www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

neverremind

Active Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by neverremind

  1. Am gasit Flatwounds aici . Imi plac corzile astea. As vrea unele mai groase. Mai stie cineva unde se mai pot gasi?
  2. ) nu te-au tuns aia pe acolo? Vii cu chitara in tara sau o vinzi cand pleci?
  3. Si premiul pentru "Best coffee read" merge la....Otringal! Felicitari! ))))
  4. Micul rig si marele Peste! Ha. ))) Nu cred ca ai un peste pe amp...e pe lampi? Fara suparare, bine?
  5. No no no nici gand de razboi, ma gandeam doar ca poate imi scapa mie ceva. Putea fi chiar secretul modurilor, nu? Pentru ca pana nu inveti bine armonie, daca nu esti un talent innascut, nu prea ai ce face cu modurile. Cel putin asta este experienta mea. Modurile nu sunt decat o incercare de-a explica entuziastilor ce face un cantaret de jazz acolo.
  6. Cum ai ajuns la C#? din ce stiu eu gama mi min (Emin), (mi fa# sol la si do re mi ) este minora lui Sol (G) natural, care este dominanta lui Do ©. In alta ordine de idei dominanta lui Sol natural (G) este Re natural (D) si atunci mi min este a II minor din secventa II V I, mi min...La...Re. etc etc.
  7. Salut! In caz ca da cineva peste postul asta: Problema s-a rezolvat cu un cablu nou si mai scump. Scump adica 80 de lei, 3 m.
  8. @ 57 Da, scrie mana fara mine, in mintea mea ma gandeam la "masa". Nu stiu daca e o conceptie corecta insa asa inteleg fenomenul, prin analogie cu un motor diesel care are drept masa caroseria . Stiu ca exista variatiuni pe tema asta, insa nu am reusit sa dau de ele. In orice caz nu imi amintesc sa fii citit despre rezolvarea acestei probleme. Faptul ca au semnalat-o si altii nu ma ajuta prea mult. Are cineva o solutie? Sau s-a lovit cineva fix de asta si stie exact care e problema si care e solutia?
  9. Pai asta zic si eu ca mana mea sau un calorifer reprezinta o impantare. Deci nu sunt dozele cauza principala. Da am buzz, brumm in special pe clean O sa incerc chestia cu 50 hz. Am un tascam sa vad ce zice.
  10. Si eu banuiesc lipsa impamantarii a prizelor din apartament. O sa incerc cu prima ocazie intr-o casa. @Pava nu vad legatura. daca pui un deget pe o coarda devin dozele mai bune?
  11. Salut Inainte de-a ma apuca sa invat electronica am decis sa intreb si aici Chitara mea electrica este asta Din totdeauna a avut un ceva ceva buzz (humm) insa de regula tin ampul la volum destul de mic si pot ignora. Insa in ultima vreme am decis sa-mi pun vecinii la incercare si am dus volumul pe la 5, 6. Astfel m-am hotarat sa rezolv si problema cu buzz'ul. Fenomenul este urmatorul : Cata vreme tin mana pe corzi, pe bridge, chei sau orice parte metalica a chitarii , nivelul buzz'ului este rezonabil. Cand iau mana de pe ea incepe galagia. Cred ca daca as lega un fir de bridge si teava de caldura as rezolva problema. Insa prefer sa tratez cauza nu efectul. Ceva idei? Multumesc
  12. Pai vad ca esti din Bucuresti, daca chiar vrei sa afli ce am inteles eu din viata asta, cand s-a dus masina in rapa, ne vedem si iti povestesc. @57 Really? De ce nu mi-ai amintit de Thales? Daca numesti filozofie orice idee buna da, tot progresul a decurs din filozofii.
  13. Btw, winston iar folosesti cuvinte aiurea. Din cate stiu eu idol inseamna un alt dumnezeu decat Yahweh dumnezeul evreilor. Cel putin acolo stiu ca isi are originea. In orice caz daca excludem istoria si ne rezumam la dex sa stii ca nu folosesc obiecte in acest sens. Oricum tu ii raspunzi f bine lui tudor care zice ca nu da doi bani pe parerea individuala. Mie imi pare ca domnul tudor nu prea a priceput mare lucru din viata asta daca 2 bani pe sistemele filozocfice. Nici nu ma mira, fara filozofie el nici nu ar fi stiut ce e aia viata. Se pare ca comunicarea pe forumeste cu desavarsire o idee ratata. Mai bine imi vad de ale mele. Poate ne intalnim intr-o zi si vorbim. Asa nu merge.
  14. @ tudor Numeste 3 progerese ale omenirii care isi au originea in filosofie ) Winston nu stiu despre ce entuziasm vorbesti. mie doar imi place sa comentez la 57
  15. Da, ) asta da raspuns . Ma refeream la opiniile tale personale. Eu cred ca au mai multa valoare decat filosofia altora. Probabil pentru ca eu nu am deschis cartile de filosifie. M-am interesat fugar asupra ideilor generale din cateva , dupa care le-am ignorat complet. Deci nu pot sa sustin o discutie depre vreo filozofie. Daca pentru tine adevar inseamna un sir de idei filosofice go ahead. Dar nu vad cu ce te ajuta. Raspunde-mi totusi la intrebarea asta (nu pot sa sustin discutia daca ma apuc sa aprofundez acum) : How can physical objects such as chairs and tables, or even physiological processes in the brain, give rise to mental items such as ideas? This is part of what became known as the mind-body problem. Care mai este statusul acestei probleme? A fost rezolvata altfel decat prin cautarea corelatiilor dintre neuroni si "sentimente"? LE: Asta cumva in alta ordine de idei @ Winston ai cautat intelesul termenului folosit in limba ebraica/greaca? si btw He writes that scientific knowledge "consists in the search for truth", but it "is not the search for certainty ... All human knowledge is fallible and therefore uncertain." Il cam contraziceti pe mosul Carl Popper la prima vedere.
  16. Atentie! poate constine urme de incosistenta. in citatul tau notiunea de adevar este folosita ca reper , nu este definita. Oricum nu pretind ca stiu cu ce se mananca epistemologia, dar nu vad cum ar putea vreo folosofie sa defineasca adevarul sau orice alt concept nascut din felul in care noi reactionam. Atunci cand, pentru prima data, un om a aflat ca a fost inselat de alt om, s-a nascut ideea de adevar. Si nu vad sa fi adus nici un contraargument la "definitia" mea a adevarului. Iti place sa raspunzi doar cu filosofii si carti. De unde reiese asta din ce am spus eu? Eu am spus doar ca, cunoasterea din carti si din inchipuire este incompleta. Sunt inginer, eu vad foarte bine limitele practicii fizice a modelelor matematice. Sunt de accord cu tine, utilitatea este un criteriu bun, dar nu universal. Dar tu fiind nihilist nu cauti un reper universal, probabil. Eu si multi altii cautam. Pe mine nu ma satisface activitatea de sceptic initiat . Caut ceva mai mult decat la ce s-au gandit filozofii de-alungul timpului. Ceva in care sa ma integrez. Iar tu aici o sa spui ca sentimentele nu au ce cauta in ratiune. Problema pe care o subliniez din nou este ca doar cu ratiunea nu faci decat sa rezolvi probleme de matematica si logica pe hartie. Nu in viata reala unde oamenii nu sunt rationali. Btw, propune un model matematic care sa produca un rezultat prefect aleatoriu. Sau propune o metoda de integrare a unei functii de ordin superior care sa nu necesite iteratii. Cat despre crestinism si dumnezeul lor iti desfiid parerile atat vreme cat nu cercetezi pana la capat.
  17. http://plato.stanfor...s/epistemology/ Aici se pare ca este studiul stiintei cunoasterii si a dovezilor. Eu nu definesc adevarul asa. Si nu cred ca poti impune o definitie a adevarului. "Adevar" este un cuvant folosit pentru definirea verbala a conceptului unei valoari morale interne, general umane. Tu nu intelegi ca nu poti exprima nimic precis? Toate se divid la infint. Nu poti analiza un concept. Nu ma sperii cu cunoasterea ta. Nu din carti afli adevarul si asta nu este o platitudine. Remarca mea legata de matematica se refera la ce ai spus si tu. Intuitia umana. Am mai discutat lucrurile astea. Cred ca in fond tu nu vrei sa accepti ca nu poti "cunoaste" doar cu mintea. Trebuie sa experimentezi. Daca doar iti inchipui nu traiesti senzatia experientei pe viu. Indiferent cat ai de constient de tine insusti. Nu matematica ma surprinde, ci formatiunea gandirii noastre. Cum poti sa mai afirmi ce este si ce nu, drept urmare ? Ce este contradictie si ce nu? bazat pe ce conditie limita? LE: Eu nu am spus ca matematica este inconsistenta. Daca vrei dialog nu pune cuvinte in "postul" meu.
  18. Dupa parerea mea epistemologia nu are prea mare legatura cu adevarul. Eu inteleg altfel adevarul. Si dovada matematica este ironica dar sustine pe deplin inconsistenta logicii umane.
  19. 57 Mai lasa ma cu Hawkins al tau. Credinta este irationala. Cum este defapt orice om. Daca despici omul in bucati si bucatele nu poti gasii nici o urma de ratiune in actiunile lui. Doar fiindca poti explica comportamentul nu inseamna ca acesta are logica. Daca aduni 1+2+3+4+...+infint cat crezi ca obtii? Logica este o functie liniara, nu exista in natura. 57 btw , tu doar crezi ca ai adevarul. Aceasta notiune ffiind una pur conceptuala nu poti aduce dovezi reale. tu crezi in adevarul tau asa cum eu cred in al meu.
  20. Oamenii care nu inteleg muzica rock privesc cu suspiciune si dau din cap spunand "esti nebun?? cum poti sa asculti asa ceva?" . Pentru ca sunetul si rtmul violent sperie ceva in ei. oamenii culti dpdv muzical, clatina din cap si se minuneaza cum pot unii sa asculte manele. Iar toti oamenii la un loc rad atunci cand semenii lor sunt surprinsi intr-un moment sensibil, inofensiv. Rad cand cineva cade, sau cand cineva este emotional. politicaly correct este o minciuna sfruntata. este ceva irecuperabil in aceasta "virtute" a firii umane.
  21. ha?? in fine.. Felul in care lucrezi e o bucurie pentru unii cel putin. Spor la treaba si succes!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.