www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Muzica Va Place? De Cat Timp O Ascultati? De Ce?


iuliani81dark
 Share

Recommended Posts

Guest Norberth

pop de cam un an si folk de doi... simt ca ma reprezinta. si daca intrebi si de trupa preferata boyce avenue :D

Link to comment
Share on other sites

ascult muzica cu atentie de 14-15 ani, astfel :

cu placere majoritatea trupelor pop-rock, hard rock

neutru - hip-hop, unele manele, unele piese dance, unele melodii populare, unele piese de muzica simfonica, etc

cu mare suferinta - majoritatea manelelor, majoritatea melodiilor dance, majoritatea trupelor death, metal, satanisme, etc.

 

PS - da, ati citit bine, ASCULT MANELE, get over it, OK ?

PPS - aici suntem toti muzicieni, mai modesti sau mai priceputi, nu cred ca vei afla "ce asculta romanii" de pe RGC.

Edited by Borsec
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

eu nu stiu sa ti le zic pe genuri trupele preferate sunt cam in ordinea asta :

Ratm \m/, pantera audiosalve, nirvana sta la loc de cinste pe raftul cu amintiri de tinerete, jimi hendrix ,OCS, Guano apes, pearl jam, alternosfera, nu in ultimul rand DEFTONES- au un mare stil si sper ca si-a revenit aaa chitaristul sau basistul , care a avut accident acu 2 ani...

hip hop - kazi ploae, parazitii, specii, la clasicii americanii nu am ajuns inca dar ii am in vizor.

In alta gama de genuri mi-a placutii mult primul album al lui eddie vedder, si cam orice folk in genul ala,ceva muzica pop din anii 90 (ce prind la radio), bineinteles ma racoresc cand si cand cu parazitii , Am trecut prin NOFX si alti punkisti. Am trecut si prin ceva progresiv mi-a placut. Funk'ul ma atrage nu am gasit insa o trupa care sa cante un funk pur si sa imi placa.

Acum ascult mult jazz orientat pe chitara, joe pass joe pass joe pass, django, Montgomery, burrel, armstrong,herb ellis si alti clasici .

Imi place foarte mult The cat empire, caut de ani de zile trupa asta si abea vara trecuta am gasit-o,

Muzica clasica cam 25% din sapt la radio. Si cam atat am reusit sa digerez pana acum.

Link to comment
Share on other sites

Ascult de la muzica clasica pana la metal (Bach, Vivaldi, Mozart,Beethoven, Ac/Dc, Aerosmith Nirvana, Scorpions, Pink Floyd, Whitesnake, Guns n Roses, Skid Row, Queen, Twisted Sister, Deep Purple, Led Zeppelin Kiss, Judas Priest, Jimi Hendrix, Yngwie Malmsteen, Motorhead, Iron Maiden, W.a.s.p, Megadeth, Black Sabbath, Black Label Socety, Ronnie James Dio, Children of Bodom, Ensiferum, Kalmah etc. ) pararea mea despre muzica este ca o asculti pentru a-ti satisface sufletul deoarece muzica este(sau ar trebui sa fie) mai mult decat niste simple vibratii sonore, nu cred ca se poate chema muzica dubstepul dnb-ul house-ul si alte genuri "muzicale" in care ideea e sa-ti sparga urechile sau sa o asculti cu volumul dat la maxim ca sa simti cum iti tremura stomacul, si nu inteleg cum de genurile muzicale mentionate ulterior au si cel mai mare succes comercial, probabil din cauza videocliperlor urmarite doar din cauza femeilor "complet imbracate" care nici macar nu fac parte din formatia/grupul muzical ce filmeaza acel videoclip, si culmea cei ce se bazeaza cel mai mult pe imagine, nici nu au prea multa teorie muzicala, dar ei am cel mai mult succes in muzica. Muzica ce merita sa fie asculta nu are nevoie de videoclip sau alte promovari comerciale, muzica ar trebui sa o asculti cu ochii inchisi fara sa te plictisesti si sa te regasesti cat mai mult in muzica ta preferata(nu cred ca te poti regasi totatl daca nu e creatia ta) , cat despre perioada de cand ascult muzica si formtatiile mentionate mai sus nu e o perioada prea mare tinand cont ca abia am implinit 15 ani, bineinteles ca acum cativa ani cand am inceput sa-mi definesc mai bine gusturile muzicale nu ascultam Children of Bodom si Kalmah, am inceput sa-mi definesc gusturile muzicale cu formatii precum Ac/Dc, Aerosmith, Queen etc.

Dar ma bucur sa vad ca inca mai exista persoane care asculta muzica pentru ca asa le place lor, fara sa asculte un anumit gen doar pentru "reputatia" lor de "metalisti" ascultand in paralel cu muzica metal si dubstep dnb etc fiind de parere ca esti batut in cap daca asculti un singur gen muzical.

Edited by Albert Moisei
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Holdsworth, Govan, Batio, Impellitteri, Stump, Malmsteen, Meola, May, Lane... personaje de genu asta,daca e vorba de chitara.

 

Restu, the good ol 80s stuff de la rawk pana la oldies.

 

nu vor sa gandeasca, asa ca-si aleg o "muzica" care duce cu gandu' la un foto-copiator facand sex cu un modem(dubstep) pe care pot sa aiba convulsii, bineinteles fiind acceptata intr-un mediu social

 

habar nu ai ce spui; nu stiu ce intelegi tu prin dubstep, dar clearly you heard the wrong shit

Edited by Razvan S.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu ascult Goreanus, Aborted Hitler Cock, Crepitation, Anal Cunt, Intestinal Disgorge, Rompeprop, Last Days of Humanity, Cock and Ball Torture și alți interpreți de muzică ușoară. Printre altele. Mai precis http://www.last.fm/user/FiveseveN

 

nu stiu ce intelegi tu prin dubstep

Corect, observ prejudecăți majore împotriva IDM-ului și urmașilor săi. Și se trag, ca oricare prejudecăți, din ignoranță.

Link to comment
Share on other sites

nu stiu altii cum sunt, dar eu am inceput ca tanar fecior pe calea metalelor, evident, cu Metallica. Apoi am descoperit pe marii clasici ai metalelor, Judas Priest, Motorhead, Ac/Dc, Iron Maiden, Danzig, W.A.S.P, thrash-ul old school: Exodus, Testament, Sacred Reich, the Big Four, si tot neamul lor cel adormit. Dar ce m-a atins cu adevarat la suflet e latura southern/groove/doom/stoner a rock-ului: de la Lynyrd Skynyrd, Outlaws, Blackberry Smoke pana la Down, Pantera, Black Label Society, Pride & Glory, Rebel Meets Rebel si Pumpjack (ii recomand calduros!), de la Black Sabbath la Saint Vitus, pana la Kyuss, Orange Goblin si Corrosion of Conformity.

Demne de mentionat sunt si Alice in Chains, The Carburetors, Airbourne, Mordred (thrash/funk) si Infectious Grooves.

Din muzica romaneasca, Act, M.S, vechiul Voltaj, Thunderstorm, Trooper, Truda, Sign of Agony, Negura Bunget si Addiction stau la loc de cinste. E potential, asta-i sigur!

Din musica simfonica ma incanta in mod special Wagner, Penderecki si M.K. Ciurlionis (good shit, btw)

Incerc totusi sa imi largesc orizontul muzical. D-aia stau cu ochii pe topicul asta, poate aflu ceva nou \m/

Link to comment
Share on other sites

de mic pana acum 5 ani am ascultat ce asculta fratele mai mare adica hip hop sau alte chestii

pana am descoperit muzica adevarata ,,Metalul";)) ascult si muzica clasica imi palce Beethoven Mozart Vivaldi etc dar in marea parte a timpului ascult incepand de la hard rock pana la black metal ascult metallica bullet for my valentine pantera trivium amon amarth si preferatii mei Children Of Bodom :X cam asta ascult eu si grupul de persoane cu care stau zilnic.:)

Link to comment
Share on other sites

Pur si simplu , "muzica" dubstep , house si rap nu e muzica, muzica e ceea ce provine dintr-un instrument, nicidecum dintr-un sampler si un sintetizator. Sa fac o categorie...oarecum , deci Rapul imi place sa il definesc o poezie, nu are nici-o treaba cu muzica, e ca si cum as bate intr-o toba si as recita din Eminescu.

Dubstep...Muzica facuta la un macbook (gen skrillex) , muzica in care omul nu pune nici macar umpic de suflet.E doar ca sa se dea mari cocalarii ca nu asculta numai rap si manele.

Cat despre manele, totusi, mi se pare ca maneaua e oarecum muzica, e facuta din instrumente, are un solist care isi pune sufletu` (Uita-te la salam) dar este cea mai proasta muzica, arata doar cat de mult se respecta cel care o canta, cata "valoare" crede ca are si cel mai trist este faptul ca este fredonata pe strazi de catre niste copii amarati , vai de p....a lor.De cate ori nu ati vazut un tigan pe strada , cu hainele rupte pe el strigand in gura mare "Am valoare...param pam pam si am noroc..." ?

Oricum deja dau un rasism ... Metalul sau,nah, nu doar metalul, rockul in general - Ca structura se face cu munca grea din instrumente, sa nu credeti ca e usor sa canti la chitara , tobe, bass chiar si vocal (Majoritatea stiti...).Oamenii au ceva de exprimat prin versurile de rock, nu doar urlete sau growluri...(Aici va recomand sa ascultati Dimmu Borgir).Si ar mai fi multe de spus la muzica rock dar las pe altu` mai priceput ca mine sa spuna.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

nu e muzica, muzica e ceea ce provine dintr-un instrument

Ești un geniu!

Deci dacă ar fi cântată la instrumente ți-ar plăcea? De ăștia ce zici?

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=HLhL8dK_rL8

 

Ai reflectat vreodată la ontologia și istoria muzicii sau scoți "definiții" precum cele de mai sus odată cu biluțele din nas?

Link to comment
Share on other sites

am deschis acest topic pentru a analiza putin cam ce muzica asculta romanii.

 

 

Întrebi pe un forum de chitară ce muzică ascultă românii... Cel mult poţi să-ţi dai seama ce muzică ascultă unii dintre colegii noştrii...

Pentru un răspuns cât de cât corect, nimic mai simplu : du-te pe Tilulilu sau pe Youtube, de exemplu, şi dă la secţiunile de muzică, bifând opţiunea "cele mai vizionate". O sa capeţi un răspuns mult mai aproape de realitate, la întrebarea ta "ce muzică ascultă românii ?".

 

Vrei un răspuns mai exact ? Plimbă-te seara prin cartier şi ascultă... Vox populi ... :)

 

 

.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

defapt topicul asta a fost deschis pentru a vedea ce parere au persoane care poate au o mica idee despre ce inseamna muzica tinand cont ca majoritatea de aici canta la un intrument, si pentru a-si exprima parerea aceste persoane despre muzica electronica ce se bucura de un succes mult mai mare fata de muzica creata pe intrumente la care ai nevoie sa stii teorie muzicala si sa stii sa canti la un instrument pentru a o compune.

Link to comment
Share on other sites

Tinere,

1. Dacă vrei să compui în baza unei structuri formalizate (note, acorduri, game, progresii, motive etc.) trebuie să "știi teorie muzicală", indiferent că compui pe hârtie, pe tastieră, pe claviatură sau pe monitor.

2. Așa cum trebuie să "știi să cânți" la chitară trebuie să știi să folosești uneltele de producție ale muzicii electronice. Iar cu cât ideile tale devin mai complexe trebuie să stăpânești mai bine uneltele necesare pentru a le exprima în limbaj muzical.

Apropos, ce crezi că e mai ușor de "învățat", o chitară sau toate aceste sintetizatoare ale lui JMJ, de exemplu?

 

Să nu crezi că vreau să fac apologia muzicii electronice acum. Sunt, slavă domnului, destui idioți în acel domeniu. Vreau doar să-ți dai seama că habar n-ai despre ce vorbești și ar fi cazul să te informezi.

Link to comment
Share on other sites

defapt topicul asta a fost deschis pentru a vedea ce parere au persoane care poate au o mica idee despre ce inseamna muzica tinand cont ca majoritatea de aici canta la un intrument, si pentru a-si exprima parerea aceste persoane despre muzica electronica ce se bucura de un succes mult mai mare fata de muzica creata pe intrumente la care ai nevoie sa stii teorie muzicala si sa stii sa canti la un instrument pentru a o compune.

 

 

Pur si simplu , "muzica" dubstep , house si rap nu e muzica, muzica e ceea ce provine dintr-un instrument, nicidecum dintr-un sampler si un sintetizator. Sa fac o categorie...oarecum , deci Rapul imi place sa il definesc o poezie, nu are nici-o treaba cu muzica, e ca si cum as bate intr-o toba si as recita din Eminescu.

Dubstep...Muzica facuta la un macbook (gen skrillex) , muzica in care omul nu pune nici macar umpic de suflet.E doar ca sa se dea mari cocalarii ca nu asculta numai rap si manele.

Cat despre manele, totusi, mi se pare ca maneaua e oarecum muzica, e facuta din instrumente, are un solist care isi pune sufletu` (Uita-te la salam) dar este cea mai proasta muzica, arata doar cat de mult se respecta cel care o canta, cata "valoare" crede ca are si cel mai trist este faptul ca este fredonata pe strazi de catre niste copii amarati , vai de p....a lor.De cate ori nu ati vazut un tigan pe strada , cu hainele rupte pe el strigand in gura mare "Am valoare...param pam pam si am noroc..." ?

Oricum deja dau un rasism ... Metalul sau,nah, nu doar metalul, rockul in general - Ca structura se face cu munca grea din instrumente, sa nu credeti ca e usor sa canti la chitara , tobe, bass chiar si vocal (Majoritatea stiti...).Oamenii au ceva de exprimat prin versurile de rock, nu doar urlete sau growluri...(Aici va recomand sa ascultati Dimmu Borgir).Si ar mai fi multe de spus la muzica rock dar las pe altu` mai priceput ca mine sa spuna.

 

diferite stiluri muzicale,dar de astea ce parere aveti?sunt curios

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fiveseven, eu mi-am spus parerea.Ramane sa o judeci tu...

 

Da, fiveseven , e mai ok versiunea de la skrillex ce mi-ai aratato decat cea originala...nu imi place dar macar e suportabila

 

Ramurel, eu intreb lumea buna ce muzica asculta. Nu ma duc prin cartier sa intreb pentru ca stiu deja raspunsurile.

Link to comment
Share on other sites

eu mi-am spus parerea

Păreri au și copiii de la grădiniță. Oamenii mari discută cu argumente.

 

e mai ok versiunea de la skrillex ce mi-ai aratato decat cea originala

Ar fi fost la fel de OK dacă nu știai că e cântată "la instrumente"?

 

de astea ce parere aveti?

Massive Attack = sex on a stick! :D

Nici Dead Can Dance nu-s de ignorat.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Pur si simplu , "muzica" dubstep , house si rap nu e muzica, muzica e ceea ce provine dintr-un instrument, nicidecum dintr-un sampler si un sintetizator. Sa fac o categorie...oarecum , deci Rapul imi place sa il definesc o poezie, nu are nici-o treaba cu muzica, e ca si cum as bate intr-o toba si as recita din Eminescu.

Dubstep...Muzica facuta la un macbook (gen skrillex) , muzica in care omul nu pune nici macar umpic de suflet.E doar ca sa se dea mari cocalarii ca nu asculta numai rap si manele.

Cat despre manele, totusi, mi se pare ca maneaua e oarecum muzica, e facuta din instrumente, are un solist care isi pune sufletu` (Uita-te la salam) dar este cea mai proasta muzica, arata doar cat de mult se respecta cel care o canta, cata "valoare" crede ca are si cel mai trist este faptul ca este fredonata pe strazi de catre niste copii amarati , vai de p....a lor.De cate ori nu ati vazut un tigan pe strada , cu hainele rupte pe el strigand in gura mare "Am valoare...param pam pam si am noroc..." ?

Oricum deja dau un rasism ... Metalul sau,nah, nu doar metalul, rockul in general - Ca structura se face cu munca grea din instrumente, sa nu credeti ca e usor sa canti la chitara , tobe, bass chiar si vocal (Majoritatea stiti...).Oamenii au ceva de exprimat prin versurile de rock, nu doar urlete sau growluri...(Aici va recomand sa ascultati Dimmu Borgir).Si ar mai fi multe de spus la muzica rock dar las pe altu` mai priceput ca mine sa spuna.

Ah ce bine e sa ai 13 ani.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nu neeaparat..dar sa recunoastem : rapul si manelele nu sunt muzica..

 

Defapt ideea acestui topic este sa treaca fiecare user sa scrie genurile lui muzicale preferate, cateva formatii si ce gaseste in acel gen...nu sa spunem de ce un gen este mai bun ca altul...

Am avut si eu 15 ani si, la fel, pe vremea aia defineam "muzica" asa cum imi convenea mie, de parca cuvantul ar descrie ceva superior altor indeletniciri si bineinteles folosit numai cand e vorba de ce imi place mie.

 

de asemeni, LOL @ "sa recunoastem" de parca ideea ca "rapul si manelele nu sunt muzica" e o chestie asa controversata, un fel de elephant in the room, in loc sa fie un text pe care il auzi mereu de la pustii care au descoperit Iron Maiden.

Edited by sa fugim
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.