www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Doze


Tildiu
 Share

Recommended Posts

Astept sa apara karpi sa te lamureasca, vad ca FiveSeveN s-a abtinut de data asta cu "toate dozele sunt la fel... blah blah blah... doza e doza..."

 

LOL!

 

CernoBill a dat oricum cel mai bun raspuns. Totusi trebuie sa treci de la procesoarele de tip "jucarii de plastic" la ceva mai serios, ca sa merite sa schimbi si dozele

Link to comment
Share on other sites

De lamurit 100 % poate nu pot dar din experientele mele pot sa sustin ca :.

 

 

Cu distors cu multiefectul Korg GX1 ( cred ca asat scrie pe pedala ..e neagra cu o :"fereastra rotunda ) suna cam toate dozele sau orice doza la fel ..plus dinamica redusa.

 

Cu overdrive ..ai sanse sa se auda "soundul chitarei " si poti folosi o gama dinamica mai larga ..

 

Problema cu distorsul la high gain cu o doza ce furnizeza semnal mic ar fi : zgomotul propriu al circuitelor electroniice ce devine auzibil din cauza sensibilitatii foarte mari ( high gain ) , zgomote electromagnetice captate datorita sensibilitatii ridicate/ ,,amplificare mare , si feedback de la doza ( fluiera doza ,,intra in feedback acustic )

 

Rezolvarea ...doza cu semnal puternic , izolare fonica a dozei , doza humbucker ..te departezi de soundul chitarei dar ai avantaje .

 

Ca si timbru /ton de chitara frumos /ideal .....putem vorbi mai ales in domeniul "clean " unde put3m auzi si aprecia soundul /timbrul .

 

Dupa distorsiune nu prea mai ai "soundul original " asa ca intr-o plaja relativ larga pot sa varieze parametri dozei si soundul nu se schimba prea mult .

 

 

"Supararea" este in muzica , in interpretare , in mana , in text , in inima tonul are rolul sau dar nu este singurul parametru necesar .

 

Bineinteles procesorul si ampliful "scoate " pana la urma soundul .. in functie de locatie trebuie sa ai puterea necesara la statia ta de pe scena .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.