Dimitriyus Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Amurgul idolilor, Asa grait-a Zarathustra - Friedrich Nietzsche Asa grait-a Zarathustra este un fel de "panteon" al gandirii lui Nietzsche, o transcendere (fara sa fiu pompos) a filosofiei clasice in sfera poeziei, a poemului mai degraba. Gustul sau de poezie si de muzica este dezvaluit pe deplin aici intr-o unificare conceptuala a evolutiei gandirii umane de la om la supraom. Sunt multe de invatat din scrierile lui Nietzsche. Legion, ti-am urmarit interventiile pe acest forum, nu te cunosc, dar de unde aceasta revolta proletara, acest sarcasm cinic? Aproape in toate posturile tale se vede incruntare, sfortare in a trata lucrurile. Si ca sa fiu in spiritul topicului, acum recitesc de L-F Celine Calatorie la capatul noptii.
Guest Rayvann Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Am citit și mi-a plãcut foarte mult "Strãinul" lui Albert Camus. Mi s-a pãrut interesant și plauzibil personajul principal, foarte detașat din punct de vedere emoțional. Am stat mult timp gândindu-mã de ce anume l-a omorât pe arab. Vacanța asta am luat cãrțile la rând din colecția de la Jurnalul. Pânã acum, mi-a plãcut în mod deosebit Rusoaica de Gib Mihãescu, cu personajul mobilizat într-o direcție de cãtre idealul sãu, chiar dacã nu îl atinge. Asta și faptul cã am revãzut în felul acesta peisaje din Deltã.
Metabog Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 (edited) Recomand din tot sufletul: David Kushner - Masters of Doom In special pentru pasionatii de programare/informatica, jocuri si istoria industriei jocurilor. O mare sursa de inspiratie, si scris foarte bine. Eu am crescut in anii 90 dar, din cauza ca la noi nu ajunsesera inca PC-urile, am avut intotdeauna calculatoare din generatia precedenta. Din cauza asta, perioada late 80's early 90's m-a interesat intotdeauna foarte mult, si cartea asta documenteaza aparitia primelor firme mari de game production, in special id Software si Apogee. E cam greu de gasit insa, dar exista in format e-book, si de comandat de pe Amazon. Edited September 30, 2010 by Metabog
vektor Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Recently finished Wheel of Time si A Song of Ice and Fire. De-abia astept sa iasa volumele urmatoare. To whoever cares : Towers of Midnight iese pe 2 Noiembrie. http://www.dragonmount.com/Books/Towers_of...night/index.php
Bleeding Riff Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 (edited) "Conversatii cu o moarta" - Anton Holban Nu va lasati inselati de titlu, cartea este deosebit de interesanta, cum multe elemente de psihologie si introspectiva cinica. Merita! Anumite pasaje m-au trimis cu gandul la "In apararea Ioanei" de Adrian Paunescu. Edited October 1, 2010 by Bleeding Riff
apocalipsa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dupa scrisul tau te cred ca nu prea inveti nimic ...... incearca sa citesti mai mult poate se prinde.... incearca sa scrii mai mult poate nu e numai lucru manual. glume de santier. si ca sa nu marepet. am recitit biblia, doar titlul. dupa care am readormit.
Iorgu Mihai Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Crima si pedeapsa de Dostoievski...o carte nu mai are nevoie de nici o prezentare.Si tot de Dostoievski va recomand Omul din subterana, o carte nu prea cunoscuta, dar cu siguranta o capodopera.
Guest EvilCat Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Are cineva rabdare sa asculte un Audio Book? Pe mine incepe sa ma enerveze dupa 5 minute, nu e ca si cum as asculta o melodie sau ceva. Nu se compara cu cititul oricum.
andydufresne Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Audio book e mai usor de urmarit daca esti pe tren sau pe masina, unde e greu sa te concentrezi vizual. Cel putin asa e la mine. Daca sunt in liniste la mine acasa insa, prefer sa citesc in modul "clasic".
Guest malakian Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 (edited) imi poate spune si mie cineva niste titluri de carti despre al doilea razboi mondial (si in special despre germania nazista, hitler, ss, gestapo etc)?...dar nu vreau carti de genul "ce al dreacu era hitler, noroc cu stalin si roosevelt ca ne-au scapat de el", ci vreau ceva cat mai aproape de adevar, nu carti de prostit prostii Edited October 3, 2010 by malakian
eM. Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 (edited) Vã recomand romanul Gluma de Milan Kundera. Edited October 3, 2010 by eM.
Guest EvilCat Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 imi poate spune si mie cineva niste titluri de carti despre al doilea razboi mondial (si in special despre germania nazista, hitler, ss, gestapo etc)?...dar nu vreau carti de genul "ce al dreacu era hitler, noroc cu stalin si roosevelt ca ne-au scapat de el", ci vreau ceva cat mai aproape de adevar, nu carti de prostit prostii Ai incercat cartile lui Sven Hassel? Daca nu atunci citeste-le toate. Sunt chiar despre ce ai intrebat prezentat intr-un mod foarte interesant. Mai este si Al treilea Reich de Richard Evans. Si bineinteles probabil ca multe altele.
Guest malakian Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Ai incercat cartile lui Sven Hassel? Daca nu atunci citeste-le toate. Sunt chiar despre ce ai intrebat prezentat intr-un mod foarte interesant.Mai este si Al treilea Reich de Richard Evans. Si bineinteles probabil ca multe altele. multam, o sa le caut cu siguranta
lefmir Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 (edited) multam, o sa le caut cu siguranta mein kampf? e scrisa de insusi Hitler... Edited October 3, 2010 by lefmir
vektor Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 imi poate spune si mie cineva niste titluri de carti despre al doilea razboi mondial (si in special despre germania nazista, hitler, ss, gestapo etc)?...dar nu vreau carti de genul "ce al dreacu era hitler, noroc cu stalin si roosevelt ca ne-au scapat de el", ci vreau ceva cat mai aproape de adevar, nu carti de prostit prostii Anne Frank's Diary ?
vektor Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jim Butcher - Dresden Files - Ghost Story George R.R. Martin - A Song of Ice and Fire - A Dance With Dragons si curand trebe sa apara Wheel of Time v14.
mike_KidLazy Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Recomand si eu "Douasprezece scaune" de Ilf si Petrov (continuarea, "Vitelul de aur", nu a fost ceva care sa ma dea pe spate). Recomand si Stephen King - "The Shining", pe care il citesc acum. De fiecare data cand pun mana pe carte, nu-mi vine sa o mai las din mana...
Demos Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Universul intr-o coaja de nuca - Stephen Hawking
vektor Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 @ kidlazy : Really ? Stephen King ? Dude's rather boring ...
eduard.alexandru Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Am citit Stephen King prin liceu, nu m-a impresionat. Mike, daca vrei suspans si horror, citeste cartile lui John Saul. 1
Jancsy.Danko Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 momentan Sven Hassel -Lichidati Parisul, urmeaza George R R Martin -Cantec de gheata si foc
vektor Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Citeste Song of Ice and Fire in engleza, traducerea pierde foarte mult din subtext. 2
Jancsy.Danko Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Citeste Song of Ice and Fire in engleza, traducerea pierde foarte mult din subtext. multumesc de info, am sa tin cont de asta.....in general cam la majoritatea se pierd multe la traducere
eduard.alexandru Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 momentan Sven Hassel -Lichidati Parisul Am primit de la bunicul meu toata seria de carti a lui Sven Hassel, o editie romaneasca din anii 80. Eram innebunit prin liceu. 1
Jancsy.Danko Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Am primit de la bunicul meu toata seria de carti a lui Sven Hassel, o editie romaneasca din anii 80. Eram innebunit prin liceu. eu am citit de la el prima data Blindatele mortii si Batalion de mars, gasite la biblioteca orasului pe cand aveam 14 ani, acum am reluat seria ....
Recommended Posts