

-Sunteți gata de noi materiale discografice ?!?!?!

-[Crowd, running wild] : Yeeeee !!!!!

PS : Sincer mersi celor care m-au ajutat cu idei, pãreri, sfaturi !

Toate au fost binevenite ! :)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Guest JunkMAN25
Posted
Dupa ce mancati portocala Spalati-va pe maini,altfel se vor rugini corzile de la acid

:)) mie mi-au ruginit din cauza ca mi-au transpirat palmele :lol:)

• 4 weeks later...
Posted

Am dat jos din "pod" chitara, dupã o sãptãmânã, pentru o nouã "cântare". La care trebuie sã acordez juma' de pas înapoi... E prima datã când fac asta !

20 de minute !

Când ajungeam la capãt cu a ºasea, prima era iar dezacordatã. Vreo 4 treceri cel puțin mi-au trebuit s-o "dau pe brazdã"...

• 2 months later...
Guest CristianT
Posted

Salut, invat sa cant pe un reghin de prin `85, arata foarte bine, suna perfect, dar trebuie curatata cutia de rezonanta...are praf mult...ce fac? Scot corzile si aspir...sau...? Multumesc

Posted
Salut, invat sa cant pe un reghin de prin `85, arata foarte bine, suna perfect, dar trebuie curatata cutia de rezonanta...are praf mult...ce fac? Scot corzile si aspir...sau...? Multumesc

Am citit undeva ca pentru a curata ceea ce nu se ia cu aspiratorul torni in chitara orez, astupi gaura si apoi agiti bine chitara. Apoi versi orezul si aspiri din nou.

• 2 months later...
Posted

Cat despre dezacordarea corzilor - este indicata daca chitara nu va fi folosita mai multa vreme, eu asa stiam.

cand o pui in husa sau cutie

daca folosesti corzi cu un calibru mai mare daca se rupe o coard o sa ia cu ea si o bucata din finisaj sau chiar din chitara in rest nu ca griff-ul are o tija metalica inauntru care il impinge in directia opusa corzilor ceea ce va duce la curbarea griff-ului

Posted

Imi cer scuze ca raspund abia acum la intrebare: cu un tub de aer comprimat. E foarte util pentru curatat cavitati, componente electrice, tastiera etc.

• Like 1
Posted (edited)

Sau poti sa tragi o fuga pe la o vulcanizare cu chitara si sa-i rogi sa-ti sufle oleaca in interiorul ei. Asa curatam computerele la un fost loc de munca. Partea proasta la chitara e ca nu prea are pe unde sa iasa praful bine, dar macar il mai plimbi pe-acolo. :unsure:

Edited by Gojira