viobio Posted September 4, 2013 Author Share Posted September 4, 2013 (edited) Acum lucruri mai serioase Am inceput lucrul la un amp cu doua canale,ampul o sa se numeasca "ADRIANO" Caracteristici Putere 50W 4/8/16 ohmi Canal clean cu :drive/3 tonuri/volume/ Canal OD cu:gain low/gain high/3 tonuri/volume Reverb pe fiecare canal in parte,ampul este un"dual reverb" Master volume Solo - are un boost de volum reglabil,functional pe ambele canale Presence Loop serie cu SEND/RETURN reglabile Lineout Footswitch pentru schimbarea canalelor si boost Posibilitate cuplare traf de iesire ca ultraliniar ,se reduce puterea la aproximativ 40W Posibilitate de a cupla tuburile finale ca triode,putere aproximativ 25W 2X6P3C-E (6l6gc/5881) tuburi militare rusesti,nos 5X12AX7 Toshiba nos 1XECC82 Philips nos 1XECC81 Telefunken nos Tanc de reverb cu arcuri,Accutronix Traf de alimentare toroidal,Petra-Iasi Traf de iesire LMO-Lazaroiu Traf de iesire pt tanc de reverb LMO-Lazaroiu Soc de filtraj LMO-Lazaroiu O sa opresc lucrul la acest amp,de miine,pentru ca o sa primesc un alt amp la reconstruit,ampul colegului Liviu Pop. Edited September 4, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 (edited) Cum am promis ,azi am inceput reconstructia ampului lui Liviu Pop. Treaba a mers destul de incet azi,a trebuit sa fac citeva modificari,sa schimb citeva mufe,sa demontez traful de alimentare Citeva sfaturi Alegeti o grosime optima a tablei din care confectionati sasiele,altfel nu o sa puteti monta mufele si potentiometrele,azi am inebunit pina am montat alte mufe. Pe condensatorii de filtraj se monteaza INTOTDEAUNA rezistente pentru echilibrarea tensiunilor pe condensatorii montati in serie.Atentie Florin!! Firele care merg la leduri trebuie sa fie mai subtiri ,nu fir pt boxe,acest fir este gros,in timpul montajului se mai misca conductorii si se rup terminalele de la leduri. Daca aveti de gind sa va construiasca cineva un amp,luati legatura cu cel care o sa construiasca ampul,pentru a sti ce valori de componente sa cumparati,eu am gasit in amp potentiometre cu valori care nu sunt chiar pe placul meu. Continuarea zilele urmatoare Edited September 6, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 ...azi am inebunit pina am montat alte mufe. Pentru astfel de situatii se poate recurge la anexa PL500 (prietenii stiu de ce) Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 (edited) Pentru astfel de situatii se poate recurge la anexa PL500 (prietenii stiu de ce) Nu am uitat de Pentoda pl500! ARATA bine,momentan sunt la regim,fierea mea este in criza de toamna! cum ma pun pe picioare o degust,sunt amator de palinca,am o colectie de peste 50 sticle, din toate colturile Ardealului,pe primul loc este una din Zalau,pina acum imbatabila,e tot galbioara ca PL500. Multumesc pentru PL500 Traful de iesire din ampul tau este LMO - Lazaroiu !! Edited September 6, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Eu m-am gandit ca fac eu munca de heirup, dar vad ca ti-a mai ramas si tie cate ceva. Sa-ti fie de bine PL500-le. Din pacate nu mai am din gutui, cred ca-i facea concurenta serioasa celei de Zalau. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 presupun ca aceea din gutui are indicativ GU50 =)) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Alegeti o grosime optima a tablei din care confectionati sasiele,altfel nu o sa puteti monta mufele si potentiometrele,azi am inebunit pina am montat alte mufe. Prea groasa tabla, prea subtire? Cam care ar fi grosimea potrivita ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 tabla cred ca e ok, doar ca fetzele sunt din plastic prea gros si filetul pe mufe/poturi sta cam pe varf presupun ca aceea din gutui are indicativ GU50 =)) depinde de volum Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Prea groasa tabla, prea subtire? Cam care ar fi grosimea potrivita ? Tabla trebuie sa aibe o grosime de 1..1,5mm,astfel incit toata "conectica" sa poata fi montata usor. Tabla de aluminiu este cam subtire la 1mm,eu prefer tabla de otel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 iti multumesc pentru precizare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 (edited) Cum am promis ,azi am inceput reconstructia ampului lui Liviu Pop. Treaba a mers destul de incet azi,a trebuit sa fac citeva modificari,sa schimb citeva mufe,sa demontez traful de alimentare Citeva sfaturi Alegeti o grosime optima a tablei din care confectionati sasiele,altfel nu o sa puteti monta mufele si potentiometrele,azi am inebunit pina am montat alte mufe. Pe condensatorii de filtraj se monteaza INTOTDEAUNA rezistente pentru echilibrarea tensiunilor pe condensatorii montati in serie.Atentie Florin!! Firele care merg la leduri trebuie sa fie mai subtiri ,nu fir pt boxe,acest fir este gros,in timpul montajului se mai misca conductorii si se rup terminalele de la leduri. Daca aveti de gind sa va construiasca cineva un amp,luati legatura cu cel care o sa construiasca ampul,pentru a sti ce valori de componente sa cumparati,eu am gasit in amp potentiometre cu valori care nu sunt chiar pe placul meu. Continuarea zilele urmatoare Day 2 Edited September 9, 2013 by viobio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 (edited) Day 2 DAY3 Sursa de alimentare Etajul final Repetoarele catodice pentru corectoarele de ton Am montat si reverbul digital,nu se vede in poza O sa pun cam toate piesele de la mine,din cele vechi nu prea am ce sa aleg,in plus am si o mare lene sa le dezlipesc pe cele vechi, de pe barete,te mai costa un PL500! Edited September 10, 2013 by viobio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 ............... Pe condensatorii de filtraj se monteaza INTOTDEAUNA rezistente pentru echilibrarea tensiunilor pe condensatorii montati in serie.Atentie Florin!! Nu am stiut treaba asta ....................eu am gasit in amp potentiometre cu valori care nu sunt chiar pe placul meu............. Potentiometrii i-am cumparat de la TME.Nu aveam de unde sa stiu ca sunt de o calitate mai slaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 (edited) te mai costa un PL500! Vine baiatuuuu..... Nu am stiut treaba asta Potentiometrii i-am cumparat de la TME.Nu aveam de unde sa stiu ca sunt de o calitate mai slaba Nu era vorba de calitate ci de valori, oricum eu am schimbat poturile, se vede in poza. Presupun ca e vorba de cele din corector (valori marshall: 1M joase, 25K medii si 250K inalte). Edited September 11, 2013 by Liviu.Pop Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 (edited) DAY4 Am 'gatat' preamplificatorul si partea de loop,ampul e aproape gata,trebuie sa mai montez corectoarele de ton si partea cea mai placulta mie cablarea multor fire de legatura. Daca o sa am acordul lui Liviu ,o sa pun si schema,cine ghiceste din ce schema este derivat ampul lui Liviu..........primeste cadou un sasiu de amp,NU E GLUMA Edited September 11, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Deal! Cine castiga sasiul imi da si mie un "PL500" pt acord Cine are dubii in privinta a ce este PL500-le poate sa-l intrebe pe viobio in PM. Clar nu e vorba de lampa cea mai mare din tv-urile vechi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 (edited) Deal! Cine castiga sasiul imi da si mie un "PL500" pt acord Cine are dubii in privinta a ce este PL500-le poate sa-l intrebe pe viobio in PM. Clar nu e vorba de lampa cea mai mare din tv-urile vechi. Pot pune schema? Edited September 11, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Ma gandeam ca asta e PL500:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 (edited) solo rectifier ori DSL50 cu un extra gain stage? Edited September 11, 2013 by Cryptopsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 (edited) Schema ampului L.P. solo rectifier ori DSL50 cu un extra gain stage? gresit Edited September 11, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Pot pune schema? Chiar daca schema e secreta , constat niste anomalii la anod : lipsa izolatiei din smoala Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 Chiar daca schema e secreta , constat niste anomalii la anod : lipsa izolatiei din smoala Anodul a fost foarte bine izolat,cu banda izolatoare,am inlaturat 'izolatia" pentru o mica degustare,calitate!!!!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 E o schema pe lampi :D am castigat:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 (edited) solo rectifier ori DSL50 cu un extra gain stage? Am vazut ca esti in cautarea unui sasiu...ai ratat de data asta Sasiul este identic cu sasiul de la acest amp,pe el se poate construi un amp cu 2...4 canale. Mini concursul e valabil pina miine ,la ora 12 AM Succesuri! E o schema pe lampi :D am castigat:)) Da................experienta in participarea la concursuri Edited September 11, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 (edited) asta e, m-am dat cu parerea inainte sa fie postata schema, norocul altuia LE: frumos tare sasiul. Edited September 11, 2013 by Cryptopsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 asta e, m-am dat cu parerea inainte sa fie postata schema, norocul altuia LE: frumos tare sasiul. poti sa mai incerci,dar sa fie un raspuns logic,nu pe ghicite Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 dupa arhitectura - un etaj comun pe intrare + 2 etaje pt high gain si unul pt clean, e asemanator cu soldano slo 100 - alta conectare a canalelor, datorita folosirii releelor in locul optocuploarelor... @vio, la filamentele in DC cred ai uitat niste rezistente serie sau un soc.,doua. tensiunea e cam mare pt 6N2P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bure_73 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 @sorin65 se pare ca avem un winner!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 (edited) dupa arhitectura - un etaj comun pe intrare + 2 etaje pt high gain si unul pt clean, e asemanator cu soldano slo 100 - alta conectare a canalelor, datorita folosirii releelor in locul optocuploarelor... @vio, la filamentele in DC cred ai uitat niste rezistente serie sau un soc.,doua. tensiunea e cam mare pt 6N2P. Adjudecat de Sorin! CINE STIE CUNOASTE! SLO-100_Redrawn.pdf Am uitat sa desenez rezistentele La ce tensiune te referi?La potentialul filamentelor? Nu e mare,am ampuri construite de peste patru ani si sunt bine merci tuburile din preu,6N2P are tennsiunea Ufk mai mica decit ECC83/12AX7,de acea ridic potentialul la 70..80V,,la ECC83/12AX7 merg pe 50..60V. Astept un pm cu telefonul tau,sa livrez fierotenia Edited September 11, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 la tensiunea de filamente ma refer... eu vad in schema aproape 9V. eu nu mai shiftez mediana la finamente ca ampurile cu bias fix. in sfarsit, cu ocazia asta ajung si eu la tine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts