Blackthorn Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Salut, nu stiu daca s-a mai discutat pe topicul asta ca nu am avut rabdare sa urmaresc cele 87 de pagini (!), dar as vrea sa stiu si eu care ar fi o replica buna de Les Paul la un pret eventual mai mic decat Gibson. De copii japoneze am auzit, dar nu sunt sigur cate mai sunt produse. Ma intereseaza urmatoarele specificatii: corp de mahon cu artar deasupra, cu grif lipit, de mahon cu lemn de trandafir(?) deasupra. Spun asta fiindca am citit ca Tokai MIK sunt din arin cu top de sicomor, ceea ce nu stiu cat este de dubios. Preturile la MIJ sunt cam sarite, zic eu. Astea ar fi aspectele principale dar mai sunt interesat si de mici detalii cum ar fi "long neck tenon" (conteaza asa mult pe cat se spune?), si de ce nu, chiar neck binding-ul si culoarea Electronicele pot fi oricat de varza, ca pot fi schimbate, dar treburile astelalte nu Deci ce chitare recomandati? Bugetul e teoretic infinit, ca am o viata intreaga in fata Pai cam ce vrei tu, doar electronica nu e varza deloc, ba chiar premium as putea spune, ar fi seria Les Paul Standard 1959 si Les Paul Tribute a celor de la Epiphone. Are cam de toate: corp mahon cu top de artar, grif mahon lipit cu tastiera de abanos si long tenon, potentiometrii CTS, jack switchcraft, doze Gibson (Burstbucker pe 1959, Classic 57 si 57 Plus pe Tribute), chei Grover sau Kluson, asta ca sa fac doar scurta trecere prin lista de optiuni. Ambele sunt foarte reusite pe hartie, ca specificatii. Din experienta mea cu chitarile Epiphone cred ca aceste modele sunt foarte reusite, pe langa reteta Gibson corecta benficiaza si de niste dotari premium, mai ales Tribute, care vin si cu posibilitate de splitare a dozelor, grif subtire asimetric si strap lock-uri. Ca idee Standardul 59 este un Les Paul model mai vintage, Tribute-ul este i interpretare mai moderna a retetei clasice, fara sa se abata mult de la reteta Gibson. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest destuldesimplu Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 nu sunt chiar incepator, cant de aproape un an http://www.soundstudio.ro/produs/1508/ Chitara Hora W12204. Merita? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_hood66 Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Din simplul motiv cã discuția despre cheițe este OFFTOPIC aici, ți-am dat un punct de plecare. Oricum, ai ales cea mai nefericitã cale de a obține rãspunsul la întrebarea ta alegând acest topic. Pentru discuții despre pãrțile componente ale instrumentului existã subforumul "Despre chitarã" . Oricum, dacã fãceai un efort de maxim juma de orã gãseai exact ce-ți trebuie folosind motoare de cãutare. Sã-ți rãspund, totuși, cât mai scurt posibil. Din câte știu eu, existã 3 tipuri de cheițe: - "open back" (unde mecanismul roatã dințatã-melc este expus; folosite la marea majoritate a chitarelor clasice); - "closed back" (unde mecanismul este acoperit cu un capac prevãzut cu un orificiu prin care se efectueazã lubrifierea, atunci când este cazul); - "sealed" sau așa-numitele "chei în baie de ulei" (tot "closed back", dar în care mecanismul este capsulat etanș și permanent lubrifiat, astfel încât nu necesitã întreținere). Marea majoritate a chitarelor acustice (inclusiv chitara ta) și electrice este dotatã cu cheițe de ultimul tip, din motive evidente. Cele "closed back" sunt folosite destul de rar în prezent, la modele vintage (vezi chei Kluson) sau la modele ieftine. Ok. Mersi mult, au fost folositoare spusele tale si scz de offtopic. O sa ma uit cand am timp si in "Despre chitara". nu sunt chiar incepator, cant de aproape un an http://www.soundstudio.ro/produs/1508/ Chitara Hora W12204. Merita? da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Epiphone. Sper ca glumesti. Nu dau un ban care sa mearga spre Gibson. De Vintage V100 ce parere aveti? Ma intereseaza comentarii critice, puncte forte, puncte slabe, diferente fata de "Les Paul", calitatea lemnului, a componentelor hardware: bridge, cheite, potentiometre, capacitoare, a dozelor mai putin. Parca am citit un post in care slash93 zicea ca la chitara asta firul de masa nu se leaga la nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 (edited) Squier Affinity sau Squier Bullet [ma reprofilez unpic] Ma intereseaza care are lemnul mai bun ca dozele am sa le schimb. Astept pareri ! Multumesc in avans. LE: la Affinity nu prea imi place headstock-ul. Edited January 19, 2010 by DraculVaDomni Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_hood66 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Squier Affinity sau Squier Bullet [ma reprofilez unpic]Ma intereseaza care are lemnul mai bun ca dozele am sa le schimb. Astept pareri ! Multumesc in avans. LE: la Affinity nu prea imi place headstock-ul. Affinity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Affinity. Asa ma gandeam si eu, dar nu stiu daca am loc destul ca sa bag 2 humbuckere, unul in bridge si unul in neck Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Asa ma gandeam si eu, dar nu stiu daca am loc destul ca sa bag 2 humbuckere, unul in bridge si unul in neck http://forums.rgc.ro/index.php?s=&show...st&p=400329 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 http://forums.rgc.ro/index.php?s=&show...st&p=400329 Bun deci se poate, mersi mult Gorel Acum sa imi iasa afacerea si ma bag la cautat de squier Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_hood66 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 (edited) Asa ma gandeam si eu, dar nu stiu daca am loc destul ca sa bag 2 humbuckere, unul in bridge si unul in neck ...sau daca ai posibilitatea indreapta-te catre un Squier Standard FAT Stratocaster sau Affinity FAT Strat, care au deja un humbucker la bridge. Edited January 21, 2010 by dark_hood66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 ...sau daca ai posibilitatea indreapta-te catre un Squier Standard FAT Stratocaster sau Affinity FAT Strat, care au deja un humbucker la bridge. Poi momentan ramand la Squier affinity, doze humbucker voi cumpara, prefer sa iau un Affinity normal Multumesc de sfaturi, acum sa imi vand drujba si sa iau alta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Poi momentan ramand la Squier affinity, doze humbucker voi cumpara, prefer sa iau un Affinity normal Multumesc de sfaturi, acum sa imi vand drujba si sa iau alta Vrei configuratia HH sau HSH? Daca vrei HH, sa ma anunti si pe mine de unde iti faci rost de pickguard (si eventual de rame de doze). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MardukGX Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Vrei configuratia HH sau HSH? Daca vrei HH, sa ma anunti si pe mine de unde iti faci rost de pickguard (si eventual de rame de doze). http://store.guitarfetish.com/pickguards.html Sau pre-wired: http://store.guitarfetish.com/wipi.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Vrei configuratia HH sau HSH? Daca vrei HH, sa ma anunti si pe mine de unde iti faci rost de pickguard (si eventual de rame de doze). H-s-h va fi configuratia Uite un magazin cu detoate pentru chitara [pe bune] -> http://www.magazinuldemuzica.ro/ Si pickguarduri uite aici -> http://www.magazinuldemuzica.ro/categorii....c&number=43 Sunt cam scumpe dar eh ce sa ii faci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 http://store.guitarfetish.com/ststgukifepa.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorel Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 nu uitati si de intrebarea mea... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vali184 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 vreau sa imi cumpar chitara asta http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1822 ce parere aveti? e buna ca si prima chitara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Este o chitara ok, poti incerca si un Hohner la aceiasi bani daca ai ocazia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iledan Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 o chitara frumusica ce am gasit pe thomann LUNA dar ma gandesc daca suna la fel de bine...hmmmmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_hood66 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 vreau sa imi cumpar chitara asta http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1822 ce parere aveti? e buna ca si prima chitara? Iti recomand sa te duci la Music E-Store sau la Senia si sa te interesezi de Hohner HW220. E o chitara mult mai reusita decat Aria din toate punctele de vedere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest catalindinuion Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Squier Affinity sau Squier Bullet [ma reprofilez unpic]Ma intereseaza care are lemnul mai bun ca dozele am sa le schimb. Astept pareri ! Multumesc in avans. LE: la Affinity nu prea imi place headstock-ul. Am avut si Bullet si Affinity. Stii chitarele squier erau considerate o gluma inainte. Acum nu mai e asa. Amandoua sunt ok. Mai putin tremolo-ul care sucks rau de tot Iti recomand sa te duci la Music E-Store sau la Senia si sa te interesezi de Hohner HW220. E o chitara mult mai reusita decat Aria din toate punctele de vedere. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vali184 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 (edited) in Cluj au magazin? si cate sanse am sa aleg o chitara buna daca nu ma duc cu cineva care stie sa aleaga o chitara? Edited January 23, 2010 by Vali184 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kirakun Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 fratilor am un buget de 430 ron pentru un amplificator bun... spuneti-mi si mie de care sa-mi iau si de unde... mi s-a recomandat un roland 15x ca ar fi ideal... am luat de curand un jackson kelly.. si nu am amp please help ^ ^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraculVaDomni Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Am avut si Bullet si Affinity. Stii chitarele squier erau considerate o gluma inainte. Acum nu mai e asa. Amandoua sunt ok. Mai putin tremolo-ul care sucks rau de tot +1 Eu oricum nu o sa am nevoie de tremolo ca nu folosesc [o sa il fac fix]. Multumesc de ajutor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 (edited) buna as vrea si eu niste niste pareri, sfaturi.... care ar fi cea mai buna alegere dintre: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1623 sau http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1903 sau daca ar fi sa imi iau o electrica pana in 800 ron ce sfaturi miati da? Multumesc anticipat pt orice replay Edited January 24, 2010 by AnotherOne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest danny2oo932 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 (edited) As dori si eu sa imi cumpar o chitara, dar nu sunt foarte hotarat.. Vreau o chitara care: - sa aiba un sunet catifelat * - sa se poata apasa usor pe corzi * - sa aiba un pret sub 1000 ron * - sa aiba gaura pentru picior * - sa aiba culoare neagra - sa fie subtire.. ca si chitarile electro-acustice * - sa fie acoustica sau electro-acustica * Acestea sunt cateva aspecte care trebuie sa le aiba chitara dorita de mine. Unde vedeti stelute la capatul randului.. chitara trebuie neaparat sa contina acel aspect. Iata un model pentru chitara dorita de mine.. Stagg SW206CETU-BK.. spuneti-mi si cateva lucruri despre aceasta chitara daca considerati ca este buna. Va rog sa nu vorbiti despre alte lucruri pe acest topic.. daca vreti sa ii reprosati ceva altui user.. folositi PM. Multumesc si bafta la cantat! Edited January 24, 2010 by danny2oo932 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 As dori si eu sa imi cumpar o chitara, dar nu sunt foarte hotarat.. Vreau o chitara care: - sa aiba un sunet catifelat * - sa se poata apasa usor pe corzi * - sa aiba un pret sub 1000 ron * - sa aiba gaura pentru picior * - sa aiba culoare neagra - sa fie subtire.. ca si chitarile electro-acustice * - sa fie acoustica sau electro-acustica * Acestea sunt cateva aspecte care trebuie sa le aiba chitara dorita de mine. Unde vedeti stelute la capatul randului.. chitara trebuie neaparat sa contina acel aspect. Iata un model pentru chitara dorita de mine.. Stagg SW206CETU-BK.. spuneti-mi si cateva lucruri despre aceasta chitara daca considerati ca este buna. Va rog sa nu vorbiti despre alte lucruri pe acest topic.. daca vreti sa ii reprosati ceva altui user.. folositi PM. Multumesc si bafta la cantat! Cu Staggul de mai sus am avut "onoarea" sa cant.E sub 1000 de ron,e neagra,e electro acustica si subtire si restul de caracteristici date de tine ,mai putin corzile,care sa apasa foarte greu...si nici sunetul nu e prea grozav... Ps: Poti incerca un fender strat-acoustic.E doar cu 50 de lei mai scump decat cei 1000 de lei in care se incadreaza bugetul,insa mie mi-a placut...subtire corp in forma de stratocaster,doza buna finish bun si nu in ultimul rand neck de stratocaster=>corzile se apasau foarte usor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadjo Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1668 vezi asta. cedrul suna mai cald cica.. oricum, mergi in magazin si compara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vali184 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 am un buget de 450 ron. vreau sa iau o chitara acustica. ce modele imi recomandati. chitara sa fie disponibila la un magazin din Cluj Napoca. Hohner hw 220 se gaseste in Cluj Napoca? si e buna pentru un incepator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_hood66 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 (edited) fratilor am un buget de 430 ron pentru un amplificator bun... spuneti-mi si mie de care sa-mi iau si de unde... mi s-a recomandat un roland 15x ca ar fi ideal... am luat de curand un jackson kelly.. si nu am amp please help ^ ^ Line 6 mi s-au parut formidabile. Fender... si astea sunt bunicele. Marshall... sunt cam scumpe pentru cat fac. Despre Rolandul acela nu pot spune nimic ca nu l-am auzit decat pe net , dar la functii nu prea exceleaza. Iti recomand un Line 6 Spider III sau IV 15W, dar s-ar putea sa depaseasca putin bugetul tau, dar eu zic ca merita. Preset-urile Metal si Insane rup norma. Sa nu zic si Clean-ul ce bine se aude. Daca nu mai poti largi bugetul deloc Rolandul 15X e ok. Il au la Guitar Shop. De asemenea si Line 6. Edited January 24, 2010 by dark_hood66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts