www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

livakero

Newcomers
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by livakero

 1. Salut, am încercat acum 35 de ani să învăț pe un sax tenor indigen, cred că Guban, Timișoara, dar e imposibil la bloc. L-am chestionat pe feciorul meu, având el un prieten saxofonist cu Yamaha de 2000€. Ar fi început cu ceva spaniol de 400€, dar cu muștiuc Selmer, la fel de scump. Dacă mai ești interesat, o să te pun în legătură cu tipul. Liviu.
 2. livakero

  RIP Peter Green

  "Oh well" ar trebui învățată la școală. Și textul. Iar "Black magic woman"... noroc cu Santana.
 3. https://www.mrjackguitars.com/concentric-250k-500k-solid-shaft-potentiometer amândouă-s logaritmice, type a (audio), pentru volum şi ton. " We prefer Audio Taper Pots for Volume and Tone, but you can always experiment! ", citat din https://www.fralinpickups.com/2017/03/03/volume-tone-pots-101/ schimbarea potcoavei rezistive nu-i chiar simplă, prinsă-n capse fiind ea. dacă ţii morţiş, inarmează-te cu 1 burghiu pentru metale având diametrul egal cu cel exterior al capselor; uşurel, învârţi până coroana capsei dispare sub formă de şpan. nu apăsa. ai de scos 6 capse. după ce schimbi potcoava, cea nouă poate fi fixată chiar cu vechile capse, plus ceva superglue. încearcă operaţia pe un pot de sacrificiu. spor la treabă!
 4. 2w, dar cu difuzor de 12 ţoli. măcar 10". altfel sună prost, ascunzând ceea ce are basul mai frumos. eu am un peavey de 15w de prin anii 80, cu dif de10, cu volumul aproape de minim. am şi un hh de 100w cu 4x10", dar e la păstrare, că e mare şi nu pot să-l dau tare, deşi mi-ar plăcea să-mi fluture stomacul, dar nu-s convins că vecinii ar fi încântaţi să admire bibelourile vibrând în vitrină. evident că sună mai bine, dar poţi să-l dai încet.
 5. salut, urechea mea validă-mi spune că MI1 liber bâzâie, ceea ce înseamnă că cineva a tăiat prea adânc canalul coardei în prăguş. te-aş ruga să-ncerci, dacă ai timp, să ridici coarda MI 1 la prăguş (nut), punând în canal, sub coardă, o bucăţică de tablă decupată dintr-o doză de suc. sau orice altceva-ţi trece prin cap, capabil să ridice coarda cu 0,1mm. după asta, coarda 1 ar trebui să nu atingă tasta1, dispărând băzăitul. la o chitară bine reglată, distanţa dintre MI 1 şi tasta1 e greu de văzut, dar se aude apăsând coarda în spaţiul 1: ar trebui să sesizezi un plici, când coarda loveşte tasta1. no plitch, buzz yes. se rezolvă cu o picătură de cyanoacrilat plus ceva praf în culoarea prăguşului. soluţia imediată e să pui SUB prăguş, ca să-l urci, ceva subţire, 0,1-0.3mm. spor! p.s. ritmul e perfect, chitara e bine acordată, răutăcioşi frustraţi impotenţi peste tot. nu lua seamă. liviu. '
 6. nu lua vox, te rooog! am un valvetronix de 40w, cu finalul in clasa D. cand a tacut, am citit ce sa fac. solutia ar fi adaugarea unui nou final, care costa peste 400lei. nu se poate repara, ca e pe pleca de baza, cu smd-uri. eu am avut noroc, a fost 1 lipitura proasta. dar daca se buleste o componenta, din senin, solutia este ghena. ia ceva clasic, cu finalul pe integrat sau si mai bine pe tranzistoare, reparatia fiind posibila si ieftina. ar mai fi ceva de ordin psihologic, specific sculelor cu modelling: te joci 2h cu butoanele, ca e tentant sa vezi cum ar suna pe ac30, apoi pe fender de nu stiu care, si canti 5 min. eu am patit-o. ia ceva simplu, cu difuzorul cat mai mare. 10w cu dif de 12 toli.
 7. http://www.guitar-repairs.co.uk/guitar_pickup_polarity_test.htm
 8. salut, vektor! polaritatea bobinei cu multimetrul? adica identifici inceputul si sfarsitul infasurarii? sensul de bobinare? cum faci asta? apropii un magnet si urmaresti sensul deviatiei (faraday)? mi-s tare interesat, ca tocmai am primit 1 doza dimarzio de bass cu 4 fire si n-am gasit legenda culorilor. p.s. la scoala probez copilasilor aparitia tensiunii induse cu 1 doza de chitara (reghin 80) legata la 1 microampermetru cu 0 central. apropii magnetul, acul deviaza. departez, deviaza-n sens contrar. doza avand magnet, ar trebui sa apara o tensiune indusa si daca apropii o surubelnita, ca se schimba reluctanta. tu cum faci?
 9. e o reparaţie, nu o restaurare, care-ar fi costat de 10 ori mai mult. dacă nu agaţă, e perfect. mai grav mi se pare că tastele nu lucesc, adică n-au fost nivelate-lustruite. dar poate că n-a fost nevoie. interesant ar fi să aflăm dacă acţiunea e confortabilă (în mm)
 10. mi-ai trezit un aşa mare interes, c-am văzut 2 spanioli,1neamţ, apoi taylor, martin... am nimerit însă peste: https://www.youtube.com/watch?v=h3ylLYIqusA superb!
 11. au la thomann, cel putin de acolo am luat eu. micromesh sub formă de cârpă găseşti la magazine cu detergenţi şi alte alea. văd acum că pilă de taste s-ar găsi la timişoara şi vaslui: https://www.soundcreation.ro/solutii-scule-pentru-chitare-si-instrumente-cu-corzi-cid182/göldo-fret-crowning-file-id21184.html, http://www.allegromusic.ro/produse-de-intretinere-si-curatare/18070-th-fret-file.html
 12. cablul amp-cab, lampa,... dacă n-ai alt cablu, încearcă unul de chitară de care eşti sigur. scoate lampa, suflă-i pinii cu wd40, pune-o la loc, repetă operaţia ca să înlături oxizii. dacă nu se rezolvă, de vină pot fi ceva condensatori electrolitici de pe linia de semnal, ceea ce solicită un depanator înzestrat cu mult fler şi răbdare.
 13. privind poza 4, aia cu chitara în picioare, e clar ca o persoană apropiată, răbdătoare, competentă şi înzestrată cu un umor special, a avut un ragaz cam de-o oră ca să: scotă corzile, demonteze căluşul, demonteze şeile, apoi să le remonteze pe dos, să monteze la loc căluşul inversat, pună corzile, acordeze. nu trebuie decât să reiei procesul în sens invers, ca să arate ca poza aia de pe reverb. dacă identifici autorul, ai de ales: scatoalcă sau bere. sugerez ultima, că poanta e prea mişto. mă tem că trebuie să lucrezi un pic şi la propria persoană, bănuind eu că eşti uşor neatent. ai putea primi un maieu în loc de chiloţi, şi-o să constaţi uimit că deşi accesul în zona esenţială e mult mai simplu, îţi trebuie curea. succes!
 14. dacă nu e banc, s-a deplasat căluşul (bass acustic) spre grif. cam 2cm.
 15. 25w/ 8ohmi. https://reverb.com/item/3506995-goodmans-audiom-12-inch-speaker-25w-8-ohms-early-70s
 16. salut, am impresia ca majoritatea se vand FARA piulita de sub placa vibatorului, daca asta numesti soclu. dupa ce am cumparat astfel un brat inutil si am constatat ca piulita-soclu e greu de gasit si scumpa, am luat un brat complet harley benton de la thomann, negru, ieftin. nu stiu daca au cromat. succes! bratul schaller din linkul tau pare sa aiba piulita. suna-i.
 17. salut, ai cumva scheme sau linkuri pentru boostere? ăla tip "păianjen", cum se exprima g.d. oprescu, fie-i tărâna uşoară că mult am învăţat de la el, în care n-am descoperit semiconductorul, aprinde ledul. variant nimic. am alimentat conform cariocii. outputul e în dreapta? sunt mare amator de boostere. m-am jucat acum 7-8 ani, si şi ge, socot că e taman ce trebuie omului la casa lui. eram teribil de curios să aud variante. aceeaşi deziluzie am păţit-o cu nikon, în curs de rezolvare cu inele. am burduf nikon pt. macrofotografie, chipurile merge la d5100, dar nu merge. maine sper să primesc inelele. dacă nu găseşti ceva despre boostere, nu mă supăr, o să fac inginerie inversă, că am mai făcut prin '95 la un chorus boss. sau ibanez? multumesc, liviu.
 18. salut, ultima e Behringer Guitar Link UCG102 USB Interfacenouă, costă cam 150.lei
 19. salut, https://complexart.ro/lana-de-otel-100-gr-pentru-finisat.html. magazine gen fondul plastic. eu am gasit la un ferometal acum 7 ani. nu mai au.
 20. salut, la mine a mers asa: stropit generos cu wd40, rabdare 1h, apoi incercat chei torx. hexa n-au intrat, torxul da. dupa ce simti c-a intrat, rotatii mici, cateva grade, antiorar si orar, chiar cu o usoara percutie. daca nu merge, solutia ultima e dezlipirea grifului, scos trussrodul, schimbat piulita,... sper sa rezolvi cu torxul. bafta!
 21. https://ro.wikipedia.org/wiki/Flaut_dulce
 22. hi, look for https://www.facebook.com/ionescu.marian.14?fref=ts, marian aka "tahamata". he's a 55 years old drummer having a group called "undercover", best band in town. also you may connect prof. george stanescu, 65 guitar teacher and performer at "felinare" pub. having a translator is a must. cheers!
 23. salut, le iau eu. sunt din buzau. da-mi un beep cand iti termini cafeaua. multumesc, liviu. 0721 510 213.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.