www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

Salut.Nu ai nevoie de electro-acustica, decat daca vrei sa te inregistrezi sau ai concerte, presupun ca nu se pune problema celor doua chestii mentionate deocamdata.Personal recomand takamine http://www.mcmusic.ro/chitare/acustice/takamine-g320-ns-chit-acustica-g320-ns.html sunt foarte ok si nu sunt foarte scumpe.

Link to comment
Share on other sites

Buna !

Sfatuiti-ma va rog in alegerea unei chitare pt. fiica mea.Vrea din tot sufletul sa invete sa cante la chitara.Eu nu am deloc cunostinte in domeniu.Fata are 9 ani si 1.3 m inaltime dar creste vazand cu ochii.M-am mai documentat si eu (pana sa gasesc acest forum),si am inteles ca pt. acesta varsta i-ar trebui o chitara marimea3/4.

Pe un site am citit ca Squier Sq-105 este o chitara buna la un pret accesibil si m-am gandit ca ar fi o alegere excelenta.Problema si totodata nelamurirea mea este daca acesta chitara are dimensiunile optime pt. un copil de 9 ani.

Va multumesc anticipat!

 

Cãlin, având în vedere cã fetița crește vãzând cu ochii, cred cã poți sã i-o cumperi. Judecând dupã vârstã, e în clasa a III-a. Un copil de clasa a IV-a (10 ani), dezvoltat normal poate sã cânte pe o chitarã acusticã normalã. Cel mai bine ar fi, totuși, dacã ai merge cu copilul la magazin, faceți o probã și vedeți ce și cum. Squier-ul ãla e 4/4 , dimensiune normalã/standard.

 

Uite aici un link care te-ar putea ajuta.

Link to comment
Share on other sites

Un lucru de avut in vedere este taria corzilor. Mai exact n-as recomanda pt nici un incepator cu atat mai mult o fetita corzi de otel, cred ca ar fi bine sa cautati o chitara cu corzi de nylon.

Poate merita si studiata ideea folosirii unui acordaj mai jos ( pentru a fi mai moi corzile - se poate cobora fara problema cu un ton acordajul, poate si mai mult )

 

 

In alta ordine de idei, ma poate sfatui si pe mine cineva in alegerea unei chitare? :) Vedeti postarea mea de mai sus

Link to comment
Share on other sites

Călin, având în vedere că fetița crește văzând cu ochii, cred că poți să i-o cumperi. Judecând după vârstă, e în clasa a III-a. Un copil de clasa a IV-a (10 ani), dezvoltat normal poate să cânte pe o chitară acustică normală. Cel mai bine ar fi, totuși, dacă ai merge cu copilul la magazin, faceți o probă și vedeți ce și cum. Squier-ul ăla e 4/4 , dimensiune normală/standard.

 

Uite aici un link care te-ar putea ajuta.

Multumesc pt. sfat !

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca CalinB se poate lua dupa standardele date de tine. Nu doar inaltimea de 1.30 m conteaza, ci lungimea in brate si degete, 1.) daca poate cuprinde griful chitarei la coarda Mi2, 2.) daca are forta in degete pentru a tine corzile la o chitara 4/4; 3.) referitor standardelor oferite de tine, este problema ca uni copi se dezvolta cum ai zis "că fetița crește văzând cu ochii", poate ea nu; 4.) la incepatori nu are ce cauta chitara acustica, doar clasica, strings - feel the diference. Pentru cei care nu stiu, chitara clasica are corzi nylon cu tensiunea mai mica dupa ce sunt acordate respectiv sunt mai moi, in comparatie cu chitara acustica care are corzi de metal, dupa acordare tensiunea este mai mare, fapt care taie si provoaca rani la cel care are degete neantrenate. Daca doresti ca un copil sa-ti tranteasca chitara de pamant dupa cateva zile din cauza durerilor la degete recomanda in continuare chitara Acustica pentru incepatori. Recomandarea mea pentru CalinB, inainte sa mergi la magazin consultate cu 2-3 profesori de chitara mai experimentati, bine-nteles sa vada si pe fetita ta. Ei au chitari si-si, nu costa nimic sa dea in bratele fetei si o sa-si dea seama rapid ce dimensiune de chitara sa-ti zica sa cumperi din magazin, 3/4 sau 4/4, respectiv la inceput e suficient si o chitara mai ieftina decat squier, si un Hora Reghin face fata pentru studiu. Chitara 3/4 cca 220-230 lei, 4/4 - 250 lei pe net. Nu te trimit in magazin direct ca mai gasesti excroci care doar de vanzare sunt curios, respectiv mai nimeresti si ne priceputi prin unele magazine. Pot da exemple la cerere.

 

Au! M-ă doare ochi!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca CalinB

 

Nu am nimic împotrivă în privința consultării unui profesor înainte de a cumpăra o chitară. De obicei, părinții merg de capul lor și cumpără ce cred ei de cuviință și, mai ales, după buget! Legat de chitara clasică, sunt puțini care chiar au nevoie de un astfel de instrument. Majoritatea puștilor care se apucă de muzică o vor face cu un profesor care-i va învăța Mi major și Mi minor, mai întâi, și pe urmă trec la Andri(i) Popa.

Ce legătură are cu muzica aceasta cu chitara clasică? Zero.

Ce avantaj are chitara clasică? Coarde mai moi?! Chitara acustică poate fi echipată cu coarde moi (0,10-0,42), te asigur că nu vor răni degetele copilului atât de mult cum o va face poziția incomodă pe care o va avea mâna sa, pe griful mai lat al chitarei clasice! De asemenea, chitara acustică va putea fi corectată mai ușor, în caz că se strâmbă griful, cum se va întâmpla în cele din urmă cu toate chitarele clasice ieftine de pe la noi, cu lemn încă verde pe ele. Și atunci să vezi distracție: mai cântă dacă poți - distanța de la grif la corzi (action) va crește considerabil.

 

Deci, avantaje:

- chitară clasică: coarde moi, corp mai mic

- chitară acustică: grif mai îngust, adecvată stilului pe care îl va cânta copilul, tijă metalică ce va putea corecta curbarea ulterioară a grifului

 

Dezavantaje:

- chitară clasică: grif lat, incomod pentru un copil

- chitară acustică: bășici la degete, corp mai încomod (în primă fază)

 

Au! M-ă doare ochi!!!

Lasă că e grele și la noi, în țară, darămite în străinătate.

Link to comment
Share on other sites

Asa e, dar macar nu recomanda chitara acustica pentru incepatori. Bene? :))

 

Începătorii pot avea orice vârstă, deci pică asta. Da, chitara acustică este indicată (atât timp cât are scale-ul potrivit) oricărui începător. Ideile astea alea tale sunt preconcepute:

 

The Misconception

Whether you start with a nylon or steel string guitar, your fingers tips will initially become a little tender and sore. Fortunately it is usually not enough to cause you to stop playing as the slight discomfort quickly goes away. The misconception is generally the result of too many people playing on unadjusted instruments and/or music instructors not being aware that instruments need or can be adjusted. When playing an unadjusted nylon and steel string guitar, the nylon strings will certainly feel softer. However, the unadjusted nylon string guitar will cause more discomfort than a well- adjusted steel string guitar. Overall, you choice between a nylon string classical guitar and a steel string guitar should be based on your musical preferences and not on the preconceived idea of one being easier to play than the other.

 

Sursa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Va cer si eu sfatul si m-am gandit sa nu deschid un topic nou.

 

Acum am un Epiphone Les Paul Special II si ma gandesc sa imi iau o chitara ceva mai buna.

Invat la chitara cam de 4-5 ani ( e greu de spus exact pentru ca am facut o pauza destul de mare, si oricum de fapt conteaza numarul de ore mai mult decat anii, in fine ); as zice ca nu mai sunt incepator dar nici nu ma pot numi cu adevarat chitarist, inca. :)

 

Ce ma intereseaza in mod deosebit de la noua chitara este sa am sustain cat mai mare si sa aiba un sunet mai bun decat epi-ul, lemn cat mai bun; deasemenea prefer formele clasice ( fie Strat fie tot Les Paul cum am acum, dar si altele, atat timp cat nu sunt prea... ascutite :) )

Dozele as prefera sa fie active (emg-uri, sd-uri, sau altceva... )

 

Ce as putea gasi sub 2000 ron? Nu ma feresc de second hand, ba chiar asta am in vedere, in ideea de a gasi o chitara mai buna in banii astia... Asta ar fi bugetul maxim, dar depinde de ce aflu de la voi, poate ma multumesc si cu mai putin... ramane de vazut cat sunt dispus sa dau si pe ce

 

Macar in mare, ce sa aleg? EPI, Jackson, Ibanez... altceva? Vreun model Gibson Les Paul oare s-ar incadra in pret ( Gibson, nu Epiphone )

 

Numai bine,

Adrian

 

Salut. Am vazut ca nu ti-a raspuns nimeni, asa ca o sa incerc sa te ajut un pic.

 

In primul rand foarte important este sa te decizi ce tip de forma vrei. In functie de asta poti sa te orientezi spre un anume brand, dar aici este strict o chestie de preferinte in opinia mea.

Apoi foarte important este sa te hotarasti ce tip de bridge vrei. Daca vrei un tremolo simplu, un floyd rose sau fix bridge.

Apoi ar fi ce tip de doze vrei. Dozele active au output mai mare, dar daca stii sa foloseste potul de volum, poate scoate si clean-uri foarte bune.

 

Dupa ce te-ai hotarat foarte bine ce vrei, eu ti-as recomanda totusi sa mergi pe piata sh din 2 motive:

1. Ai sanse sa iti iei o chitara foarte buna mult mai ieftin decat una noua;

2. Daca la un moment dat vei vrea sa iti schimbi chitara, o sa o poti revinde la o suma apropiata si nu vei pierde nimic :).

 

Si un ultim detaliu foarte important: ce formator de ton ai? Sau prin ce canti? Amp? Ce amp? Procesor? Cu ce monitorizezi? Sa stii ca aceasta parte conteaza cel mai mult in ton. Epi-ul tau ar suna foarte ok daca l-ai baga intr-un procesor de 1500 de lei si ai asculta cu castii de 500 de lei, probabil mult mai bine decat, sa zicem, un Gibson Standard bagat intr-un amp de 15W cu difuzor de 8".

 

Mai documenteaza-te un pic, vezi ce crezi ca ti-ar trebui pentru nevoile tale si sunt sigur ca ai nostrii colegi o sa poata sa iti dea sfaturi mai bune cand stii exact in ce directie vrei sa o iei :)

Link to comment
Share on other sites

Salut. Am vazut ca nu ti-a raspuns nimeni, asa ca o sa incerc sa te ajut un pic.

 

In primul rand foarte important este sa te decizi ce tip de forma vrei. In functie de asta poti sa te orientezi spre un anume brand, dar aici este strict o chestie de preferinte in opinia mea.

Apoi foarte important este sa te hotarasti ce tip de bridge vrei. Daca vrei un tremolo simplu, un floyd rose sau fix bridge.

Apoi ar fi ce tip de doze vrei. Dozele active au output mai mare, dar daca stii sa foloseste potul de volum, poate scoate si clean-uri foarte bune.

 

Dupa ce te-ai hotarat foarte bine ce vrei, eu ti-as recomanda totusi sa mergi pe piata sh din 2 motive:

1. Ai sanse sa iti iei o chitara foarte buna mult mai ieftin decat una noua;

2. Daca la un moment dat vei vrea sa iti schimbi chitara, o sa o poti revinde la o suma apropiata si nu vei pierde nimic :).

 

Si un ultim detaliu foarte important: ce formator de ton ai? Sau prin ce canti? Amp? Ce amp? Procesor? Cu ce monitorizezi? Sa stii ca aceasta parte conteaza cel mai mult in ton. Epi-ul tau ar suna foarte ok daca l-ai baga intr-un procesor de 1500 de lei si ai asculta cu castii de 500 de lei, probabil mult mai bine decat, sa zicem, un Gibson Standard bagat intr-un amp de 15W cu difuzor de 8".

 

Mai documenteaza-te un pic, vezi ce crezi ca ti-ar trebui pentru nevoile tale si sunt sigur ca ai nostrii colegi o sa poata sa iti dea sfaturi mai bune cand stii exact in ce directie vrei sa o iei :)

 

 

Salut,

 

Mersi de raspuns. Ca forma imi place Les Paul ( asta vreau in principal, cum e si Epiphone-ul ieftin pe care-l am acum ), desi in ultimul timp am ajuns sa apreciez si Strat-ul.

Sunt deschis si la forme mai moderne derivate din Les Paul ( cum au esp-urile, ibanez-urile, etc ) dar nu (mai) vreau chitari colturoase si cu forme ciudate ( asa imi placeau cand eram mai mic :) )

 

Dozele, pai similar, as vrea humbuckere, dar desi candva uram single coil-ul am ajuns sa-l apreciez pt tonul care-l scoate :) Dar sa ramanem la Les Paul+derivate cu humbuckere. :)

Legat de second hand, si eu sunt de aceeasi parere. De exemplu am vazut Gibson Les Paul Studio pe forum la 2500 ron care cred ca-i cat se poate de decenta.

 

Problema mea e ca am neglijat chitara si m-am preocupat mai mult de toate celealte. ( n-am gresit cred, si eu sunt de acord ca si tine ca mult mai importante sunt celelalte ).

 

Insa acum, am amplificator pe lampi high gain, preamp marshall jmp, si sa zicem ca toate celelalte elemente din lantul sonor sunt ok. Problema e ca incep sa cred ca si chitara are un rol destul de mare in producerea tonului.

 

Ce vreau in primul rand este mai mult sustain. Tonurile pe care le am in vedere se invart in zona Gary Moore ( atat perioada rock cat si cea blues - oricum si-a pastrat si aici tonul high gain - ) dar si genuri moderne ( am inceput exclusiv cu metalele grele si apoi am ajuns sa apreciez si bluesul si tonurile calde de solo )

 

N-am prea avut timp sincer sa studiez problema, ocupat cu serviciul si cautam niste sfaturi avizate.

 

Ca bridge nu stiu ce sa zic. N-am avut niciodata pana acum tremolo pe nici o chitara dar parca as face si pasul asta.

 

Ma gandesc la Gibson, ESP si Ibanez momentan, dar n-am prea studiat oferta.

Edited by adrian_mirea
Link to comment
Share on other sites

 

Ce vreau in primul rand este mai mult sustain. Tonurile pe care le am in vedere se invart in zona Gary Moore ( atat perioada rock cat si cea blues - oricum si-a pastrat si aici tonul high gain - ) dar si genuri moderne ( am inceput exclusiv cu metalele grele si apoi am ajuns sa apreciez si bluesul si tonurile calde de solo )

 

N-am prea avut timp sincer sa studiez problema, ocupat cu serviciul si cautam niste sfaturi avizate.

 

Ca bridge nu stiu ce sa zic. N-am avut niciodata pana acum tremolo pe nici o chitara dar parca as face si pasul asta.

 

Ma gandesc la Gibson, ESP si Ibanez momentan, dar n-am prea studiat oferta.

 

Vrei o chitara mai grea, mahon solid, nonchambered. Din pacate, un Gibson in stilul ala nu prea se depreciaza, nu-l gasesti la 30-50% din pretul de nou.

 

So, trebuie sa faci un echilibru intre sustain, greutate, ton si pret. Vezi unde-ti convine.

Posibil sa-ti placa mai mult un epi plin decat un gibson chambered. Chestie si de gust, si de spate, si de portofel :)

 

O alta varianta relativ interesanta ar fi un PRS de mahon. N-o sa ai sustain ca la LP, insa e mai versatil.

 

Pentru genurile mai hi-gain se folosesc de obicei lemne mai usoare si doze cu mai mult output. N-o sa ai acelasi sustain de la o chitara de 2.5-3 kg ca de la LP-ul de 5.5-6. Mai ales daca mai are si floyd pe ea. Pe de alta parte, nici n-o sa-ti rupa umarul, asa ca totul e un compromis :)

 

So, in locul tau m-as uita asa:

 

1. Tot ce e LP pe piata. Vezi ce-ti convine. Paranteza, am auzit lucruri bune de Vintage.

2. PRS

3. Alte dracii semi-grele (SG comes to mind, de asemeni telecaster HH)

4. Restul.

 

PS. E la guitarshop un Gibson LP Gary Moore. E chambered si spre 1000E nou. Poate-l gasesti second?

Link to comment
Share on other sites

gasesti pe net toate informatiile

 

man no offence, dar bullshit.3.jpg

 

Vrei o chitara mai grea, mahon solid, nonchambered. Din pacate, un Gibson in stilul ala nu prea se depreciaza, nu-l gasesti la 30-50% din pretul de nou.

 

So, trebuie sa faci un echilibru intre sustain, greutate, ton si pret. Vezi unde-ti convine.

Posibil sa-ti placa mai mult un epi plin decat un gibson chambered. Chestie si de gust, si de spate, si de portofel :)

 

O alta varianta relativ interesanta ar fi un PRS de mahon. N-o sa ai sustain ca la LP, insa e mai versatil.

 

Pentru genurile mai hi-gain se folosesc de obicei lemne mai usoare si doze cu mai mult output. N-o sa ai acelasi sustain de la o chitara de 2.5-3 kg ca de la LP-ul de 5.5-6. Mai ales daca mai are si floyd pe ea. Pe de alta parte, nici n-o sa-ti rupa umarul, asa ca totul e un compromis :)

 

Un Gibson LP DE 5.5-6 kg e SF, e exceptia la exceptie. un GLP bun cantareste intre aprox. 3.7-4.5 kg, varianta weight relief. pest 4.5 intra in categoria grea. peste 5 deja e f. grea si nu prea gasesti dupa perioada Norlin, cand greutatea era data de cantitatea de artar folosit (sandwich, neck). sustainul nu e conditionat de greutate. il gasesti si la chitari grele si la chitari usoare. tonul tine de greutate, dar ala e dupa urechea fiecaruia. cumva suna o chitara grea, altfel suna una mai usoara. majoritatea chitarilor LP vintage de referinta ('57-'60_ se invart in jurul greutatii de 4 kg.

 

 

So, in locul tau m-as uita asa:

 

1. Tot ce e LP pe piata. Vezi ce-ti convine. Paranteza, am auzit lucruri bune de Vintage.

2. PRS

3. Alte dracii semi-grele (SG comes to mind, de asemeni telecaster HH)

4. Restul.

 

PS. E la guitarshop un Gibson LP Gary Moore. E chambered si spre 1000E nou. Poate-l gasesti second?

Edited by barbarossa
Link to comment
Share on other sites

man no offence

 

No offence taken :)

 

Reformulez: din experienta mea, sustainul creste cu masa chitarii (celelalte lucruri fiind egale). Daca e sa ghicesc ce lemn are sustain mai mult, n-o sa ezit intre mahon si plop, nu mai zic agathis.

 

Prin genuri hi-gain am vrut sa zic shredereala, nu Guns sau Zakk Wylde. Na, exprimare imprecisa.

 

In ceea ce priveste greutatea, zongora mea are vreo 3,7kg. Am incercat un LP de cinci si ceva, si mi-a fost destul de neconfortabil dupa 10 minute. Prezum ca tre sa te duci la sala ca s-o tii 2-3 ore de umar.

Link to comment
Share on other sites

Ar putea va rog sa-mi explice cineva pe scurt desigur care ar fi diverenta intre Gibson Les Paul Studio, Standard si Custom? ( alta decat cea evidenta, preturi strict crescatoare in ordinea mentionata de mine :) )

Ma gandesc sa ma orientez pe un studio... pierd ceva?

 

Daca vrei sa probezi un Standard si un Studio poti veni la mine sa le incerci singur si sa te convingi.

 

Pe Custom nu as da banii, majoritatea sunt de la 5kg in sus si nu ma prea incanta ideea.

Link to comment
Share on other sites

Ar putea va rog sa-mi explice cineva pe scurt desigur care ar fi diverenta intre Gibson Les Paul Studio, Standard si Custom? ( alta decat cea evidenta, preturi strict crescatoare in ordinea mentionata de mine :) )

Ma gandesc sa ma orientez pe un studio... pierd ceva?

Aici găsești condesat tot (legat de întrebarea ta).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest AndrewKnifer

chitara acustica care are corzi de metal, dupa acordare tensiunea este mai mare, fapt care taie si provoaca rani la cel care are degete neantrenate.

 

Deci eu ar fi trebuit sa raman fara degete dupa ce am inceput direct pe chitara acustica, conform a ceea ce ai zis. Fara suparare, dar nu consider deloc ca ar trebui inceput direct pe chitara clasica doar din cauza corzilor mai slab tensionate. Durerea oricum va aparea la orice tip de chitara. Iar pe acustica, eu, cel putin, am inceput fara probleme, am trecut peste durere si n-am ramas cu degetele sectionate. :geek:

Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Va cer si eu sfatul si m-am gandit sa nu deschid un topic nou.

 

Acum am un Epiphone Les Paul Special II si ma gandesc sa imi iau o chitara ceva mai buna.

Invat la chitara cam de 4-5 ani ( e greu de spus exact pentru ca am facut o pauza destul de mare, si oricum de fapt conteaza numarul de ore mai mult decat anii, in fine ); as zice ca nu mai sunt incepator dar nici nu ma pot numi cu adevarat chitarist, inca. :)

 

Ce ma intereseaza in mod deosebit de la noua chitara este sa am sustain cat mai mare si sa aiba un sunet mai bun decat epi-ul, lemn cat mai bun; deasemenea prefer formele clasice ( fie Strat fie tot Les Paul cum am acum, dar si altele, atat timp cat nu sunt prea... ascutite :) )

Dozele as prefera sa fie active (emg-uri, sd-uri, sau altceva... )

 

Ce as putea gasi sub 2000 ron? Nu ma feresc de second hand, ba chiar asta am in vedere, in ideea de a gasi o chitara mai buna in banii astia... Asta ar fi bugetul maxim, dar depinde de ce aflu de la voi, poate ma multumesc si cu mai putin... ramane de vazut cat sunt dispus sa dau si pe ce

 

Macar in mare, ce sa aleg? EPI, Jackson, Ibanez... altceva? Vreun model Gibson Les Paul oare s-ar incadra in pret ( Gibson, nu Epiphone )

 

Numai bine,

Adrian

Acum cateva saptamani am incercat asta http://www.musik-produktiv.it/charvel-desolation-dc-2-st-flat-black.html ,de atunci am ramas cuplat.

In realitate arata si mai bine find negru mat.

Link to comment
Share on other sites

Guest alexp2012

Takamine G320 vs Takamine G321? Va rog sa ma ajutati, scuze ca va tot bat la cap.

Păi e aşa de greu să alegi între două culori? Totul ţine de preferinţele tale. E aceeşi chitară doar că diferă culoarea! Din câte ştiu eu modelele cam din aceeaşi gamă sunt: G320, G320-NS, G320-BBS (burgundy) şi G321 (neagră). Chitarele sunt acelaşi model doar că diferă tipul de lac sau culoarea. :)

Link to comment
Share on other sites

Exprimarea..

 

"taie si provoaca rani" adica o sa simti niste piscaturi o vreme , o sa ti se faca "carapace" si ata ete

 

Acum 25 de ani chiar taia si provoca rani daca erai hotarat sa inveti repede, nu existau pe la noi corzi ''light tension'',erau corzile de Reghin de la care faceai si besici.

Link to comment
Share on other sites

Pt. d-ul

salajean82

 

 

Bai fratioare,nu o sa gasesti profesor care sa-ti recomande chitara acustica pt.inceput!!Scopul lor este sa te invete dupa partituri dar un copil de 9 ani nu o sa gaseasca nici un farmec in a invata do-re mi -ul numai daca e foarte pasionat,daca nu are degetele mai lungute nu o sa reuseasca sa invete nici acordurile de baza pe gatul lat de la clasica.

O acustica decenta cu niste corzi light pe care din trei acorduri poate canta o melodie o sa-i deie aripi si o sa-l ambitioneze.

Edited by skoda73
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Nzkswfxzqe

Salut. Doresc sa-mi cumpar o chitara urmatoarele saptamani si tot caut una care sa fiu sigur ca este buna. Sunt absolut incepator, doar am cantat putin (mai degraba ma prosteam, ca nu stiu deloc ce sa fac cu mana stanga) pe o chitara Aria si mi-a placut foarte mult "senzatia". Tot am citit articole, review-uri si tot nu gasesc o chitara care sa fie buna. Asa ca va intreb aici ce-mi recomandati. Eu ma gandeam la asta sau asta, dar astept parerea voastra. Vreau o chitara fiabila, sa nu se strice dupa 4 luni, potrivita pentru un incepator ca mine. Bugetul e in jur de 500 lei. Orice recomandare si sfat e binevenit. Multumesc anticipat.

 

P.S.: As dori si o mica parere despre site-urile ce vand chitari, care credeti voi ca e cel mai bun, cel mai de incredere.

Edited by Nzkswfxzqe
Link to comment
Share on other sites

Păi e aşa de greu să alegi între două culori? Totul ţine de preferinţele tale. E aceeşi chitară doar că diferă culoarea! Din câte ştiu eu modelele cam din aceeaşi gamă sunt: G320, G320-NS, G320-BBS (burgundy) şi G321 (neagră). Chitarele sunt acelaşi model doar că diferă tipul de lac sau culoarea. :)

Multumesc, nu stiam asta!

Link to comment
Share on other sites

Salut. Doresc sa-mi cumpar o chitara urmatoarele saptamani si tot caut una care sa fiu sigur ca este buna. Sunt absolut incepator, doar am cantat putin (mai degraba ma prosteam, ca nu stiu deloc ce sa fac cu mana stanga) pe o chitara Aria si mi-a placut foarte mult "senzatia". Tot am citit articole, review-uri si tot nu gasesc o chitara care sa fie buna. Asa ca va intreb aici ce-mi recomandati. Eu ma gandeam la asta, dar astept parerea voastra. Vreau o chitara fiabila, sa nu se strice dupa 4 luni, potrivita pentru un incepator ca mine. Bugetul e in jur de 500 lei. Orice recomandare si sfat e binevenit. Multumesc anticipat.

 

P.S.: As dori si o mica parere despre site-urile ce vand chitari, care credeti voi ca e cel mai bun, cel mai de incredere.

 

 

Acea este o chitara decenta,mai poti vedea la bani astia un Squaier sau o Tacamine daca vrei neaparat o chitara noua. Chitarile de obicei nu se strica de la sine ci sant sticate!Daca nu vrei neaparat ochitara noua vezi la mica publicitate este un anunt cu o chitara Lag d66,acea e cu o clasa deasupra la cele mentionate mai sus

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.