www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recomandari Acordor (Tuner)


Guest Hipster
 Share

Recommended Posts

Guest Hipster

Salut,

 

Desi cant de ceva ani buni/rai la chitara nu m-a preocupat pana acum sa investesc mai mult de 20-30 lei intr-un acordor mai de doamne-ajuta. De unde si o gramada de frustrari in diverse situatii. :mellow:

 

Acum as vrea sa imi achizitionez un tuner la ceva mai multi bani (nu extrem de multi, totusi), care sa imi fie un tovaras de incredere. Nu ma intereseaza sa fie pedala, vreau doar un aparat care sa fie exact, sensibil si, totusi, stabil in citire. Aici ma refer la tunere la care oscileaza citirea atat de mult in timp ce acordezi ca te baga in ceata total.

 

Pentru live stuff, am un pick-tuner strobe de la Planet Waves si il recomand pt cine foloseste acordaje in zona standard (nu e cromatic). Este impecabil.

http://www.thomann.d...trope_tuner.htm

 

Dar pentru acordaje mai non-standard si pentru setup-ul chitarii, de ex. intonatie, este dificil de folosit, aproape inutil.

Am inteles ca Korg sunt cele mai ok tunere de serie (desi tunerul incorporat din AX3000G-ul meu cam lasa de dorit, dar e ceva incorporat, deh).

 

Voi ce recomandati, ce folositi? Ma intereseaza, dupa cum am spus, sa se comporte ok si in cazul unei setari de intonatie, operatie destul de pretentioasa si de precizie (schimb grosimile corzilor destul de des, deci....refac intonatia la greu :rolleyes: ).

 

De asemenea, prezenta unui indicator cu ac analogic (e chiar analogic sau sunt digitale), pe langa afisajul digital, este chiar folositoare, sau e doar de 'moft'? Ma intereseaza daca chiar te ajuta plusul asta de precizie in citire.

 

La modelele astea ma uitam azi:

 

http://www.mcmusic.r...r-cromatic.html

http://www.mcmusic.r...r-metronom.html (acesta il voi testa in seara aceasta)

http://www.mcmusic.r...r-cromatic.html

http://www.mcmusic.r...r-cromatic.html

http://www.mcmusic.r...r-cromatic.html

http://www.mcmusic.r...or-chitara.html

http://www.mcmusic.r...r-cromatic.html

 

Multumesc mult de ajutor.

Edited by Hipster
Link to comment
Share on other sites

DUMNEZEULE!!! Ii un tuner! Ia-ti un tuner!

 

off-topic: Da, e un tuner, si care-i problema? Exista si produse mai bune, si produse mai putin bune pe piata, iar omul vrea ceva "mai de Doamne ajuta", cum a si spus. Am citit pe net ca pot fi si situatii cand iti acordezi chitara cu un tuner si zice ca e acordata bine, insa un alt tuner spune ca aceeasi chitara, cu acelasi acordaj (catalogat ca fiind ok de catre primul tuner), e out of tune.

 

(slightly) on-topic: @Hipster: din pacate, nu am ce tuner separat sa-ti recomand, personal folosesc tunerul incorporat dintr-un Fender Mustang I si se comporta ok, zic eu. Nu oscileaza mult in citire, mi se pare destul de stabil din punctul asta de vedere. Si setez foarte bine si intonatia cu el.

 

Asta cu acul, nu stiu ce sa-ti zic, pe mine mai mult ma debusoleaza oscilatiile alea de moare nota pana se stabilizeaza acul, de nu mai stii pana la urma daca esti acordat sau nu - asta ma enerveaza, spre exemplu, si la AP Guitar Tuner. Prefer "beculetul verde/rosu", iar pentru ceva mai multa precizie folosesc si softul FenderFuse, care imi arata si daca si cu cati centi sunt "pe langa". Dar ma rog, acum doar n-o sa te apuci sa cumperi un amp intrg doar pentru tuner, lol :P.

 

Multa bafta in alegerea tunerului!

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Exista si produse mai bune, si produse mai putin bune pe piata

 

Toate sunt bazate pe aceeași tehnologie, deci au aceleași limitări. Tehnologii diferite sunt strobe tuners și cele mai noi, polifonice.

Deci diferența în rândul celor obișnuite constă în:

  1. Interfața cu semnalul: unele au intrare pe jack și/sau microfon, altele se prind pe instrument și detectează vibrația acestuia printr-un element piezo. Pentru chitară electrică e evident superior unul cu intrare direct electrică, pe jack.
  2. Interfața cu utilizatorul: unele au ac analogic, unele au LCD, unele LED. Recomand cele cu LED-uri, chiar dacă informația afișată poate fi mai săracă (îl poți integra eventual în pedalier). Dacă decizi să iei unul cu LCD, caută unul cu display clar, cu contrast mare, nu unul care simulează un ac anemic. Și neapărat cu backlight.

E suficient de clar? E nevoie de păreri gen "mie-mi place ăla că încape în poșetă/se asortează la papuci/mi l-a făcut cadou Jacques Chirac"?

Ăsta pare interesant (nu neapărat în modul faux-strobe):

 

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc Peterson Strobo Flip Tuner, model VS-F. http://www.petersontuners.com/index.cfm?category=37⊂=61 , dar si Boss TU-15 Chromatic Tuner with Accu-Pitch este un tuner foarte bun. http://www.musiciansfriend.com/accessories/boss-tu-15-chromatic-tuner-with-accu-pitch

Edited by avatar2100
Link to comment
Share on other sites

tuner ,,mai de domane ajuta'' inseamna asta

 

http://www.tcelectro...om/polytune.asp

Am un Polytune acum, merge OK dar am impresia ca ii trebuie un semnal foarte puternic pentru a fi precis, gen doar cu EMG 81 pot sa ma acordez, iar cu EMG 60 e greu. Dar ecranul e misto. Korg Pitchblack, pe care am avut si el, este exact invers.

 

exista UN SINGUR TUNER profesional - PETERSON

Eu folosesc Peterson Strobo Flip Tuner, model VS-F. http://www.petersont...egory=37⊂=61 , dar si Boss TU-15 Chromatic Tuner with Accu-Pitch este un tuner foarte bun. http://www.musicians...with-accu-pitch

Ati incercat cumva StroboClip ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Hipster

Multumesc de sfaturi si recomandari. Din ce stiam si eu, ce mi-ati mai spus si voi, inteleg ca in bugetul de max 150-200 ron cam toate sunt bune, iar daca vreau ceva foarte profi (nu, nu vreau) trebuie bagat de la 500-600 ron in sus, minim.

 

Am testat modelul mentionat in primul post si se comporta destul de stabil si de exact, deci o sa iau ceva pe la 150 de la Korg, ca sunt cam aceeasi ciorba si sunt suficiente pt ce am eu nevoie...

 

E suficient de clar? E nevoie de păreri gen "mie-mi place ăla că încape în poșetă/se asortează la papuci/mi l-a făcut cadou Jacques Chirac"?

 

He he, tare asta. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Chiar daca sunt bazate pe aceeasi tehnologie tot sunt unele mai bune si unele mai putin bune.

Diferentele provin de la calitatea microfonului/senzorului piez0/preamplificator/filtre sau algoritm de filtrare a fundamentalei din semnalul plin de armonice/ s.a.m.d.

Eu am doua tunere Korg, amandoua cromatice, unul cu microfon si intrare jack iar celalalt pentru headstock cu intrare pe microfon sau senzor piezo. Ce am observat - cel pentru headstock este mai bun, in sensul ca recunoaste mai usor frecventa de baza. Celalat, pe microfon e mai "jucaus", se hoataraste mai greu care este nota pe care o "aude" in schimb pe cablu este foarte stabil, recunoaste corect si rapid nota.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iti recomand cu caldura Korg dt10. Gasesti second hand cu 150 ron sau 250 ron de nou parca. Are afisaj foarte clar, nu oscileaza nota aiurea, te poti acorda fara efort pe scena. Nu folosesc acordaj standard si nu am probleme. La repetitii e folosit si de basist si nu intampina probleme nici la coarda Si. Are doua jack-uri de iesire, unul normal care atunci cand activezi se muteaza sunetul si alt jack care atunci cand activezi lasa sunetul sa treaca(foarte util cand experimentezi cu acordaje ciudate si te pierzi prin note). Nu am probleme cand schimb corzile si trag octavele(intonatia). Il am de mai bine de 3 ani si nu l-as schimba cu altul.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hipster

Multumesc tuturor de sfaturi, @Dani, nu voiam pedala din motive de portabilitate.

 

Am testat GT-120 si OT-120 de la Korg.

GT-120 (guitar tuner) e mai stabil in citire pentru chitara/bass (optimizat pentru tonul de chitara) si este best buy pentru cei cu un buget micut care vor ceva de incredere. Este absolut perfect, iar afisajul analog cu ac face toti banii, se misca lin si indica ultra-precis (testat in comparatie cu un strobe Peterson de imprumut). La alte instrumente cam confunda treaba usor (vioara, pian etc.), fiind optimizat pe tonul de chitara. Are deja setate si acordaje pentru chitara (standard, open-uri) si bass (standard), plus modul cromatic.

 

OT-120 (orchestral tuner) este la fel ca precedentul, dar are functie de sound back, mai multe temperamente, etc etc. Si nu este optimizat pentru tonul de chitara. Este 'universal', sa zic asa. Deci, in concluzie, mai jucaus in timpul acordarii.

Avantajul este ca are 3 nivele de sensibilitate a reactiei acului indicator, iar pe medium sau slow indica chiar precis la tonul de chitara valoarea.

L-am luat pe acesta, fiind folosit nu numai de mine (prietena are vioara). Este pana acum ideal, versatil si exact. Plus, alimentatorul de la pedala mea Korg se potriveste si la tuner, deci nu trebuie sa cumpar baterii. :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.