www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sd Aph-1N Langa Sd Sh-6B Sau Nu ?


skunky
 Share

Recommended Posts

Salut.

Nu prea stiu ce alegere sa fac, si as vrea sa imi iasa "din prima".

Am un Epi LP Standard, in prezent cu dozele stock. Mi-ar placea un sunet apropiat Slash pe neck si am optat pt. SD APH-1 (sau 2).

Pe de alta parte as vrea si in bridge o doza oarecum de metal, sa-mi prinda usor armonice si un pic agresiva.

Gasesc ca ar fi ok un SH-6, insa ar fi o diferenta destul de mare de output din ce mi-a relatat serby si am citit un pic pe review-uri (~ 8 ohm vs ~13 ohm).

Chitara iese printr-un Peavey Vypyr 75W - modeling amp.

 

Poate alta doza mai puternica in neck cu sunet similar APH ?

O parere, o sugestie, o experienta similara ?

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca vei gasi ceva hot cu ton similar cu Alnico 2, si oricum nu stiu cat de bine ar suna. Am auzit set de APH-1 neck si bridge si desi in neck suna bine, la bridge mi s-a parut ca nu are suficienta putere sa se balanseze cu cea de neck si suna si putin cam prea subtire. O idee ar fi un Custom sau un Custom 5.

 

O alta idee (daca imi permiti sa imi fac putin reclama) ar fi setul de Fred - PAF Pro de la DiMarzio, par destul de ok pentru ce incerci tu sa faci si in plus sunt perfect balansate. PAF Pro e ceva mai hot decat APH 1 sau 2, dar voicingul este destul de asemanator, iar Fred este varianta de bridge a PAF Pro, dupa parerea mea se completeaza bine una pe cealalta.

 

Nu spun ca sunt cea mai buna solutie, doar ca e una de luat in calcul, mai ales ca le poti lua mult mai ieftin decat un set din magazin.

Link to comment
Share on other sites

Am testat exact Aph-1N si Sh-6B saptamana trecuta pe o copie LP din mahon si suna foarte bine. Tot ce trebuie facut este sa lasi bridge-ul mai jos. Dupa mine este o combinatie foarte de versatila.

Link to comment
Share on other sites

Nu. Dozele prind cam tot ce misca prin jurul lor. Daca bati cu degetu' in ele se aude in amplificator. Poate sint eu prost, dar in momentul de fata nu reusesc sa-mi dau seama cum ar putea fi o doza "surda" de armonice. Adica sa iti capteze celelalte note, iar cind dai armonica sa nu "prinda" nimic.

 

Repet, armonicele alea cu pana se intimpla la nivel de coarda, ca sa zic asa. Daca stii sa le faci, iti ies si pe chitara acustica. Deci, va rog, terminati cu imbecilitatile.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Orice doza prinde toate armonicele. Skunky se refera la sunetul (urletul ca sa spunem asa) specific al unui pinch harmonic.

 

@Ironside: Intrebarea lui Skunky era neclara dar modul in care ai raspuns nu arata altceva decat faptul ca iti place sa te bagi ca musca in oala. Raspunsul meu a fost la obiect iar tu ai dat cu bata in balta.

Stiu ca esti un geniu si inteleg ca te simti calcat pe nervi de discutiile muritorilor de rand dar incearca sa lasi cuvintele jignitoare. Nu faci altceva decat sa arati ca esti prost crescut!

Tonul discutiei din topic era relaxat si la obiect, fara aberatii sau alte porcarii cum se gasesc pe majoritatea celorlalte discutii si tu te-ai gandit sa improsti putin ca sa te simti bine. Felicitari!!!

 

PS: De unde ai scos cuvantul panatie ?!? :o Daca fac armonicele cu o moneda sau doar cu degetele atunci se cheama monedatie si respectiv degetatie?!?

A si daca ai "panatie" asa buna iti dau eu niscaiva doze sa vezi daca reusesti sa scoti vre-un pinch harmonic macar acceptabil? Sa vezi atunci, mama ei de "panatie", ca sunt si doze "surde" (sau macar cu multa ceara in urechi).

Edited by serby
Link to comment
Share on other sites

Tonul discutiei din topic era relaxat si la obiect, fara aberatii sau alte porcarii

Ți se pare. Conține aberațiile tipice fiecărui thread cu subiectul "ce doză să-mi iau". Eu m-am săturat de mult să mă repet, vezi obiecțiile anterioare.

 

iti dau eu niscaiva doze sa vezi daca reusesti sa scoti vre-un pinch harmonic macar acceptabil? Sa vezi atunci, mama ei de "panatie", ca sunt si doze "surde" (sau macar cu multa ceara in urechi).

I'll take that challenge. Pot păstra dozele, dacă tot nu-s bune?

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

1/. Armonice "artificiale " nu au cum sa fie in tonul chitarei odata ce le produci si la o chitara "acustica " deci toate armonicele ce se pot produce sunt ale chitarei nu ese nimic artificial.

2/. Alta aberatie .."instrumente muzicale "acustice" ,.,ia insirati-mi instrumente in ultrasunete sau radiofrecvente , sau in infrarosii,, Probabil ptr caini , lilieci ..extraterestri ? sunt instrumentele muzicale "neacustice "

.

Ptr oameni se canta in domeniul acustic in care aud ..16Hz ----16000Hz .

 

3/. Dozele surde trebuie duse la ORL ca sa le faca o spalatura sa auda si ceva armonice .probabil le-au antifonat cu ceara din urechi si din aceasta cauza nu aud armonicele ..dar ?? cum de aud fundamentala ?

.

4/. Dar !!!

...dozele singlecoil capteaza coarda pe o portiune foarte scurta/mica ..daca o armonica are nod ZERO in acest punct in fata dozei exista posibilitatea sa nu o capteze la un volum suficient de mare ca sa aiba efectul asteptat.

De ex la Strat nu suna armonica produsa in pozitia IV cu doza neck ! Daca vreau sa sune folosesc doza bridge ...ca sa am armonica la dublu octava ,

 

5/. Dozele humbucker cu doua bobine alaturate capteaza o portiune mai lata /mare/lunga din coarda asa poate sa capteze armonicele "mai eficient" in mai multe pozitii decat o doza singlecoil .

 

Dozele capteaza cam totul ! Orice doza electromagnetica ..( cu magnet si bobina ).

 

Problema este pozitia de captare a corzii.Coarda are puncte "moarte " noduri ZERO care sunt in diferite puncte in functie de frecventa ..adica lungimea de unda .

Deci unele armonice ale unor frecvente vor avea amplitudine mare (nod maxim ) chiar deasupra dozei , iar altele vor avea punct "mort " ( nod zero ) in consecinta unele se aud altele nu .

 

 

Toate aceste lucruri sunt discutate a o suta oara .pe rgc.ro .numai ca ar trebui gasite si citite ,

 

De altfel este plin internet-ul de aceste treburi cu explicatii , desene , calcule , simulare Java , etc etc ...numai trebuie citite .vizionate.

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sunteti maestrii la teoria chibritului!

 

@FiveseveN:

Nu vad unde era aberatia. Poate reusesti tu sa mi-o indici.

Nu vad unde am zis ca dozele nu sunt bune? Sunt PAF-uri made in URSS si nu poti sa obtii un pinched harmonic care sa sune bine dar in rest sunt foarte speciale.

Daca ai chef sa incerci treba cu armonicul imi dai un mesaj cand vii prin Bucuresti si ne intalnim si te las sa faci "panatie" la ele pana te plictisesti. Si dupa aia ca sa fim obiectivi punem inregistrarea pe forum ca sa voteze lumea daca le place cum suna armonicul sau nu.

 

@karpi:

1. Denumirea de "armonice artificiale" este consacrata si nu sunt artificiale la propriu. http://en.wikipedia....ficial_harmonic

2. N-am ce comenta

3. Cred ca ai destula experienta ca sa stii ca prin orice doza se vor auzi armonicele daca se aude fundamentala dar prin dozele care nu sunt destul de "hot" nu se va auzi multumitor "urletul" unui pinched harmonic. Nu am spus ca nu se aude deloc (citeste atent inainte de a raspunde). Altfel tehnica de obtinere a unui pinched harmonic se poate folosi si pe chitara clasica dar rezultatul este foarte diferit (sunet slab) fata de rezultatul obtinut pe o chitara electrica cu doze "hot" si destul distortion.

4. Evident

5. Ce spui tu acolo nu are nici cea mai mica legatura cu intrebarea lui skunky. Nu era nevoie sa explici niste lucruri banale pe care le stie oricine.

 

Vechiul obicei de pe RGC: Intreaba cineva ceva, vine un raspuns, apoi incep greii forumului sa dea cu noroi si discutia murdara continua in timp ce initiatorul se retrage linistit

Edited by serby
Link to comment
Share on other sites

Nu este teoria chibritului . poate ptr unii asa pare deoarece nu sunt documentati .

".....5. Ce spui tu acolo nu are nici cea mai mica legatura cu intrebarea lui skunky. Nu era nevoie sa explici niste lucruri banale pe care le stie oricine...."

 

In acel punct "5" explic partial dar clar si babeste de ce apar zone moarte ..si ca nu dozele sunt moarte /surde!

 

Deci este cea mai importanta parte are legatura directa ,dar trebuie sa o si intelegi aceste chestiuni "banale".

 

Mai sunt unele aspecte in functionarea dozelor electromagnetice dar cum sunt arhicunoscute si banale ..ia cumparati-va doze si incercati pan acand vreti voi .Fiecare pe bani sai .

 

 

Cine nu vrea sa cumpere doze sa citeasca linkul postat de @FiveseveN acum aprox o saptamana /zece zile , un articol foarte complex despre doze functionarea dozelor electromagnetice ptr chitara.

 

 

Este foarte interesant acest topic

 

deci exizta "armonici artificiale" dar nu exista "panatie" ..-ti se spune ca armonicele le produci din "mana" /panatie ...tu zici ca :"....Armonice artificiale? Prinde dar tre sa ai Gain mare si sa lovesti zdravan coarda."

 

Deci este vorba de "lovitura tare " ..direct prooportionala cu "surzenia dozei ".

 

 

Cum faci "gain mare" la chitara acustica sau "auditiva" ?

 

Montezi un "buton" care la "1" zici ca e la minim gain-ul ..iar la "10 " ai gain maxim si lovesti tare

Link to comment
Share on other sites

Multumesc frumos.

Si pentru sfaturi, si pentru ora de panatie.

 

Interesant cum a luat-o discutia dupa interventia lui Ironside...

 

:)

Anyway cred ca voi incerca totusi SH6-ul. (cred ca nici nu mai conteaza in contextul actual al thread-ului)

Tnks. Serby, Barbarossa, Mischike, Blackthorn, Metalsandman

Link to comment
Share on other sites

cred ca nici nu mai conteaza in contextul actual al thread-ului

 

Sunt mai multe niveluri de analiză a realității, în funcție de câte presupuneri faci vs. cât de generale vrei să fie concluziile. Toți cei care ți-au răspuns au presupus că:

  • ești om (nu robot, cu toate că n-au aplicat nici un test Turing)
  • nu ești surd și/sau schizofrenic
  • intențiile tale sunt sincere și n-ai pus doar întrebarea de dragul de a vedea cum am răspunde
  • vei citi răspunsurile lor
  • realitatea există și acest thread face parte din ea.

These are pretty safe bets, sau ai putea spune că sunt presupuneri necesare pentru existența acestui dialog. Treaba se împute când unii merg prea departe cu presupunerile și cred că:

  • a "prinde ușor armonice" e o proprietate a unei doze
  • știu ce ai vrut să spui prin "agresivă"
  • știu ce înseamnă "output-ul" unei doze
  • rezistența la curent continuu ar avea vreo relevanță în determinarea "output-ului"
  • "output-ul" e relevant pentru "ton"
  • valorile lor estetice sunt relevante pentru altcineva

 

S-a tot discutat de ce sunt false aceste premise, dacă ar trebui să repetăm de fiecare dată am avea nevoie de încă zece vieți. De asta s-a înventat limbajul scris: se scrie odată, se poate citi de zeci, sute, mii, milioane de ori. Dar dacă nu citești, rămâi cu presupunerile.

Link to comment
Share on other sites

Orice doza prinde toate armonicele. Skunky se refera la sunetul (urletul ca sa spunem asa) specific al unui pinch harmonic.

 

@Ironside: Intrebarea lui Skunky era neclara dar modul in care ai raspuns nu arata altceva decat faptul ca iti place sa te bagi ca musca in oala. Raspunsul meu a fost la obiect iar tu ai dat cu bata in balta.

Stiu ca esti un geniu si inteleg ca te simti calcat pe nervi de discutiile muritorilor de rand dar incearca sa lasi cuvintele jignitoare. Nu faci altceva decat sa arati ca esti prost crescut!

Tonul discutiei din topic era relaxat si la obiect, fara aberatii sau alte porcarii cum se gasesc pe majoritatea celorlalte discutii si tu te-ai gandit sa improsti putin ca sa te simti bine. Felicitari!!!

 

PS: De unde ai scos cuvantul panatie ?!? :o Daca fac armonicele cu o moneda sau doar cu degetele atunci se cheama monedatie si respectiv degetatie?!?

A si daca ai "panatie" asa buna iti dau eu niscaiva doze sa vezi daca reusesti sa scoti vre-un pinch harmonic macar acceptabil? Sa vezi atunci, mama ei de "panatie", ca sunt si doze "surde" (sau macar cu multa ceara in urechi).

 

De fapt, ma deranjeaza atitudinea ta. Gainul ajuta la pinch harmonics atunci cind inveti cum sa le faci, pina dibuiesti cum sta treaba. Dupa ce ai prins miscarea, iti ies si pe chitara acustica. Si in niciun caz nu tre' sa dai mai tare cu pana, asta o faci tu instinctiv, dar crede-ma, chiar nu e nevoie.

 

Panatie. Nu apare in dex, dar se refera la tehnica de a da cu pana in coarda. Daca dai cu moneda inseamna ca esti idiot si ca ar trebui sa-ti iei o pana.

Imi pare rau ca nu l-am scos eu, dar cine l-a scos sper sa-l fi scos de acolo unde ar trebui sa-ti bagi tu cratima din "vre-un". :)

Link to comment
Share on other sites

Ar fi o idee sa pui si un pearly gates in neck (SH- PG1n)

 

Subscriu. Ia un set pearly gates sau aph-2 (slash). Ca idee sunt cam la fel, doar ca cele semnate de slash sunt o idee mai dark si ies armonicele un pic mai greu.

 

Pearly gates par mai high output din cauza voicing-ului, desi nu sunt neaparat. Si sunt mai ieftine... doar ca scrie seymour duncan pe ele. Pe APH2-uri nu...

 

PG - 4 fire; APH2- 2 fire

Link to comment
Share on other sites

Cu placere skunky.

 

@Ironside: Cum spuneam, esti "din topor" si nu faci altceva decat sa iti etalezi prosta crestere.

@Restul de grei: Traiasca lipsa de logica, teoretizarea nimicului, si abstractizarea prafului in vant. Voi incerca sa ignor pe viitor comentariile lipsite de continut care trec pe langa topic si se baga ca musca in lapte! Pe forum exista si oameni de calitate cu care iti este mai mare dragul sa interactionezi. Cand vorbesti cu ei, nu ai senzatia ca sta cineva cu bata dupa colt si abia asteapta sa apara ceva discutabil ca sa-ti dea la cap. Chiar si cand faci greseli mari oamenii aceia stiu sa ramana politicosi si sa te corecteze cu bun simt. Din pacate voi sunteti exact din categoria opusa.

Link to comment
Share on other sites

Eu pe o chitara cu o constructie foarte asemanatoare(tot de un LP vorbim) am pus in pozitia bridge un Seymour Duncan JB dupa ce am incercat si cu Sh6 mai demult,fiindca aveam sh6le deja pe alta chitara.Mi se pare ca se potriveste mai bine JB,dupa parerea mea se potriveste mai bine cu mahonul.Sh6 mi-a placut mult mai mult in Basswood.

In neck si eu am dubii ce sa aleg pe viitor.Eram pornit pe 59 dar cineva mi-a spus ca e fix opusul a ceea ce caut eu (sunet "cremos" sa lege bine notele) la solouri.Orice ai alege dintre Pearley Gates si Alnico II pro nu ai cum sa dai gres.

Vezi ca baietii de la SD au un tone chart pe site din care chiar iti poti face idee cum suna anumite doze in anumite pozitii.

Edited by radu_guitar96
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.