www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

vapi

Newcomers
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Iasi

Other Information

  • Gear
    chitara clasica

vapi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Buna ziua. Cele doua bass-uri din titlu par a fi din aceeasi categorie. Ati avut cumva ocazia sa le 'testati' sa-mi puteti spune pe care ati alege si de ce? Sau macar parerea despre una din ele. Multumesc.
  2. Salut, n-am nici o sansa sa fac acest test in Iasi inainte sa platesc chitara. Am discutat pe email cu cei de la Triola si am convenit ca pot sa rog pe cineva sa faca testul iar ei sa-mi trimita in Iasi exact chitara testata in caz ca trece testul. Si daca nu fac prea multe pretentii, ar fi ideal cineva care cunoaste genurile Rock, Blues Rock. Daca se ofera cineva, va rog sa ma contactati pe PM si mai dau detalii. Multumesc anticipat.
  3. Teoretic m-am documentat, iar pina la virsta care o am acum (cred ca mai mare decit a multora de pe aici) am tot invatat (uneori singur) o serie de lucruri ... iar uneori am invatat si ajutat si pe altii fara sa-i jignesc sau sa cer mare lucru in schimb. Chiar te rog sa-mi dai raspunsuri gandind ca mine, adica punindu-te in locul meu pentru ca asa cred ca poti sa-mi dai raspunsul pe care l-as intelege cel mai bine. Pina la urma, da-mi-l cum vrei tu .. numai sa fie politicos. E util sa stiu ce chitara ti se potriveste dar acum mai mult m-ar interesa sa stiu ce chitara mi se potriveste. Cind am contrazis, am facut-o cu argumente dar pe mine atitudinea m-a deranjat foarte mult. Stau de multi ani pe internet (cam de cind a aparut in universitatile de la noi) si nu mi s-a intimplat sa primesc raspunsuri "deranjante ca atitudine". Poate am fost norocos. Iti inteleg ironia, dar aici ai tras o concluzie gresita. Nu am pretentia ca am talent sau ca "simt", dar pe chitara clasica am exersat o perioada de timp. Am primt-o cadou de la un prieten care stia ca exersez pe o chitara imprumutata. Din diferite motive n-am progresat prea mult. Cunosc acordurile de baza si reusesc sa fac un acompaniament. Acum imi permit sa-mi cumpar o chitara electrica (10-12 mil), m-am documentat cam ce-mi mai trebuie si vreau sa fac pasul urmator. Si pentru ca probabil asta va fi prima si ultima mea chitara electrica vreau sa o aleg bine din prima. Nu vreau sa cumpar prima chitara care-mi iese in cale ca mai apoi sa-mi para rau ca n-am ales bine. De aceea ma docmentez.... intreb... iar ma documentez.. iar intreb.... pina-mi este clar. S-ar putea sa-mi ia mai mult decit altora pentu ca asa fac eu cind imi cumpar un lucru mai de valoare. Dragul meu, te rog sa nu-ti pierzi timpul (si o spun fara ironie) pentru ca s-a pierdut mult timp scriind pe linga subiect. A trebuit sa pierd si eu mult timp raspunzind la polemici. In schimb, tot am retinut ceva (legat de chitara) din toata aceasta discutie dar raman surprins ca exista pareri diferite legate de un subiect care ar fi trebuit sa fie oarecum clar. Ma indoiesc ca vrei sa mai continui 'reprosurile', haideti sa ne oprim aici iar eventuale 'reprosuri' va rog sa mi le trimiteti pe pm. Daca sunt utile, le iau in considerare. Noapte buna !!!
  4. Doctor X .. saru'mana. Ai inteles exact ca intrebarea mea initiala se refera la versatilitate din punct de vedere constructiv deoarece am intrebat de partile componente ale chitarii care definesc versatilitatea unei chitari. Oricine prefera o chitara ce produce un singur ton excelent atunci cind stie ce vrea de la o chitara. Un incepator, care-i in cautarea unui stil (sau poate nici n-a ajuns pina acolo) o sa caute o chitara mai versatila dpdv constructiv ca sa poata incerca stiluri diferite fara sa se plinga "c-a fost de vina chitara". Un incepator nu investeste prea mult in scule care-i sa permita sa obtina versatilitatea de care vorbeau persoane mai sus. Doctor X ... punct ochit, punct lovit ... exact raspuns pe subiect. Nu m-ar mira sa fii inginer sau macar sa fii studiat stiintele exacte. Multumesc si celorlalti participanti care au dat nuanta si au arata ca versatilitatea nu vine numai de la instrument ...cit si de la chitarist. Acum pot sa-mi caut chitara in liniste care sa se potriveasca pe Rock, Soft Rock, Blues Rock, cam ce-am ascultat la dl. Karpi si mai am eu citeva referinte.
  5. Ai observat ca sunt membri ai acestui forum care au pomenit de chitari versatile si nu s-au referit la ei, ca dau versatilitate acelei chitari. Pe Thomann aia nu era reclama (zic eu) la chitarile lor ci era un ghid cum sa-ti alegi o chitara. Eu cred ca majoritatea nu reusiti sa va puneti in pielea unui inceptor pentru ca ati depasit de foarte mult timp acest stadiu si poate ati pus mana pe chitara de mici copii. Doar nu te astepti sa ma apuc sa probez cit mai multe chitari ca sa-mi cumpar una, repet, la nivelul de incepator. Asa ceva este practic imposibil, si uite de ce: 1. te poti gasi intr-o localitate unde sa nu ai access la cit mai multe magazine cu sortimente cit mai diferite; 2. se poate intimpla sa nu ai cunostinte care sa te ajute in acest sens. 3. ca incepator, e foarte posibil sa-ti puna cineva 100 de chitari in fata si sa nu fii in stare s-o alegi pe cea mai potrivita tie; In concluzie: cel mai practic este sa citesti si apoi sa intrebi/rogi pe cineva sa te ajute sa faci alegerea cea mai buna. In general, in sport/muzica antrenorul/instructorul este cel care-i alege echipamentul/intrumentul unui incepator. Daca l-ar lasa pe acesta sa aleaga ori ar alege gresit ori ar pierde prea mult timp si nu mai apuca sa practice. Un flow normal este sa citesti, apoi sa intrebi/rogi pe cineva sa te ajute sa-ti procuri o chitara potrivita tie, apoi exersezi si incepi sa inveti, intri in legatura cu alti cintareti, abia acum ai ocazia sa pui mana si sa probezi in liniste si alte chitari, sa-ti defineti un stil si apoi sa stii exact ce chitara vrei. Dupa cum vezi, drumul e lung si banui ca dureaza am 2-3 ani pina ajungi sa stii sa-ti alegi chitara singur. Eu vreau sa investesc cam 10-12 mil intr-o chitara electrica si nu-mi permit sa gresesc prea mult. Vreau sa o cumpar ca sa pot incepe sa invat pe ea. Mai tirziu am sa-mi dau seama daca am facut o alegere buna sau nu ... sper. Am scris undeva intr-un post ca nu mai am cum sa ajung prea departe cu chitara din lipsa de timp si de talent. Sper ca chitara nu-i numai pentru talentati !!! . As fi bucuros daca-s putea exersa in fiecare weekend. Am cu ce sa-mi cistig banii si nu o sa apar in public sa va deranjez urechile. De acord cu tine, dar sper ca nu te astepti de la un incepator sa 'simta' chitara.
  6. Mister ... un raspuns poti sa-l dai in mai multe feluri ... functie de gradul tau de intelepciune. Intrebarea are avatajul ca poate sa fie prost pusa dar raspunsul trebuie sa fie intotdeauna corect. Te-am intrebat ceva de femei ? Daca intrebarea este vaga ... de ce nu vii cu o alta intrebare care sa clarifice situatia? Tu zici ca daca cineva intreaba de o chitara versatila de fapt intreaba care-i cea mai buna chitara ? Te inseli ... nu-i vorba de cea mai buna chitara ci de una care acopera (nu stiu in ce masura) cit mai multe genuri. Si sigur nu va fi cea mai buna ... ceea ce de fapt nu exista (the ultimate guitar). Vezi ca am dat un link mai sus unde se pomeneste de versatilitate ... citeste acolo si vezi ca au mai raspuns unii mai sus. Se pare ca ei au inteles despre ce-i vorba. Mie nu mi-a fost foarte clar .... si am intrebat si aici. Daca nu mai are nimeni ceva bun de spus ...hai sa incheiem discutia aici pentru ca s-a denaturat foarte tare. Noapte buna !!!
  7. Cred ca-i usor de inteles ca la topicuri de incepatori intotdeauna vei gasi intrebari copilaresti. Am citit, nu nopti intregi, dar destul cit sa cred ca exista asa ceva. Am gasit nenumarate topicuri, vezi si mai sus, in care persoane (mai cu experienta ca mine) dau exemple de chitari versatile. De ce crezi ca in acest context nu as fi pus intrebarea initiala? Si chiar daca as fi dat peste topicurile tale tot as fi avut doua pareri contrarii. Chiar si pe Thomann se pomeneste de chitari mai versatile: "There is probably no other guitar that fits the human body better (beer belly shaped) and that is more versatile apart from the newer Superstrat, which we will discuss later on." "Sometimes people accuse the Les Paul of not being as versatile as other guitars but with its three pickup positions together ..." "For those who don’t really cling to these sounds, the versatility of the Superstrat really outplays any other guitar type." Daca mai caut ... mai gasesc, dar nu cred ca mai are rost. Si punctul tau de vedere este logic si cred ca se aplica mai degraba la chitari profesionale. Mi-as fi dorit sa primesc acest raspuns si nu zeflemea dat fiind ca suntem pe domeniu public, nu ne cunoastem si ne respectam reciproc. Sper ca am adus argumente ca s-ar putea ca intrebarea sa nu fie chiar copilareasca, ca m-am documentat cit de cit iar situatia a devenit hilara dupa. Stii cum se spune in programare ? Documenteaza-te maxim 30 min si daca nu-ti iese ... intreaba. Asta n-am inventat-o eu si se aplica in firmele de software in Ro la nivelul incepatorilor si medii ... si slava Domnului ca nu suntem la coada. Si te asigur eu ca am citit mult mai mult decit cele 30 min ... dat fiind ca totusi nu suntem in programare. De acum mi-e si frica sa mai postez pentru ca nu-mi place sa intru in polemici. Si chiar daca vor mai gresi si altii ... iertare domnilor.
  8. Trebuie sa continui pentru ca ceva nu-i in regula in toata treaba asta. Domnule Karpi, nu as fi pus aceasta intrebare daca nu m-as fi documentat oarecum in prealabil. N-aveam de unde sa stiu ca exista si chitari versatile pentru ca nu ma invirt printre muzicieni. Imi reprosezi ca nu ma documentez intii. Iti mai dau un argument ca ma documentez. Am ajuns pe site-ul dumitale si am ramas socat. Nu ma asteptam ca un om la varsta si experienta ta sa-mi dea asa un raspuns. Macar trebuia sa ma ignori ... dar poate te-am prins intr-o pasa proasta. Si culmea, chiar imi si place muzica ta. Mai ales piesele in genul soft rock sau blues rock. Mi-a placut mult Nice Story. Este genul care mi-ar place sa stiu sa cint. Uite aici si un alt exemplu care imi place enorm. Sunt in faza in care imi caut o chitara electrica si inital ma gindeam sa-mi iau una mai 'versatila' pentru ca vreau sa cint ce suna bine pentru mine si ar putea sa fie si in alte genuri. Nu vreau sa devin muzician pentru ca nu pot, nu mai am nici varsta si nici timpul necesar. Am sa progresez cit am sa pot de mult si n-ar trebui sa deranjez pe nimeni cu asta. In final, tot respectul pentru munca pe care o faci, si pentru rezultate dar e una sa stii sa faci un lucru bine si e alta sa stii sa-i inveti si pe altii sa faca la fel ca tine. (vezi Hagi)
  9. Uita-te mai sus, Zeus, e locul unde intreaba incepatorii ...." Romanian Guitarist Community Forums > Chitara & Co. > Pentru începatori >" la ce intrebari te asteptai ? "care sunt acordurile ?" Si nu ma mira ca-ti zic unii, citez de la tine - "nu vreau sa le arat si ascund sub degete". Tocmai mi-ai demostrat-o. Putea-i sa ma ajuti dind un raspuns macar politicos daca nu profesionist. Nu am ce face cu zeflemeaua ta. Si cu asta am incheiat polemica. pentru ce-i ce au si cap ... nu numai ureche muzicala. PS: Mai .... faceti si un topic pentru "prosti" ... sa pot pune si eu niste intrebari aici pe forum.
  10. Multumesc pentru raspunsuri. aaa ... daca folosesc chitara ca sa bat cuie ma faceti VIP ?
  11. Care parti componente ale unei chitari electrice definesc versatilitatea ei? ... daca toate partile atunci cele mai importante. Stiu ca sunt modele care se potrivesc mai bine pe anumite genuri si mai putin ptr celelalte iar altele 'versatile' care se incadreaza binisor la toate. Ce model este mai versatil Les Paul sau Strat ? daca se poate pune problema asa... Si tot de stil legat, care este legatura intre configuratia dozelor (SSS, SSH, HSH, HH) si anumite stiluri de a cinta? Poate fi o chitara cu HH versatila? Ar suna 'dubios' un blues cintat pe ea? Ce inseamna sunet gras (fat) ? Multumesc.
  12. salut, Revin cu un topic poate suparator pentru multi de pe acest site dar n-am nici o alta varianta sa-mi aleg un model de chitara electrica. Pina acum am exersat doar pe una clasica si sunt doar la nivelul acordurilor de baza. Nu pot sa spun ca am un 'stil' si nici nu cred ca voi avea unul foarte clar pentru ca imi propun sa cant orice suna bine (pentru mine) de la blues pina la rock, metal etc. Nici nu voi ajunge sa progresez repede sau mult, din lipsa de timp si prea talentat nu sunt . Cam acesta este, in mare, contextul in care vreau sa-mi cumpar o electrica , ST sau LP, pina in 12 mil. Initial limita de bani a fost pe la 8 mil dar m-am tot uitat dupa diferite modele ... si cum e normal ... parca mai bune pareau cele mai scumpe. M-am mai documentat in ultimul timp si am dedus ca electricile pina in 12 mil sunt ptr incepatori si nu poti avea pretentii de la ele ... in schimb trebuie sa fie una 'cea mai potrivita' pentru mine in banii astia, sau poate in bani mai putini. N-ar fi exclus un second hand dar mi-e frica de tzeapa .. si nu stiu sa o verific daca n-are vreo problema, motivul real pentru care se vinde. In plus, cineva mi-ar putea 'recomanda' un anume model SH doar ptr ca o are el (sau un prieten) la vanzare ..si ar fi interesat sa o vinda .. ca fiind cea mai potrivita ptr mine. Daca cineva imi recomanda una noua, din magazin, n-ar avea nici un interes si ar fi fair. Am inteles un lucru, ar fi bine in acest pret sa evit cele cu tremolo ptr ca ar fi o 'pacoste', dar daca stiti voi un model care are floyd-ul 'stabil', nu ma deranjeaza sa fie acolo. Si inca ceva legat de configuratia pickup-urilor: SSH, HSH, HH cu sau fara split/switch. Nu stiu care combinatie se preteaza cel mai bine ptr ce vreau eu. Am vazut multe modele HH (din care putine cu split/switch) si nu stiu daca au o 'plaja' mare de acoperire a genurilor. Am tendinta sa cred ca SSH sau HSH ar fi mai potivite. As mai putea sa spun ca am facut deja un 'research' si mi-am selectat vreo 15 modele si le-am impartit in doua categorii, dupa pret, fiind singurul criteriu dupa care ma pot lua acum : 1. 600-900 RON (ESP LTD H-51 BCH, ESP LTD EC50 BK, ESP/LTD M-50, Epiphone Les Paul Special II, Aria MAC-25 Electric Guitar, Aria MAC-55 Electric Guitar, BC.RICH ASM ONE) 2. 1000-1200 RON (Ibanez RG321MH , Ibanez RGR321EX , Schecter 006 Deluxe, Schecter Omen 6, Jackson JS30 Dinky, JACKSON JS30DKT GMG, ESP/LTD MH-50 NT, BC.RICH ASM STANDARD). Sigur din cele enumerate mai sus sunt multe care nu s-ar potrivi cu ceea ce vreau eu dar eu va rog sa-mi spuneti care s-ar potrivi sau eventual sa-mi sugerati alt model. Criteriile principale (in banii respectivi): versabilitate, doze cit mai bune, lemnul si finisajele cit mai bune, etc - toate ducand la un sunet cit mai bun. Imi plac lucrurile de calitate dar vreau sa cumpar maxim de calitate in cele doua categorii. Am ales aceste doua categorii ptr ca ar putea sa spuna cineva ca la nivelul meu pot sa stau foarte bine in max 9 mil (si imi sugereaza el un model). Cum am spus mai sus ... nu stiu cit de mult/bine voi progresa dar in acelasi timp imi plac lucrurile bune. De aceea, v-as ruga sa-mi recomandati o chitara in categoria max 9 mil si una in max 12 mil urmand sa ma decid eu mai tarziu. Ce ziceti, am luat-o razna? Treaba ar fi fost mult mai simpla daca n-as fi citit citeva topic-uri legate de ideea: Care chitara-i mai buna? Daca este cineva care cunoaste, din diferite surse, mai multe modele de chitari si poate sa ma ajute, putem discuta pe messenger (YM: ioan_vapi) daca acest topic nu prezinta interes. Astept sugestiile/sfaturile voastre. Multumesc anticipat.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.