www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

bassplayer

Active Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bassplayer

 1. fac niste socoteli si ne auzim pe 10 februarie...ish. Cum pica fata de weekend. Te scap eu de el daca ma incadrez
 2. Salut, As vrea sa il vad. Cum nu s-a dat pana acum, in mai e posibil sa il pot include in buget
 3. bassplayer

  4 Sau 5 Corzi

  Legat de numarul de corzi, am avut o perioada cand am cantat pe doua bassuri cu 4 corzi, acordate diferit (BEAD si DADG) - metal cu elemente de progresiv. BEAD m-a scutit de carat un cinciar dupa mine, nu prea aveam ca cauta pe coarda Sol asa ca am renuntat la ea. Ambele bassuri aveau scala de 35". Acum am predat stafeta juniorului si i-am dat unul dintre cele doua basuri (LTD F204 FM) alaturi de un Sire V3 cu 5 corzi. Motivul pentru care i-am dat un bass in 5 corzi cu string spacing mare (18mm) este ca ii corecteaza pozitia mainii stangi fara sa constientizeze, datorita latimii. Acum am doua 5-are, unul cu scala de 35" si unul cu 34" (Lakland Skyline 55 01 si Yamaha BB G5A), precum si un patrar cu scala de 35" (LTD F4 NS), acordadat DADG. Mai am un patrar acoustic, care e fun de folosit acasa, cand nu am chef sa ma intep in placa de sunet sau in amp. Caut si un patrar simplu mai clasic, cred ca daca gasesc un jazzbass corect il achizitionez mai spre vara, poate se mai lamureste mizeria asta de pandemie.
 4. Bassurile cu preamp si eq on board au de cele mai multe ori doze pasive, bateria e mancata de preamp & eq.La dozele MEC, cele pasive au inscrisul cu argintiu, iar cele active cu auriu. Cu siguranta se va modifica sunetul, din punctul meu de vedere se curata, pre-urile onboard nu sunt cele mai calitative la instrumentele de entry si middle range. Gasesti diagrame de jazzbass online, Corvette-ul este o copie de jazzbass din punctul de vedere al pozitiei dozelor. Google "wiring diagram jazzbass", sau alt model care te intereseaza.
 5. Salut, Daca scrisul pe doza MEC este de culoare argintie, atunci e pasiva. Daca te deranjeaza bateria, poti inlocui preamp-ul cu un circuit pasiv de corectie (vol-vol-ton-ton, vol-vol-ton, vol-swich-ton, etc)
 6. Cred ca investesc intr-un gat de jazzbass cum trebuie, exista replacement neck si pe Thomann... https://www.thomann.de/ro/fender_neck_std_series_j_bass_pf.htm
 7. Sorry, am crezut ca vinzi si eu caut un gat de jazzbass.
 8. Foarte fain. Bate oricare dintre basii noi la pretul asta.
 9. Notat numar, sun saptamana asta cand am drum la Bucuresti. Ramane 750?
 10. Salut, Incep un proiect nou, un Frenkenfender Pwhatever Caut un gat de jazzbass, in stare foarte buna (Fender MIA, MIM, Squier, etc)...de preferat lefthanded....ar fi interesant cu reversed Headstock Astept si pareri...cu sosete sau fara?
 11. Salut, care varianta este, cel cu scala de 35" sau 34"?
 12. Salut, Caut proiect in zona Ploiesti. Hoit batran, pot acoperi mai multe genuri, prefer metal, eventual trupa cu un singur chitarist. Uneltele sunt trecute la profil, si o mostra de anul asta, live, mai jos.
 13. https://www.sadowsky.com/sadowsky-warwick-announcement/?fbclid=IwAR3TjU5rxZnfXHTN_UivMRLau3lcVxBApcblY7ykNDo01A0oDOvQOgRtigg
 14. https://m.thomann.de/ro/esp_ltd_f_204fm_walnut_brown_satin.htm?o=3&search=1556971367 Asta e suficient de agresiv? Pun si poze cand ajung la sala.
 15. Daca ai drum prin Roman te pot ajuta eu.
 16. Yamaha e o clasa peste Ibanez pe nivel de categorie de pret. Tonewise.
 17. Astea le-am luat...faceam economie daca postai mai devreme
 18. Mh..deja s-au adunat prea multe sa pot dormi pe presul de la usa cu ele
 19. Unde erai cand cautam bass in 4 corzi pe 35"...mi-am luat doua
 20. Dozele nu sunt hum canceling, HH, sunt twin J. Fain bassul tho
 21. Salut all. Am comandat frumusetea asta (4 corzi, scala de 35") pentru drop D tuning. Nu stiu cum suna, nici pe youtube nu prea am gasit mare lucru. Aveti careva asa ceva? LTD F204 FM
 22. Parca scrie Schecter pe headstock. Interesant...
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.