www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fii Productiv. Productivitate Si Dezvoltare Personala.


Cristian Stefan
 Share

Recommended Posts

Salutare chitaristi. Nu stiu sigur cum functioneaza si daca am voie sa pun linkuri catre alte adrese web, insa daca nu am voie imi cer scuze si rog stergerea acestui topic.

 

Insa eu zic ca este un lucru bun, din care avem de invatat , deci nu vad ce rau ar putea face.

 

 

Cred ca website-ul meu isi are ca pubic tinta si pe chitaristi, sau ce pasionati de muzica, pentru ca majoritatea dintre voi munciti sau sunteti la facultate, astfel doriti sa aflati cum sa procedati pentru a fi mai productivi si mai eficienti.

Pe de alta parte, presupun ca majoritatea este pasionata de dezvoltarea personala, astfel website-ul este binevenit pentru, zic eu, 80% dintre voi.

 

De ce sa cititi articolele acestui website?

1) In primul rand, alte persoane le-au considerat ca fiind calitative. Am primit ajutor din partea unor dintre cele mai mari bloguri/website-uri legate de dezvoltare personala din Romania (SuccesDubulu, 1cartepesaptamana si Motivonti).

2) Penultimul articol a trecut de cifra de 5000 de vizitatori unici si de 560 de like-uri pe Facebook, datorita promovarii acelor 3 site-uri mentionate anterior

3) Pe parcursul unei zile am avut o crestere de 130 de like-uri pe pagina oficiala de facebook

4) Am reusit sa captez atentia a peste 5000 de vizitatori si sper sa primesc si atentia voastra, pentru ca, zic eu, sunt pasionat de ceea ce fac.

5) Si eu in timpul liber invat sa cant la chitara, daca nu v-am convins cu punctele de mai sus :D

 

Astfel, va astept pe Fii productiv dar si pe pagina oficiala de facebook

http://crististefan.com

 

Va multumesc pentru atentia acordata!

O seara faina!

Link to comment
Share on other sites

E interesant subiectul cu dezvoltarea personală şi am să citesc mai atent despre metodele despre care scrii pe blog ! Deocamdată am "frunzărit" un pic doar printre titluri...

Trăim într-o perioadă foarte stresantă majoritatea dintre noi şi s-ar putea să ajute mici hint-uri de genul celor expuse de tine pe blog.

 

Aş dori să ştiu un mic detaliu : ai vreo "bibliografie" de unde le aduni ? Poate n-am observat eu pe-acolo, dar presupun ca postările tale au la bază ceva cercetări serioase, nu ?

 

PS : Just for fun ! Am remarcat un citat la postul cu multitasking , care zice

"Este dovedit ştiinţific faptul că mintea, creierul nostru nu poate face două lucruri în același timp."

Well, ştiu pe unul care contrazice mai detaliat aspectul asta :

 

 

( dupa ce am văzut videoul ăsta, am început sa pizdui mai puţin femeile care vorbesc la telefon în timp ce conduc maşina... Iar faza cu opritul radioului în timp ce parchez masina mi se întâmplă şi mie...:) )

 

http://www.youtube.com/watch?v=5loKLhLIofs

 

 

.

 

 

.

Link to comment
Share on other sites

@George Haha, ti-a placut poza, a?

 

@FiveSeven Acele multe vizualizari au fost doar din cauza faptului ca articolul a ajuns viral :D

 

@gigiflex Scrie aici mai multe despre mine http://crististefan.com/about/

 

@ramurel Ideea este ca noi putem face multitasking, insa facem doua lucruri prost. Indiferent de ce zice Allan sunt studii stiintifice, cu sute de subiecti care au ajuns la aceasta concluzie. Grupul de persoane care se concentra doar pe un lucru il executa mai mult mai bine!

 

@Razvan M-am gandit eu :))

 

 

 

PS: Tocmai ce am pus un articol nou.

 

7 moduri prin care sa te trezesti cu ușurință de dimineață!

Dacă ai probleme cu trezitul, dacă te simti obosit atunci când te trezești, dacă apeși butonul de snooze, dacă te simti fără energie toată zoua sau dacă întârzii la locul ce muncă/școală din cauza somnului, te invit să citești acest articol.

 

http://crististefan.com/trezirea/

Link to comment
Share on other sites

 

Dacă ai probleme cu trezitul, dacă te simti obosit atunci când te trezești, dacă apeși butonul de snooze, dacă te simti fără energie toată zoua sau dacă întârzii la locul ce muncă/școală din cauza somnului, te invit să citești acest articol.

 

 

 

te simti obosit, ca...:antijokechicken: NU TE CULCI CAND TREBE daia :lol:

 

Mindfuck!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Poate n-am observat eu pe-acolo, dar presupun ca postările tale au la bază ceva cercetări serioase, nu ?

 

De ce ai presupune asta?!

Noh, eu glumesc, dar fac alergie la articole gen "10 pași spre a scrie articole despre 10 pași" și mai ales apeluri vagi la "studii științifice" fără referințe specifice. Mai trist e că oamenilor care citesc așa ceva nu le pasă dacă informațiile sunt finalitatea unor ani de cercetare riguroasă sau le-a visat autorul în noaptea precedentă (conform unui studiu efectuat de un grup de cercetători britanici).

 

 

Acele multe vizualizari au fost doar din cauza faptului ca articolul a ajuns viral

 

Ceea ce e în perfectă armonie cu întrebarea mea: memele se propagă pentru că au caracteristici ce le fac ușor de propagat ("virale", vorba ta), nu pentru că informația conținută ar fi utilă.

Edited by FiveseveN
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@FiveSeven Ei, daca nu ma crezi si esti de parere ca vorbesc din ce am visat, iata dovada: http://www.tinbergen.nl/discussionpapers/11044.pdf

 

Lectura placuta!

 

 

Si da, toate articolele au la baza cercetare de ani de zile.

 

Fiind foarte pasionat de acest domeniu (dezvoltare personala, productivitate, psihologie, s.a.m.d) am citit foarte multe articole/studii/carti legate de topic-urile pe care le ating in website-ul meu.

Link to comment
Share on other sites

Si da, toate articolele au la baza cercetare de ani de zile.

 

Inclusiv ăsta? Vrei să-l luăm la puricat? Poate începi prin a-mi explica cum se împacă lumina care-mi bate în față prin fereastră cu un sistem de color management sau orice încercare de a face grafică pe PC for that matter. Și dacă sfatul e valabil indiferent de poziția geografică a fațadei vitrate și de programul de lucru.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

 

2) Penultimul articol a trecut de cifra de 5000 de vizitatori unici si de 560 de like-uri pe Facebook, datorita promovarii acelor 3 site-uri mentionate anterior

 

 

Ok, am citit niste forumuri si niste legislatie, am rezolvat niste probleme la munca, mi-am facut programul pentru maine, mi-am antrenat concentrarea (conduceam, fumam si vorbeam la telefon in acelasi timp), am renuntat la multitasking (am terminat tigara si discutia telefonica), invat zilnic chestii noi, limba noua (incerc sa prind niste injuraturi in tiganeste, maghiara si bulgara), calculez in minte (pai calculez, sa nu-mi dea restul gresit), invat sa cant la un instrument, calatoresc aproape zilnic prin comunele de prin judet, la alimentatie stau cam prost, am un model, nu arunc televizoare pe geam (le duc la un centru de colectare DEEE-uri, ca nu traiesc in jungla), fac sport (bat din picior), gandesc, din zona de confort am iesit de mult (incerc sa intru la loc acum).

 

Ca idee, cred ca suntem destul de maturi sa intelegem, odata ce ne dam pe net, ca tot felul de prostioare de genul "10 feluri in care poti suge bomboane", sunt pur si simplu niste chestii de bun simt, nefiind nevoie sa aiba studii in spate. In orice presa scrisa sau online gasesti chestii de genul, fiind o lectura usoara. Oricine a facut oleaca de SEO iti poate da o lista de termeni care sunt foarte cautati pe internet si ghici ce, este imposibil sa nu se gaseasca termeni din articolele respective. Si eu citesc chestii de genul cateodata si chiar nu imi pasa daca au o baza stiintifica. Le consider articole de divertisment.

 

Blogul tau are un caracter personal. Nu cred ca poate fi considerat de nisa in momentul asta. Articolele sunt scrise simplist, la modul general, nefiind oferite prea multe detalii. Din acest motiv, numarul vizitatorilor poate fi mare, insa timpul mediu petrecut pe site sau numarul vizitatorilor care se intorc, au, cu siguranta, valori destul de mici.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Din cate am observat de-a lungul timpului, "ten/twelve stepping-urile", "self-help-urile" si, de regula tot ce se inscrie la categoria "dezvoltare personala" tinde sa se dezica de cunoasterea stiintifica, sau, mai bine spus, stiinta se dezice de ele. (apropo, nu toate articolele sau cartile sunt stiintifice)

Nu spun ca aceasta tendinta le invalideaza de una singura, dar, pana in prezent, nu am vazut un singur rezultat care sa le valideze; tot ce am vazut au fost marturii partizane.

 

Acum cativa ani mi-as fi spus "tipic, cica-i din California", dar stiu foarte bine ca avem o celula expansiva de NLP-isti in propria ograda.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Din cate am observat de-a lungul timpului, "ten/twelve stepping-urile", "self-help-urile" si, de regula tot ce se inscrie la categoria "dezvoltare personala" tinde sa se dezica de cunoasterea stiintifica, sau, mai bine spus, stiinta se dezice de ele.

 

Pe undeva e o analogie cu situaţia celor care se scufundă în alcool, crezând că prin asta îşi rezolvă problemele ! Nu ?

 

Fiecare metodă caută să se interpună între realitate şi centrii nervoşi ... :P

 

 

.

Link to comment
Share on other sites

Am scris pentru tine 30 de povestioare, ce te vor face sa plangi, sa razi, sau poate te vor pune pe ganduri.

 

Spune-mi intr-un comentariu, care au fost povestile ce te-au impresionat cel mai tare?

 

http://crististefan.com/povesti/

 

Un mic exemplu:

 

5. Astazi, cel mai bun prieten al meu, Charlie, s-a impuscat in cap la ora 2PM. Acum am observat ca am un apel pierdul de la el, la ora 1:56PM.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.