Popular Post viobio Posted October 27, 2013 Popular Post Share Posted October 27, 2013 (edited) Pentru a anima forumul fac un mic concurs . Premiul contine urmatoarele - sasiu - cu gauri pentru tuburi -traf alimentare -traf de iesire 18W LMO - Lazaroiu 4X6H2P noi/nos 2X6P14P noi/nos Aceste componente sunt baza si piesele cele mai scumpe ale unui amp,practic cisitigatorul poate realiza schema proprie. Tema concursului Sa se deseneze o schema pentru un amp de chitara ,cit mai complet,care sa foloseasca urmatoarele tuburi,4X6H2P&2X6P14P Schemele se posteaza aici,cistiga ampul cel mai bine conceput ca schema ,originalitatea conteaza cel mai mult. Nu incercati sa copiati schemele altor ampuri!!!!! Ma prind!! Schema poate fi desenata de mina si scanata/fotografiata, nu va bateti capul sa fie in format electronic. Concursul incepe in acest moment si se incheie pe da de 03.11.2013 ora 20PM Bafta tuturor Edited October 27, 2013 by viobio 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) Nu avem voie sa ne inspiram din nicio schema?Trebuie sa fie conceptie proprie? Tot respectul pentru initiativa! Edited October 27, 2013 by florinmarinoiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) bine, dar nici scheme "obosite", cu etaje de gain simple, defazor, etal final pp, nu cred ca au vreo sansa in concurs. oricum, trebuie date carateristicile transformatoarelor pt definitivarea proiectului. eu as da un 10++ daca as vedea o schema cu el84 in preamp si cu 6n2p in final sau macar multe etaje de gain - catodina si autodefazor. asta chiar ar fi mishto -) asta din urma scoate de la clen de clean pana la superfuzz stoner. Edited October 27, 2013 by sorin65 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) Sorin! Cine crezi ca stie exact cum sa dea aceste date de transformator ? Sunt oameni cu experienta care nu cunosc toate dedesubturile tranformatoarelor care se folosesc in amplificatoarele de chitara . Edited October 27, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) e de ajuns ra pt iesire si tensiunile de secundar pt cel de alimentare. de aici se pleaca. altfel se ajunge la clone cica de fender sau marshall, cu trafuri de alimentare si socuri "pe astea le-am gasit". =)) Edited October 27, 2013 by sorin65 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the outsider Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 iti dai seama ca doar un om care stie cu ce se mananca va castiga,nu stiu cu cat se va anima forumul,nu cred ca sunt asa de multi pasionati de electronica pe aici,mai bine animai un forum de profil,o sa fie maxim 10 oameni care stiu cu adevarat despre ce e vorba,acuma sincer cati oameni de pe RGC crezi ca stiu sa conceapa un amp cu piesele care le ai dat tu,daramite sa iti mai deseneze si o schema?Sincer? Fara suparare. Stima Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 (edited) Nu avem voie sa ne inspiram din nicio schema?Trebuie sa fie conceptie proprie? Tot respectul pentru initiativa! Nimeni nu a inventat apa calda dar multi au folosit inteligenta proprie,. Pentru a anima forumul fac un mic concurs . Premiul contine urmatoarele - sasiu - cu gauri pentru tuburi -traf alimentare cu prize pt tensiunea anodica -traf de iesire 18W Ra 6k6 LMO - Lazaroiu 4X6H2P noi/nos 2X6P14P noi/nos Aceste componente sunt baza si piesele cele mai scumpe ale unui amp,practic cisitigatorul poate realiza schema proprie. Tema concursului Sa se deseneze o schema pentru un amp de chitara ,cit mai complet,care sa foloseasca urmatoarele tuburi,4X6H2P&2X6P14P Schemele se posteaza aici,cistiga ampul cel mai bine conceput ca schema ,originalitatea conteaza cel mai mult. Nu incercati sa copiati schemele altor ampuri!!!!! Ma prind!! Schema poate fi desenata de mina si scanata/fotografiata, nu va bateti capul sa fie in format electronic. Concursul incepe in acest moment si se incheie pe da de 03.11.2013 ora 20PM Bafta tuturor Am uitat dau si sase socluri novale JURIUL LAZAROIU OLIMPIU - LMO Sorin 65 eu iti dai seama ca doar un om care stie cu ce se mananca va castiga,nu stiu cu cat se va anima forumul,nu cred ca sunt asa de multi pasionati de electronica pe aici,mai bine animai un forum de profil,o sa fie maxim 10 oameni care stiu cu adevarat despre ce e vorba,acuma sincer cati oameni de pe RGC crezi ca stiu sa conceapa un amp cu piesele care le ai dat tu,daramite sa iti mai deseneze si o schema?Sincer? Fara suparare. Stima Multe forumuri sunt accesate de oameni care nu au chef sa scrie verzi si uscate,sunt sigur ca si acest forum este accesat de asemenea pasionati. Nu vreau sa supar pe nimeni dar ma intreb de multe ori de ce acest forum nu este accesat si de marii chitaristi din tara noastra? Sunt doar citiva chitaristi de calibru care au intrat pe acest forum,rar dar au intrat. Edited October 27, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 iti dai seama ca doar un om care stie cu ce se mananca va castiga,nu stiu cu cat se va anima forumul,nu cred ca sunt asa de multi pasionati de electronica pe aici,mai bine animai un forum de profil,o sa fie maxim 10 oameni care stiu cu adevarat despre ce e vorba,acuma sincer cati oameni de pe RGC crezi ca stiu sa conceapa un amp cu piesele care le ai dat tu,daramite sa iti mai deseneze si o schema?Sincer? Fara suparare. Stima Forumul de profil ,ELFORUM ,nu prea este accesat de pasionatii de chitara sau ampuri de chitara ,de aceea am facut concursul aici. Sorin! Cine crezi ca stie exact cum sa dea aceste date de transformator ? Sunt oameni cu experienta care nu cunosc toate dedesubturile tranformatoarelor care se folosesc in amplificatoarele de chitara . Gelu ai Ra 6K6 ,pe mine ma intereseaza schema ca topologie,cistigatorul daca are chef sa construieasca ampul poate folosi ce traf doreste. Nu vad care este problema? cONCEPE TU O SCHEMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) Gelu ai Ra 6K6 ,pe mine ma intereseaza schema ca topologie,cistigatorul daca are chef sa construieasca ampul poate folosi ce traf doreste. Si dupa aceea se va intreba de ce nu este sunetul la care se astepta , pt ca a respectat schema . Stii foarte bine ca un Ra si o tensiune anodica nu rezolva problema trafului de iesire . Astea sunt date care asigura functionarea electrica si care se confirma prin masuratori statice... atat . Adica amplificatorul va scoate niste sunete ...de care ,cum si in ce fel , nu se va stii ! In fine, nu este problema mea . Succes cu acest concurs ! Edited October 27, 2013 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) care e data limita? EDIT: trebuia sa citesc si eu tot...mi se pare cam din scurt. Pe langa partea teoretica(banuiesc ca asta te interesaza) ar trebui efectiv construit si tweak-uit(si tot ce implica asta) si modificata schema in consecinta. "Nu incercati sa copiati schemele altor ampuri!!!!! Ma prind!!" - mereu vor exista similaritati, nu inventam noi apa calda. Ca exemplu am vazut asemanare intre preu' de doina sigma si marshall jtm45; copie si nu chiar - depinde cum privesti problema. Edited October 27, 2013 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeChitara Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) care e data limita? Scrie sus. Si dupa aceea se va intreba de ce nu este sunetul la care se astepta , pt ca a respectat schema . Stii foarte bine ca un Ra si o tensiune anodica nu rezolva problema trafului de iesire . Astea sunt date care asigura functionarea electrica si care se confirma prin masuratori statice... atat . Adica amplificatorul va scoate niste sunete ...de care ,cum si in ce fel , nu se va stii ! In fine, nu este problema mea . Succes cu acest concurs ! Cum a spus si Vio mai sus, conteaza idea schemei, nu tine de concurs realizarea ampului. Cu alte cuvinte, cine castiga, daca nu e multumit de componente, foloseste ce vrea el. Nu zice nimeni ca trebuie sa foloseasca ce a castigat. Nu zice nimeni nici ca trebuie sa le foloseasca, in general. Edited October 27, 2013 by ValeChitara 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Scrie sus. Am observat....Offtopic - de ce naiba nu pot sa dau enter? Nu e compatibil forumul cu IE10 sau ce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) Vale ! Nu este vorba de realizare , ci de perfomantele schemei . Care vor fi criteriile de departajare ? Cum se va evalua care este cea mai buna / cea mai interesanta ? O sa le simuleze Domn' Lazaroiu ? Nu s-a spus ca schema trebuie sa motiveze un anumit sunet care sa fie de tipul A,B sau C . La asta m-am referit . Dar oricum , nu vreau sa va deranjez iar discutiile pot divaga . A fost doar o opinie si atat . Succes Edited October 27, 2013 by ggg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Trebuie să se folosească doar acele lămpi ca elemente active? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 (edited) MAI SCRIU INCA ODATA MA INTERESEAZA DOAR TOPOLOGIA SCHEMEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CUM MA STEPTAM O DAM IN FINETURI FARA ROST,cine stie ce si cum poate desena schema Trebuie să se folosească doar acele lămpi ca elemente active? Da Vale ! Nu este vorba de realizare , ci de perfomantele schemei . Care vor fi criteriile de departajare ? Cum se va evalua care este cea mai buna / cea mai interesanta ? O sa le simuleze Domn' Lazaroiu ? Nu s-a spus ca schema trebuie sa motiveze un anumit sunet care sa fie de tipul A,B sau C . La asta m-am referit . Dar oricum , nu vreau sa va deranjez iar discutiile pot divaga . A fost doar o opinie si atat . Succes TOPOLOGIE ,inseamna schema ,pot lipsi si valorile componentelor. Edited October 27, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
george_ct Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Buna seara. M-am hotarat sa ma inscriu in concurs cu urmatorul proiect din schema de mai jos. Imi cer scuze pentru calitatea scanarii si pentru faptul ca a fost scrisa de mana si nu pe calculator. Sper sa se inteleaga continutul ei. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 Buna seara. M-am hotarat sa ma inscriu in concurs cu urmatorul proiect din schema de mai jos. Imi cer scuze pentru calitatea scanarii si pentru faptul ca a fost scrisa de mana si nu pe calculator. Sper sa se inteleaga continutul ei. Ipotetic vorbind,ce fel de reverv ar folosi schema? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Let me get this straight. Tu vrei o topologie completa [si relativ complexa], inovatoare [sa nu fie o copie de schema consacrata, fie ea si modata], pentru un amp cu elemetele active date ... IN TREI ZILE ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Vezi ca George_ct a reusit in 3 zile. Cine se pricepe poate cine nu mai bine tace si invata.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george_ct Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 (edited) Ipotetic vorbind,ce fel de reverv ar folosi schema? Un Spring Reverb. Edited November 1, 2013 by george_ct Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted November 1, 2013 Author Share Posted November 1, 2013 Let me get this straight. Tu vrei o topologie completa [si relativ complexa], inovatoare [sa nu fie o copie de schema consacrata, fie ea si modata], pentru un amp cu elemetele active date ... IN TREI ZILE ? Te rog să citesti primul post din acest toptic, au o saptamana la dispozitie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Nu vazusem data primului post. Still, my comment stands. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mihai Davidescu Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 (edited) Buna seara, doresc sa particip si eu la concurs cu o schema de amp. Nu am reusit sa scanez, asa ca am fotografiat. Edited November 1, 2013 by Mihai Davidescu Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 La ora 20 concursul se incheie!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capitanul_Nam Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 (edited) Si, in coltul din dreapta, din partea Politehnicii Bucuresti... Edited November 3, 2013 by Capitanul_Nam Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Concurs incheiat! In urmatoarele zile anuntam cistigatorul. Felicitari tuturor celor care au pus scheme aici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Buna seara, doresc sa particip si eu la concurs cu o schema de amp. Nu am reusit sa scanez, asa ca am fotografiat. Foarte interesant ce vad aici iar schema este functionala 100% . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazaroiu Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 (edited) Parerea mea este ca cea mai elaborata schema este a lui <Mihai Davidescu>,nu pentru sistemele de comutare care fac amplificatorul foarte versatil si nici pentru ca ar reprezenta o noutate absoluta ci pentru ca se simte competenta unui electronist cu ceva experienta dar si cunostinte. Nu pot spune cu un procent de 100% ca amplificatorul va functiona dupa schema postata si multi dintre noi stim despre ce este vorba,teoretic ar fi functionala judecand dupa aceasta configuratie,ca sa pot afirma ca va fi functionala un procent oarecare si in practica ar trebui sa vedem si valorile componentelor propuse de proiectant. Etajul care mi-a placut foarte mult este etajul final din preamplificator,daca nu este copiat de nicaieri,ideea reactiei negative iesire/intrare din ultima trioda face foarte mult pentru adaptarea optima cu etajul final si mai ales pentru timbrul sunetului ce-l dorim pentru acest amplificator,bravo,felicitari!!!! (ce poate face o rezistenta pusa corect intr-un circuit!!!!) Etajul final este clasic,alimentare mixta(tub serie pentru power-soft EZ81 anozi paralel pentru curent mare) ,deci daca este sa-mi spun parerea este ca schema gandita de <Mihai Davidescu> ar fi numarul unu,nu trebuie neglijat nici faptul ca si celelalte scheme sunt OK,dar fiind vorba de un concurs si cum am fost "agatat" de Viorel in acest mic juriu,mi-am spus parerea si sper fara resentimente din partea colegilor... ***************************************************************************************************************************************************************************************************************** In afara concursului,eu as intreba si cam ce Raa a gandit <MIhai Davidescu> pentru aceasta configuratie,este important de stiut pentru a deterima prin calcule,grafice sau simulare raspunsul armonic,THD-ul si TDIM-ul,puterea pe sarcina si chiar limtele Bode. Edited November 5, 2013 by lazaroiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
panda Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 De la bun inceput vreau sa stiti ca NU DORESC ACEST PREMIU .Public aceasta schema pt ca m-am hotarat sa nu mai fabric ampuri de chitara si poate vin in sprijinul celor doritori de un amp profesional.3 canale complect independente,bucla de efect paralela cu reglaj pe fiecare canal.Traful de iesire are in primar 120H.A fost modelul cel mai vandut.Din pacate softul pt controlere imi apartine si nu poate fi publicat,dar daca cineva reuseste sa faca un exemplar,fac cadou un set de controlere deja scrise.Va doresc numai succes! head 3 canale18w.pdf 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panda Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Postez si 2 fotografii pt o informare mai amnuntita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts