www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

xtremer

Active Members
  • Posts

    113
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by xtremer

  1. Spune-mi, te rog, din ce ai observat tu in practica, care e diferenta intre G2 si G3-ul acestui IEM? Ma intereseaza dpdv sonic si al stabilitatii semnalului, zgomotului de fond etc.
  2. Eu te sfatuuesc sa ii pui bridge nou doar daca e o chitara de peste 200-300 de euro, daca nu, nu se merita. Te va costa vreo 300 de ron oricum lucrarea, asta daca are suprafata buna de lipire... Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. S-a vandut! Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Se vinde un superb Guild Orpheum USA Custom Shop 14-Fret Slope-Shoulder Dreadnought SP/RW Natural. Chitara a fost cumparata in vara lui 2015. Sample de sunet: https://www.youtube.com/watch?v=7BhSy-ks08Q Specificatiile, pe scurt sunt: Adirondack pe fata, Palisandru spate si lateral, bridge si fingerboard de Abanos, nut si saddle din Os. Gasiti specificatiile in full pe site-ul producatorului. Cheitele au fost inlocuite deoarece cele originale se blocau. Le-am upgradat la Graphtech Ratio Tuners care sunt cele mai bune de pe piata la ora actuala. Reverb.com o vinde pentru €3750 la o reducere de 20%. RRP-ul guild este de $5000. Aceasta chitara care se adreseaza exclusiv cunoscatorilor si celor indragostiti de un sunet acustic superb. A fost proiectata si construita in Custom Shop-ul lui Ren Ferguson in 2014, cel mai mare master luthier care a lucrat la Gibson. Seria a fost extrem de limitata, fiind produsa pentru doar cateva luni.
  5. Pret: € 2200 Localitate: Dublin/Bucuresti Contact: +353862780107 Link producator: https://www.taylorguitars.com/guitars/acoustic/810e Stare: Uzura normala Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand Taylor 810e First Edition, serie limitata de 100 de chitari dupa redesign-ul modelelor seriei 800. Chitara a fost cantata, s-a deschis si suna ca un vis. O am de 2 ani si m-am folosit de ea ca prima chitara de gig. Are niste urma de uzura, dar de aceea am lasat si din pret. Modelul standard Taylor 810e se vinde astazi cu €3500. A mai avut o doza secundara, deci are o gaura extra in spate. Aceasta poate fie acoperita sau poate fi folosita pentru o aventuala a doua doza, las la preferinta cumparatorului. O vand pentru ca mi-am cumparat un Santa Cruz dread iar Taylor-ul a trecut la naftalina de vreo jumatate de an si e pacat de ea. Pot atasa si poze cu toate elementele de uzura pentru cei seriosi interesati. Locuiesc in Dublin, Irlanda, dar vin des prin Bucuresti. Daca cineva serios e interesat de ea, o aduc cu mine . Chitara vine in case-ul original cu toate actele.
  6. Nu stiu cum sa-ti spun dar vinzi o ACUSTICA, zi ceva de lemn, nu de pickup si benzi de eq... Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. Eu zic sa faci umpic de research la noua serie 8 de la Taylor, cea din 2014, si sa-mi spui mai apoi care suna mai bine. Sunt niste modificari mari inspre binele tonului. Uita-te la mine pe profil sa vezi chitari am si intreaba-te daca stiu despre ce vorbesc sau nu. In alta ordine de idei, vad ca te iei de fiecare persoana care-ti comenteaza, eu ti-am spus care-i realitatea. Sunt 100% de acord ca nu face doar putin peste 2000e, dar la atatia bani se cumpara in Europa. Traiesc in Irlanda si vbesc doar din experienta, nu citesc fantezii. Persoanele care au aproape de 3000 mai asteapta o luna si cumpara una noua, cam asa functioneaza lucrurile.
  8. Adauga-ma pe facebook daca ai sa vbim chitari bune, vad ca avem in comun pasiunea asta. Cezar Habeanu Guildul meu e palisandru, 14 fret. Chitara e facuta sub superviziunea lui Ren Fergusson, fostul lutier sef de la Gibson. Hai pe fb!
  9. Incearca pe Ebay, Guild-urile se vand mai bine in state parca. Faza e ca, desi a crescut dolarul, preturile la SH au ramas la fel. Nu prea se cumpara din pacate chitari... Apropo, de cand n-am mai vbit mi-am mai cumparat niste jucarii. Check out my profile si spune-mi daca-ti place ce chitari vezi acolo Mult noroc!
  10. Eu m-am chinuit sa-mi dau Taylorul 810 First Edition 2014 cu 2200€ (nr 39 din primele 100) si mi-am bagat picioarele, nu stiu ce sa zic de pretul tau. A mea costa 3500 noua azi, dar nu voi vedea prea multi bani pe ea. Am observat ca piata SH are aceleasi preturi ca acum 2 ani, cand dolarul inca era mic. Sper sa o dai cu cat vrei, dar sunt sceptic...
  11. Eu imi vand chitara pentru ca am o tendinita mai ciudata, care reactioneaza numai la anumite profiluri de griff. Taylorul meu are un soft V profile, cu nut-ul la 1" si 3/4, ceea ce-l face relativ lat si nu neaparat cu gat subtire, dar e forma care m-a distrus. Mi-am vandut si Gibson-ul j-45 pe acelasi motiv. Ambele chitari au fost foarte usor de cantat la inceput, doar ca am evoluat eu niste procese inflamatoare a tendoanelor bazate pe anumite pozitii ale degetelor. Despre short scale pot sa-ti spun urmatoarea chestie: pozitia cotului va fi diferita si, daca ai avut probleme cu tendoanele vreodata, poti avea o surpriza neplacuta. Apoi, da , ai tensiunea mai mica, dar asta e una din cele mai mici probleme la o acustica. Sa stii ca orice dreadnought de la Taylor cere corzi de .13 din fabrica, asa e facut bracing patern-ul dinauntrul corpului chitarii, deci daca vrei sa faci bend-uri, un dreadnought Taylor nu e pentru tine, nu conteaza daca e 12 sau 14 fret. Daca ii pui corzi mai subtiri, pierzi din rezonanta sunetului si din complexitatea tonului. Eu vreau sa-mi vand chitara cu vreo 2100 de euro, imi iau in locul ei un Larrivee D-09 sau D-10. Imi plac ca ton dar, in primul rand, nu ma jeneaza profilul. Am observat ca am o problema mare cu profilurile foarte subtiri, la cele medii si groase e hit & miss. Unele sunt okay, altele nu, imi dau seama doar daca imi amorteste nitel mana dupa ce iau cateva acorduri. Cand am dat J-45 Custom-ul , mi-am cumparat-o pe asta http://guildguitars.com/g/14-fret-slope-shoulder-rs/ De aia te intrebasem, dau chitara cu vreo 1100 de euro mai ieftin decat pretul ei de pe piata, mai are si upgrade cu al doilea pickup (crede-ma, a fost necesar).
  12. Cumperi un 810e First Edition, numarul 39/100 din primul stock? Asa suna . Asta-i linkul catre chitara. http://www.adverts.ie/acoustic-guitars/taylor-810e-first-edition/9252194 Nu sunt interesat sa o schimb cu 310 al tau, dar ma gandesc ca daca vrei ceva mai ieftin decat pretul lor de azi, adica 3200, uita-te la linkul trimis.
  13. Pfway, daca stiam, iti vindeam 810e-ul meu, First edition, numarul 39....Cat ai dat pe 710? Uite http://www.adverts.ie/acoustic-guitars/taylor-810e-first-edition/9252194
  14. Pret: 2300 Euro Localitate: Dublin Contact: c_habeanu@hotmail.com Link producator: http://www2.gibson.com/Products/Acoustic-Instruments/Round-Shoulder/Gibson-Acoustic/J-45-Custom.aspx Stare: Uzura normala Accept schimburi: Nu accept schimburi Din pacate a venit momentul sa o vand din cauza unei tendinite care recidiveaza la mana stanga. Se pare ca mana mea nu se intelege prea bine cu profilul gatului acestei chitari. Chitara a fost cumparata in August 2013 din Dublin. Starea ei este foarte buna, a fost cantata, a inceput sa se deschida foarte misto. Are niste urme de panatie pe top chiar deasupra corzilor. Pentru cei interesati de lemn dar care n-au chef sa verifice la Gibson pe website: solid Bearclaw Sitka Spruce Top, solid Rosewood Back and Sides, Mahogany Neck, Rosewood Fingerboard, Gold Grover Rotomatic Tuners , Bone Nut and Tusq Saddle. Doza: Fishman Ellipse Matrix Blend. Nu accept schimburi pentru ca doresc sa mai pun niste bani si sa-mi cumpar un Collings Cj, care e aceeasi forma, slope shoulder, doar ca are alt neck profile. Rog seriozitate!
  15. Cum spunea si whisky, nu te juca cu vocea. E un instrument personal si odata stricat, cam greu de recuperat. Tocken, te rog abtine-te de la sfaturi de genul Ori iti distrugi vocea cantand fals ori iti distrugi vocea cantand pe note, vocea tot distrusa ramane. Acu, ceea ce cauti tu e sa-ti maresti volumul si sa-ti expandezi proiectia. Trebuie sa stii ca aceste corzi vocale sunt defapt muschi, care sunt la fel ca orice alti muschi din corp,ca atare se formeaza si se mentin prin exercitiu. Dupa ce vei canta mult, si aici nu vorbesc de fortat si cantat foarte mult intr-o zi, ci cate o ora-doua pe zi, constant si des, vreo 4-5 zile pe saptamana,dupa o perioada de vreo doua-trei luni, vei observa ca vocea incepe sa se "aseze" intr-un fel sau altul. Efectul acesta il vei simti insa doar daca inveti sa canti corect, si anume in picioare, corpul drept , umeri relaxati, iti cauti range-ul vocal si nu fortezi. Trebuie , in primul rand sa inveti sa respiri, apoi sa inveti efectiv sa canti. Nu pe gat, nici pe nas, ci pe piept. Apoi gura trebuie sa aiba o pozitie naturala raportata la fiecare cuvant cantat. Vocea sa sune cat mai natural si mai relaxat. Trebuie sa ai control asupra fiecarei note. Ca sfat sincer, du-te la un profesor de canto si te va ajuta foarte mult sa pui in practica tot ceea ce am scris mai sus, nu forta pentru ca vei regreta o viata intreaga! Ca inceput, te sfatuiesc sa cauti si sa downloadezi de pe isohunt.com "vocal coach.com". Apuca-te de lectiile alea si foloseste-le vocal warmup-ul zilnic,are vreo 20-25 de minute. Ai sa simti diferenta! Succes!
  16. Bravo! F buna alegere! Se o canti cu placere! Poate pui un audio sample cand pui mana pe ea!
  17. Azi mi-am cumparat si montat o noua doza pe chitara, cea cu care a venit de la Gibson era mult prea slaba si nu o recomand nimanui(LR Baggs Element), deci am mai investit vreo 300 de coco si mi-am cumparat un Fishman Ellipse Matrix Blend. O mai foloseste cineva de pe RGC? Sunt curios de review-uri...
  18. Salut! Da , intr-adevar mi-am cumparat un Gibson recent. Am intrebat intr-adevar si pe forum pt ca a fost chestia cu depozitul nereturnabil si nu eram foarte sigur la ce sa ma astept de la chitara. Speram ca mai sunt pe-aici oameni care detin gibson acustice. Nu prea i-am gasit...Grijile insa mi-au fost justificate si deja am niste problemute de rezolvat cu ea, problemute care ma vor costa bani. Face foarte repede feedback, chiar si cu feedback buster-ul pus pe gaura, din cauza ca lemnul din care e facuta capteaza foarte repede sunetul si vibreaza imediat. Asta inseamna o alta investitie probabil intr-un tube preamp sau ceva...Toc are, a venit cu tot cu toc iar de avut grija de ea nu-ti face probleme, sunt foarte meticulos si nu e prima chitara mai scumpa pe care o detin.Am kit-ul de polish, curatat freturi si curatat corzi Succes la vanzare!
  19. Jezz, oamenii nu mai stiu de gluma ..
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.