www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

thebluefalcon

Active Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Band
    nu

thebluefalcon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

  1. As dori si eu sa imi schimb username-ul in: thebluefalcon
  2. <p><p> Offtopic: Nu era vorba de pedale, dar recunosc ca in momentul cand am scris nu m-am gandit la optiunea asta.Deasemenea sunt de parere ca un circuit, oricat de bun ar fi el, nu poate tine loc trasului real de corzi ( parere subiectiva ) Intrebarea/discutia are foarte mult sens. Daca intrebam care sunt cartofii prajiti cei mai buni pentru metal, atunci intr-adevar nu avea. Intrucat vorbim de unealta principala folosita la creerea tonului, care interactioneaza direct cu degetele chitaristului, logica elementara spune ca este foarte importanta. Ca un mic comentariu "comunitatea" asta ma amuza dar si scarbeste un pic; sunt doar cativa wiseguys care se dau mari. ( zac pe aici de aprox 7 ani, asa ca stiu ce vorbesc ) Punctual: 1. Nu 2. Nu 3. Nu neaparat, conteaza si chitara destul de mult Si astfel, topicul s-a trolat din start si informatia pe care o caut, ioc. Bine ca nu ma enervez asa usor, ca nu face bine la sanatate. Ca sa nu mai zic, ca subiectiv desigur, nu-mi plac oamenii ca tine. ( si mai sunt cativa pe forum ) Domnu mare destept in toate postator peste tot pe rgc, pe cand un album? Pe cand arta ta, valoarea ta - no manelish pun intended - o sa iasa la iveala? Daca esti asa bun, uimeste-ne si nu pierde timpul cu incepatori ca mine. Pana una alta eu vad doar o "comunitate" moarta. Trist. Am postat la incepatori din politete, si tu ai sarit in caruta, repede, sa te dai rotund ) Oh well, I shall look for my help elsewhere then. Google is my friend, unlike you. * takes dump and flushes a dead comunity of "guitarists" =))) *
  3. Care ar fi dupa parerea si experienta voastra cea mai buna chitara pentru rock/metal, considerand ca pretul n-ar fi o problema, pur si simplu ma intereseaza sa vad o caracterizare a acelor atribute care fac o chitara mai potrivita pentru genurile cu distors mare si specificitatile stilului asta de cantat. As prefera sa evitam raspunsurile cu generalitati arhicunoscute precum "humbucker si nu single coil", whammy, 24 taste, etc, si deasemenea sa stam on topic, modele concrete de chitari care obtin un ton bun pentru rock si metal. Cred ca ar fi utila o discutie de genul asta. In plus pe rgc am cam observat un grad mare de mistouri si ironii atunci cand cineva intreaba asta si as prefera deasemenea sa evitam raspunsurile gen "chitara neagra", "chitara ascutita" etc. Deasemenea si tendinta unora de a spune ca "nu conteaza chitara, important e cum stii sa canti" ( si asta e fals, cel putin nu in intregime adevarat; exemplu concret: daca n-ai whammy, n-ai sa poti face dive bomburi oricat de "meserias" te crezi - deci conteaza si sculele pe care le ai la dispozitie - ) Si desigur, poate ca nici macar nu exista "cea mai" buna, probabil sunt mai multe variante si raspunsuri posibile, intervine si gustul sau preferintele fiecaruia.
  4. Revin si eu cu o intrebare. Acum m-am mai lamurit cat de cat despre diferentele intre Gibson LP Studio si Standard, dar intrebarea ar fi, strict din punct de vedere al sunetului obtinut, sunt diferente intre Studio si Standard? Mai ales pentru cineva care nu depaseste un nivel mediu de tehnica sa zicem, asa cum sunt eu ( nu ma mai consider incepator de mult timp, dar nici nu ma pot numi chitarist ).
  5. Ar putea va rog sa-mi explice cineva pe scurt desigur care ar fi diverenta intre Gibson Les Paul Studio, Standard si Custom? ( alta decat cea evidenta, preturi strict crescatoare in ordinea mentionata de mine ) Ma gandesc sa ma orientez pe un studio... pierd ceva?
  6. Salut, Mersi de raspuns. Ca forma imi place Les Paul ( asta vreau in principal, cum e si Epiphone-ul ieftin pe care-l am acum ), desi in ultimul timp am ajuns sa apreciez si Strat-ul. Sunt deschis si la forme mai moderne derivate din Les Paul ( cum au esp-urile, ibanez-urile, etc ) dar nu (mai) vreau chitari colturoase si cu forme ciudate ( asa imi placeau cand eram mai mic ) Dozele, pai similar, as vrea humbuckere, dar desi candva uram single coil-ul am ajuns sa-l apreciez pt tonul care-l scoate Dar sa ramanem la Les Paul+derivate cu humbuckere. Legat de second hand, si eu sunt de aceeasi parere. De exemplu am vazut Gibson Les Paul Studio pe forum la 2500 ron care cred ca-i cat se poate de decenta. Problema mea e ca am neglijat chitara si m-am preocupat mai mult de toate celealte. ( n-am gresit cred, si eu sunt de acord ca si tine ca mult mai importante sunt celelalte ). Insa acum, am amplificator pe lampi high gain, preamp marshall jmp, si sa zicem ca toate celelalte elemente din lantul sonor sunt ok. Problema e ca incep sa cred ca si chitara are un rol destul de mare in producerea tonului. Ce vreau in primul rand este mai mult sustain. Tonurile pe care le am in vedere se invart in zona Gary Moore ( atat perioada rock cat si cea blues - oricum si-a pastrat si aici tonul high gain - ) dar si genuri moderne ( am inceput exclusiv cu metalele grele si apoi am ajuns sa apreciez si bluesul si tonurile calde de solo ) N-am prea avut timp sincer sa studiez problema, ocupat cu serviciul si cautam niste sfaturi avizate. Ca bridge nu stiu ce sa zic. N-am avut niciodata pana acum tremolo pe nici o chitara dar parca as face si pasul asta. Ma gandesc la Gibson, ESP si Ibanez momentan, dar n-am prea studiat oferta.
  7. Un lucru de avut in vedere este taria corzilor. Mai exact n-as recomanda pt nici un incepator cu atat mai mult o fetita corzi de otel, cred ca ar fi bine sa cautati o chitara cu corzi de nylon. Poate merita si studiata ideea folosirii unui acordaj mai jos ( pentru a fi mai moi corzile - se poate cobora fara problema cu un ton acordajul, poate si mai mult ) In alta ordine de idei, ma poate sfatui si pe mine cineva in alegerea unei chitare? Vedeti postarea mea de mai sus
  8. Salut, Va cer si eu sfatul si m-am gandit sa nu deschid un topic nou. Acum am un Epiphone Les Paul Special II si ma gandesc sa imi iau o chitara ceva mai buna. Invat la chitara cam de 4-5 ani ( e greu de spus exact pentru ca am facut o pauza destul de mare, si oricum de fapt conteaza numarul de ore mai mult decat anii, in fine ); as zice ca nu mai sunt incepator dar nici nu ma pot numi cu adevarat chitarist, inca. Ce ma intereseaza in mod deosebit de la noua chitara este sa am sustain cat mai mare si sa aiba un sunet mai bun decat epi-ul, lemn cat mai bun; deasemenea prefer formele clasice ( fie Strat fie tot Les Paul cum am acum, dar si altele, atat timp cat nu sunt prea... ascutite ) Dozele as prefera sa fie active (emg-uri, sd-uri, sau altceva... ) Ce as putea gasi sub 2000 ron? Nu ma feresc de second hand, ba chiar asta am in vedere, in ideea de a gasi o chitara mai buna in banii astia... Asta ar fi bugetul maxim, dar depinde de ce aflu de la voi, poate ma multumesc si cu mai putin... ramane de vazut cat sunt dispus sa dau si pe ce Macar in mare, ce sa aleg? EPI, Jackson, Ibanez... altceva? Vreun model Gibson Les Paul oare s-ar incadra in pret ( Gibson, nu Epiphone ) Numai bine, Adrian
  9. Suna foarte bine ca si compozitie, intr-adevar cum a zis si manbearpig aduce destul de tare cu In Flames Sfatul meu ar fi daca poti, s-o inregistrezi pe un amp real, sau macar cu un procesor, ceva, sigur o sa sune mult mai bine. Sincer e si pacat, melodia e chiar tare.
  10. Invata game, in primul rand sa stii pentatonica in toate pozitiile pe tot griful si exerseaza f mult, fa exercitii, si la un moment dat o sa te plictisesti sa mergi in sus si jos si o sa incepi sa sari note; in mod natural creierul nostru se plictiseste de "Do Re Mi Fa Sol La Si Do Si La Sol Fa Mi Re Do" si incepe sa isi doreasca ceva mai antrenant, o selectie de note mai melodica si cu sincope, etc. Asa incepi sa improvizezi. Si neaparat trebuie stapanite bendurile si hameron, pulloff, etc, procedee tehnice specifice prezente cam in orice solo. Pe urma sunt lectii pe net destul de bune, parca era Justin Guitar care invata anumite fraze blues. Mi-a placut mult modul in care explica sus numitul solistica, facand o analogie cu limbajul, vocabularul unei limbi; la inceput inveti literele, apoi inveti cuvintele, si apoi inveti sa faci fraze. Vocabularul tau in limba romana e datorat cuvintelor cunoscute de tine pana acum si modului in care esti capabil sa le alipesti pentru a obtine fraze ample, cu subiect, predicat, atribut si complement. ) Acelasi lucru se intampla si muzical. Exista anumite "fraze" de blues, pe care toti le stiu si le combina, anumite "clisee" blues/rock pe care mai toti chitaristii le utilizeaza intr-o forma sau alta, pentru ca toti "vorbesc" blues.
  11. Bravo. Imi place sa vad mereu originalitate la cineva. Vin si eu cu o idee interesanta, si care il poate pune pe un incepator pe drumul cel bun si cu eletronica/DIY-ul: Smokey amp http://www.musicians...ey-amp-mini-amp Este foarte simplu de construit asa ceva cu piese care se gasesc cam pe la orice magazin mai serios de componente electronice. Schema e foarte simpla, aici se poate vedea impreuna cu niste indicatii de construire: http://kalshagar.wik...m/Smokey+amp+vI Sau daca nu, la o cautare google dupa smokey amp, apar multe alte informatii. Eu mi-am construit asa ceva cu un difuzor de pc speaker luat dintr-o carcasa veche, evident circuitul integrat de amplificator operational LM386 si condensatorii, rezistentele si jack-urile si ce o mai fi pe acolo. Suna surprinzator de bine pentru cat de mic e ( sa nu va asteptati totusi la mare lucru ca si ton ), dar mai ales pe clean merge. Sper ca nu ti-am "poluat" topicul si ca e binevenita si ideea asta. LE: acum realizez, ca se poate combina ideea ta impreuna cu a mea. Smokey amp e gandit sa fie un amplificator portabil, deci are o baterie de 12V in el, dar, daca-l conectezi ca si o pedala si in loc de difuzorul de pc speaker pui un difuzor in bidon ) atunci, deja esti pe drumul cel bun )
  12. Pai, vreau sa fie izolat fonic in ideea de a nu deranja vecinii. Si cand stateam la mine acasa aveam problema asta si nu puteam da prea tare dar acum, la garsoniera chiar nu imi permit sa dau tare.
  13. Eu as fi in principiu interesat. Numai ca nu stiu daca am destula experienta cu chitara depinde foarte tare si de ce anume cautati voi...
  14. Cam ce sali de repetitii sunt in Bucuresti? M-am uitat pe sectiunea dedicata, am gasit cateva, dar inca nu sunt lamurit. Voi unde repetati? Asta pe de-o parte. Si pe de alta parte, m-ar interesa daca stiti vreun spatiu izolat fonic de inchiriat ( sau doar izolat, departe de oameni pe care i-ar putea deranja zgomotul ); ma gandesc ca varianta asta este mai ieftina decat o sala, si e de luat in considerare.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.