www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

lycagon

Active Members
  • Posts

    148
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Craiova

Other Information

  • Band
    Armies of Enlil
  • Gear
    Ibanez Rg 7620, Marshall 8080

lycagon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. lycagon

    Armies Of Enlil

    Trupa Armies of Enlil a luat nastere in Craiova in anul 2010, si abordeaza un stil rapid si tehnic death metal - deathcore. Trupa are in componenta 5 membrii, dupa cum urmeaza: Cosmin Gramescu - voce Radu aka Randunelu' - chitara Cristi Opranescu - tobe Manescu Victor - chitara Florin Parvu - bass. Alaturat, va prezentam 2 piese inregistrate la o calitate nu foarte buna, dar care pot forma o impresie despre muzica trupei. http://www.youtube.c...h?v=yMfS_sybDiw http://www.youtube.c...feature=related In curand vor venii si paginile de myspace si facebook. Orice fel de pareri, bune sau rele, dar constructive, sunt asteptate cu nerabdare.
  2. Meditez chitara electrica, orice nivel, de la incepatori la avansati. Precum scrie si in anunt, incepand de la blues pana la metal dur, orice stil. Ce pot sa predau: - game, teorie. - arpegii, taping, shredd-ing, hammer-ing, coordonare mana stanga cu mana dreapta. - moduri de panatii, handling explicat pentru riff-urile de metal rapide. - armonii de blues si metal. plus multe altele........ Totate exercitiile sunt pe negative de piese facute de mine la diferite tempo-uri, piese care acopera o larga gama stilistica si diferite moduri de abordare a chitarii. In cadrul meditatiilor ofer si cd-uri cu lectiile in curs, pentru studiul individual al elevului. Contact: vortex_getica@yahoo.com cu id-ul de messenger vortex_getica Tel: 0733 022111 Manescu Victor Pretul este intre 40 RON - 50 RON in functie de nivelul elevului, durata meditatiei este 2 ore, pentru grup pretul scade bineinteles. Prima meditatie este gratuita si consta in evaluarea elevului si discutii pe tema preferintelor.
  3. De fapt, inaintea erei noastre sa inteleg? ok, ete colea raspuns: QUOTE (Vladimir Tepes @ Jan 14 2010, 05:09 PM) black metal traditional cu bucium si caval Adica metal eloxat , deci negru dar nu si neaparat dur caci atunci avea titulatura de Black Heavy & Hard Metal . Aluminiu eloxat din acela ptr radiatoare la tranzistoarele finale. Dar la caval si la bucium se potriveste cupru sau alama lustruita sau cu "umbre maronii " sa aiba patina vremii . Etno Antic Arhaic ornat cu alama innegrita ( aluminiu tot nu se potriveste la ceva antic sau de epoca caci nu era inca dezvoltata tehnologia ptr producere) Asteptam peste cativa ani recenziile si impresiile in legatura cu chitarele in cauza Asta m-a enervat pe mine. Daca era langa mine mosu', ii dadeam niste fraze de ramanea masca. asta e nesimtire grosiera, taranism cras, mojicie in toata regula, candidat de frunte pt premiul Dobitocles. Poa sa inventeze omul ce vrea, nu te **** in gusturile lui niciodata, la gluma sau nu. Cant ce vreau, si daca mosu' vine cu impresie de glume de taran scapatat si care ii vede pe aia tineri mai greu, ii arat ca greseste si poate il fac sa si planga. Asta da situatie.
  4. Ma simt jignit ))) Lasa ca intelegi tu. Oricum,o sa mai intru din cand in cand sa mai sterg praful de pe "de moda veche" ala, poate te innoiesti putin si nu mai ai mentalitate de anul 1980.
  5. Oki, oricum eu mai intru din cand in cand pe site-ul asta sa ma distrez. Precum vezi, numarul meu de posturi e mic, rar imi bat timpul pe aici aiurea, dar in cazul lui Karpi si inca cativa imi face placere ) Postez in consecinta, precum spui tu, pentru cei care vor sa citeasca ceva din care sa invete: http://www.sevenstring.org/ Penibilitati are forumul asta multe, nu trebuie sa apari si sa te dai profesor, proclamand adevaruri cu caracter suprem. Postul meu nu cred ca era pt tine, era pentru cei cu mentalitate mai felixibila, care mai citesc si alte chestii, nu numai rgc Nu recurg la chestii de prost gust, dar cand vad ca de ani buni prafuitii de tot felul tot dau sfaturi DESPRE ABSOLUT ORICE, ma vad nevoit sa iau pozitie. Singurul aspect pentru care felicit realizatorii acestui forum este sectiunea Mica publicitate. In rest, informativ si valoric, forumul e praf. Indiferent de ceea ce se dicuta in scule, se ajunge pe forumul asta la Fender sau Marshall sau alte asemenea. Se discuta de doze active, apare Karpi care spune de dozele fender sau alte asemenea. Se vorbeste de chitari de metal, rock, samd, apare Karpi care spune de Gibson sau alte asemenea. Se vorbeste de messa boggie, Peavey, Randall sau Engl, se ajunge la Fender sau Marshall. Probabil ca asta e ot ce o fi vazut omul la viata lui, ce sa ii faci?? Rock on
  6. Pai tocmai asta e, ca am studiat-o. Asta era acum un milion de ani, chestiile cu fender si marshall. Suntem in 2010 oameni buni, treziti-va. Majoritatea oamenilor care stiu cu ce se mananca muzica, in speta chitara, au custom made-uri. Sunt un milion de firme care sunt cel putin la fel de bune, daca nu mai bune, decat Marhsall in amp-uri sau Fender in chitari. Daca un om care vrea un anumit sunet si nu il poate obtine din dozele si lemnele de la Fender, isi face un custom, care e problema?? Pun pariu ca, chitarile prezentate in postul original sunt de mii de ori mai modern gandite si mai flexibile ca gen de cantat, decat orice fender (exceptie flyng-v-urile care sunt clar de metal). In afara de Malmsteen, nu stiu multi chitaristi notabili (in afara de blues-mani care halesc Fender, sau ceva hard rock) sa cante pe Marshall, dintre zei. A, suntem saraci si nu ne permitem??? Asta e altceva, dar mentalitatea strugurilor acrii in cazul asta denota ignoranta. Daca grecii aia de la Rotting Christ au ales Grosmann (si oamenii aia banuiesc ca stiu ce inseamna sunet bun dupa ani si ani de cantat pe super scule si super scene, chestii la care majoritatea dintre noi visam), cred ca un old precum Karpi nu poate sa spuna, legat de chitarile lor, ce este bun sau nu. Personal, cant acasa pe un Marshall 8080, si sunt extra multumit de el, este super scula. Dar de aici si pana la a ma reduce (din lipsa de bani) la ceea ce spune Karpi, e drum foarte lung. Intra pe sevenstring.org sau alte site-uri de muzica, cu zeci de mii de useri din toata lumea, sa vezi ce inseamna custom built. Si la ce au ajuns oamenii cu bani, si de aici trage singur concluzia de ce au muzica care o au si nici mentalitatile noastre de vechil. Inclusiv marile firme fac custom made-uri, chitarile lui Clapton, Gilmore, Malmsteen (care au Fender) sau Zakk Wilde, Satriani, Vai, Petrucci, si orice alt chitarist au custom made-uri, ca asa trebuie sa fie si asa este ok. In afara de numele firmei, nu au nici o legatura cu chitarile de serie pe care firmele respective le vand ca artist series. Asta e pentru consumatorii fara creier din Romania. Cei din afara care vor sa dea 3 mii de euro pe o chitara, nu aleg artist series, si se duc la custom shop-uri, asta e mentalitatea celor care stiu cum sta treaba.
  7. Salut ma cheama Victor si caut o trupa de metalcore, deathcore, death, death metal melodic. Pot sa cant aproape orice din aria metal, solo si riff, ca scule proprii figurez cu un ibanez 7 corzi si neste pedale. Ca influente: Soilwork, As i lay dying, Dark Tranquility, Black dahlia Murder, Lamb of god, Behemoth, All shall perish, In flames, plus in aria solo Petrucci, Malmsteen, Satriani, Vai, etc. Cine vrea si poate ceva serios in primul rand, asta ma intereseaza, poate sa imi dea un add pe vortex_getica si discutam despre orice posibilitate. PS: numai ceva serios ma intereseaza, cei care vor sa faca ceva " neserios" sa se abtina. Multumesc anticipat.
  8. Cred ca s-a sarit mult despre cantarea in sine. Inteleg punctele de vedere ale tuturor implicati in "cearta" dar nu e cazul sa se ajunga la jigniri. Personal, mi-au placut copii de la Phenomenon, dar sa fim seriosi, sunt destui altii care meritau din plin sa isi puna pe CV aceasta prezentare alaturi de nume mari ale chitarii electrice actuale. Cam acelasi scandal s-a petrecut acum vreo o luna si jumatate, daca ati urmarit, la Rock Transilvania la Sibiu, cand pt Wacken Metal Battle au castigat in fata unor trupe mai mult decat calificate sa ne reprezinte la cel mai mare festival de metal din lume, o trupa tot de copii, Explode. Jignitor. Nu vreau sa fiu inteles gresit, le urez baietilor de la Phenomenon tot succesul din lume, pt ca au tot timpul inainte, si mai ales sa nu li se urce vedetismul la cap. Dar daca se organiza o preselectie, o proba practica, un concurs( la care votarea ar fi fost "pe bune") pt cine din tara asta AR FI MERITAT sa apara pe scena in ipostaza lor alaturi de un mare chitarist, cred ca nu aveau nici o sansa in fata altor trupe.Oricine stie ca exista cel putin 100 de trupe care canta mai bine ca ei, pt ca.....sincer.... in locul cantarii Phenomenon as fi preferat de 1000 de ori mai mult sa vad un jam cu Gram cu oricare dintre cei 4 invitati. Sau orice alt chitarist foarte bun de la noi. Deci prezenta lor pe scena in aceea seara este clar din cauza unui SPATE destul de periculos. Nu vreau sa ating baietii de la Phenomenon in integritatea lor, atata timp cat se vor ocupa de muzica, totul va fi ok. Dar de aici si pana la a spune ca meritau sa fie pe scena in seara respectiva, este un pas foarte mare. Sunt multi altii in fata lor care meritau acest lucru.
  9. Ce sa mai zic?? O zi plina de muschi chitaristici in cel mai adevarat sens al cuvantului. Organizarea a fost ok din punctul meu de vedere, intarzierile nu erau mari (maxim 20-30 de min) ceea ce se poate accepta, sunetul a fost si el bun, eu personal la concurs nu am prea auzit negativul, dar per total a fost foarte frumos. Acum despre MAESTRII: Govan: coaie, un carton de coaie, prezenta placuta, multe chestii reale si de folos oricarui instrumentist aflat in sala. Mi s-a parut putin ipocrit la treaba cu virtuozitatea, cam tot ce arata el pt a canta CA EL, tinea de virtuozitate. Exemplifica slow dar cand arata tehnica facea foarte rapid, adica chestii care se obtin in ani indelungati de studiu. Cineva chiar mi-a spus ca omul in afara de chitara chiar nu stie sa faca nimic, nu stie sa friga o bucata de carne, nu stie sa conduca masina, nimic nimic pt ca a studiat chitara pana a intepenit ) Dar in chitara este zeu, la master class-ul acesta a aratat adevarata clasa a unui mare chitarist. Fusion la cel mai inalt nivel. Plus dialog frumos cu publicul, intretinut, dintre toti 4 a fost , dupa parerea mea, cel care a comunicat cel mai mult cu sala. Halebeck: singurul care a aratat muzica in adevaratul sens al cuvantului. Treaba cu intervalele a fost super. Desi greu de digerat pt majoritatea ceea ce a cantat, a aratat cum trebuie facuta muzica. Fara discutii de tehnica, fara tapping, picking, alternate sau alte treburi. Doar MUZICA. Tonul de chitara m-a spart, placut, ceva intre orga si chitara, bine corelat cu negativele alese. Lectie de MUZICA la cel mai inalt nivel. Am vorbit cu el vreo 10 minute cand m-a prins pe afara acordandu-mi chitara si pot sa va spun ca nu o sa uit discutia aia cat oi trai IA Eklundh:omul nu e normal, in sensul bun al cuvantului, a schimbat total registrul master class-ului, tehnicile de chitara au fost integral greu de realizat (a dovedit ce inseamna o chitara buna in maini la fel de bune :D ) a cantat si riff cum trebuie, si solo cum trebuie, totul punctat de cele mai bune glume existente. Zgomotos si in dialog si in instrument, a fost cel care a facut master class-ul agreabil la maxim. Jose de Castro: "'para mi es mui important el ritmo" si cu asta omul cred ca a paralizat total auditoriul. Nu e pe felia mea, dar ceea ce a aratat a fost exact ceea ce a spus. Ritmul. Tehnici interesante, prima oara am crezut ca a ajuns gresit pe acolo, dupa 5 minute ma uitam la mana lui dreapta cum ma uit la Playboy. Eram pe ultimul rand si mi-au intepenit ochii de cat ma holbam sa vad cat mai bine ce loveste in corzile alea ca bine suna. La fel mi-a placut tonul chitarii, foarte blues. Rares Totu: mi-a placut la maxim, cam scurta cantarea, prima piesa care din cate am inteles poarta si numele albumului solo care o sa il scoata (scuze ca nu am retinut titlul) mi-a placut la maxim. In persoana mea o sa aiba un cumparator al acestui album, chiar daca numai si pt aceasta piesa :D Per total cred ca toata lumea a fost multumita, tehnici pentru toti si toate, de la metal la fusion si blues si jazz, totul punctat de atmosfera frumoasa. Felicit organizatorii si pe Corrado pt aceasta zi, plina de voie buna, informatie cat cuprinde si concerte la fel de frumoase. Deci la cat mai multe editii. PS: nu stiu nici un RGC-ist, deci imi cer scuze ca nu am putut sa comunic cu nimeni, dar e greu sa iti dai seama dupa niste nume pe un forum cine era in sala. Dupa 4-5 ore eram atat de exuberant ca l-as fi imbratisat si pe...cum il cheama, Felix de fericire de ce am vazut ))))))) MI-A PLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACUUUUUUUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTTTTTT
  10. Salut Steve. Cat de mult conteaza muzica pe care o asculta in timpul liber un chitarist care vrea sa devina cat mai bun, si in ce masura ar trebuie sa se lase influentat de ea?
  11. Din punctul meu de vedere mi se rupe, nu ai inteles. Faptul ca e roman nu cred ca deranjeaza pe nimeni. Daca nu imi place Mircea Eliade, asta inseamna ca nu ma pot simti mandru ca e roman??? Nu ma duc la concerte de blues din principiu, in nici un caz nu imi pun problema sa ma duc ca sa sustin cu bani artistul respectiv, ci doar daca imi place. Sunt primul care a sustinut ca pana nu renuntam la balcanisme nu vom putea face ceva. Ag Weinberger a reusit ceva frumos, si e roman. Cred ca e suficient.
  12. In sfarsit un chitarist roman a facut ceva. Chiar daca personal nu imi place Weinberger, (nu ma refer la om ci la stilul de blues pe care il canta) se pare ca este un chitarist super apreciat. La cat mai multe realizari din acestea pt cat mai multi chitaristi si instrumentisti din Romania. Let the flame begins http://www.metalhead.ro/stiri/AG_Weinberge...n-aid-66995-l-1
  13. Incepator: o chitara rece, pe care am cantat metal si arpegii )))))))))) vreo 2 ani; - dupa 2 ani un Jackson PS4, un combo Taifun Rusesc, o pedala ruseasca de distors pe care scrie "Distorsan", adica scria pe ea exact cum se citeste in engleza precum si un Boss GT6 dupa ce pedala in cauza m-a lasat; Pro: mai multe, Ibanez, Schecter, m-am oprit la Ibanez cu 7 corzi, pt amplif, in functie de ocazii si nevoi, folosesc un Peavey, precum si un GT8 pt cantarile mici; Engl Ritchie Blackmore cand activam in fosta trupa;
  14. Pareri ultra personale: - pt incepatori raspunsuri neserioase, indiferent de ceea ce intreaba; - "zeii" uita ca si ei au fost candva "habarnisti", ca au cantat pe scule vai de mama lor, samd; - ca nu poti sa te ca.. si sa te pi.. in gusturile omului, si ca daca intreaba cineva ceva despre Slipknot sau Linkin Park sa ii se raspunda civilizat si cat mai constructiv cu putinta, si mai ales despre formatiile in cauza; cui nu ii place sau convine, sa se abtina; - ca nu intereseaza pe nimeni ca este coleg de forum cu Dan Andrei Aldea sau Rares Totu, decat poate pt faptul ca au facut muzica intr-o perioada cand era foarte greu sa faci asa ceva;personal, cred ca asemenea oameni trebuie respectati mai mult pt tenacitatea cu care au vrut sa faca muzica,in pofida vremurile potrivnice, decat pt calitatea de instrumentisti; - ca decat sa ascult toata discografia lui Aldea sau Totu, mai bine prefer sa ascult cate o melodie de la Satriani, Vai, Govan, SRV si sunt, parere personala, mai castigat de 1000 de ori, si mai ales sa nu fiu blamat pt treaba asta; - ca daca imi place metalul sau nu metalul, sau metal rap-ul, si intreb despre asa ceva, sa nu fiul luat in ras; - ca daca intreb de o chitara de metal sau de Ibanez sau de Schecter, sa nu mi se raspunda cu Gibson sau Fender, ci sa mi se raspunda de ceea ce intreb; - ca daca cineva deschide un topic despre ceea ce crede el de cuvinta si are pareri personale, indiferent cat de ciudate sunt, sa ii fie respectata parerea; - daca intreaba cineva cum sa faca sa cante rapid, tehnic, samd, sa nu ii dea raspunsuri "blues-mani", ci de catre cei care sunt in tema, "blues-manii" sa se abtina de la comentarii acide si sa fie civilizati si sa nu inceapa cu tot felul de remarci aiurea despre rapiditate, taste-viteza, samd. Ar fi multe, dar deja consider ca sunt suficiente. Aa.....si inca un lucru. Este deja evident ca si muzical, nu numai economic,Romania este la pamant. Sa nu apara oameni care sa spuna ca avem pe aici sau pe dincolo, sa umflam si sa hiperbolizam ceea ce este pe la noi, cand suntem in realitate vai de capul nostru. Inclusiv varfurile, inclusiv noi cei de pe Rgc.
  15. Din pacate VIP user pe forumul asta e sinonim cu "valoarea". Postul este mort si ar fi bine sa ramana asa. Avem destule valori in Romania si fara VIP-uri sau oameni cu pretentii de valori pt ca au facut ceva la vremea lor. 70% din userii vip sunt niste ca$!ti Cypher are dreptate, iar eu as adauga ca ne ne descurcam lejer si fara dinozauri.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.