www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Behringer U-Phoria umc202hd + Reaper


Recommended Posts

Salut!
Am rugămintea, pentru cei care știu deja, de a mă ajuta cu problema "latency". Mi-am cumpărat de curând interfața Behringer U-Phoria umc202HD și încerc să înregistrez prin Reaper scurte riff-uri de ghitară. Știu că am o problemă de latență pe care nu o știu rezolva! Am un pc cu Windows 7 pe 64-bit, cu un procesor de 3.20 GHz. Știu că trebuie să fac ceva setări în Reaper Preferences - Audio - Device - ASIO cu UMC Asio Driver, dar la Asio Configuration nu mă mai descurc. Am încercat mai multe variante dar degeaba...Dacă setez Asio, în difuzoarele calculatorului nu aud nimic, nici măcar metronomul, deși setez Record Monitoring: ON. Dacă înregistrez pe Direct Sound ca și Audio System (în Audio Device), atunci aud și metronomul și instrumentul, dar acesta din urmă cu un delay destul de deranjant...

Ce mă sfătuiți?

Mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Și scuze pentru "chineza" utilizată...!

 

Link to comment
Share on other sites

da click in system tray pe panoul de control al placii de sunet (UMC control panel).

Acolo, intr-unul dintre tab-uri ai setarile de latenta. Ai grija ca sunt doua (!!!). Cu una setezi bufferul (in sample-uri); si cu cealalta setezi modul (conservator, agresiv, etc).

Incearca intai cu ceva de genul 128 samples si "normal". Daca e ok, poti scadea de la "normal" la ceva mai simplu. Nu sunt acum la computer, asa ca e posibil numele sa difere un pic ca nu le stiu pe dinafara.

Link to comment
Share on other sites

In Reaper poti da request sample block size (also known as Buffer size sau simplu Buffer ) din audio device settings. Seteaza sample block la 64. E de preferat sa faci asta din software-ul placii de sunet.

596cb2367ece6_reaperaudiosetting.png.3e404e757c88a6b61517e97cc86bbd96.png

Pune-l inapoi la 512, 1024, or whatever, cand editezi si mixezi.

In dreapta sus, deasupra zonei de editare, ai niste informatii care arata cam asa MS.png.cc9ccd41801baf9aab8ee06fd075ebe0.png. 512spls e buffersize-ul si ~15/15ms inseamna latenta de input/cea de output, post procesare.

Cand scazi buffersize-ul, latenta va scadea si ea.

Spor!

Link to comment
Share on other sites

Nu e nevoie sa reinstalezi. Daca dai click dreapta pe informatia aia vei putea selecta ce sa iti arate. Bifeaza optiunile ca in poza 

596eee41356b4_showrecordingformatanddeviceinfo.png.888ef1012a5262f747ad76c44bff04b9.png


Pro tip: Click pe butonul ala te va duce la audio properties direct.

Pro Pro Tip: Daca iti duce calculatorul, poti reduce latenta si mai mult, folosind un samplerate mai mare de 44.1kHz. 2x samplerate = 2x mai putin latenta dar 2x mai multa munca pentru CPU si eventuale artefacte.

De exemplu: daca la 44.1 kHz cu buffer de 64 samples = 20ms latenta si 20% CPU usage 88.2 kHz cu acelasi buffersize = 10ms latenta cu 40% CPU Usage

Spor!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

La interfetele USB Trebuie sa ai ASIO  AL PRODUCATORULUI ADICA  de la Behringer   CA SA AI  LATENTZA MINIMA . Cu MMC ASIO  nu prea merge .

Te uiti la video si urmezi pasii de download  si instalare  a driverului , zice ca mai poti descarca free si ceva  softuri 

"....This one actually even comes with Free Audio Recording, Editing, and Podcasting Software which you just download from their website...."

5ms nu-i mult  17ms deja deranjeaza , .Zzice in specificatii ca Zero latency monitoring   daca inregistrezi dar  daca utilizezi ptr ceva  "direct process  "  efectul software va putea sa aiba llatentza  .Acest lucru complica treaba ..

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 8/10/2017 at 00:42, karpi said:

La interfetele USB Trebuie sa ai ASIO  AL PRODUCATORULUI ADICA  de la Behringer   CA SA AI  LATENTZA MINIMA . Cu MMC ASIO  nu prea merge .

 

Producătorul și-a cam bătut joc de ei la interfețele astea Behringer. Au scos driverii și au pus link către ASIO4ALL pe site-ul oficial. 

Poți găsi aici ce trebuie:
http://behringer-usb-audio-2-8-40.drivers.informer.com/

Edited by 'mnezău
Link to comment
Share on other sites

Da asta-i o batjocura , mai ales ca  Asio4All nu functioneaza cu toate placile de sunet .( au o lista unde sunt trecute toate tipurile cu care ar functiona ).eu am patit-o cu Win7 si AC97 onboard ..rezultatul a fost "blue screen" .asa ca dupa multe sapaturi am fost nevoit sa trec inapoi la XP .la care aveam drivere .si ASIO ..

In Win 7 pana la urma m-am prins ca trebuie sa setez "compatibillity mode " pe "automat " a lui Win 7 care a gasit  versiunea optima //Win XP SP 3 sau 2 ...deci multe pacaleli .Pe scule.( Zoom , Korg , Alesis ) scria ca functioneaza cu  Win XP , 7, 8 ,..si mai "sus " ...nu scria ca de fapt XP este baza iar restul prin compatibilitate ..

Asa ca trebuie si acest aspect  verificat .

Am observat ca mai multe placi de baza care erau cu reclama de USB 2.0 NU au drivere ptr asa ceva inclus in CD-ul original ..dai sa instalezi driverul cu un click pe "icoana " din programul de instalatre a driverelor de pe discul anexat , la care se deschide o fereastra si zica sa cauti pe internet ..haha.

si tot asa la vre-o patru placi de baza ,

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Interfata are driveri foarte buni de la producator: 

https://www.music-group.com/Categories/Behringer/Computer-Audio/Audio-Interfaces/UMC202HD/p/P0BJZ/downloads

Detin o astfel de interfata de "rezerva" si pot spune ca are un neajuns (in ce ma priveste), dar driverii sunt "rock solid".

Cat despre latenta, pe Win7 x64, o am setata din control panel-ul ei cu Asio Buffer size la 256 samples iar USB Streaming Mode pe Standard si nu are nici o problema. 

 

Capture.JPG

Link to comment
Share on other sites

Chiar acum o saptamana am cumparat in talcioc un "JanVOX:" , pai m=am chinuit cu instalarea de numa si nici acum nu este instalat 100% OK dar oricum in Cubase functioneaza ca si VST  ce a venit cu upgrade de la 1,52 la versiunea 3.3 .

Pot sa pun la 4ms res[ectiv la minim bufferul si functioneaza perfect fara nici o problema .

Ce face figuri este Cubase   adica VST-ul  daca nu duce mai multe instrumente MIDI si mai multe efecte concomitent incepe sa "scartaie " in acest caz pot sa maresc bufferul dar doar ptr mixare caci ptr sa si inregistrez  nu mai mmerge .

Deci nu interfata  are latentza ci  VST-ul din Cubase nu mai poate la o incarcare prea mare  marind bufferul  mai ajuta ceva  daca  incarcarea este cu putin peste maximul posibil ,,daca este mai mult trebuie sa opresc din efecte .De obicei ajuta sa opresc efectele de masterizare un comporesor multiband si doua      dispozitive de  pozitionat stereo si de setat centru ,,acestea consuma mult .Apoi dupa ce am rezolvat  de ex inca o inregistrare al unui track ptr misdown pornesc si masterizarea .

De fapt oricum masterizarea este mai OK sa o fac pe un track master ( pre master ) deci nu cu toate canalele ci doar cu un singur canal stereo al "misdown" 0ului .Chiar in alta sesiune .

Este diferenta intre ce aud in "mixer'  cu toate ctrack-urile si efectele  fata de ce aud in "misdown " .care este mult mai calitativ .Presupun ca in mixer se fac ceva  ";artificii" ca sa redea fara probleme toate trackurile cu toate efectele  astfel reduc ceva din calitate in misdown apar multe detalii ce nu se aud in mixer .

Asta am observat si in Adobe si in Cubase ,,cu toate ca in Adobe face incontinu un misdown chioar in mixer totusi ce se aude nu este atat de detailat ca si misdown-ul .

OK am studiat cum sa grupez canalele si sa utilizez "send effect   ptr mai multe canale astfel eliberez o groaza "masina VST " de incarcare ."

CPU  inca este departe de  incarcare  dar VST-ul nu mai poate ..Asta in Cubase 5 .

Trebuie sa instalez Cubase 7( dupa ce instalez pe un PC Win 7 de 64 bit  deoarece nu au dat  si versiune pe 32 biti  sunt curios daca VST-ull duce mai mult ?.Oare in mixer se "aud" mai bine detaliile ?

Vom vedea .

Pe scurt ..sa inregistrezi  ce doresti  direct inainte sa ai plin mixerul cu track-uri si efecte ..sau sa ai doar un BT facut anterior ce il deschizi intr-o sesiune separata   daca cumva nu mearge streamning-ul  cu toate track0urile si efectele in functiune . .

Dar daca ai doar 4-6 trackuri nu cred ca apare vre-o problema .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.