www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

De Ce Se Umfla Pickguard-Ul La Stratocaster ?


Claudiu Ibanez
 Share

Recommended Posts

Exact cum spune Eugen, sa vada traseul firelor, sa fie prin canale, nu pe deasupra lor. Cel mai probabil sunt prinse firele intre corp si pickguard, de asta sta ridicat in unele zone.

 

Iar referitor la acel Squier, este vorba de Squier Standard Stratocaster ? E o scula misto, intradevar, am si eu unul din ala si e fain.

Edited by stratosaurus
Link to comment
Share on other sites

...

Iar referitor la acel Squier, este vorba de Squier Standard Stratocaster ? E o scula misto, intradevar, am si eu unul din ala si e fain.

 

Squier-ul face parte din seria Affinity.

 

L.E:Intradevar, mai bun decat Bullet, care este cel mai ieftin model, urmandu-l Affinity-ul :)

Edited by slash93
Link to comment
Share on other sites

in fine nu scrie modelul pe headstock,dar e o scula buna squierul asta,a fost al meu 2 ani dupa aceia l-am dat unui prieten

 

Nu ne pasă...

 

Dacă nu poţi descrie mai amănunţit problemele, e greu să primeşti un răspuns pe bune. Chitara de care vorbeşti e Classic Vibe 60's, iar pickguard-urile s-au umflat pentru că firul de la doza bridge e lung şi pus aiurea în cazul strat-ului Asama, iar în cazul Tenson-ului, fix de la şurubul dozei bridge e problema asta. A fost schimbată, sper că n-ai dubii.

 

Pune poze dacă vrei răspunsuri, nu aberaţii.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

mie mi s-a umflat pickguardul la un squier strat pt ca s-a dilatat.L-am tinut vara trecuta in case in portbagajul masinii vreo doua saptamani.Au fost niste calduri insuportabile si afara,iar inauntrul case-ului cred ca puteai sa faci omleta.cand am inceput sa-l cant am remarcat ca era umflat.Concluzia mea a fost ca s-a dilatat din cauza temperaturilor prea mari (ca doar nu s-o fi crezut fender saracu squier si sa se fi umflat in pene sau suruburi: ) ) :clown:

Link to comment
Share on other sites

parerea mea este ca pickguard-ul nu se umfla, ci SE ONDULEAZA din cauza variatiilor de temperatura. acest fenomen se intalneste, dupa un anumit timp, la pickguard-urile de fender stratocaster construite doar dintr-un singur strat (w), caracteristice anilor '50, prinse de corp, de obicei, in 8 suruburi. de fapt, aceasta ondulare a fost si motivul pt. care s-a trecut la pickguard-urile construite din trei straturi (w/b/w), in anii '60 si prinse de corp in 11 suruburi.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

mda, se pare ca pentru anumite variatii foarte mari de temperatura nu mai conteaza din cate straturi este construit pickguard-ul si este normal sa fie asa. in fond, daca chitara ia foc, are prea putina importanta din cate straturi este construit. eu am vorbit despre conditii oarecum normale de temperatura si presiune atmosferica si despre un comportament al pickguard-ului intr-o perioada de timp relativ lunga.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.