www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Propunere Concurs


eduard.alexandru
 Share

Recommended Posts

Propun sa organizam noi un concurs de interpretare cu miza. Ca sa fie mai interesant, propun ca toti participantii sa puna la bataie ceva ce nu folosesc (cu valoare sh intre 50 si 100ron): pedale ieftine, doze, accesorii, eventual corzi noi etc. Alegem un user de incredere care sa tina obiectele in timpul concursului. La final, primul clasat alege un obiect, al 2-lea la fel si tot asa pana cand fiecare primeste ceva. E o metoda interesanta de a schimba ceva ce nu folosessti pe ceva ce te-ar putea ajuta (asta daca te clasasezi preintre primii).

1)Cine s-ar baga?

2)Care ar fi conditiile de participare?

3)Pe cine il alegem ca "pastrator de obiecte" si ce ii oferim pentru efort?

4)Ne axam pe o anumita idee (gen, tematica, backingtrack etc) sau e la libera alegere a participantilor?

5)Desemnam un juriu anume sau facem vot general? Cine ar avea drept de vot?

 

 

Daca se face ceva, eu pun la bataie un humbucker de bridge pentru strat, cu prindere in 3 puncte, output moderat, numai bun pentru o chitara HSS, splitabil, rezistenta 8,56kohmi. La mica publicitate as cere 60Ron pe el. Hai sa va vad cu pedalute Behringer, doze, huse, chestii diy etc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu-i rea ideea.

Exista insa un duel (cam in coma este adevarat).

Daca se resusciteaza cred ca are un regulament destul de bun.

Acolo participarea ar fi mai interesanta daca ar fi genul acesta de premii.

Dar Cosu nu mai are timp, ca este corporatist...

Ar trebui sa-si asume cineva cu mai mult timp moderarea duelului, alegerea backingtracks etc...

Link to comment
Share on other sites

1) Eu m-as baga, cu o pedala, un cablu, niste pot-uri, un switch, ceva de genul, ce am prin casa si nu-mi trebuie.

2) Participarea consider ca ar trebui sa fie libera sau ceva de genul minim 10 posturi. Insa, consider ca ar trebui ca cei care voteaza sa nu stie a cui e piesa respectiva. De exemplu, se transmit piesele pe un mail, detinatorul mail-ului le posteaza posteaza undeva "track 1, track 2 ...", fara sa divulge de la cine le are. Doar el va sti cine este castigatorul. De asemenea, ar fi mai bine daca s-ar forma un juriu din 10-20 de useri, doar ei sa aiba acces la piese si doar ei sa voteze. Nu de alta, dar stim cu totii cum apar mesaje cu "da-mi si mie un vot", lucru cu care nu sunt de acord. Ori votam compozitia, ori il votam pe ala cu mai multi prieteni virtuali?

3) Pe cineva de incredere. Sunt destui, are balta peste. In orice caz, cineva care vrea sa participe. Ca premiu, primeste sanatate, facand multa miscare de acasa la oficiul postal. Strangem bani sa aiba si el de expediat coletele castigatorilor si platim fiecare expedierea pana la el. Daca i-o ramane si lui de o bere, ar fi excelent.

4) Ar fi ok sa ne axam pe un backing track. Poate chiar mai multe, de exemplu, rock, blues, metal. Si sa cante fiecare participant pe toate, ar iesi ceva interesant. Eventual am putea imparti castigatorii pe fiecare categorie si sa primeasca fiecare in functie de genul la care a cantat, cu conditia sa cante pe toate, chiar daca la doua genuri face o varza, la al treilea poate iese ceva misto. Parca si vad un bluzist cum se uita chioras pe o pedala pe care scrie "Digitech Metal Master".

5) Am spus mai sus. Desemnam juriu.

 

Ar fi interesant sa nu divulgam obiectele pe care le castiga fiecare. Sa facem 5-6 cutii, sa zicem, si sa le dam primilor clasati. Asa, cu alegerea, iti dai seama ca o sa ramana ultimul de nici nu-i vine sa se duca la posta pentru un cablu si un knob...

 

Probabil ca nu intelegeti prea bine ce am vrut sa spun, am scris in fuga si mi-au venit mai multe idei, asa ca le-am aruncat pe toate la un loc... :P

Link to comment
Share on other sites

Ar fi interesant sa nu divulgam obiectele pe care le castiga fiecare. Sa facem 5-6 cutii, sa zicem, si sa le dam primilor clasati.

Asta nu cred ca e o idee buna. Cel mai bine e pe alese. Era pe aici un user care a castigat un Marshall MG15 si l-a scos la vanzare chiar in ziua respectiva pentru ca el isi dorea alt premiu

As adauga o husa pentru chitara acustica pe langa doza de care deja am zis.

O problema ar fi ce backingtrack se ofera? Unii sunt metalisti, altii vor blues...

Link to comment
Share on other sites

mai degraba se adauga la profilul de user ceva de genul: participant la duel de x ori/castigat duel de x ori/ castigatorul saptamanii la duel.

deci pe foaie. sau sa se dea pene ca premiu.

daca vorbim de obiecte ale userilor se ajunge pana la urma tot la situatii de genul sunt oropsit n-am o mana si un picior, da si mie. sau la cheltuieli inutile pt obiecte de valoare prea mica sau inutile (ma refer la transport) + timp pierdut. s-ar putea face eventual doar pt bucuresti sau alte zone, altfel cred ca mai ok ar fi, daca tot vreti sa scapati de obiectele in cauza, sa se doneze direct .

Link to comment
Share on other sites

Foarte buna ideea,

 

Am putea de asemenea,pentru premii, sa incercam sa gasim un sponsor. Ar fi , ce-i drept, destul de greu, dar daca ne-am aduna o mana de oameni sa concuram nu ar fi imposibil. Si cand spun premii de la un sponsor nu ma refer neaparat la castiguri colosale: poate o husa, un penel, o chitara mai ieftina.

 

In ceea ce priveste backing track-ul am si eu o idee: nu o sa puteti sa impartiti nicicum un backing track pentru hard rock si latino de exemplu. In schimb, propun o moderare. Mai exact un concurs sa se bazeze pe o tema-rock (care sa poata fi interpretata intr-o maniera sau alta) -sau pe o tema jazz ( in care chitaristul ar putea interpreta la fel de bine avand influente flamenco) etc.

Edited by Concordis
Link to comment
Share on other sites

1) Şi eu câteodată.

 

2) Veterans, members şi new comers cu posturi sau tranzacţii îndeplinite cu succes. (feedback pozitiv)

 

3) Nu trebuie neapărat să fie o astfel de persoană. Putem să postăm fiecare obiectele cu care intrăm în joc (ca la poker). Apoi Câştigătorii vor arunca o privire peste ce pot alege, contactează userul cu obiectele de aur, iar dacă userul se fâstâceşte şi răzgândeşte... se linge pe bot data viitoare de la duel sau altele.

Astfel câştigătorul poate decide dacă se merită să cheltuiască banii pe poştă. Poate alege un premiu mare (o chitară)... sau mai multe mai mici (poturi, accesorii) - în funcţie de locul ocupat pe podium.

 

4) Părerea mea: o dăm o lună cu rock, o lună cu bluz, o lună cu metal, o lună cu sonate o lună cu ciudăţenii etc. Şi fiecare îşi face o piesă sau poate pune un backing la alegerea lui cu o improvizaţie (dar să specifice că e backing). Apoi, se votează. De ce: pentru că pe un singur backing o să se potrivească poate mai mult cuiva şi unora nu. Iar pe secţiuni ar fi prea puţini. Aşa, mai ştie unu şi de bluz, şi de rock etc.

(Pentru a stabili ce va fi în luna aceea: punem bileţele şi le extragem virtual... cu noroc virtual... cum s-a făcut cu extragerea guitar shop, fender românia.)

Astfel fiecare joacă la nivelul lui. Un începător îşi poate lua un bt de rock simplu, şi poate că-l va interpreta uber tare, iar un avansat se va da pe fusion rock şi va fi aşa şi aşa... aşa că şansele le-ar fi, cât de cât egale... deşi cine votează, dacă are cultura muzicală, va lua în seamă totul.

 

5) Vot general, pentru că juriul se poate retrage, plictisi, fi subiectiv etc.. Drept de vot normal. Dar fără mişculaţii cu daţi-mi şi mie un vot că şi-aşa sunt premii micuţe, n-are rost să ne înjosim.

Link to comment
Share on other sites

Asta nu cred ca e o idee buna. Cel mai bine e pe alese. Era pe aici un user care a castigat un Marshall MG15 si l-a scos la vanzare chiar in ziua respectiva pentru ca el isi dorea alt premiu

As adauga o husa pentru chitara acustica pe langa doza de care deja am zis.

O problema ar fi ce backingtrack se ofera? Unii sunt metalisti, altii vor blues...

 

Pai asta ar fi, cred ca orice chitarist cu putina ureche s-ar descurca si pe metale si pe blues si ar fi si interesant.

Cheltuieli mari n-ar fi. Vreo 5 lei/colet.

Pana la urma putin imi pasa ce face fiecare cu premiul lui... Cred ca am dat cu totii bani pe chestii pe care am cautat sa le vindem dupa 3 zile...

Link to comment
Share on other sites

Putem sa face concursul astfel incat fiecare sa posteze cate o piesa din rock, blues, clasic etc. Astfel fiecare concurent ar posta un numar sa zicem de 4 piese si ar fi evaluat in functie de aptitudinile lui in fiecare gen.

Care ar fi a 4-a categorie? Metal?

Si ce intelegi prin "clasic"? Eu n-am avut niciodata un instrument acustic, deci probabil acest "clasic" este prea departat de stilul meu de a canta si probabil nu sunt singurul in situatia asta. Nu as sti sa aleg un negativ sau sa reusesc o compozitie proprie pe ceva ce habar nu am ce este. Banuiesc ca nu e vorba de "Turkish March" sau "the 5th symphony" aici.

 

In fine, hai sa ne hotaram zilele astea si sa vedem ce facem. Eu oricum ma bag, chiar daca stiu ca pierd o doza si o husa; macar poate asa redefinim putin ceea ce inseamna "comunitatea chitaristilor din Romania" si fac fericit pe cineva care chiar are nevoie de ce pun eu la bataie.

Edited by draugr
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu cred că e o idee bună cu mai mult de un track pe rundă de fiecare, pentru că oricum îţi dai seama dintr-o melodie dacă ştie sau nu şi nici nu am avea timp să ascultăm mai mult de un track de fiecare.

cu 4 piese de persoană ar însemna o oră de ascultat pentru 4 persoane :P

Link to comment
Share on other sites

Ideea ar fi ca obiectele sa valoreze mai mult de 8-20 RON. Cam intre valorile astea sta costul la Posta Romana. Presupunind ca as fi implicat (pentru usurinta exemplificarii, de fapt sint f prins) as primi toate obiectele inainte de concurs pentru depozitare. As primi pe mail piesele, le-as verifica cu Soundhound sau echivalente ca sa nu fie ciordite de la altcineva. Le-as posta in topic cu nume_1, nume_2, etc. As face un poll pentru vot. As astepta 2 sapt sa se voteze si apoi as invita cistigatorul la mine, cu camera web pornita. Daca nu e din Bucuresti l-as invita sa-si aleaga folosindu-se de poze sau webcam. As trimite in tara ce si-au ales prin curier cu plata transportului la destinatar.

Intre timp sint curios daca chiar sint destui donatori. Pina acum doar Eugen a oferit o chitara (felicitari Eugen!).

Edited by George
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cred ca cea mai corecta idee ar fi cu un backingtrack impus de la inceput. Eventual se poate face un BT cu 2-3 stiluri de muzica incluse in 4 minute de exemplu. Asa cred ca ar fi cel mai corect, altfel ar fi destul de greu de jurizat. Deasemenea cred ca ar fi interesant de organizat un concurs ceva mai mare si cu ceva premii mai consistente pe o anumita tematica. Pentru premii, cred ca daca s-ar lua legatura cu o parte din cei care importa instrumente muzicale s-ar putea acoperi partea de premiere contra serviciilor de publicitate.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ei, uite aici nu prea sunt deacord cu cristi...

 

In momentul in care intri intr-un concurs (eu fiind mai competitiv de fel) e de bun simt te stradui sa dai tot ce ai mai bun, in primul rand fata de tine.

 

Nimeni nu poate fi atat de obiectiv incat sa puna la acelasi nivel o piesa trasa in conditii cat de cat ok calitativ versus o melodie inregistrata cu telefonul.

 

Plus ca e incorect. Omul care si-a pus microfoane la amp, si-a cautat tonul, a tras, a mixat si a stat dupaia cu eq-compresii etc... si-a dat silinta, si merita apreciat versus unul care pune microfonul de casti in fata unei chitari si canta.

 

Ar trebui sa fie al dracu de buna tehnica si interpretarea ca sa compenseze click-urile si fasaielile de pe o inregistrare slab calitativa.

Parerea mea

 

 

Am sa fac un topic cu "Cum sa obtii un ton de chitara de sta pisica in petiol", folosind numai o chitara (low-mid level) o pedala, un adaptor jack mare-mic si o placa de sunet integrata, in colaborare cu un DAW, si softuri gratuite. Eu unul asta am descoperit in weekend, adica ton de 2000$ + folosind scule de maxim 300$.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Îmi place şi aia cu coverurile neconvenţionale.

 

(Dacă se face cu BT unic)

Mă mai gândeam la ceva?

Să se ştie BT-ul dinainte şi să înceapă lumea să intre în joc cu câte ceva. Apoi să se dea drumul.

Aşa, se bagă cu obiectul (sh sau nou de valoarea minimă stabilită) fie că-i place BT-ul, fie că-i place ce e pus la bătaie... fie ambele.

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
Link to comment
Share on other sites

Pentru premii, cred ca daca s-ar lua legatura cu o parte din cei care importa instrumente muzicale s-ar putea acoperi partea de premiere contra serviciilor de publicitate.

 

Eu cred ca ar fi mai interesant sa fie organizat de comunitate, iar premiile sa provina doar din comunitate. M-am saturat de dat laic pe feisbuc.

 

Sau putem face pe mai multe BT-uri. De exemplu, in saptamana 1 se pune la bataie chitara lui Eugen, in saptamana 2, doza, etc. Asa evitam sa cheltuim aiurea bani cu posta, fiecare trimite premiul de-acasa, la castigator. Un fel de duel, dar si cu o miza.

Link to comment
Share on other sites

Daca aveti ceva de donat, faceti asa: puneti un backingtrack aici si ziceti "ba, dau doza aluia care face cea mai misto improvizatie". Punct. Aia iti trimit inregistrarile si tu decizi care-i cea mai misto, dupa care ii dai aluia doza.

 

Sau poti face altfel: se da un lick complicat si care-l executa cel mai curat si cel mai rapid, wins.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

offtopic/si totusi ontopic, vin in ajutorul baietilor care se plang ca n-au scule de inregistrat :)

 

http://forums.rgc.ro/topic/67955-tutorial-de-ton-meserias-cu-ampsim-uri-free/

 

Am ajuns sa fac reclama pe rgc la un topic pe rgc.

 

Eu pun la bataie un reglaj moca si un set de corzi la alegere !

Link to comment
Share on other sites

Iroane, tu n-ai prins ideea.

 

Inteleg eu ce vrei tu sa faci, da' mi se pare prea complicat si indraznesc sa spun ca fara sens. Comunitatea chitaristilor (amatori) exista si fara asemenea concursuri. Certurile, ura si injuraturile vor ramine. Nu cred ca cineva va simti vreun pic de simpatie pentru altcineva doar ca ambii au fost concurenti la acelasi concurs.

 

N-ar fi o idee mai buna sa organizam ceva, un eveniment anual (sau o data la sase luni), un fel de intilnire-concurs? Stabilim din timp o data si ne intilnim toti la o sala, undeva unde se bea, se fumeaza, se cinta la chitara tare de zbori din izmene, unde ne putem f**te prietenele (fiecare pe a lui, fireste - no swingers) si ne paruim ca-ntre "experti".

Abia atunci ai putea vorbi despre comunitati and all that shit. Ma rog, scriu si eu sa nu adorm. :lol:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ei, uite aici nu prea sunt deacord cu cristi...

 

In momentul in care intri intr-un concurs (eu fiind mai competitiv de fel) e de bun simt te stradui sa dai tot ce ai mai bun, in primul rand fata de tine.

 

Nimeni nu poate fi atat de obiectiv incat sa puna la acelasi nivel o piesa trasa in conditii cat de cat ok calitativ versus o melodie inregistrata cu telefonul.

 

Plus ca e incorect. Omul care si-a pus microfoane la amp, si-a cautat tonul, a tras, a mixat si a stat dupaia cu eq-compresii etc... si-a dat silinta, si merita apreciat versus unul care pune microfonul de casti in fata unei chitari si canta.

 

Ar trebui sa fie al dracu de buna tehnica si interpretarea ca sa compenseze click-urile si fasaielile de pe o inregistrare slab calitativa.

Parerea mea

 

 

Am sa fac un topic cu "Cum sa obtii un ton de chitara de sta pisica in petiol", folosind numai o chitara (low-mid level) o pedala, un adaptor jack mare-mic si o placa de sunet integrata, in colaborare cu un DAW, si softuri gratuite. Eu unul asta am descoperit in weekend, adica ton de 2000$ + folosind scule de maxim 300$.

Mi se pare si absurd sa nu iti dai silinta ( sa inregistrezi cu telefonul :))) sa suni cat mai bine; ceea ce voiam sa spun e ca sa nu se ia in considerare foarte mult sunetul . Adica poate unul o sa aiba un sunet foarte bun calitativ insa interpretarea lasa de dorit si altul sa se fi straduit el cum a putut sa inregistreze , nu foarte profi insa piesa per total sa fie buna ( melodia , interpretarea etc).

Cel putin eu , o sa incerc daca o sa particip la acest concurs sa sun cat pot eu de bine cu sculele mele ; sa ma stradui sa iasa cat se poate de bine .

 

Inteleg eu ce vrei tu sa faci, da' mi se pare prea complicat si indraznesc sa spun ca fara sens. Comunitatea chitaristilor (amatori) exista si fara asemenea concursuri. Certurile, ura si injuraturile vor ramine. Nu cred ca cineva va simti vreun pic de simpatie pentru altcineva doar ca ambii au fost concurenti la acelasi concurs.

 

N-ar fi o idee mai buna sa organizam ceva, un eveniment anual (sau o data la sase luni), un fel de intilnire-concurs? Stabilim din timp o data si ne intilnim toti la o sala, undeva unde se bea, se fumeaza, se cinta la chitara tare de zbori din izmene, unde ne putem f**te prietenele (fiecare pe a lui, fireste - no swingers) si ne paruim ca-ntre "experti".

Abia atunci ai putea vorbi despre comunitati and all that shit. Ma rog, scriu si eu sa nu adorm. :lol:

Ar fi super sa te poti intalnii cu altii intr-o sala unde poti sa te ''dezlantiu'' insa concursul acesta cred ca ar trebui sa fie adresat intregii comunitati lucru ce face sa fie imposibil pentru unii sa vina in Bucuresti sau stiu eu unde .

 

Cel mai bine cred ca ar trebui puse la bataie premile si apoi sa se formeze un juriu care sa poata vota cea mai buna piesa .

Sau un sistem de voturi prin care cei cu o anumita experienta sa poata vota sau chiar toata lumea .

Edited by Cristi_Vulpe
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.