www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cantatul Din Dorinta De A Imita


eduard.alexandru
 Share

Recommended Posts

Ciprian Porumbescu, George Enescu erau straini? sau acuma vrei sa-tzi dau exemple actuale? Tu trebuie sa ai in vedere conditziile de dincolo si cele care au fost la noi, noi am fost sub comunism, sub comunism nici in restul tzarilor nu s-a facut mare branza, pentru unii dintre noi ca sa aibe chitara electrica inainte de Revolutzia din 89 sau chiar si dupa era un efort financiar deosebit de mare, la noi nu a fost ca in USA unde orice copil de 3 ani daca vrea chitara, amplif si procesor sau pedale, le primeshte pe loc, la noi cine vroia notele de la o melodie mergea si ruga un nenea mai mare sa i le scoata dupa ureche dupa o caseta audio uzata si trasa de la a 10 mana, nu erau cartzi si tabulaturi pe tot gardul, plus ca a mai zis si colegul Barbarosa muzica deja s-a cam scris in mare parte,a cuma te mai joci cu un ton nou, un sound mai actual, in rest cam ce s-a putut face in domeniul asta s-a facut. Nu e vina nimanui ca se canta cover-uri, se canta pentru ca se cer si pentru ca la uni le face placere sa le cante. NU trebuie sa fi asha incrancenat, de comentarii si de nemultzumiri nu vom duce niciodata lipsa, dar ia pune tu mana si fa ceva deosebit si original si atunci putem vorbi. Eu am fost la liceul de arte plastice, deci am pictat, pictez, mai desenez, etc uite ca si in domeniul asta momentan nu mai prea ai cum sa fi original, faci o chestie crezi ca ai inventat coada la cireasha si cand dai o cautare pe google vezi ca de fapt altcineva la New York a facut cam aceashi chestie inca de prin anii 80, dar tu nu ai stiut ca nu ai cum sa stii chiar tot ce s-a facut de fiecare om in parte pe aceasta planeta, sunt pasionat de fotografie, deshi acuma fac mai mult fotografie de familie ca sa ne bucuram de baietzelul de 1 an pe care-l avem, acolo aceashi poveste s-a cam inventat tot ce se putea inventa, la un moment dat am descoperit HDR-ul care na e o descoperire, un fel de EVH la foto, dar in general s-a cam scris ce era de scris, s-a cam compus ce era de compus, pana la urma sa ne gandim si logic ( matematic ) este un numar de acorduri care si alea in orice combinatzie, mutare, permutare, inshiruire le pui pana la urma se termina si aceasta posibilitate. Noi nu incercam sa-tzi schimbam ideeile si sa-tzi punem capastru, din contra eu personal ma mai si bucur cand cineva ishi sustzine parerea sau ideea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim intolerantzi la ideeile , munca sau bucuria altora doar pentru ca noi nu suntem de acord cu ele, corect?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pãrerea mea e cã muzica româneascã aratã ca o prostituatã ieftinã pentru cã atât muzicienii cât ºi publicul (poftim!) sunt orientați cãtre trecut, adicã spre imitație, cu convingerea cã nu se mai poate scrie ceva nou.

 

spun asta pentru cã existã trupe valoroase în underground care nu depind de astfel de prejudecãți ºi limitãri.

Link to comment
Share on other sites

pãrerea mea e cã muzica româneascã aratã ca o prostituatã ieftinã pentru cã atât muzicienii cât ºi publicul (poftim!) sunt orientați cãtre trecut, adicã spre imitație, cu convingerea cã nu se mai poate scrie ceva nou.

 

spun asta pentru cã existã trupe valoroase în underground care nu depind de astfel de prejudecãți ºi limitãri.

Trupe ca de exemplu trupele in care activezi tu? asta deja suna a frustrare si complex, nu e revolta ca la noi nu se face nimica original, fi original si fa treaba buna si daca ai valoare o sa fie si recunoscuta sau recompensata la un moment dat. Faza sta in felul urmator, toata lumea a pornit cu un vis maretz, au fost rupe bune in undergrund care dupa ce au scos capul de acolo sau reprofilat. Veche poveste cu trupele bune din undergrund, uite asha este si dincolo nu numai la noi, totzi care nu reushesc sa aiba succes se considera defavorizatzi in avantajul trupelor care nu sunt originale si nu au ideei bune, dar care mai presus de orice nu sunt trupe din undergrund, pai o data cu succesul nu mai ai cum sa fi undegrund band, din start te catalogheaza retsul care nu au reushit sa aiba succes ca o trupa comerciala. Pai a nu se uita, Nirvana ( ca a adus colegul Barbarosa vorba de ei undeva pe aici) erau consideratzi undergrund, cand au avut succes au devenit instant comerciali, asta este mersul vietzii. OCS erau consideratzi la inceput trupa garage band din undergrund, dupa ce au prins la public, gataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aia sunt nishte comerciali, nu mai sunt undergrund. Pai visul oricarei trupe este sa faca bani din muzica, sa traiasca din asta, sa aiba succes, sa aiba gagici peste tot etc, asta este statutul de rock star la care toata lumea viseaza si nu este nimica rau in asta. Oricum nu mai postez de acum inainte in acest post ca am inteles de unde vine toata treaba si orice discutzie pe tema asta devine timp pierdut. Long live the UNDERGRUND :)

Link to comment
Share on other sites

In primu rand , NIMENI nu cred ca se apuca de chitara ca sa faca el cantece . Toata lumea ori vrea sa cante 3 acorduri in parc , ori Nothing Else Matters , ori Malmsteen ori etc . Nu cred ca va cumpara cineva o chitara cu ideea "Bun , invatam tehnica , teorie , armonie si facem piese proprii "

 

In al 2-lea rand , mi se pare o MARE prostie orice trupa pornesti sa nu faci cover-uri la inceput. Nu ai cum sa legi trupa facand piese proprii pentru ca nu ai cum sa iti critici colegii ( in sensul bun sau rau ) .

 

Orice MARE trupa la inceput faceau coveruri in cluburi pline de aburi de fum si rachiu . De asta o multime de trupe noi " originale " suna ca un rahat , pt ca nu au pierdut ceva timp chiunuind-se sa invete Smoke on the Water sau All Right Now sau Back in Black sau etc , pt ca aia e muzica de babalaci , ei fac chestii noi . No groove , no sound no vitamins ...

 

Paul Gilbert si Mike Portnoy inca fac trupe de coveruri . Dream Theater au scos DVD intreg cu cover Pink Floyd . TOT BLUESUL din UK din 60 sunt coveruri .

 

In al 3-lea rand , in afara mai exista un gen de trupe , TRIBUTE . Adica trupe care arata IDENTIC cu originalii ( haine , instrumente , show ) gen Australian Pink Floyd , We Will Rock You, aia cu Iron Maiden . Pai cum altfel sa poti vedea pe scena piese legendare ale unor trupe care si-au incetat activitatea .

Link to comment
Share on other sites

Cati dintre voi aveti o trupa de aici serioasa care a cantat le ceva cluburi sa festivaluri in romania? Va bateti cap in cap da nici unu nu aveti experienta sau nu stiti cum sta treaba.

 

E si normal ca te apuci de chitara dupa un chitarist cunoscut, toti marii chitarisiti de acum au avut idolii lor Malmsteen cu Jimy Hendrix , Howe cu Eddy Van Hallen etc la randu lui EVH cu Eric Clapton ; fiecare are cate un chitarsit preferat sau oricare alt instrumentist (vocal , clapar etc..) de la care incepe nu e mare tragedie e o chestie normala.

 

Problema la noi nu consta in trupe de coveruri sau partea cu cine e in underground e mai original decat cine e in mainstream sau cel mai mare fals : daca ajungi mainstream esti clar comercial (asta numai in romania am auzito).

 

La noi intervine alta problema foarte mare , noi avem trupe mainstream sau underground care COPIE 100% O TRUPA CUNOSCUTA DIN AFARA SAU UN INSUMENTIST, exemple sunt o gramada si le stiti si voi.

 

In strainatate e totusi diferit AU INFLUENTE , au facut coveruri dupa nus ce trupe au luat de la fiecare dupa care au compus piese proprii DAR LE CANTA INTR-O MANIERA PERSONALA!!! si acolo deja discutam de INFLUENTE MUZICALE nu copiii a nus ce trupe sau instrumentisti.

 

Deci faceti diferenta INFLUENTA MUZICALA si COPIII 100% .

 

Faza cu cover band si trupe tribute e ceva amator , iti place trupa/instrumentistu e ca un fel de hobby si canti asta pentru ca iti place si te simti bine , si lafel si publicu care vine la o trupa de coveruri (ma duc si eu la baru cutarescu pentru ca vine trupa de cover xxx care canta ca trupa yyy si imi place trupa originala)

Nimic rau in chestia asta fiecare face ce ii place nu toti vor sa compuna piese.

 

 

Problema mare este ca la noi aceste trupe copy 100% devin imediat cunoscute si pe spatele trupelor din afara castiga bani grei sau PITIPOANCE CARE NU CANTA DELOC PE LA TELEVIZOR.

 

Cel putin tipele care canta in mainstreamu din afara AU VOCE SI VIN CU UN CONCERT LIVE DE ITI PICA FATA (si instrumentisti in spate numai unu si unu)

 

 

La noi cei care vin cu ceva original si care totusi prinde la public nu prea este bagat in seama si nici nu avem oameni (producatori, manageri etc..) care sa site ceva ei vor sa scoata bani repede si fara efort ( industrie muzicala in dictionaru romanesc nu exista)

 

In afara trupele care prind la public si vin cu ceva nou sunt imediat luate si promovate normal ca mai baga un producator langa sa ii indrume un manager bun care gandesc anumite lucruri dar au anumite criterii din care isi dau seama cat de bun esti (dpdv al compozitiei).

Link to comment
Share on other sites

Primu lucru care ma amuza este faptul ca filozofia pe tema a inceput azi la 6:37AM (nu am nimic cu persoana, doar ora mi se pare amuzanta).

Al doilea lucru amuzant, e un domn aici pe forum, StratMan, care are un topic deschis de pe vremea lui Burebista in care cauta un chitarist de blues/rock. E amuzant ca n-a gasit nici azi. Eu sunt praf la chitara (da' ma chinui sa ma fac nisip, beton etc.), nu e vorba de asta, ci doar ca mi se pare amuzant, a propos de tema discutata aici.

 

Pentru initiatorul topicului: rezolvarea acestei dileme e simpla: de ce sa scrii pagini intregi in care sa te iei de coveristi? E o pierdere de timp si energie. Vorbesc serios, fara nici o caterinca. Daca vrei sa le dai peste nas, posteaza frate ceva original! Ridica-te deasupra masei de coveristi mediocri. Cu vorbele nu rezolvi nimic. Pamantul se va invarti in acelasi sens (pana in 2012 probabil...), pasarelele vor ciripi, Satriani va scoate in continuare mase de fani, iar tu te vei agita degeaba.

 

Numa' bine si spor la exersat (ce vreti voi!).

Edited by Stimpson J. Cat
Link to comment
Share on other sites

Guest Nihilistul
La noi intervine alta problema foarte mare , noi avem trupe mainstream sau underground care COPIE 100% O TRUPA CUNOSCUTA DIN AFARA SAU UN INSUMENTIST, exemple sunt o gramada si le stiti si voi.

 

In strainatate e totusi diferit AU INFLUENTE , au facut coveruri dupa nus ce trupe au luat de la fiecare dupa care au compus piese proprii DAR LE CANTA INTR-O MANIERA PERSONALA!!! si acolo deja discutam de INFLUENTE MUZICALE nu copiii a nus ce trupe sau instrumentisti.

 

Deci faceti diferenta INFLUENTA MUZICALA si COPIII 100% .

 

Faza cu cover band si trupe tribute e ceva amator , iti place trupa/instrumentistu e ca un fel de hobby si canti asta pentru ca iti place si te simti bine , si lafel si publicu care vine la o trupa de coveruri (ma duc si eu la baru cutarescu pentru ca vine trupa de cover xxx care canta ca trupa yyy si imi place trupa originala)

Nimic rau in chestia asta fiecare face ce ii place nu toti vor sa compuna piese.

 

 

Problema mare este ca la noi aceste trupe copy 100% devin imediat cunoscute si pe spatele trupelor din afara castiga bani grei sau PITIPOANCE CARE NU CANTA DELOC PE LA TELEVIZOR.

 

Cel putin tipele care canta in mainstreamu din afara AU VOCE SI VIN CU UN CONCERT LIVE DE ITI PICA FATA (si instrumentisti in spate numai unu si unu)

 

 

La noi cei care vin cu ceva original si care totusi prinde la public nu prea este bagat in seama si nici nu avem oameni (producatori, manageri etc..) care sa site ceva ei vor sa scoata bani repede si fara efort ( industrie muzicala in dictionaru romanesc nu exista)

 

In afara trupele care prind la public si vin cu ceva nou sunt imediat luate si promovate normal ca mai baga un producator langa sa ii indrume un manager bun care gandesc anumite lucruri dar au anumite criterii din care isi dau seama cat de bun esti (dpdv al compozitiei).

 

 

Pune problema simplu, de ce s-ar chinui nenea producatoru' sa ridice o trupa de la zero si s-o faca populara si bla bla bla, cand ar putea sa-si scoata o suma frumusica de bani luand o pitipoanca si punand-o sa dea din fund la televizor in timp ce muzica curge pe banda?

 

Da' treaba e ca asa a fost dintotdeauna. Crezi tu ca producatoru' din '70 zicea "gata, io pun picioru' in prag, ma c*c pe ei de bani si promovez 3 ani trupa asta si daca o iesi bine, daca nu, asta e"? Nu. Doar ca trupele ramase in istorie au venit toate cu ceva atat de deosebit si material de calitate in cat n-au avut nevoie de cine-stie-ce ca sa iasa din anonimat.

 

Problema nu-i ca majoritatea producatorilor sunt lacomi (bine, e si asta), ci ca trupele din ziua de azi nu mai sunt capabile sa vina cu nimic nou, deosebit sau fascinant.

Edited by Nihilistul
Link to comment
Share on other sites

pentru tine arta e ca fututul.

nu e o condiție ca originalitatea sã anuleze plãcerea, dar e adevãrat cã originalitatea mai înseamnã ºi altceva pe lângã plãcere. aºa cã te inseli. îmi pare rãu. ca public, eºti... limitat.

 

Nu ma intelege gresit, nu sunt fan cover-uri. Si eu incerc sa lucrez la muzica mea, desi nu urmaresc neaparat originalitatea, cat sa sune bine :). Ceea ce vroiam sa spun e ca atitudinea asta anti-coveruri mi se pare inutila atat timp cat persoana respectiva canta din placere. De altfel, nu cred ca tu nu ai inceput prin a canta coveruri si ca te-ai apucat imediat de compozitii proprii.

Link to comment
Share on other sites

Guest Radu White

Din punctul meu de vedere, daca vrei sa canti intr-o trupa nou formata, cel mai bine este sa incepi cu cateva cover-uri. Asa ai timp sa iti dai seama cum canta colegii tai, cum va miscati, cum va completati, chestii d-astea. Trebuie sa se formeze acea legatura dintre voi, sa stiti exact cand celalalt vrea sa faca ceva, cand trebuie sa maresti tempo-ul sau sa il scazi. Dupa perioada de cover-uri, de la sine va veni si materialul original. Fiecare vine cu ideeea lui si o dezvoltati impreuna. Nu poti sa te intalnesti cu niste necunoscuti cu care incerci sa pui pe picioare o trupa si sa le zici : ''Ba, stiti, eu am deja facuta o melodie cu versuri si linie melodica, hai sa o cantam!'' De unde sa stie ceilalti ce doresti tu sa faci?

:lol: :lol: :)

Link to comment
Share on other sites

Nu imi plac nici mie trupele care pierd foarte mult timp facand cover-uri. Si am o antipatie fata de instrumentistii care sunt obsedati de un membru al unei trupe celebre, consider ca sunt ca tipele care poarta un triocu cu o trupa doar ca sa atraga atentia "pletosului din a doispea".

 

Iti iei ESP KH, ai 20 de tricouri cu Metallica, te intrebi de ce naiba in nuj ce concert purta ala o banderola rosie pe mana si tot asa...

Link to comment
Share on other sites

Guest Legion

Cainele moare de drum lung, cineva (nu spun cine) de grija altuia.

 

Singura concluzie posibila pt o asemenea discutie inepta.

Link to comment
Share on other sites

Vai de mine ...ce polemica a starnit reply-ul meu naiv. Auzi..? am indraznit sa-mi impartasesc motivul ptr care mi=am luat chitara(de altfel n-a fost offtopic; topicul avea un mesaj clar). Nu inteleg ce e rau in a fi inspirat si total miscat de muzica lui Satriani. Draugr: mosule,pur si simplu nu intelegi. probabil nu apreciezi nici genul progressive ca e mult prea matematic si non-ritmatic pentru tine. Inteleg asta...unii oameni apreciaza chitaristii tehnici,alti pe cei ca Santana, care pune mult mult suflet pentru fiecare nota. Problema ta, Draugr e ca esti frustrat si ca nu te-ai putut abtine sa nu deviezi de la topicul initial. Multumesc ca ai deschis un topic nou pentru astfel de barfulite. E o masura de bun simt. Bdw, in timpul asta puteai sa lucrezi la o compozitie;sa fii original. Chiar vreau sa te aud cum ii dai clasa lui Satriani, care e doar un loser care se da mare,right? s-auzim de bine

Link to comment
Share on other sites

mi se pare mie sau topic-urile de la cafenea devin din ce in ce mai stupide?

 

amu serios

topicu asta, inafara de a pune chitaristii de trupe cover intr-o lumina proasta, nu are niciun alt scop

 

io nu inteleg....ce dumnezo ai cu omu daca vrea sa copieze pe cineva? lasal dracului sa copieze pana o sa se convinga ca nu are rost sa copiezi

Edited by Reckless
Link to comment
Share on other sites

nu ma refer la trupa mea (acuma o sa aiba altu frustrari), ci la altele pe care le stiu, le-am ascultat si despre care mi-am facut o parere bine intemeiata.

 

(oricum, daca e vorba de mine, NL, VL, nu e nimeni pe aici de incredere, adica sa aiba cunostinte serioase in domeniu, ca sa se pronunte articulat. mui se dau usor - asta poate orice cocalar, manelar sau chiar rocker rasfutut. mai greu e sa scri cateva propozitii coerente care sa explice de ce ti-ai facut o parere sau alta despre un subiect dat.)

 

eu atac o chestiune din principiu: imitatia - alegerea mai usoara - pentru ca, intr-adevar, compozitor chiar nu poate fi oricine. si fac asta pentru ca asta determina inflatia de imitatori, de cele mai multe ori de prost gust.

 

repet: vorbesc pe spatiu local.

Edited by Dragos - NL
Link to comment
Share on other sites

cateva chestii pe care le-am remarcat si eu:

 

-originalitatea e o chestie extraordinar de vaga si care efectiv nu poate disparea. si in 1900 toamna probabil multi se gandeau "mda, cam asta a fost in materie de muzica, nu prea mai e loc de compus ceva nou", la fel ca si acum. toata chestia cu originalitatea e sa treci peste limitarile astea si sa incepi sa creezi chestii care vin din suflet. daca ai creat ceva sincer si onest, fara vreo dorinta voita sa imiti pe cineva, atunci esti cel mai original artist.

 

-daca tot te streseaza ce fac unii altii inseamna ca pe undeva sunt niste frustrari prin minte. daca tie ti-e ok cu cat, cum, cand etc. poti sa creezi, atunci chiar nu mai conteaza ce face restu lumii.

 

-pana la urma de ce e rau sa canti coveruri?? daca cineva vrea sa fie o copie, de ce ar interesa pe altcineva in afara poate de vreo barfa ieftina. se canta coveruri, se canta originale, lumea continua sa se invarte, ce e asa rau in asta? asta bineinteles presupunand ca nu e vreo frustrare personala la mijloc.

 

-cat despre ce se canta la noi si ce se canta afara, sa fim seriosi. la noi industria muzicala in general e cel mult la fel de orientata spre "comercial" ca in europa de vest(adica in europa muzica se face cu mai multa sete de bani). pana la urma Akcent au avut succes mare si in Olanda, pentru simplul fapt ca au fost difuzati si acolo. de Dragostea din Tei si tot genul "eurodance" nu mai zic.

acuma sigur, la noi se misca mult mai putin undergroundul. dar din pacate la nivelul de trai deplorabil nu putem decat sa fim obisnuiti sa downloadam totul(asta nu o zic ca pe un lucru rau, e usor de observat faptul ca nu avem bani nici pentru mancare, daramite pentru muzica originala).

 

as povesti de o chestie care mi s-a intamplat vara trecuta. in mod normal cand sunt intr-un grup sunt singurul care stie sa cante la chitara. m-am intalnit cu niste voluntari din belgia, si a venit vorba si de cantat la chitara. eu m-am batut cu pumnul in piept ca stiu sa cant, la care jumate din grup mi-au zis, cu o moaca plictisita, ca si ei stiu. din pacate nu avem o obisnuinta din cauza inapoierii economice si culturale de pe vremea comunismului, sa creem muzica in spiritul unei asa-zise traditii "din tata in fiu" inca. marturie sta fix intamplarea asta. tot in spiritul asta, aici inca mai stiu fete de genul "wooow, canti la chitara??" pe cand in strainatate m-as astepta mai degraba la "mda, canti la chitara.."

de asemenea nu avem o anume traditie muzicala istorica, cum ar fi in spania cu chitara flamenco sau ca in new orleans cu blues-ul sa zicem, dar nu-i nimic, poate o creem noi :lol:

 

eu zic ca nu e rau sa canti coveruri atata vreme cat asta e ceea ce vrei, si nu impiedici pe altii sa cante chestii mai "din suflet". oricum, ca sa il parafrazez pe Lenin: "cantati, cantati, cantati!" :)

Link to comment
Share on other sites

eu atac o chestiune din principiu: imitatia - alegerea mai usoara -

 

Dragoº, mult din ce ai spus tu în acest topic a fost f. dur pentru cover-iºti ºi , dupa mine, nemeritat... Însã dupã titlu eºti un pic oftopic : "Cantatul Din Dorinta De A Imita, ...is cam multi care se apuca din cauza asta".

 

Bag mâna în foc cã 100 % din cei care s-au apucat de chitarã au fãcut-o ca FANI a unei trupe sau al unui cântãreț oarecare. Eu 1000 % de aia mi-am luat o chitarã ºi m-am apucat sã învãț ºi metoda de azi cea mai bunã de start sunt coverurile... Nimeni , NIMENI nu ºi-a dat banii pe o chitarã pentru cã a simțit o chemare Dumnezeiascã spre compoziții muzicale.

Deci , prietene, înmoaie-ți vocea ºi admite cã ce ataci tu este chiar baza de pornire în învãțarea unui instrument. Cã unii se pierd pe drum, neavând vocație de compoziție asta-i altã poveste...

 

Ooo, fac o precizare ! Existã o excepție ! UNA SINGURÃ ! : Copilul trimis de pãrinți cu forța din motive de ei ºtiute, la 3, 4, 5 ani, sã ia de mici lecții de pian, în majoritatea cazurilor. E singurul care nu vrea sã imite pe nimeni...

 

Exemplu comparativ ? La Deva mai e centru național de Gimnasticã . Când treci pe-acolo, întrebã pe vreo puºtoaicã de acolo, ºi dacã gãseºti una care zice cã n-a auzit de Nadia io mi-o tai acu'...

 

Astea fiind zise, îți urez baftã cu Negru Latent în continuare. Am ascultat câteva piese pe Youtube ºi dupã mine faceți treabã bunã.

 

Respect !

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Guest JamesCicio
Pe mine ma scot din minti 2 tipuri de chitaristi:

1. cei care studiaza doar ca sa cante bine din vai si satriani, acasa, dar atat

2. chitaristii din trupele de cover-uri

 

Ce lasati in urma voastra: 0, nimic, nix, niente, nada, pl. Oameni fara personalitate. Daca e cei de la pct 1 ii pot intelege, de cei de la pct 2 mi-e mila. In iluzia lor ca se vor umple de bani prostind lumea ca le canta corect, nu realizeaza ca istoria nu ii va consemna. "tati, tati, ma intreaba colegii daca tu cand erai tanar si cantai ai scos ceva sa ascult in clasa.." , "pai, fiule....pl"

Cea mai tare (penibila) faza ii oameni fara personalitate,ce bine ca exista cineva care poate pune eticheta pe oameni, fantastic unde ai fost in toti acesti ani ?Sunt mii de "emo kids" pe afara care au aceleasi sentimente, hai sa facem o asociere intre ei si tine.Stii ca nu poti cunoaste un om nici intr-o viata intreaga, deci de unde aceasta catalogare de oameni fara personalitate. Omul are dreptul sa faca ce doreste atat timp cat tie nu face rau altcuiva, deci dragi chitaristi sau alti instrumentisti , cantati ce aveti chef, si cand o sa iti vina fiul la voi, va veni sa va multumeasca pentru lectiile de la 6 ani care i le-ati dat si veti asculta ce va canta fiul dumneavoastra.Cei care nu au avut o oportunitate sa studieze un instrument si au apucat-o pe calea asta la o varsta mai intaintata "Cinste Lor" :) sa cante coveruri de la ceea ce le place si sa se simta bine. Asta inseamna muzica.

 

Si in legatura cu compozitor, cei de la orchestra canta ce li se da pe partitura si eu cred ca nu sunt de mila lumii. Chiar te invit sa privesti un concert

. Edited by JamesCicio
Link to comment
Share on other sites

In domeniul cult interpretul si compozitorul sunt specii diferite si mi se pare foarte bine asa. Un chitarist gandeste prin chitara lui, un compozitor vede muzica pe de-a-ntregul si daca ceva e greu de cantat pe un anume instrument gaseste solutii sau nu face compromisuri.

 

Pe langa asta, inveti imitand. La un moment dat, daca esti facut pt a crea o faci pt ca nu poti altfel. Daca nu, poti face arta si pe compozitiile altora. Ascultati marii pianisti cum nu suna doi la fel.

 

E simplu, nu vad de ce se face atata caz aici.

Link to comment
Share on other sites

Guest EvilCat

Se face caz ca asa se face peste tot. Ca omu' e bun numai sa dea cu gura. Yea, Off-topic, kill me now.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, ce ciudat, eu cu mana pe inima pot sa spun ca NU am luat chitara pentru ca VROIAM SA IMIT PE CINEVA!

Am luat o chitara clasica veche de la un nene ce se pregatea sa plece in state, habar n-aveam de chitaristi mari si dinastia, de fapt nu prea ascultam genul, nu eram cu ,,rock-ul" cum ar veni :)

Mi s-a parut interesant cum rezoneaza si sunetul corzilor etc...mai mult din punct de vedere tehnic am luat chitara, ca a stat 3-4 ani degeaba, pana sa o iau ulterior sa caut singur cum se acordeaza si tot, si incercam sa fac melodii dupa ureche, nestiind ca exista ceva usor interpretabil gen TABul :lol: ce vremuri

Link to comment
Share on other sites

Hmm, ce ciudat, eu cu mana pe inima pot sa spun ca NU am luat chitara pentru ca VROIAM SA IMIT PE CINEVA!

 

Sincer , tu eºti unul din cei pe care-i invidiez pentru abilitãțile pe care le ai cu o chitara în mânã. Te-am urmãrit pe youtube. Eºti genul de "savant nebun" ( în sensul bun, sã nu te superi )...

Link to comment
Share on other sites

Cea mai tare (penibila) faza ii oameni fara personalitate,ce bine ca exista cineva care poate pune eticheta pe oameni, fantastic unde ai fost in toti acesti ani ?Sunt mii de "emo kids" pe afara care au aceleasi sentimente, hai sa facem o asociere intre ei si tine.

Asculta, prietene, inainte sa ma pui pe picior de egalitate cu emo kids si sa imi spui ca nu am personalitate invata sa scrii CORECT ROMANESTE. Nu ma intereseaza nici daca ai fi strain, gandirea ta pute in orice limba. Iti spun doar ca si eu cant de 22 de ani la chitara si ca am cantat in deschiderea sau pe aceeasi scena cu artisti heavy metal de afara pe care tu ii descarci de pe net ilegal ca si muzica mea, dealtfel, pe care o gasesti tot acolo de vreo 10 ani.

 

Dupa introducerea asta si dupa ce am mai citit din parerile exprimate mai sus, repet, pe cei care canta acasa din pasiune ii inteleg, e ok si pot intelege si lipsa imboldului pt a intra sau crea o trupa cu muzica proprie. Aici nu vorbim de muzica originala, asta e alt subiect.

Dar FFS, uitati-va la topicurile "chitarist, cant de un an, caut trupa de cover-uri", uitati-va cati sunt de genul asta si toti o fac pt bani, desi nu vor recunoaste in vecii vecilor. Asta este lipsa de personalitate, prietene. Un om cu personalitate cauta sa se exprime pe el insusi, intr-o forma sau alta, daca ne referim la arta. Nu ma refer la artistii consacrati deja si care canta cover-uri pt simplul motiv ca "vine o vreme cand..". Si daca tot vorbim de lipsa de personalitate, stiu o multime de trupe de coveruri care sunt tratate (de diversi patroni de club sau restaurante, prezentari de moda, bogatasi care dau petreceri) ca si muzica de ambianta. Stii tu, genul pe care il sesizezi, dar nu il constientizezi si care face ca friptura sa alunece mai usor pe gat. Ei, uite, asta da personalitate, ce sa mai spun.

 

 

 

Sincer , tu eºti unul din cei pe care-i invidiez pentru abilitãțile pe care le ai cu o chitara în mânã. Te-am urmãrit pe youtube. Eºti genul de "savant nebun" ( în sensul bun, sã nu te superi )...

+ 1. Felicitari.

Link to comment
Share on other sites

Razvan Alexandru, de ce nu iti pui domne numele trupei acolosa la eticheta sau la semnatura. Deodata oamenii ar avea idee cu cine stau de vorba. Si asta e valabil pentru toti cei care emit pareri despre muzica altuia dar "nu dau nimic la schimb", se pastreaza la caldurica, ca asa e romaneste. Fiti, nene, cinstiti!

 

Sunt de acord in rest cu cele spuse. E vorba de proportii. Sunt prea multi care imita lamentabil. Si nu ma intereseaza ca o fac pentru a invata sau pentru a agata gagici - asta o fac/au facut-o toti fara exceptie. Ma refer la cei care o fac pentru bani. Bani castigati usor, fara nici un fel de efort creativ, prin FURACIUNE.

 

E vorba in cele din urma de nerusinarea tipic romaneasca.

 

De ce insist? Pentru ca daca am reusi sa schimbam asta si daca tot undergoundu ar lucra pe eforturile proprii, deodata muzica romaneasca ar creste calitativ. Vreau sa arat ca intr-un efort de solidaritate ar putea lua nastere o patura de muzicieni romani care sa ridice calitatea muzicii prin simplul fapt ca se comporta onest pe scena CA MASA.

 

Dar daca pana si rock-erii se ocupa cu prostitutia (eu consider cantatul integral de coveruri pe bani - eventual cu 2 piese proprii de toata jena - furt, prostitutie muzicala), atunci ce pretentii sa mai am de la pitipoance la care treaba asta e in natura lor? Daca pana si atitudinea nonconformista, rebela, spirituala, anti-sistem este... furatul si prostitutia!!!

 

Asadar nu doresc sa ma iau de cineva, sa jignesc sau sa fiu dur. Nu am nimic cu nimeni. Situatia este de asa natura, eu doar prezint situatia. Si imi pare rau. Ganditi-va la acea patura care ar putea spune cu mana pe inima: noi nu furam, noi facem muzica cinstita, nu ne prostituam cu fel de fel de amestecuri de prost gust numai pentru bani, noi facem atata cat putem noi pentru ca atata poate geniul romanesc.

 

Recunosc, trebuie sa ai exercitiul onestitatii ca sa poti spune asa ceva si, mai ales, sa nu fi egoist. Dar de-aia muzica romaneasca arata ca o curva care se gandeste numai la curu ei, nu o intereseaza calitatea serviciilor. E nasoala, presteaza prost si are nasu pe sus.

Link to comment
Share on other sites

cunosc eu si evilcat (care il cunoaste mult mai bine decat eu) pe un tip cum descrieti voi

un tip original

care nu canta coveruri si face el muzica

cea mai oribila muzica care am auzito si e asa mandra de ea

are tehnica foarte buna

mult superioara mie, se pricepe la chitara

dar ce canta e groaznic

eu daca as avea tehnica lui as face coveruri ca macar cand ma asculta cineva sa asculte ceva ok, nu sa ii plictisesc cu cacaturi originale care suna ca dracu!

Link to comment
Share on other sites

Asculta, prietene, inainte sa ma pui pe picior de egalitate cu emo kids si sa imi spui ca nu am personalitate invata sa scrii CORECT ROMANESTE.

cum eu nu pot sa iti cer tie sa vorbesti / scrii engleza perfect (pentru ca oricum nu vorbesti/scrii perfect si nici nu o vei face vreodata) nici tu nu ii poti cere unui australian asta avand in vedere ca nici tu (lafel ca multi) altii nu vorbesti / scrii perfect romaneste

Dar FFS, uitati-va la topicurile "chitarist, cant de un an, caut trupa de cover-uri", uitati-va cati sunt de genul asta si toti o fac pt bani, desi nu vor recunoaste in vecii vecilor. Asta este lipsa de personalitate, prietene.

nu prietene, nu aia e lipsa de personalitate, o persoana fara personalitate si fara incredere in sine s-ar autorecomanda ca sa il aprecieze lumea, va cauta respect cerandu-l pe tava

(nu stiu cand ai fost tu ultima data impresionat de unu care dadea sfaturi si zicea "din punctu meu de vedere care am doctorat" si blabla, dar pe mine nu m-a interesat niciodata aia)

o persoana lipsita de personalitate si fara incredere in sine ar vrea sa fie tot timpul asigurat ca are valoare, si daca nu primeste aceasta asigurare arunca din cand in cand niste vorbe pentru a cere fortat apreciere

vorbe cum ar fi

Iti spun doar ca si eu cant de 22 de ani la chitara si ca am cantat in deschiderea sau pe aceeasi scena cu artisti heavy metal de afara pe care tu ii descarci de pe net ilegal ca si muzica mea, dealtfel, pe care o gasesti tot acolo de vreo 10 ani.

crezi ca e cineva impresionat de aia? si ma indoiesc ca tu ai cantat in deschidere la muzica pe care o are james pe comp (bodom), ca sa canti in deschidere la blaxy girls nu e o mare realizare

in plus IRIS canta la deschiderea AC/DC, vrei sa zici ca iris are macar 1% din talentu, faima, banii, tehnica, experienta lu ac/dc? deci ce zice faptu ca ei or cantat in deschiderea lor? absolut nimic, nu o ridicat trupa iris nici macar putin. fanii trupei ac/dc nu vor incepe sa descarce iris pentru ca or cantat in deschidere deci care e smecheria?

Edited by ciorap
Link to comment
Share on other sites

Guest JamesCicio
Asculta, prietene, inainte sa ma pui pe picior de egalitate cu emo kids si sa imi spui ca nu am personalitate invata sa scrii CORECT ROMANESTE. Nu ma intereseaza nici daca ai fi strain, gandirea ta pute in orice limba. Iti spun doar ca si eu cant de 22 de ani la chitara si ca am cantat in deschiderea sau pe aceeasi scena cu artisti heavy metal de afara pe care tu ii descarci de pe net ilegal ca si muzica mea, dealtfel, pe care o gasesti tot acolo de vreo 10 ani.

 

Dupa introducerea asta si dupa ce am mai citit din parerile exprimate mai sus, repet, pe cei care canta acasa din pasiune ii inteleg, e ok si pot intelege si lipsa imboldului pt a intra sau crea o trupa cu muzica proprie. Aici nu vorbim de muzica originala, asta e alt subiect.

Dar FFS, uitati-va la topicurile "chitarist, cant de un an, caut trupa de cover-uri", uitati-va cati sunt de genul asta si toti o fac pt bani, desi nu vor recunoaste in vecii vecilor. Asta este lipsa de personalitate, prietene. Un om cu personalitate cauta sa se exprime pe el insusi, intr-o forma sau alta, daca ne referim la arta. Nu ma refer la artistii consacrati deja si care canta cover-uri pt simplul motiv ca "vine o vreme cand..". Si daca tot vorbim de lipsa de personalitate, stiu o multime de trupe de coveruri care sunt tratate (de diversi patroni de club sau restaurante, prezentari de moda, bogatasi care dau petreceri) ca si muzica de ambianta. Stii tu, genul pe care il sesizezi, dar nu il constientizezi si care face ca friptura sa alunece mai usor pe gat. Ei, uite, asta da personalitate, ce sa mai spun.

 

 

 

 

+ 1. Felicitari.

Eu chiar incep sa cred ca cam ai o problema serioasa, sincer ar trebui sa mergi la un curs de "anger management" , nu are nici o relevanta daca mai gresesti un cuvant,o propozitie etc. suntem oameni , in fine , adevarul doare , pe tine nu ar trebui sa te deranjeze ce fac altii cu viata lor, este libera alegere a fiecaruia sa faca ce vrea, lasa-i sa fie fericiti, oameni cu astfel de abordare distrug societatea. Eu nu stiu ce canti , ce faci , si chiar nu ma intereseaza dar se vede dupa ce scrii cam cum gandesti, nu imi caut dusman sau sa fiu rautacios, ci mai degraba sa incurajeazi pe cei care fac ce le place, eu unul cant ce imi place , exersez pentru mine acasa si ma simt bine cu asta, nu am avut oportunitatea de a studia muzica, dar asta nu e problema nimanui.

 

Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa canti si sa te simti bine etc. Dar acesta e mesajul care trebuie transmis incepatorilor. De asta ii forum , tu poti ajuta pe cei care nu stiu sau fac ceva gresit , dar intr-un mod frumos.

Link to comment
Share on other sites

Asculta, prietene, inainte sa ma pui pe picior de egalitate cu emo kids si sa imi spui ca nu am personalitate invata sa scrii CORECT ROMANESTE. Nu ma intereseaza nici daca ai fi strain, gandirea ta pute in orice limba. Iti spun doar ca si eu cant de 22 de ani la chitara si ca am cantat in deschiderea sau pe aceeasi scena cu artisti heavy metal de afara pe care tu ii descarci de pe net ilegal ca si muzica mea, dealtfel, pe care o gasesti tot acolo de vreo 10 ani.

 

Dupa introducerea asta si dupa ce am mai citit din parerile exprimate mai sus, repet, pe cei care canta acasa din pasiune ii inteleg, e ok si pot intelege si lipsa imboldului pt a intra sau crea o trupa cu muzica proprie. Aici nu vorbim de muzica originala, asta e alt subiect.

Dar FFS, uitati-va la topicurile "chitarist, cant de un an, caut trupa de cover-uri", uitati-va cati sunt de genul asta si toti o fac pt bani, desi nu vor recunoaste in vecii vecilor. Asta este lipsa de personalitate, prietene. Un om cu personalitate cauta sa se exprime pe el insusi, intr-o forma sau alta, daca ne referim la arta. Nu ma refer la artistii consacrati deja si care canta cover-uri pt simplul motiv ca "vine o vreme cand..". Si daca tot vorbim de lipsa de personalitate, stiu o multime de trupe de coveruri care sunt tratate (de diversi patroni de club sau restaurante, prezentari de moda, bogatasi care dau petreceri) ca si muzica de ambianta. Stii tu, genul pe care il sesizezi, dar nu il constientizezi si care face ca friptura sa alunece mai usor pe gat. Ei, uite, asta da personalitate, ce sa mai spun.

 

 

 

 

@ciorap acuma vezi de ce am scris de bani?

 

@Razvan Alexandru cu riscul de a ma repeta: CARE BANI?

Hai sa clarificam un lucru din start: sunt contabil cu firma proprie si nu am nevoie sa fac vreun leu din muzica. Colegii mei de trupa se afla in aceeasi situatie (doi arhitecti si un economist).

Am incercat diverse variante la concertele pe care le-am avut: intrare pe baza de bilete, "onorariu" platit de club si intrare libera, sponsor. Ca si trupa de cover-uri no name, daca scazi toate cheltuielile pe care le ai cu evenimentul respectiv (sonorizare, consumabile, transportul sculelor, etc.) nu ai cum sa ramai cu mai mult de 30-40 de euro pe cap( la 4-5 membri) in ideea ca evenimentul are loc in orasul tau (nu vorbim de transport la distanta, ca acolo poti sa zici mersi daca iesi pe zero).

Cantand in orasul tau, mi-e greu sa cred ca poti sa faci mai mult de 4 cantari pe luna fara sa plictisesti.

Daca facem inmultirea, vine undeva la maxim 150-200 euro(cu indulgenta), adica vreo 600-800 de lei pe luna.

Daca asta numesti tu bani(care sa-ti asigure traiul de zi cu zi), spune-ne te rog si noua de unde iti faci cumparaturile si cum reusesti sa fentezi intretinerea

Edited by mihaitarta
Link to comment
Share on other sites

Ciorap, esti genul care si-a luat chitara si fara sa stie sa cante 2 note si-a facut imediat cont pe rgc ca are pareri de spus, nu? Recunoaste.

 

PS. O lamurire: autolauda de mai sus era pt ca oameni ca tine sa inteleaga ca am avut destul timp la dispozitie ca sa observ lucruri pe care sa le descriu aici ca sa sari tu de cur in sus.

Eu macar imi folosesc numele meu adevarat pe forum si nu ma ascund in spatele a ceea ce gandesc, prost sau bun, si nici nu imi e frica sa afirm ce afirm.

Sunt altii cu experienta mult mai mare decat a mea pe aici si mai destepti decat mine, doar ei pot spune daca observatiile (si nu parerile, atentie) mele sunt corecte sau nu, facute pe un esantion reprezentativ de pe rgc. Asa ca pt un tip care sta ascuns in spatele unui nick cretin, esti cam virulent, mai ales daca nu ti-am adresat initial nici o vorba tie personal. Te simti solidar cu colegul australian si simti nevoia morala si umanitara sa ii sari in ajutor? Caz in care te anunt ca poti face lucruri umanitare cu adevarat pt planeta.

 

PS2. mi se rupe daca parerile altora sunt diferite de ale mele. Mi-am spus observatiile mele legate de subiect, tu si altii le spun pe ale lor si concluziiile se trag la final. Daca nu-ti convine ce am afirmat, initiaza o petitie. Nu stiu de ce, dar fac pariu ca te pricepi si la fotbal...

Link to comment
Share on other sites

Ciorap, esti genul care si-a luat chitara si fara sa stie sa cante 2 note si-a facut imediat cont pe rgc ca are pareri de spus, nu? Recunoaste.

daca ai fi cautat in arhiva mea ti-ai fi dat seama ca mi-am facut cont la cateva luni dupa ce mi-am luat chitara, nu ca sa imi dau cu parerea ci ca sa cer sfaturi

PS. O lamurire: autolauda de mai sus era pt ca oameni ca tine sa inteleaga ca am avut destul timp la dispozitie ca sa observ lucruri pe care sa le descriu aici ca sa sari tu de cur in sus.

si aia ce inseamna? uitandu-ne pe wikipedia aflam ca nicolae guta a inceput activitatea lui ca "muzician" prin anii 80 dar nu cred ca sunt pregatit sa iau lectii de muzica de la el, vechimea nu ma impresioneaza deloc

eu nu is genu de persoana care sa fie impresionata de votu popular, daca eram ascultam si eu metalica si pink floyd si aveam la semnatura si eu "degeaba, muzica ca in anii 80 nu se mai face" sau "anii 80 erau cei mai tari"

respectul se castiga, iti spun cat se poate de clar ca chiar daca ai fi cantat in deschidere la metalica tot nu mi-ar pasa avand in vedere ca am lucrat la un festival si criterile pe care se alegeau formatile de deschidere erau ce formatii cer mai putini bani si asa ajungeau trupe fara contract sa cante pe aceeasi scena cu cateva ore inainte de headlineri

Eu macar imi folosesc numele meu adevarat pe forum si nu ma ascund in spatele a ceea ce gandesc, prost sau bun, si nici nu imi e frica sa afirm ce afirm.

un erou adevarat! cea mai mare dovada de curaj

PS2. mi se rupe daca parerile altora sunt diferite de ale mele. Mi-am spus observatiile mele legate de subiect, tu si altii le spun pe ale lor si concluziiile se trag la final.

corect, tu iti spui punctu de vedere si eu imi permit sa nu fiu de acord cu el, dupa care tu iti permiti sa nu fi de acord cu punctul meu si tot asa care-i problema?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.