lucaRUD Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 Salut!In urma unei posibile lovituri octava bassului meu a trecut pe al 11-lea fret.Aveti idee cum as putea sa il repar?
livakero Posted July 1, 2018 Posted July 1, 2018 dacă nu e banc, s-a deplasat căluşul (bass acustic) spre grif. cam 2cm.
CiocanelBloodyCIocanel Posted July 1, 2018 Posted July 1, 2018 muta-l inapoi. foloseste un tuner si vezi cand e pus ok. acordeaza, muta, acordeaza muta, pana iese armonica la tasta 12
guitarhead Posted July 1, 2018 Posted July 1, 2018 .. sau s-a "infundat" tasta 11 ...si (fiind prea jos) cand coarda apasa pe ea, atinge direct tasta 12 ==> aparent, octava pe 11.
lucaRUD Posted July 1, 2018 Author Posted July 1, 2018 E electric dupa cum se vede si in poze.S-a intamplat de pe o zi pe alta.Nu are urme de vreo lovitura si freturile par in regula.
adotim Posted July 1, 2018 Posted July 1, 2018 Pe toate corzile face asa? Dupa cum vad eu, sunt cam uzate freturile.... Si cum reactioneaza la tasta 12?
lucaRUD Posted July 1, 2018 Author Posted July 1, 2018 Pe toate corzile face asa.E ciudat ca in maxim 20 ore s-a intamplat.
guitarhead Posted July 1, 2018 Posted July 1, 2018 off-topic... vreun motiv pt. care La si Re sint asa de apropiate? (pe masura ce mergi spre bridge)
alinu_tau Posted July 2, 2018 Posted July 2, 2018 (edited) Desi nu inteleg cum s-a intamplat, toate saddle-urile par sa fi iesit din bridge cu suruburi cu tot si acum se sprijina direct pe lemn, si sunt undeva aproape de doza... Edited July 2, 2018 by alinu_tau 4
adrianni Posted July 2, 2018 Posted July 2, 2018 Intoarce placa de bridge cum era, saddle-urile trebuie sa stea pe metal. https://reverb.com/item/5025083-harley-storm-jb-20trd-bag-bajo-electrico-en-color-rojo-con-funda Compara si tu cu poza asta 1 1
Alin N Posted July 2, 2018 Posted July 2, 2018 (edited) "In urma unei posibile lovituri" "Nu are urme de vreo lovitura" Pai baws, ai dat cu el de pamant sau nu ai dat cu el de pamant? Probabil ai dat cu el de pamant. Si cand ai dat cu el de pamant, placa de la bridge s-a inversat. Edited July 2, 2018 by Alin N
dani_rosu5 Posted July 2, 2018 Posted July 2, 2018 ori s-a facut balama din bridge , ori cineva avea niste notiuni gresite despre cum functioneaza un asemenea element uitandu-ma mai bine la poza aia "clara" ,cred ca bridgeul a fost montat rotit cu 180 de grade .... recomand sa dunci scula la cineva care a mai pus mana pe asa ceva inainte 1
livakero Posted July 3, 2018 Posted July 3, 2018 privind poza 4, aia cu chitara în picioare, e clar ca o persoană apropiată, răbdătoare, competentă şi înzestrată cu un umor special, a avut un ragaz cam de-o oră ca să: scotă corzile, demonteze căluşul, demonteze şeile, apoi să le remonteze pe dos, să monteze la loc căluşul inversat, pună corzile, acordeze. nu trebuie decât să reiei procesul în sens invers, ca să arate ca poza aia de pe reverb. dacă identifici autorul, ai de ales: scatoalcă sau bere. sugerez ultima, că poanta e prea mişto. mă tem că trebuie să lucrezi un pic şi la propria persoană, bănuind eu că eşti uşor neatent. ai putea primi un maieu în loc de chiloţi, şi-o să constaţi uimit că deşi accesul în zona esenţială e mult mai simplu, îţi trebuie curea. succes! 6
bolly Posted July 3, 2018 Posted July 3, 2018 Si pan la urma,cu ce te deranjeaza?Au pierdut altii averi...ne certam pe-un semiton?! 2 3
SKU Posted July 3, 2018 Posted July 3, 2018 On 01/07/2018 at 20:26, lucaRUD said: Pe toate corzile face asa.E ciudat ca in maxim 20 ore s-a intamplat. Ai incercat sa-l acordezi cu un semiton mai sus ? lol 1
Recommended Posts