maur Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Ar fi frumos sa ne spui si cum. Banuiesc ca la .011 n-a fost nevoie de largit. datele problemei: o scula care intra intr-o gaura. lema: cu cat e mai groasa scula...cu atat e mai stramta gaura.
Guest talibanu Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Salut ...Am o problema nu stiu unde se afla notele pe portativ... ma ajuta cineva... si daca puteti sa imi dati si niste melodii cu versuri si note...
'mnezău Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 (edited) Incepe cu asta: http://www.scoaladea...ie_muzicala.pdf Partituri gasesti o gramada, peste tot. Ideea e ca n-o sa gasesti cautand partituri pentru chitara prea multe. Gasesti partituri pentru pian, vioara, flaut. Le poti folosi pentru a le interpreta la chitara. Edited August 9, 2011 by Gojira
'mnezău Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 In primul rand, nimeni nu e obligat sa-ti raspunda la intrebari. In al doilea rand, intrebarea ta e foarte ambigua... Daca spui ca ai invatat teorie muzicala si melodii, incearca sa creezi tu compozitii proprii...
Guest alexgeo008 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Salut ! Am gasit tutorialul asta de la Amy Mcdonald- This is the life- versiune cantata de ea live. http://www.youtube.com/watch?v=-VXXdBAY_RY&feature=channel_video_title Nu sunt sigur insa daca am inteles bine acordurile din video-ul de mai sus. Ordinea ar fi : C#m - x46654, A - x02220, E - 022100 si apoi un acord care e prima data cand il vad de forma x65444, sau ultimul acord nu e asta? De ultimul acord nu sunt singur si nu, nu vreau versiunea mai simpla cu G#m - 466444 la final, ca stiu ca asa o arata in tutorialul simplificat, ci vreau versiunea originala live. Multumesc mult.
andydufresne Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Daca nu ma insel, tutorialul e facut de userul rgc dmc, care avea si un topic de tutoriale aici . Poti sa-l intrebi pe el daca vrei, dar acolo e un G#m "simplu". Singura alternativa ar fi un G#m7, dar eu nu aud fa diezul ala care da septima, deci ramine G#m.
Guest alexgeo008 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Daca nu ma insel, tutorialul e facut de userul rgc dmc, care avea si un topic de tutoriale aici . Poti sa-l intrebi pe el daca vrei, dar acolo e un G#m "simplu". Singura alternativa ar fi un G#m7, dar eu nu aud fa diezul ala care da septima, deci ramine G#m. tare l-as intreba dar nu ultima sa vizita de din mai asa ca astept cateva luni raspunsul lui ms mult
andydufresne Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Succes in continuare. Auzul ar trebui sa iti spuna ca in nici un caz nu e x65444, care nu suna deloc bine in tonalitatea piesei.
EugenRo2001 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 (edited) E Sol # minor, se vede clar. In video acordurile sunt: Do#m, La, Mi, Sol#m s.a.m.d. Sau in notatia anglo-saxona - C#m, A, E, G#m etc... Edited August 16, 2011 by EugenRo2001
Guest alexgeo008 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 (edited) Asa este, aveti dreptate. Din pacate am pus video-ul gresit , scuze pentru confuzie era defapt vorba de clipul asta daca ultimul acord din progresie este x65444 http://www.youtube.com/watch?v=f2OeOSJcDVU&feature=channel_video_title Edited August 16, 2011 by alexgeo008
EugenRo2001 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 ESse fix aceeasi chestie doar ca ia A cu un singur deget si muteaza e-ul iar G#m il ia fara bareu si apasa E-ul cu degetul mare.
John Petrecce Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 ESse fix aceeasi chestie doar ca ia A cu un singur deget si muteaza e-ul iar G#m il ia fara bareu si apasa E-ul cu degetul mare. Eu nu va contrazic, dar e destul de probabil ca va dori sa ajunga la un moment dat la situatii/melodii in care sa schimbe mult mai rapid acorduri; iar atunci barre'urile cred ca'l vor ajuta mai mult decat dej'tu mare incolacit pe grif (nu ca asta ar fi o tehnica gresita sau nefolostoare,e functie de situatie), doar ziceam si eu asa...ca poate i'ar folosi mai multe tehnici de prindere a acordurilor
andydufresne Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Cred ca a trecut prin situatiile alea de multa vreme )
Guest alexgeo008 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Multumesc mult EugenRo2001 si celorlalti pentru ajutor. Forma acea de G#m fara barre nu imi era cunoscuta deoarece nu am mai intalnit-o pana acum. @ JohnPetrece intradevar e mult mai usor sa schimbi acordurile in acorduri cu barre in unele cantece La chitara cant din toamna, ce-i drept nu am fost un elev foarte ambitios si am mai lenevit destul de mult timp. Acuma zilele astea dupa cateva saptamani de pauza iara am zis sa ma reapuc ca nu o sa mai stiu nimic dupaia plus ca ma cam plictiseam. Si fiind un elev mai putin muncitor sa nu zic chiar lenes inca nu-mi ies in totalitate bareurile insa simt ca progresez. Multumesc tuturor pentru sfaturi si lamuriri Apropo cum as putea sa-mi intaresc degetele si sa pun mai multa forta, ca am nevoie pentru bereuri si numai
John Petrecce Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Multumesc mult EugenRo2001 si celorlalti pentru ajutor. Forma acea de G#m fara barre nu imi era cunoscuta deoarece nu am mai intalnit-o pana acum. @ JohnPetrece intradevar e mult mai usor sa schimbi acordurile in acorduri cu barre in unele cantece La chitara cant din toamna, ce-i drept nu am fost un elev foarte ambitios si am mai lenevit destul de mult timp. Acuma zilele astea dupa cateva saptamani de pauza iara am zis sa ma reapuc ca nu o sa mai stiu nimic dupaia plus ca ma cam plictiseam. Si fiind un elev mai putin muncitor sa nu zic chiar lenes inca nu-mi ies in totalitate bareurile insa simt ca progresez. Multumesc tuturor pentru sfaturi si lamuriri Apropo cum as putea sa-mi intaresc degetele si sa pun mai multa forta, ca am nevoie pentru bereuri si numai Daca simti ca progresezi e foarte bine.Asta te va motiva si vei continua. Nu uita ca toate vin in timp si trebuie sa ai rabdare si sa exersezi cat poti de mult. Despre intarit degete sau forta cred ca'ti pui problema putin gresit. Nu forta cu care apesi e cea mai importanta. Felul in care tii mana si cum apesi conteaza mai mult. Mana trebuie sa fie relaxata si apesi doar atat cat e nevoie sa sune curat nota/notele (presupunand ca ai o chitara cu actiune si grif confortabil ca sa nu te chinui). Totusi pentru o buna formare a mainilor exista multe feluri de exercitii de incalzire cu sau fara chitara. Eu de ex. folosesc ceva in genul http://www.pronutrition.ro/produs.aspx?pID=207&cID=124&dID=0&bID=0 Si masajul mainilor ajuta mai ales atunci cand obosesti. Dar cel mai mult ajuta exercitiul sau cantatul in sine; pe net gasesti tot felul de exercitii si metode de incalzire ca de ex cele de strach'ing care ajuta la o mobilitate mai buna. Sa ai spor!
Remi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Iauite ca a trecut si primul concert(pentru mai multe informatii accesati http://www.facebook.com/pages/Discipolii/122136861191611 ).Dragii mei parinti s au gandit sa ma sponsorizeze cu ocazia acestui eveniment si m am gandit sa investesc in pedale(nu detin nici una momentan si nic procesor nu am).Ma gandeam la un distorsion,overdtrive,wah,chorus,delay,si alte multele.Astept sfaturi in legatura cu pedalele(nu cu cele de bicicleta) )
Remi Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Momentan cred ca o sa aleg marshall guv`nor,vox v845 wah wah ,hardwire cromathic tuner si behringer pedalboard 1000(Am ales varianta mai mare deaorece in PB600 nu are loc pedala de wah) Momentan cred ca o sa aleg marshall guv`nor,vox v845 wah wah ,hardwire cromathic tuner si behringer pedalboard 1000(Am ales varianta mai mare deaorece in PB600 nu are loc pedala de wah)
Remi Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Cine e din Rm Valcea si stie unde pot proba si eu cateva procesoare(mai exact vox tonelab ex si boss me70)?
Guest Joinmeindeath Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Hi! ceva ritmuri de blues,NEPLICTISITOARE stiti?.banuiesc ca exista asa ceva:)).astepta tabul:p
Septi Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Daca ritmurile de blues ti se par plictisitoare , cred ca ar trebui sa incetezi sa canti blues
srbnmircea Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 No, mica intrebare. Am cumparat cablul asta de chitara http://magazinuldemuzica.ro/CORDIAL-CCI-3-PR-_-35225.html. Este vreo diferenta ce jack bag in chitara, daca e ala auriu sau argintiu?
karpi Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 No, mica intrebare. Am cumparat cablul asta de chitara http://magazinuldemuzica.ro/CORDIAL-CCI-3-PR-_-35225.html. Este vreo diferenta ce jack bag in chitara, daca e ala auriu sau argintiu? Incerci si vezi daca este diferenta ,
srbnmircea Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Incerci si vezi daca este diferenta , Nu prea pare sa fie cine stie ce diferenta, dar atunci de ce unul e aurit si altul e argintiu? Este ceva estetic sau chiar face ceva lucrul asta? Nu cred s-ar fi sinchisit aia sa mai faca un capat auriu daca nu face nimic.
andydufresne Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Cel aurit cred ca are contact mai bun din cauza acoperirii. Oricum, unul fiind drept si unul in unghi, cred ca ideea e sa conectezi pe cel in unghi la chitara si pe cel drept (aurit) la amp, procesor sau ce ai tu dupa chitara.
Guest P3dr0 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 buna as dori sa stiu la acordurile F,Fm,F7,Bbm si Bb in pozitile 2,3,4.... ce acorduri ating multumesc anticipat
Guest Aron Virginas Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 buna as dori sa stiu la acordurile F,Fm,F7,Bbm si Bb in pozitile 2,3,4.... ce acorduri ating multumesc anticipat Incearca sa formulezi mai coerent, deoarece in forma actuala nu prea are sens intrebarea ta
Guest P3dr0 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 As dori sa stiu asta F pozitle 1 F 2B 3G 4A ETC LA ACORDURILE F Fm F7 Bbm Bb atat stiu ca nu e corect ce am scris doar am dat un exemplu
Recommended Posts