www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

vaxe

Veteran
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
 • Feedback

  0%

vaxe last won the day on January 5

vaxe had the most liked content!

Community Reputation

49 Excellent

2 Followers

About vaxe

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Other Information

 • Band
  Gia Band,
 • Gear
  scule!

Recent Profile Visitors

13615 profile views
 1. Aaashea, cum am spus vin cu ceva "detali" asupra constructiei si anume: Parti (pe care eu le consider) bune: - Imbinarea gat - corp foarte buna (nu exista spatiu pe nici una din laturile in care cele doua piese sunt in contact) - alinierea bridge-ului este buna (se canta foarte usor si nu "scapa" nici un mi (MI). - Dozele, desi chinezarii suna destul de decant (aici am de revenit cu sunet) - Intonatie ok, adica mi-au iesit octavele perfect la tasta 12 :)))! Parti mai putin bune dar sper cu ceva ajutor sa le rezolv: - Bridge-ul nu "calca" perfect pe corp, anume coltul de jos are distanta ca cateva zecimi fata de corp (0.2 - 0.3 mm). Nu ma afecteaza tare decat ca "stiu eu". Ca si rezolvare, ma gandesc sa dau doua gauri la ambele colturi libere si adaug coua holsuruburi. Ce credeti ar fi ok sau exista si alte solutii? - La tasta 27, cand "trag" de coarda SI mai mult de 1 ton, se face buzz pana la estomparea notei :)! Faza e ca e singura zona in care am problema asta! O rezolvare ar fi sa ridic mai mult corzile dar nu asta vreau (asa m-am obisnuit si mi-ar fi greu altfel). Are cineva idee cum se rezolva oare? Tastele sunt noi, gatul cu totul este unul nou, de aceea sunt putin confuz ...! - Electronica destul de "firava" (China nah:), dar am refacut lipiturile si acum e ok. Cam atat! Daca aveti sugestii de orice fel sau idei la probleme expuse le astept cu mare drag! Multuu`!
 2. Cam asa a iesit intr-un final! Voi reveni cu detali si mostre de sunet! Astept critici, pareri, sugestii de orice fel! Pana atunci, LA MUUUULTI AAAAANI!
 3. Update: Gat + corp = 200 RON (prefer sa le dau impreuna) Bridge Gotoh = 200 RON Pentru cine ia tot pachetul = 350 RON PS: La cele de mai sus se adauga transportul! Multuu!
 4. Salut, Vand plasticul din pozele de mai jos. Este nou, cu folia pe el (ca-n poze). 50 Ron negociabil. Trimit oriunde pe cheltuiala cumparatorului. Intrebari, oferte, PM! Multumesc!
 5. Hai sa lasam mecanica asta ca moare discutia si speram sa nu, inainte de a trage concluzii finale :))))))! Deci ca o ultima strigare ce tip de asamblare ar fi mai ok cu insertie sau fara?
 6. Esti sigur? Eu stiu ca o spira cu inaltime utila mare, asigura o fixare mai buna spre deosebire de unul cu inaltime mica pentru simplul fapt ca la spira lunga, ne trebuie un moment de torsiune mai mare pentru a o desuruba! Daca gresesc ma poti contrazice, dar nu cred ....
 7. Totusi filetul insertiei (partea elicoidala) este mult mai mare si ceva mai larga (pasul spirei este mai mare) ca in cazul holsurubului si se "infige" mai bine in lemn! Ma gandesc la faptul ca asta + adezivul adaugat, ii poate conferi o fixare destul de buna .... cred :)))!
 8. In cazul insertiei as indrazni sa vin cu un contraargument, anume faptul ca are corpul de ~Ø6 iar filetul ajunge undeva la Ø8, pe o adancime de 8 sau chair 10 mm, cred ca poate avea o fixare destulde buna (ferma) in lemn! Plus ca pot adauga ceva adeziv! Apoi faptul ca am filet metric iar ambele parti (surub - piulita) sunt din metal, imi va da o posibilitate de strangere mult mai buna decat in cazul holsurub - lemn! Bineinteles tot ce spun este in teorie (practic scopul discutiei, este sa dezbatem astfel incat sa pot alege cea mai buna solutie). Multuu!
 9. Mai, fagul de am folosit eu (luat din Hornbach), avea sanfren (tesitura) la ambele capete, era canelat pe generatoare si a intrat destul de fest in gaura! Nu am folosit menghina, dar inainte de a-l bate, am masurat adancimea gaurii si am facut un semn pe diblu ca sa-mi dau seama cand a ajuns la capat. Nu cred ca am gresit la montaj! In fine ... poate fagul nu are o fibra prea buna, poate este casanta si poate ar fi ok sa incerc si cu alt lemn. By the way, ai idee unde as utea gasi dibluri de paltin? Revenind la suprafata de contact, crezi ca ar conta asa mult in sunetul final? Merci! Fag! gata prelucrat de la Hornbach! Am gandit ca e ok sa folosesc o esenta tare, dar dupa discutia cu @picnic, cred ca trebuie sa reconsider cumva ideea ....
 10. Pentru semne am procedat intocmai cum spui tu, numai ca am pregaurit cu 2.5. In ceea ce priveste lemnul ... mai moale zici? Eu am banuit ca asta este de fapt cauza pentru care filetul s-a "mancat"si ca ar fi trebuit un lemn mai tare ... sunt confuz acum ...! Revenind la insertii ... spune-mi te rog la care suprafata de contact te referi? Intre gat si corp sau intre insertie si lemn? Cu centrarea nu cred ca e problema pt ca gaurile din corp au diam de +5 iar surubul va fi de max 4 si asa avea ceva loc ... Plus de asta semnele pentru gauri le-am dat cu o surubelnita cu tija de 5 prin corp, asa ca presupun ca sunt suficient de "centrate" ... Oricum sunt constient ca varianta cu holsurub este mai rapida insa nu inteleg unde am gresit eu ... Merci!
 11. @picnic san, te-as intreba daca vezi ceva dezavantaje la varianta cu insertii?! Am inteles ca una ar fi posibilitatea de a crapa lemnul. Ar mai fi si altele? Multuu!
 12. Fix asa am facut cu asta din poza doar ca am folosit diblu de 6! Canelat, lipit cu D4. Apoi am gaurit cu 2.5. Nu lucrarea e buba ci lem ul diblului! Filetul a fost format cu surubul dat cu ceara, insa s-a rupt in sarcina!
 13. Scuze ... nu am sanse la calitate mai buna la ora asta, dar cred ca se vede cumva ....
 14. Am facut asta deja, insa nu am obtinut un rezultat prea bun! adica si in cazul asta unul din holsuruburi s-a invartit in gol! AM respectat procedura: am pregaurit cu 2.5, am dat cu ceara pe filetul surubului inainte de a forma filetul, m-am asigurat ca gaurile sunt centrate, etc. Nu a fost ok, asta fiind motivul pentru care merg pe insertii! Multuu! Apo san, asa ceva caut, dar sunt cam mari pentru ce am nevoie! eu caut pentru filet interior de M4 (metric 4) iar exteriorul sa fie de Ø8. Daca folosesc filet interior de 6 ar insemna sa dau o gaura de 10 in grif si ma apropii foarte mult de margini! PLus de asta suruburile vor fi foarte groase si va trebui sa gauresc si corpul. Multumesc de info, dar as mai cauta totusi ...!
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.