www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

vaxe

Veteran
 • Content Count

  306
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

44 Excellent

1 Follower

About vaxe

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Other Information

 • Band
  Gia Band,
 • Gear
  scule!

Recent Profile Visitors

13248 profile views
 1. Gata, acum are sens! Avea de la inceput da nu ma prindeam eu :))))! Multuu!
 2. Cred ca a doua schema din link-ul pus de Victor san, rezolva 100%, numai ca nu reusesc eu sa ma prind eu cum e gandita :((((((
 3. Hmmm tot in ceatza sunt, pentru ca si baietii astia spun ca in pozitia middle (neck + bridge) voi avea un sunet "darker" (probabil cu multe joase). Din ce inteleg eu practim am un HB deservit de un pot de 250, mai exact 242k (pentru ca intra in joc rezistorul ala). Gresit ce spun?
 4. Pai da, dar am rezistorul ala de 500 montat pentru SC! Nu e bai in cazul asta?
 5. Red san, e buna ideea, dar am inteles ca am probleme atunci cand sunt in pozitia SC neck + SC bridge. Asta e noua pentru mine :))))))))) Pare buna ca si idee dar ... nu prea o inteleg :))))))))) Ce nu-mi este clar, daca la pozitia 2 (NECK + BRIDGE) avem SC-SC (doar o bobina din HB) sau SC-HB (adica ambele bobine)?
 6. Cred ca pe varianta asta voi merge! SIngura temere este sa nu am prea multe inalte pe single (o este si in neck) .... dar ma gandesc ca o rezolv din pot-ul de ton?!
 7. Salut din nou, Revin cu problema legata de potentiometrul de volum. Asadar am decis sa raman la o configuratie cat mai simpla, anume SC neck, SC neck + SC bridge, HB bridge. Acum singura problema ar fi alegerea pot-urilor de volum si ton. 500k sau 250k? Stiu ca pt vol trebuie logaritmic, iar pentru ton liniar, mai stiu ca cel de 250 este ok pentru SC iar cel de 500 se preteaza mai bine la HB. Ideea e ca eu vreau sa folosesc un singur pot de vol si unul de ton. Cum aleg? Sau cum pot proceda astfel incat sa compromisul in ceea ce priveste sunetul sa fie cat mai mic? PS: Nu sunt electronist, am doar cateva notiuni elementare (adica stiu sa lipesc fire si componente dupa o schema clara si relativ simpla:)))) si stiu ce vreau sa scot dintr-o chitara, asa ca va rog daca se poate sa explicati putin mai ... pe intelesul unui noob! Multumesc frumos!
 8. Hei Apo`, buna idee man! Daca stau sa ma gandesc bine, practic am nevoie doar de neck, bridge si o combinatie intre cele doua. Dar as vrea ca bridge-ul sa fie musai serie ... e mai cu OO :)! Bun, multuu!
 9. Poti schita o schema de principiu te rog? Ppoate avand-o in fata mi vedem daca se mai poate optimiza cate ceva!
 10. Pai stai, da-mi putin cu help ... Cand spui "single - single" tu te referi la pozitia 4?
 11. Dar daca as mai adauga un switch 2PDT care sa-mi faca posibila schimbarea din serie in paralel?
 12. Salut! Am o intrebare pentru colegii electronisti si “diy”-sti: - Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru a putea obtine combinatiile descries mai jos? Am la dispozitie urmatoarele componente: 1 doza de bridge – HB (splitabil, cu 4 fire) 1 doza de neck – SC 1 pot ton, 1 pot volum, condensator 22μ. 1 switch simplu in 5 pozitii (clasicul de fender strat) Pentru fiecare din pozitiile switch-ului vreau sa am urmatoarele combinatii: Poz 1 – Doza HB cu bobinele legate in serie Poz 2 – Doza HB cu bobinele legate parallel Poz 3 – O singura bobina din doza HB (nu conteaza care) Poz 4 – Una din bobinele dozei HB cu doza SC din neck (configuratia clasica de telecaster, nu stiu daca serie au parallel)) Poz 5 – Doza SC Totodata va rog sa-mi spuneti ce pot-uri ati alege (250 K sau 500 K) tinand cont ca ambele doze vor fi deservite de aceleasi pot-uri. Sa dam drumul la comentarii, opinii, sugestii, propuneri si de ce nu SOLUTII Multuu`
 13. vaxe

  cumpăr Body tele

  Nu vinde nimeni un corp de telecaster :))))?
 14. vaxe

  cumpăr Body tele

  Sa incerc si altfel: Care din kit-urile de tele de pe piata libera vi se pare cel mai ok (ca si raport calitate/pret)? Ma gandesc la optiunea asta pentru ca pe langa body-ul de care am nevoie, mai primesc si o punga de piese bunicele (sau ma rog :)))). Ceva pareri? PS: Stiu ca e intrebare de DIY dar am zis sa nu mai deschid alt topic acolo .... Multuu!
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.