Eldrian Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Corpul ma pune pe ginduri. este identic cu corpul BASSULUI meu de acasa. Oare Reghin foloseau un singur corp pentru doua instrumente diferite ? Ce fain... sa iti fi cumparat doua gituri chitara/bass si sa le fi schimbat dupa cum aveai chef.
Nenea Rau Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Sa fiu al reacu'!!! Da jos ce cade si arde-i un lac pe ea. Arata incredibil.
Sthell Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 n-o mai slefui da-o cu lac deja ) arata prea thrashy sa nu faci asta. Btw, ti s-a desprins topul? Also, ai sa refaci binding-ul?
picnic Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 n-o mai slefui da-o cu lac deja ) arata prea thrashy sa nu faci asta. Btw, ti s-a desprins topul?Also, ai sa refaci binding-ul? Tocmai am terminat de slefuit prima mana. Nu se putea lasa asa cum era. Da, refac si binding-ul.
dani_rosu5 Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 daca eram in locul tau o slefuiam pana ajungeam cam intre cum arata in poza de pe prima pagina (negrul ala ars) si asta cum a ajuns acuma.... asta e chiar burst....nu sunburst ci heatburst daca tot ai adus-o pana aici slefuieste-o bine bine (baga smirghel mai mare si dupaia fin) si da un bait misto,gatul il poti lasa natur (il dai cu lac,sau cu un ulei)....eu m-as baga la un efect fade de 2 culori daca as avea bait misto (gen sunburst ca la fender) sau.....
trace Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 sincer cred ca cel mai rapid si prost in acelasi timp mod de a da jos vopseaua este arsul... de aia arata asa si va trebui sa mai dai in ea cu smirghel pana o sa iasa la fata cam cat ai fi dat de la inceput pana la lemn ...adica tot n-ai scapat de smirghleuit acuma serios... nu mai scoate cu arzatorul vopseaua . una la mana risti sa arzi lemnul si doi la mana e posibil cand dai la spaclu sa faci niste urme adanci tare si iar e nasol. daca-mi permiti ti-as sugera sa modifici forma headstockului . spor la treaba si asteptam poze nerabdatori
picnic Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Am reusit sa dau binding-ul jos. A fost ceva efort de atentie ca sa nu-i stric marginea prea tare. Nu credeam ca este asa bine lipit. Urmeaza ultima slefuire, reparatii cu chit si grund alb.
Guest valvE Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 (edited) ce chit ai de gand sa folosesti? intreb pentru ca o sa-mi trebuiasca si mie, si nu stiu exact ce sa folosesc. Edited March 19, 2010 by valvE
picnic Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 ce chit ai de gand sa folosesti? intreb pentru ca o sa-mi trebuiasca si mie, si nu stiu exact ce sa folosesc. Chit obisnuit pentru lemn, cred ca este Kober, cutie metalica.
Radu Burcea Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Am mai facut cate ceva... De curiozitate.Ai sa umpli gaurile astfel incat la final sa arate ca un les paul normal,sau va ramane cu pickguard?
Gorel Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 De curiozitate.Ai sa umpli gaurile astfel incat la final sa arate ca un les paul normal,sau va ramane cu pickguard? Daca ii iese proiectul vin si eu cu chitara la el
picnic Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 De curiozitate.Ai sa umpli gaurile astfel incat la final sa arate ca un les paul normal,sau va ramane cu pickguard? Va fi ceva intre: adica dozele le montez cu rame si pickguard-ul ramane mai mic doar pentru pot-uri si jack. Deci spatiul dintre cele doua doze va fi umplut.
Radu Burcea Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Va fi ceva intre: adica dozele le montez cu rame si pickguard-ul ramane mai mic doar pentru pot-uri si jack.Deci spatiul dintre cele doua doze va fi umplut. ok mersi pentru raspuns!
Gorel Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Va fi ceva intre: adica dozele le montez cu rame si pickguard-ul ramane mai mic doar pentru pot-uri si jack.Deci spatiul dintre cele doua doze va fi umplut. Si cum o sa pui rame? Cavitatile vad ca sunt decupate dreptunghiular, n-au colturile acelea de la un les paul normal, in care intra suruburile ramei.
picnic Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Si cum o sa pui rame? Cavitatile vad ca sunt decupate dreptunghiular, n-au colturile acelea de la un les paul normal, in care intra suruburile ramei. Ramele le fac eu, sa se potriveasca.
Radu Burcea Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ramele le fac eu, sa se potriveasca. ce culoare o vei face? ar fi o idee sa vopsesti chitara cu pickuardul pus astfel incat sa para "mai dintr-o bucata",dar cu siguranta tu stii mult mai bine ce trebuie facut.
picnic Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 ce culoare o vei face?ar fi o idee sa vopsesti chitara cu pickuardul pus astfel incat sa para "mai dintr-o bucata",dar cu siguranta tu stii mult mai bine ce trebuie facut. Vreau sa incerc sunburst din trei: galben, rosu si negru (sau maro inchis) + lac lucios. Asta inseamna ceva straturi de vopsea, si smirgheluire fina dupa fiecare strat. Sa speram ca si iese ce mi-am propus.
picnic Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 O.K., chituita, slefuita, "ready for painting". Tineti-mi pumnii!
Nenea Rau Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Incearca si remediaza pe spate, unde a curs vopseaua. N-o lasa asa. Pentru o juma' de ora de munca, e pacat sa-ti para rau dupa aia. Tin pumnii; succes.
picnic Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 nu te coafeaza mai mult nuanta asta? Da, arata bine numai ca este foarte greu de obtinut finishul respectiv. Trebuie sa ai si lemn de calitate pe fata (ca sa evidentiezi fibra), ceea ce mie imi lipseste.
Guest pitica.bai Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 WoW MAN! Ar trebui sa iti deschizi un atelier cu reparatii sau renovari pentru chitare, caci te pricepi:
picnic Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 iti bati joc de nervii nostri? Am luat o mica pauza cu reconditionarea chitarei. Dar nu stau degeaba... Daca mai tineti minte Basu' lu' Tataia care s-a vandut pe forum anul trecut, acum este la mine si ma pregatesc sa-l intineresc.
the outsider Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ma nene sa fii sanatos,bravo faci o treaba excelenta si eu mi am reconditionat o chitara electrica mai veche de prin ani 60,se merita is foarte multumit,am vrut sa o vand dar nu am mai dato pana la urma,nu uita sa ne tii la curent,chitarile incep sa arate foarte fain. +1
Recommended Posts