Sympthom Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Hora Reghin SM-50... Eu am avut acea chitara si suna foarte bine ! Si e destul de ieftina .. Sau cauti alta mai buna la Mica Publicitate ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
incepatorul13 Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 (edited) Multumesc, mai am totusi o intrebare, nu ma pricep la calitatea unei chitari cand o cumpar asa ca vreau sa stiu ce magazin este ok ? sau la ce sa ma uit la fata locului ca sa imi dau seama daca chitara merita cumparata ? Edited October 5, 2012 by incepatorul13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ady sticea Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Buna ziua! Sunt incepator in tainele chitarii, cant de aproximativ 2 luni. Am cantat 3-4 ore pe zi, fara pauza. Ma descurc f bine la progresia de acorduri, ritm, stiu notele pe griff etc. Mentionez ca detin o chitara clasica Tenson ( corzi de nailon). E loiala , dar simt ca deja este putin depasita in materie de sound din moment ce am progresat destul de multicel , zic eu. Prin urmare, vreau sa achizitionez o noua chitara ( acustica) . Detin o suma de 500-550 ron ( maxim 600). Dupa lungi cautari si in urma sfaturilor ( tot a unor chitaristi amatori), am ajuns la 2 chitari: Fender CD 60 si Yamaha F310, ambele invartindu-se in jur de 550 ron. Doresc sa stiu pe care o pot alege si de ce respectiva. Sunt deschis oricaror sfaturi , idei. Daca sunt alte chitari bune in intervalul de pret 500-550 sunt bucuros sa le aflu. Multumesc anticipat! eu iti recomand un Epiphone AJ 100 natural. e cam 420 si depaseste si Yamaha si Fender-ul ala la calitatea sunetului si la actiunea corzilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Multumesc, mai am totusi o intrebare, nu ma pricep la calitatea unei chitari cand o cumpar asa ca vreau sa stiu ce magazin este ok ? sau la ce sa ma uit la fata locului ca sa imi dau seama daca chitara merita cumparata ?P Pai in primul rand o acordezi si canti la ea si vezi de iti place... Apoi te uiti pe chitara si cauti zgarieturi , crapaturi , orice nu ar fi la locului lui.. Vezi daca totul este intact ... Apoi te uiti la gat , deci ti chitara in aer , o ti orizontal , si te uiti tu cu ochiu daca e cat de cat drept... Nu trebuie sa fie perfect drept , dar nici sa fie indoit foarte tare.. Apoi te uiti la taste , banuiesc ca stii ce sunt alea taste , adica chestile alea de fier de pe gat , te uiti sa nu fie uzate .. Cam asta iti pot spune din experienta propie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Multumesc, mai am totusi o intrebare, nu ma pricep la calitatea unei chitari cand o cumpar asa ca vreau sa stiu ce magazin este ok ? sau la ce sa ma uit la fata locului ca sa imi dau seama daca chitara merita cumparata ? Mai bine ia cu tine pe cineva ce se pricepe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
incepatorul13 Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Nu cunosc pe nimeni priceput... o sa merg si voi lua ce cred ca e ok. Ce spuneti, sa cumpar si acordor si husa ? sau sa iau alta data cand fac rost de mai multi bani ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 (edited) Acordor este pe calculator prin microfon(fie ca ai laptop incorporat sau unul de la casti ) - foloseste programul Ap tuner : http://ap-tuner.ro.m...ratuita-windows Cat despre husa mai ales daca este din burete/material subtire nu protejeaza chitara de lovituri ci doar de praf. Sa incerci si o aria Aw 15 sau ceva de genu vezi cum ti se pare. (MARE ATENTIE DE OBICEI CA SI LA PIATA , COMERCIANTUL INCEARCA SA-TI INDESE PE GAT CHITARILE CU MICI DEFECTE SAU cele ramase care au fost respinse ). In sensu ca poate vrea sa o vanda pe aia expusa sau una care are mici dinguri ,am mai vazut cazuri nu vorbesc din imaginatie. In orice caz sunt pe net tutoriale cum sa-ti alegi o chitara, la ce sa te uiti ( atat in romana cat si in engleza) daca esti cu adevarat interesat de achizitie stai si studiezi 1-2 zile si pe urma mergi si faci o proba vezi daca observi ceva din informatiile acumulate. Edited October 6, 2012 by Jig 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
incepatorul13 Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Am inteles, insa nu vreau sa iau Aria, din ce am citit sunt cele mai proaste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Nu stiu unde ai auzit asta, insa eu am avut Aria...desigur era electrica dar era "kickass" ... eu sincer am auzit numai cuvinte de lauda la adresa chitarilor Aria, acustice sau electrice. Daca as fi in locul tau as lua serios in considerare si o chitara Aria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
incepatorul13 Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 (edited) Well, am cumparat un Dimavery 303 Aw la 303 ron Imi place cum suna si e pe gustul meu, pareri si experiente cu ea ? Edited October 8, 2012 by incepatorul13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Laminat cam ca la hora seria ECO eu nu as recomanda in schimb as recomanda asta http://www.mcmusic.r...ra-clasica.html am experienta pe ea si se canta chiar bine + ca are si acel truss rod care este indispensabil (parerea mea cel putin) Bine ai facut sa o folosesti sanatos de cand ii toata seria eco la hora laminata ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Well, am cumparat un Dimavery 303 Aw la 303 ron Imi place cum suna si e pe gustul meu, pareri si experiente cu ea ? Daca iti place cum suna si crezi ca ti se potriveste atunci e perfecta! Personal nu am avut multe experiente cu Dimavery, am cantat doar o electrica de tip telecaster si avea sunetul cam sec, iar constructia era putin neglijata..Nu mi-a lasat o impresie foarte buna,insa era doar un exemplar! Sa o stapanesti sanatos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Norberth Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 ibanez v74ece sau takamine eg320c? luand desigur in considerare diferenta mare de bani... vreau ceva sa sune bine, atat normal cat si amplificat, si sa aiba actiune joasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Takamine, sta mai bine si pe partea de amplificat, dar si la rece Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest karamele Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Voi ce ati alege intre Epiphone Les Paul Custom http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=751 si Epiphone Les Paul Plustop Pro/FX w/Floyd Rose http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=1315 O sa fie prima mea electrica. Ma incanta ideea unui floyd (chiar daca nu stiu sa-l folosesc deocamdata) dar am vazut ca e greu de intretinut o chitara cu floyd. Va rog sa-mi dati cateva argumente pro si contra. Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Asta http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=1782 Are exacgt ce iit rebuie sa sune a Gibson, atat cat poate un Epi sa sune ca un Gibson, doze Gibson Classic 57 si 57 Plus si in plus vine cu hardshell case. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest karamele Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Bun raspuns! de unde stii ca vine cu toc? (este un bonus binevenit) De un amplificator Fender Mustang 2, ce parere ai? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Mustang 2 e un amplificator bun de studiu si cam atat. Clean bun, efecte decente, dar high gain nu prea grozave. Tribute Plus vine cu case pentru ca asa il vinde Epiphone din fabrica. Ai grija daca o cumperi sa il ceri, sunt obligati sa ti-l dea. Case-ul arata chiar bine si pare bine facut. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest karamele Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Ce amp mi-ai recomanda? Buget aprox 1000 ron si ramane Tribute plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_KidLazy Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 (edited) Ce amp mi-ai recomanda? Buget aprox 1000 ron si ramane Tribute plus. Poti lua eventual in calcul si varianta achizitionarii unui procesor de efecte, si sa canti legat la niste boxe, ceva. Un exemplu concret nu-ti pot da, si eu sunt in cautari. Insa Fender Mustang nu l-as prea recomanda decat daca vrei sa te axezi pe chesti clean. La distoarse, merge binisor pana la un anumit punct, dupa care... epic fail. Mai ales ca (,) chitara pe care vrei sa o cumperi tu nu e una dintre cele mai ieftine (as zice eu). Am un Fender Mustang I si deja "tuseste" pe high gain (culmea, cu o chitara mult mai ieftina decat Epiphone-ul de mai sus), desi l-am butonat de i-a venit rau, nu am reusit sa gasesc ceva care sa ma dea pe spate... Edited October 13, 2012 by mike KidLazy Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 "tuseste" pe high gain Tradu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Ti-as recomanda un amplificator cu un clean bun si care primeste bine pedale in fata, dupa care iti iei pedale si ai cam ce ton vrei tu tot timpul. La 1000 lei chiar nu stiu ce sa iti spun sa iti iei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Kustom KG de 100 de wati (2 difuzoare de 12).Au la Senia..e vreo 850 de lei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_KidLazy Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 "tuseste" pe high gain Tradu. Ma refeream la faptul ca se aude foarte infundat pe high gain, taie foarte mult din inalte, inclusiv pe doza de bridge si cu potul de ton dat la maxim. Nici inregistrand pe USB nu am reusit sa scot rezultate satisfacatoare in materie de tonuri heavy. Scuze pentru inexactitate. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest klausnet Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Pentru un buget redus, care pachet credeti ca e mai bun? http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=298 sau: http://www.esound.ro/Epiphone-Les-Paul-Special-II---Orange-CR12L,p-15471.html Merita 200 de lei diferenta penru HSS: http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=2157 Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Affinity, dar nu la pack, chitara singură. Şi eventual un amp la latitudinea ta, în funcţie de necesităţi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest klausnet Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 (edited) Păi Affinity (fără pack) e vreo 825 lei (http://www.guitarsho...odus.php?pid=38). Amp-ul... peste o vreme, probabil îl voi schimba. Chitara aş vrea să fie una de folosinţă mai îndelungată... Edited October 13, 2012 by klausnet Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Sunt diferite cele din pack faţă de cele luate separat. Alea luate din pack sunt din agathis, iar alea separate din alder. Bine, acum ţine de preferinţe. Personal am avut experienţe proaste cu agathis-ul şi foarte bune cu alder. La alţii o fi fost invers. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest klausnet Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 (edited) Mulţumesc pentru lămurire! Dar cele cu HSS? Bănuiesc că e vorba de pickup-uri... merită diferenţa de preţ? La Bullet Strat am văzut că diferenţa de preţ este de doar 50 lei... la aceste pack-uri Affinity e de vreo 200 lei. Edited October 13, 2012 by klausnet Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Dacă doar aia e diferenţa, nu merită. La Bullet ar merita. Dar la pack-urile alea nu. Cred totuşi că o mai fi ceva. Cu 200 de lei diferenţă, îţi iei un SD Hot Rails sau ceva de genul şi ai humbucker. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts