lycagon Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Costel Busuioc Sincer ... cred ca si limba joaca un rol important ... formatiile din Romania canta in Romana ... o limba deloc comuna Zic de formatii pentru ca shrederi nu prea de-a dat Dumnezeu Gresit. Cvasitotalitatea formatiilor de metal de exemplu canta in engleza. Shrederii canta in limba lor ))) e limba internationala. Genul pop la noi este in mod sigur invechit (la noi se canta ce se canta acum 15 ani in partea cealalalta), deci, judecand drept si stand stramb, si cu versuri in engleza tot nu ar face nimic. Tot mentalitatea este de vina. Se cauta beneficii imediate si mici pe termen scurt, si nu beneficii mari si cu ceva intarziere pe termen lung. Asta e mostenirea "moshilor", si va lua ceva timp sa scapam de ea. Valabil pt ORICE stil de muzica din Romania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 da' ce va vaitati asa de mult cu romana? Cati roacheri/chitaristi/formatii cu chitara (si nu edith piaf) francezi sunt recunoscuti international? (si franceza e cunoscuta) olandezi? argentinieni? chinezi (si-astia-s multi... ) koreeni japonezi etc ? sau... mai bine zis: e vreunul la nivelul lui Mark Knopfler? la nivelul lui Peter Green, David Gilmour, Chuck Berry, Pete Townshend? pe scurt: e vreunu din nationalitatile astea care a adus ceva nou in "muzica de chitara" ? poate ca n-avem talent.. poate nu vrea lumea sa ne bage in seama... poate ca nu cantam ceea ce trebuie... poate ar trebui sa stergem intregul topic (taraboi) mainstreamul e cam relativ.. in ziua de azi poti fi in mainstreamul blackului sau bluesului... dar nu te baga in seama decat cei care asculta FIX acel "sub-sub gen" ... ori te stie toata lumea ori... tot bullshit ramai... parerea mea Link to comment Share on other sites More sharing options...
korko Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 olandez : eddie van hallen francez : patrick rondat japonezi : akira takasaki chinez : herman li ( ma rog hong kong ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 (edited) @Ciocanel, Franta: Johnny Hallyday (foarte cunoscut si in USA), Magma, Berurier Noir, Noir Desir, Mano Negra Japonia: Boris + foarte multe trupe adevarate (nu-mi vin in minte acum) Islanda: Sigur Ros Slovenia: Laibach Olanda: Within Temptation Sunt multi artisti, multe trupe mari. Intrebarea este: avem noi o cultura muzicala suficient de vasta pentru a cuprinde o asemenea cantitate de informatie? LE: Ce sa mai spunem de jazz. Edited November 4, 2008 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Gresit. Cvasitotalitatea formatiilor de metal de exemplu canta in engleza. Shrederii canta in limba lor ))) e limba internationala. Genul pop la noi este in mod sigur invechit (la noi se canta ce se canta acum 15 ani in partea cealalalta), deci, judecand drept si stand stramb, si cu versuri in engleza tot nu ar face nimic. Tot mentalitatea este de vina. Se cauta beneficii imediate si mici pe termen scurt, si nu beneficii mari si cu ceva intarziere pe termen lung. Asta e mostenirea "moshilor", si va lua ceva timp sa scapam de ea. Valabil pt ORICE stil de muzica din Romania. dragul meu, cu tot respectul, tin sa te corectez: valoarea nu tine cont de varsta, asa ca nu moshii sunt de vina, ci farsorii si incompetentii! asa cum a recomandat si @karpi , incercati sa fiti, macar un pic, mai profunzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 (edited) Bine punctat. Junky si korko INSA, cati dintre acestia canta in limba lor nativa? (in afara de cei care canta instrumentale...) ... despre asta era vorba... si unii dintre cei enumerati nu sunt chiar asa de recunoscuti... desigur, noi ca suntem tot timpul in cautare de astfel de talente, le stim... dar cata lume stie akira si dragon force... si cati au auzit de van halen? van halen e un renume mondial... desigur... si un "necunoscator" al rockului stie de el... insa de altii mai putin... ma rog... treaba devine prea relativa, subiectul e prea vast pt a fi discutat... si treaba cu acea cultura muzicala este iar prea relativa... de ce sa-mi impui capul cu "n" formatii dintr-un gen care nu-mi place... ma rog... nu ma mai bag... ... Edited November 4, 2008 by CiocanelBloodyCIocanel Link to comment Share on other sites More sharing options...
korko Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Sigur Ros de exemplu canta in islandeza si din cate am inteles chiar si intr-o limba inventata........ . Deci se poate si asa..... Si e o trupa foarte apreciata mai nou . Bine probabil e si considerat ceva "exotic" pt. ascultatori . Ce-i drept putem vorbi de o hegemonie anglo-americana ....eu asta consider ca e motivul principal pt. ca nu se canta in native tongues . Ce-i drept faptul ca engleza e o limba foarte simplificata , fata de engleza din secolul ..... , contribuie la fenomenul asta. Alte limbi sunt mai greu accesibile ( sort of speak ) , unui anume tip de ascultator..... C'est la vie! (cum zice piesa de la Emerson , Lake..... ce e tot in engleza) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alex_lorincz Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Parerea mea este ca pe un chitarist bun il defineste nu ceea ce stie sa cante de la altii ci ceea ce compune el.Ce scoate el sa zic asa... Mai ales daca e vorba de un top. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexfifaistos Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Mie Dicu Damalan de la Directia 5 mi se pare un f bun chitarist...da nu l-a mentionat nimeni aici :-? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Neam Blestemat Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 (edited) N-am citit mai atent toate posturile si imi cer scuze daca dezgrop aceasta discutie dar vreau sa il adaug si pe Calin Pop (Celelalte Cuvinte) in aceasta lista a celor mai buni chitaristi din tara. Edited May 13, 2009 by Neam Blestemat Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaitarta Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 (edited) N-am citit mai atent toate posturile si imi cer scuze daca dezgrop aceasta discutie dar vreau sa il adaug si pe Calin Pop (Celelalte Cuvinte) in aceasta lista a celor mai buni chitaristi din tara. uitasem complet de clipul asta Ia ghiciti cine-i copilul :)) Edited May 13, 2009 by mihaitarta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Neam Blestemat Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 uitasem complet de clipul asta Ia ghiciti cine-i copilul ) Hahaha ) ma bucur ca reusesc sa trezesc amintiri placute cu primul meu post. Te invidiez sincer ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaitarta Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 Hahaha ) ma bucur ca reusesc sa trezesc amintiri placute cu primul meu post. Te invidiez sincer ) de ce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soiuz Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 de ce? Cred ca seamana ala mic cu tine Link to comment Share on other sites More sharing options...
caius Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 mie Vali Sterian imi place si punct, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mudkicker Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 (edited) nu am stat sa citesc toate paginile , am citit doar 4 si nu stiu daca s-a specificat Paul Sima( mi se pare o chitarist foarte bun , un mic doug aldrich ) si Gabi Nacu Edited May 20, 2009 by mudkicker Link to comment Share on other sites More sharing options...
joerusi Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Un clasament nu e cea mai potrivita formulare. Dar citeva preferinte...in ordine aleatorie. Fane Adumitroaie, Eugen Caminschi, Florin Ochescu, Cezar Zavate, Cyfer, Nicu Patoi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gratisyahu Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 christi chelsoi. Noul citarist de la el negro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walk_the_faded_line Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest helium Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 (edited) Dan Iliescu si Nutu Olteanu in varful listei...totusi un plus pentru Iliescu(e o parere personala). Apoi ar mai fi Aldea, Covaci, Patoi ,.........................., Mihaescu, etc. Gustati: http://www.youtube.com/watch?v=pp0r0Xfye_o Edited December 16, 2009 by helium Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Bogdan Stanciu (Neuroleptica, Bruma) http://www.myspace.com/neurolepticametal (a se asculta "Invitation") Sever Bogdan http://www.myspace.com/severbogdan Link to comment Share on other sites More sharing options...
carramba Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Sigur Ros de exemplu canta in islandeza si din cate am inteles chiar si intr-o limba inventata........ . Deci se poate si asa.....Si e o trupa foarte apreciata mai nou . Bine probabil e si considerat ceva "exotic" pt. ascultatori . Ce-i drept putem vorbi de o hegemonie anglo-americana ....eu asta consider ca e motivul principal pt. ca nu se canta in native tongues . Ce-i drept faptul ca engleza e o limba foarte simplificata , fata de engleza din secolul ..... , contribuie la fenomenul asta. Alte limbi sunt mai greu accesibile ( sort of speak ) , unui anume tip de ascultator..... C'est la vie! (cum zice piesa de la Emerson , Lake..... ce e tot in engleza) sort of speak ala e de fapt so to speak. cu placere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest flashy Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Mie Dicu Damalan de la Directia 5 mi se pare un f bun chitarist... +1,si a mai fost mentionat,chiar in prima pagina cred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest danut14 Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Ati auzit de Mitica Cirita cel mai bun chitarist El face la chitara ce nu pot alti la acordeon. toata lumea il invidiaza Ati auzit de Mitica Cirita cel mai bun chitaristEl face la chitara ce nu pot alti la acordeon. toata lumea il invidiaza si canta orice fel de gen Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Ati auzit de Mitica Cirita cel mai bun chitaristEl face la chitara ce nu pot alti la acordeon. toata lumea il invidiaza si canta orice fel de gen Asa e, toti dusmanii moare de ciuda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korko Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 (edited) sort of speak ala e de fapt so to speak.cu placere. da...si de fapt cu placere. e cu placere ! forma e importanta nu fondul problemei , si bineinteles daca nu ai texte in engleza nu esti cool si trebuie sa fii cool..... si on-topic : da! Edited February 8, 2010 by korko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darix Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Ma bag si io cu o parere.....Horia Crisovan ar trebui sa il ascultati putin sa ziceti ce parere aveti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest horia_dog Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Eu l-as nominaliza pe Daniel Bourosu de la PASAGER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HoriaMaiden Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Personal, pe langa marii Covac si Aldea, ar fi inca cativa chitaristi pe care ii apreciez, cum ar fi: Nutu Olteanu, care in afara de Iris I nu am gasit foarte mult material. Calin Pop, nu pot sa zic ca a revolutionat muzica rock din Romania, dar pt mine he's one of the beast. Balauru'(Trooper), chitarist bun, aici referindu ne la perioada actuala Valter Popa-contestat de multi, isi face treaba destul de bine la Iris Nicu Alifantis-pentru partea de chitara rece, mi se pare al doilea, dupa regretatul Vali Sterian Vali Sterian(RIP)-chitarist extraordinar Cristi Gram-iarasi un chitarist bun o sa ma injurati multi dar ca pasaje de ch rece si Emeric Imre mi s-a parut destul de bun, de vazut "Argotice". Ar mai fi Iuliu Merca(RIP), Romeo Dediu(Holograf), chitaristul trupei VH2, caruia momentan imi scapa numele, si cel de la RUST, Iliescu de la Timpuri Noi s.a.m.d Repet, e o parere personala, un top propriu din ce am ascultat mai mult. Numai Bine! Personal, pe langa marii Covac si Aldea, ar fi inca cativa chitaristi pe care ii apreciez, cum ar fi: Nutu Olteanu, care in afara de Iris I nu am gasit foarte mult material. Calin Pop, nu pot sa zic ca a revolutionat muzica rock din Romania, dar pt mine he's one of the beast. Balauru'(Trooper), chitarist bun, aici referindu ne la perioada actuala Valter Popa-contestat de multi, isi face treaba destul de bine la Iris Nicu Alifantis-pentru partea de chitara rece, mi se pare al doilea, dupa regretatul Vali Sterian Vali Sterian(RIP)-chitarist extraordinar Cristi Gram-iarasi un chitarist bun o sa ma injurati multi dar ca pasaje de ch rece si Emeric Imre mi s-a parut destul de bun, de vazut "Argotice". Ar mai fi Iuliu Merca(RIP), Romeo Dediu(Holograf), chitaristul trupei VH2, caruia momentan imi scapa numele, si cel de la RUST, Iliescu de la Timpuri Noi s.a.m.d Repet, e o parere personala, un top propriu din ce am ascultat mai mult. Numai Bine! imi cer scuze pentru dublul post:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quetzalcoatl Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 uitasem complet de clipul asta Ia ghiciti cine-i copilul :)) Cumva marius pop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts