AnalogSound Posted June 19, 2017 Author Share Posted June 19, 2017 Vektor a fost mai rapid cu postarea explicatiei. Multumesc fain de feedback. Motivul pentru care nu am mers pe ceva romanesc gen motive traditionale si elemente grafice este urmatorul: in acest moment piata romaneasca si internationala este impanzita cu aceste elemente...si nu prea vreau sa fiu doar un altul care face cani si tricouri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted June 19, 2017 Author Share Posted June 19, 2017 Si uite asa s.a mai dus o zi. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 Un mic redesign pentru GTFO. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 The ParaBoost - un booster foarte transparent ce are adaugat un EQ parametric cu o banda. Controale: Volum, Frecventa, Q si Cut /Boost 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 (edited) On 6/19/2017 at 17:06, vektor said: Simbolurile evolueaza in timp. https://en.wikipedia.org/wiki/Raised_fist Da, interpretarea mea favorită este: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/LibrariansAgainstDRM.svg Plus că vâzând asta pe aparatură pentru chitară, mie-mi fuge mintea mai curând la RATM, ceea ce e de bine @pfr - Chestia e că indiferent de conotațiile pe care i le dăm noi, genul ăsta de imagine proletară (power to the people) prinde foarte bine și pe culorile alea are un impact vizual puternic. Mie-mi place și se și potrivește cu aplicația, fiind vorba de un booster (power to the strings). Plus că cea mai interesantă treabă pe care ai putea să o pui în zona rock-ish (stindardul dacic) e deja luată de un antivirus cunoscut și nu ar avea nici pe departe același impact. Acum, să pui nu știu ce motiv tradițional pe o pedală în contextul în care tot valul de blues/rock etc. a venit din afară și nu e ceva specific românesc mi se pare chiar o batjocură pentru motivul respectiv (deși un sustainer branduit cu coloana infinitului sau un noise gate cu masa tăcerii.... hehe). Edited September 13, 2017 by apocapsile Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted October 10, 2017 Author Share Posted October 10, 2017 6N16B boost / preamp - cam la asta se lucreaza acum, probabil o sa fie pus intr-o pedala 1590B sa vedem cum iese. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 That tiny motherf*cker is so shiny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 (edited) Hehe , tuburi "ghinda " mai am si eu cateva pe undeva ..am construit cateva "overdrive"-uri , doua numai tuburi din care unul cu tot cu tonestack .. si doua trei hibride cu intrare pe IC TL 72 ca sa ridic nivelul ca sa atac tubul ..Trebuie sa le caut caci m-a apucat iarasi soundul "brown" . Sunt super doar ca au katodul incalzit direct si cu mai multe etaje se cam complica schema dar merita Am vrut sa fac si unul cu etaj final cu iesire pe un traf ca sa fie cat mai aproape de un amplif 'adevarat " .. Cand finalizezi pune-ne ceva sounduri .. Edited October 10, 2017 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted October 11, 2017 Author Share Posted October 11, 2017 4 hours ago, karpi said: Hehe , tuburi "ghinda " mai am si eu cateva pe undeva ..am construit cateva "overdrive"-uri , doua numai tuburi din care unul cu tot cu tonestack .. si doua trei hibride cu intrare pe IC TL 72 ca sa ridic nivelul ca sa atac tubul ..Trebuie sa le caut caci m-a apucat iarasi soundul "brown" . Sunt super doar ca au katodul incalzit direct si cu mai multe etaje se cam complica schema dar merita Am vrut sa fac si unul cu etaj final cu iesire pe un traf ca sa fie cat mai aproape de un amplif 'adevarat " .. Cand finalizezi pune-ne ceva sounduri .. Catodul este incalzit indirect filamentul este la 6.3V si trage 300mA minimum. Tubul este 6N16B cum am zi iar data sheetul este disponibil pe net. Nu este o trioda cu incalzire directa, este sora mai mica a lui ecc82/81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 (edited) Super , ale mele sunt toate sovietice triode , pentode si tetrode "MIG" cum le poreclesc , dar cu incalzire directa , cu cateva "artificii " se poate filtra efectul de feedback nedorit , dar este mai simplu si mai comod sa ai filamentul si katodul separat . Pana la urna oricum dupa incercari este destul ptr efectul dorit schema cu IC in fata ( eventual si un repetor de tensiune dupa sa adaptez impedanta la un tonestack >?) .Oricum primul tub nu ajungea la distors asa ca am constatat ca schema IC cu FET este OK iar la capat primeste tubul semnalul care il trece de la usor overdrive pana la saturatie .. Am incercat schema cu tub pus dupa un distors (Jack Hammer care are EQ parametric ca sa pot "colora " ) "curata:/rotunjeste " foarte bine sunetul distorsionat astfel nu m ai am atatea probleme in mixer cu armonicele "rebele " . Am construit toate schemele doar cu 12 -18 V si functionau bine ,,apoi mi-a trecut interesul ,acum o sa-l upgradez la 80V cu un convertizor ca sa am dinamica ca lumea .dar sa functioneze si pe "baterii" sau sursa din pedalier ....asta ...daca o sa am timp ..Am o groaza de 'proiecte ' incepute care stau ...uitate .. Ca si idee ..Am realizat un "formator de ton " ..practic un fel de compresor/expansor cu un amplif pe tranzistoare cu traf defazor si traf de iesire suna bine ..compresia si expandarea am realizato cu becuri incandescente in serie sau in paralel cu sarcina de pe iesire .functioneaza foarte "natural " .. Banda de frecvente relativ ingusta .este chiar OK ptr soundul de humbucker ..cu Strat nu-mi place din aceasta cauza vreau sa fac cu tuburi ceva asemanator dar in plus pun montez "beculete " si in tensiunea anodica ce sa-mi simuleze rezistenta interna mai mare ale redresoarelor pe tuburi ..,,numa cu timpul la dispozitie este cam scurt ..pe langa altele cu trupa .. Compresia si expandarea cu beculetze si cu bec serie in anodic suna foarte natural , doar cu schimbasrea curentului ( schimb tipurile de bec ) ai destule "raspunsuri dinamice 'si adancime de efect .probabil nu se construieste asa ceva deoarece trebuie sa " sacrifici " un etaj final , traf etc .. Efectul suna mult mai " smooth " decat compesorul "optic " care si el este foarte OK ..doar ca acolo ar trebui sa am mai multe tipuri de LDR cu diferite caracteristicui ca sa nu trebuiasca sa fac un "bloc de atac " (ADSR)cu RC si diode etc ..care este si el ok dar este alt sounet .. Astept sa pui mostre de sunet ..sunt curios cum suna schema ta . Edited October 11, 2017 by karpi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 (edited) Am mutat postul la „despre chitară”, îmi cer scuze. Am greșit thread-ul... Edited October 17, 2017 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted October 24, 2017 Author Share Posted October 24, 2017 Placile de baza pentru QUATTRO Switcher sunt gata. Pot comanda 4 bucle true-bypass si pot avea 4 preseturi setabile prin dip-switch-urile disponibie in partea superioara. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted November 23, 2017 Author Share Posted November 23, 2017 Un mic redesign al preampului de bass (am trecut la elemente montate direct pe PCB) 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 PCB is love Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxe Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Salut Gabi! Am vazut ca folosesti plita pentru cositorirea firelor. Ajurta-ma te rog cu urmatoarele info: Ce tip de cositor folosesti (cu flux decapant incorporat sau fara)? Imi poti da exact aliajul sau codul sau ... denumirea? De unde achizitionezi acest cositor? Multumesc mult! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted December 15, 2017 Author Share Posted December 15, 2017 18 hours ago, vaxe said: Salut Gabi! Am vazut ca folosesti plita pentru cositorirea firelor. Ajurta-ma te rog cu urmatoarele info: Ce tip de cositor folosesti (cu flux decapant incorporat sau fara)? Imi poti da exact aliajul sau codul sau ... denumirea? De unde achizitionezi acest cositor? Multumesc mult! @vaxe Este cositor 60/40 folosit pentru instalatii (se gaseste la bara turnata trapezoida). Nu am folosit cu flux pentru ca nu este necesa, flux poti (este de preferat) sa aplici pe elementele ce urmeaza sa fie cositorite. Cu multa placere si oricand 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxe Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Multumesc mult Gabi san! De unde se poate achizitiona oare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted December 15, 2017 Author Share Posted December 15, 2017 @vaxe eu l-am achizitionat de la ceva magazin de instalatii de prin cartier ... cred ca gasesti si in targ la vitan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxe Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Sa traiesti 1000 de ani fara reparati Gabi! Multa bafta in tot ce faci sa ai! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcianpetrescu Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 Gabi... ai un mesaj privat de la mine merci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted December 18, 2017 Author Share Posted December 18, 2017 @marcianpetrescu ti-am raspuns Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted February 15, 2018 Author Share Posted February 15, 2018 Una bucata proiect custom pentru un client din state: o pedala full tube / high voltage bazata pe JCM800 controale de Vol, Gain, Bass, Mid, Treble (2 x 12ax7) 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted February 23, 2018 Author Share Posted February 23, 2018 THE PREAMP V1-MK2 - preamp de bass cu tuburi - Atenuare intrare -6db (comutabila) - Deep switch - Bright switch - High-cut switch - Atenuare iesire 10:1 Tubul este alimentat la....290V-DC 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted March 14, 2018 Author Share Posted March 14, 2018 Unul din proiectele la care lucrez pentru Mr. F (nu Fortin ... celalalt F ) -1 down ...4 to go 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 MIDI controller ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilakFarber Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 (edited) question..se pune ca si constructie? i mean a new body for Vader...Darth Distorsion ..acest post este un pamflet si trebuie tratat ca atare Edited March 14, 2018 by FilakFarber 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted March 14, 2018 Author Share Posted March 14, 2018 28 minutes ago, ggg said: MIDI controller ? Routing Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted April 3, 2018 Author Share Posted April 3, 2018 Un GTFO (full tube / high voltage distortion) si un ParaBoost care practic a fost folosit doar pe post de EQ parametric ...si a iesit asta cu un strat... comentariile peritinente sunt bine venite 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Sună mult mai "gras" împreună. Mișto combinația. Dacă GTFO singur are OO xl, acum le are OO xxl. ps îmi răspunzi și mie la pm? Merci! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 (edited) Salutari! Am definitivat proiectul sursei de alimentare pentru pedalier. Am vrut musai sa fie izolate galvanic, asa ca m-am apucat de bobinat. Initial 5 infasurari, au mers vreo 3 ani, dupa care s-a pus o spira in scurt. Asa ca am profitat de ocazie si am scos 2 infasurari, printre care si cea afectata si am mai bobinat inca 5 cu sarma de 0.3. In total 8 iesiri. 5 de curent mai mic - am testat pana la 50mah si duce ok, 2 de curent mai mare, si una de 12V(am pus soclu la stabilizator in caz ca ma razgandesc) si curent mai mare. Primarul din calcul ar duce vreo 14W. Eu as avea, ipotetic vreo 8W consum pana la limita secundarelor. Filtrare si stabilizare....Per total a iesit destul de mare. Niste poze de pe parcurs: Edited April 6, 2018 by lefmir 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts