www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Lampi In Romania


XBlinky
 Share

Recommended Posts

Un sfat ce l-am primit si eu, l-am experimentat si il dau mai departe. Nu te obosi sa iti iei enspe mii de tuburi. Nu vei auzi nici o diferenta considerabila intre ele. Daca esti dispus sa dai de la 250-300 de euro in sus pe o lampa, atunci da, in rest nu vei gasi nimic extraordinar intre un Groove Tubes luat de la Guitar Shop si stiu eu ce lampa criogenata si trasa cu cheia de baietii de la TAD, Tube Town, etc. pe care vei da 100 de euro pe pereche...

Edited by Silviu_i
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ok. Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.

 

Sincer, nu stiu ce fel de lampi vreau. Am un Laney VC 30 1x12 cu 3 lampi de preamp 12AX7 (ECC83) si 4 EL84 in final. Am facut niste experimente cu cateva lampi de preamp de la un prieten si, sincer am observat o diferenta de sunet (mai exact de calitate a sunetului, deoarece sunetul ampului in sine nu s-a schimbat si nici nu are cum).

Experimentele au constat in schimbarea primei lampi (din preamp) cu una cu gain mai mic (12AT7, un 5751, etc). Cel mai mult mi-au placut: o lampa de la JJ Electronics (nu stiu exact de care era, 12AX7, AT7 etc) si un Philips JAN 5751. Probabil ca asta caut. Din pacate nu am 250-300 de euro de cheltuit pe o lampa deci cred ca o sa ma descurc cu ce gasesc in tara, mai exact groove tubes de la Guitar Shop.

 

Multumesc de sfaturi.

Link to comment
Share on other sites

Salut.

 

Stie cineva de unde se pot cumpara lampi pentru amplificatoare in Romania? Am vazut ca au la MC Musical si la Guitar Shop, dar oferta imi pare cam limitata. Stiu ca se gasesc pe thomann mai multe feluri, dar ma gandeam poate stie cineva de vreun magazin in Ro. 

 

Multumesc.

in Romania nu ai nici cea mai mica sansa sa cumperi DE PE PIATA LIBERA, OFICIALA, DIN MAGAZINE, lampi de calitate, de diferite tipuri, de la diversi producatori

 

NU EXISTA NICI UN MAGAZIN CARE SA AIBA UN RAION SPECIALIZAT IN ASA CEVA !

 

Noi, cei care avem ampuri pe lampi, ne descurcam din surse alternative... fie cumparam de la alte persoane, de incredere, care au lampi de buna calitate, fie ne orientam spre Ebay sau spre magazine specializate din USA sau Europa...

 

Ideea este insa foarte simpla !

 

Vrei lampi de tip NOS, din anumite perioade... SINGURA SANSA O REPREZINTA MAGAZINELE CU ADEVARAT SPECIALIZATE din lume sau EBAY-ul... DAR, preturile nu sunt mici !!!

 

Lampile noi, fabricate in prezent, de cei cativa producatori ramasi, se pot cumpara din multe magazine online din Europa sau USA... inclusiv de pe Thomann... la preturi destul de rezonabile ;):)

 

in functie de ce buget ai... vezi cum te orientezi... BAFTA MAXIMA !

 

P.S. sa ne anunti ce ai rezolvat si cum... merci :)

Link to comment
Share on other sites

Se știe că lămpile străine sunt construite cu mai multă calitate. Cele americane au chiar CU PÂNĂ LA 12 GRAME DE CALITATE ÎN PLUS!!1!!!1111111one

Pana mea, când folosești tehnologie antică îți asumi niște lucruri, n-ai nici un drept să te aștepți să găsești raion de lămpi la Billa. On the other hand, la noi sunt diverși maiștri de pe vremea Răposatului care încă au colecție de sticluțe și le vând la preț decent.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

asta cu LIDL-ul este o mare tampenie sinistra !!!

 

eu daca as putea, le-as interzice comercializarea de instrumente muzicale... si celor de la LIDL si celor de la CAREFFOUR...

 

si in general oricarui super/hipermarket care vinde haleala, bautura, detergenti, etc...

 

tot ce vand sunt niste gunoaie sinistre !!!

 

NU PREA INTELEG DE CE O DISCUTIE SERIOASA TREBUIE TRIMISA IN DERIZORIU...??? Lipsa de pe piata romaneasca macar a unui magazin care sa comercializeze lampi de calitate este o treaba foarte serioasa...

 

Nu toata lumea are cont pe Ebay si nu oricine are incredere sa cumpere lampi de la magazine online...

 

eu i-am oferit omului niste solutii... iar afirmatia mea este absolut reala !!!

 

NU AVEM NICI UN MAGAZIN DE INSTRUMENTE MUZICALE CARE SA AIBA LA VANZARE O SELECTIE SERIOASA SI DIVERSIFICATA DE LAMPI pentru amplificatoare.

 

la cateva dintre magazinele serioase de instrumente muzicale din Romania gasesti o oferta saraca de lampi... asta este situatia. si eu m-am izbit de acest aspect... doar ca eu am ales din capul locului sa cumpar de pe Ebay... SI NU AM DAT GRES NICIODATA :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bon, nu exista un magazin "fizic" cu oferta larga de lampi in Romania. Ok, piata trista plina de umor(i).

Cum m-ar ajuta daca ar exista? M-as duce la magazin s-o pipai (pe ea, lampa) si sa urlu este? Ma doare-n cot.

Romania e doar un judet mai sarac si slava domnului pot lua din alta parte. Nu sint taxe interjudetene si alte asemenea ci doar DHL. Si mi se livreaza acasa, ocazie cu care scap si de vinatoarea unui loc de parcare in zisa prafoasa Capitala.

Poate mi se va spune ca la magazinul respectiv as gasi si expertiza in materie. Probabil ca da insa expertiza o gasesc web 2.0 si cred ca sint destui care-mi vor oferi un sfat daca li-l voi cere. Precum s-a si intimplat.

Hai sa spun ca vreau/trebuie sa schimb niste lampi. E mai bine sa nu ma apuc eu sa desfac ceva prin vreun amplif, aproape sigur voi face vreo traznaie indiferent cit de simpla mecanic ar fi o schimbare de lampi. Basca mai apoi trebuie facut un bias, treaba care nu poate decit sa ma plictiseasca. Dar scula tot trebuie sa ajunga pe mina unui electronist. Pai nu e mai simplu sa deleg toata povestea catre el iar el, electronistul sa-si faca un mic canal de distributie de lampi? Daca nu ma insel lucrul se si intimpla si-atunci totul tine de alegerea electronistului care-mi va lucra. Si gata.

Edited by Posho
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

https://www.tube-town.net/ttstore/  Au preturi corecte si transportul e decent ca pret.

 

Basca mai apoi trebuie facut un bias

 cel mult verificat, dar daca iei acelasi producator, acelasi model de lampa(imperecheate), nu se va modifica semnificativ, eu nu m-as atinge de reglaj. Asta presupunand ca reglajul anterior s-a facut corect si ca n-a fost modificat pe parcursul vietii lampilor.

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Tuburile Reissue se pot cumpara si din Romania, important este sa stii de ceea ce ai nevoie.

Vio spunea la un moment dat ca el nu crede in imperecherea tuburilor . Este adevarat ca ele pot functiona aiurea chiar daca vanzatorul/producatorul le imperecheaza dupa tot felul de criterii sau conditii de functionare care nu se vor intampla vreodata in amplificator.

 

 

e pe acelasi nivel de inteligenta cu remarca ta, no offense. :D

Daca asa zici tu ,asa o fi . Numai ca Jong iL este cel care "clapping" . Te-ai prins ? :D :D :D

Hai ca si asa am facut destul off topic .

Edited by ggg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

eu daca as putea, le-as interzice comercializarea de instrumente muzicale... si celor de la LIDL si celor de la CAREFFOUR...

 

 

Dat freedom of commerce ... 

 

 

 

Anyway , tu cum de te astepti sa se aduca raioane intregi de un produs la o cerere mica cat o sluba de furnica ? Si oricum daca ar fi raioane intregi , de ce sa paltesc preturile super umflate de la noi cand cumpar ( cel putin eu ) mult mai ieftin din germania de exemplu unele chestii . Cu transport cu tot .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lipsa de pe piata romaneasca macar a unui magazin care sa comercializeze lampi de calitate este o treaba foarte serioasa...

 

Nu toata lumea are cont pe Ebay si nu oricine are incredere sa cumpere lampi de la magazine online...

Au început să-mi stea în gât întrebările "unde găsesc X în România?". Pentru anumite produse, am uitat complet că se comercializează şi în România. Noi n-am prea învăţat care e treaba cu comerţul. Prefer să aştept câteva zile în plus, să iau un produs dintr-un magazin mare, european, decât să-mi mai bat capul cu buticurile din România.

 

Pentru multe produse ies mai ieftin, inclusiv la transport, pentru că, magazinele româneşti nu lucrează cu Poşta Română. Angajaţii sunt nişte domni, nu se duc ei la ghişeu. Ba chiar, unele îţi mai impun și sume minime, de la care se ridică ei de pe scaun să-ţi pună rahaturile într-un plic. Modalitatea de plată... Paypal ioc, că na, lumea a treia. Cardul e greu şi riscant de băgat pe toate trânciurile de site-uri, iar să stau după curier cu mărunţişul în mână nu prea mă pasionează. Aşa că na, ordin de plată. Ghinion. Nu trimit produsele până nu văd ei că au intrat banii în cont. Le poţi trimite câte dovezi vrei. Ultima oară am aşteptat 3 zile să vadă că le-au intrat banii.

 

Stocurile pe site sunt puse la mişto peste tot. Guitarshop, MC Music, de la toţi am primit veşnicul telefon "nu avem produsul X pe stoc". Un magazin serios, dintr-o ţară cu apă caldă, nu-şi permite aşa ceva. Odată ce-am făcut comanda, am şi achitat-o prin Paypal. Dacă vrea să mi-o anuleze, şi să-mi returneze banii, eu trebuie să stau câteva zile până o să am banii ăia disponibili în contul de Paypal. Preferă să aibă mare grijă de stocurile de pe site cu cele din magazin decât să aibă genul ăsta de probleme.

 

A, să nu uit că ţi se oferă "transport gratuit la comandă de X". Doar că nu-i mereu aşa. Am făcut o comandă la un butic, vreo 520 lei, transport gratuit de la 500 în sus. Ce-au făcut băieţii? Au scos un produs de vreo 27 de lei, că na, "nu era pe stoc", dar au trimis coletul, la 493 lei + transport. Până la urmă au fost nevoiţi să plătească curierul de două ori de deştepţi ce sunt.

 

Magazinele serioase nu-şi bat capul să tragă câţiva lei de pe urma ta. Ba din contră. Se asigură că primeşti ceea ce comanzi şi încearcă să-ţi rezolve cât mai rapid şi în avantajul tău o anumită problemă care poate interveni. Ca exemplu, o practică întâlnită la unele magazine din SUA. Dacă fac o comandă la ei, iar produsele se pierd pe drum, îmi retrimit comanda, dar îmi restituie jumătate din bani. Ăia ştiu că o să fiu mulţumit peste măsură de ei într-un caz nefericit de genul. Le convine să piardă nişte bani, pentru că au şanse foarte mari să şi-i recupereze la următoarele comenzi.

 

Pe partea asta, de muzică, stăm foarte bine cu magazinele. Sunt destule. Probabil lăutarii au un cuvânt de spus. Că nu se găsesc lămpi, nu mi se pare o problemă. Chiar îmi convine că nu se găsesc anumite produse. Se mai cultivă şi consumatorul. Mai ia de la magazine serioase, vede cum tratează ăia o garanţie sau o problemă cu un produs şi nu mai e aşa speriat de "comanda din afară", de parcă ar fi un balaur cu şapte capete care aşteaptă să-i ia toţi banii de pe card.

 

Asta cu "încrederea" n-am înţeles-o. Îi înţeleg pe ăia care au trăit marea parte din viaţă prin alte perioade, în care nu exista aşa ceva. Consider însă că, dacă eşti născut după '80 şi ţi-e frică să comanzi "de-afară", ca să nu-ţi tragă ăia ţeapă, ai anumite probleme. Mai erau nişte afacerişti care "aduceau scule de-afară". Asta chiar de curând. Acum câţiva ani erau vreo doi bişniţari pe-aici. Toţi erau bucuroşi că îşi cumpără produse "de-afară", la preţ mai mare, desigur, dar nu dau ei două click-uri, că Thomann abia aşteaptă să le tragă ţeapă. Asta e deja paranoia. Dacă ţi se strica ceva... Ghinion. Bişniţarii erau corecţi din punctul ăsta de vedere. Ei nu ţi-au dat factură, tu n-ai ce garanţie să ceri.

Edited by 'mnezău
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Salut.

 

Va multumesc mult pentru raspunsuri :D. Am intrebat despre lampi aici pe forum pentru ca mi s-a mai intamplat sa iau ceva din afara, ca mai apoi sa gasesc aceeasi marfa in tara (nu neaparat la pret mai mic). Deasemenea, am zis ca poate stie cineva ceva mai mult decat ce am gasit eu. Nu am nimic impotriva sa comand din alta tara, am mai facut-o si o sa o mai fac, fara griji.

 

Pana la urma o sa-mi comand lampi de pe site-ul propus de colegul lefmir (multumesc :respect: ). Am observat ca au multe optiuni de unde pot alege.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.