www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[GHID]Multiefect pe calculator


Recommended Posts

am o mare problema

am o placa audio 5.1 integrata VIA nuj cum, sistem 5.1 si windows 7 ultimate...si nu reusesc sa fac Guitar Rig-ul sa mearga....l-am avut pe Xp cand nu aveam sistem si mi-a mers....acu nu imi mai mere...pe langa faptu ca setarile de la Asio nu mai sunt aceleasi, am incercat toate combinatiile posibile si imposibile la routing si la un mom dat la IN si la OUT imi arata ca eu cik as canta, dar nu se aude nik....ma puteti ajuta? mersi anticipat

 

Ti-am raspuns aici : http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=3...st&p=379448

Link to comment
Share on other sites

Guest nimbus2000
@nimbus 2000

ji pnm nujt ce-ti trebuie un impuls sa citesti 7 pagini ale subiectului cat de NooooB trebuie sa fii pentru asta...Daca tii calculatorul ala numai pentru Cstrike si Doom mai bine vinde-l sau invata cum sa controlezi input-ul/output-ul la o placa audio de PC. Si lasa mircismele, regionalismele si smekerismele ca te faci cu vreun warn... si pariez ca n-o sa-ti placa...

 

Am citit cele 7 pagini;)...Dar nu am inteles nimic...Si nu folosesc pc-ul pt jocuri, nu ma pasioneaza.Cum sa controlez input-ul/output-ul la o placa audio de pc habar n-am. :))

 

 

P.s.Nu folosesc mircul si nici nu ma consider a fi o pers "smekera" :)

Link to comment
Share on other sites

Am si eu o electro-acustica epiphone...Mi-a dat cablu ji eu mi-am cumparat mufa(pt intrare pc).Asa bag mufa in pc...ji pnm nujt ce sa fac mai departe...N00b O_o

 

1. conecteaza cablul de la chitara prin adaptorul pe care l-ai cumparat la intrarea Line-in a pc-ului tau (de obicei marcata cu albastru);

2. asigura-te ca ai driverele ASIO instalate (eu folosesc asio4all v.2.9) daca ai nevoie (si cred ca ai);

3. instaleaza o aplicatie gen Guitar Rig (eu folosesc GR3, dar demo-ul de la GR4 este deja disponibil) si da-i bataie; (daca nu o ia din prima, revino cu intrebari);

 

Sunetul obtinut poate te va satisface, poate nu... nu uita ca rezultatul depinde si de calitatea chitarii tale, cat si de calitatea placii tale de sunet, si evident si de setarile preseturilor din program (unele suna cumplit la mine, altele incredibil de bine).

 

Revino cu intrebari specifice unei anumite aplicatii pe care ai ales-o.

 

PS: in cazul meu este nevoie ca, dupa ce pornesc Guitar Rig, sa schimb sursa de inregistrare din Line-in (aparent mut) in Microfon (moment in care aplicatia primeste sunet de la chitara, cele doua intrari sunt comune la placa mea de sunet) si apoi iar in Line-in (care e mai potrivit, nivelul zgomotului este mai mic decat la microfon).

Edited by Intrusul
Link to comment
Share on other sites

@nimbus2000

in taskbar in dreapta jos e iconita de difuzor, clic dreapta pe el, selecteaza OPEN VOLUME CONTROL, de acolo debifeaza de pe mute line in sau mic in si ridica vernierul la maxim la line in, la mic in doar la jumatate, urmand sa-l reglezi dupa cum auzi chitara in calculator. Daca la OPEN VOLUME CONTROL nu ai line in, din Options selecteaza advanced volume control si bifeaza line in, ca sa-ti apara in fereastra de volume control. Pentru ASIO4all, momentan nu pot sa te ajut ca laptopul de la care sunt conectat nu are nici macar line in ca sa-ti spun cum configurezi. Daca reusesti, urmatoarea faza e sa faci ce ti-a spus userul Intrusul, ca sa te stimulez oleaca pot sa-ti spun ca, exceptand CHORUS-UL simularea de efecte/ampuri pe calculator e mult mai OK decat petarda aia de pedala (digitech RP55, pe care o folosesc doar ca DI box, simularea de efecte e execrabila) chiar si cu o placa de sunet integrata gen AC97. Daca conectezi la calc un sistem audio mai de Doamne-ajuta o sa-ti placa...

Link to comment
Share on other sites

Guest nimbus2000

Va multumesc amandurora...Merge dar...se aude un bazait nasol...:(Si se aude chiar mai tare dacat se aude chitara...:|

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc amandurora...Merge dar...se aude un bazait nasol...:(Si se aude chiar mai tare dacat se aude chitara...:|

 

Din moment ce spui ca se aude mai tare decat chitara, probabil ca nu este vorba de "bazaitul" specific dozelor singlecoil, si totodata probabil ca nu este nici optiunea "Microphone boost" (pe care o poti dezactiva din volume control -> recording -> advanced, pentru ca iti amplifica si zgomotul de fond... dar si semnalul util, suna cumplit pt. muzica).

 

Daca ai placa de sunet incorporata ("on-board", deci nu e o placa de extensie separata ca aici) sansele sunt destul de mari ca placa ta sa aibe circuitele mai vulnerabile la tot felul de perturbatii si zgomote ce apar inevitabil.

Inainte sa imi cumpar placa de sunet un pic mai desteapta (60 RON la vremea aia, acum s-a cam scumpit rau.. - Audigy SE), cu cea onboard captam un zgomot "digital" ciudat generat de ceva circuite ale placii de baza peste care se suprapunea un fasait variabil in functie de viteza ventilatorului de pe procesor si, colac peste pupaza, intrarea de microfon capta si o fractiune din semnalul de iesire, rezultand microfonie pe alocuri. ..dar chiar si asa bazaitul nu se auzea "mai tare decat chitara", (poate doar in GR cu preseturi cu high gain) si le puteam masca din setari (praguri de zgomot, filtre, oricum cu preseturi clean era ca si insesizabil.. aproape), dar poate placa ta e chiar mai slaba decat ma astept eu.

 

PS: folosirea chitarii cu PC-ul nu e chiar asa mare bataie de cap cum pare, dar daca nu ma asteptam la tot felul de astfel de probleme sa apara probabil ca mi-as cam fi pierdut rabdarea. In prezent sunt multumit cu placa sub 100RON cu care ma distrez acum; daca altfel nu se rezolva problema ta, cu o investitie similara, nu te va mai durea capul pana cand si pretentiile tale vor mai creste.

PPS: :) nu uita sa verifici ca mufele stau ok in locurile lor, si alea pot "bazai mai tare decat chitara".

Link to comment
Share on other sites

DILEMA: DI-Box sau Interfata USB ?

 

Acesta este motivul pentru care m-am hotarat in sfarsit sa postez..

De ce in threadul asta si nu ca topic nou? pentru ca banuiesc ca alegerea depinde de restul sculelor folosite.

 

Folosesc:

Chitara: Washburn WI14 (550 RON, 2007), cu cablul cu care a venit, neecranat.

Placa de sunet: SoundBlaster Audigy SE (achizitionata in 2007 cu ~65 RON, acum a ajuns >100 RON, nu stiu exact de ce..)

Driver: ASIO4All v.2

SW: Guitar Rig 3

- apropo: latenta obtinuta e de 2 ms (SampleRate: 92kHz, ASIO Buffer Size: ~192 Samples ), si e bine :)

 

Zilele astea am aflat si eu de UCG102 si ma intrebam daca ar reprezenta un substituent pentru un DI-Box (in ceea ce priveste "timbrul" semnalului). Nu am nici o idee despre cat de mult ar imbunatati latenta o interfata USB, si nici despre calitatea semnalului util obtinut. Are sens o comparatie intre cele doua, poate substitui interfata USB un DI-box? Fac casa buna inpreuna? E posibila / se merita folosirea lor cu Guitar Rig 3?

 

Multumesc celor care pot da un sfat, doua..

 

[ Daca cineva abilitat considera ca acest subiect ar trebui mutat, rog sa o faca ]

 

DI-Box este una iar o interfata adio pe USB este altceva.

 

"cutie " audio externa pe USB este ptr Laptop sau Notebook unde nu ai cum sa pui o "placa de sunet" mai performanta decat cea "onboard "ca nu-i loc.

 

Eu am luat o cutiuta Sweex dar numai ptr ca sa o folosesc "pe teren" .Are si si iesire digitala optica .(SPDIF)

 

Cel mai calitative sunt aceste iesiri digitale cu cele optice mai ai si avantajul separari complete( galvanic) asa ca sasiul nu este in contact cu masa dispoziticelor externe.

Cel mai important este sa nu aiba distorsiuni de interm odulatie IMD .Acestea "murdareasc to spectrul pana si din doar doua semnale ce se intermoduleaza.

 

Nu am testat inca nu am instalat programul de test ( de fapt n-o folosesc pe PC ) .

 

Distorsiuni foarte mici si efecte standalone +patch mixer are seria E-MU .

 

Nu stiu daca SoundBlaster Audigy SE are nevoie de ASIO4ALL , la mine mai mult a stricat ! A trebui sa dezinstalez sa sterg prin "registry " ca sa svap de Asio4all care mi-a marit latenta si inca ceva a stricat ( nu-mi amintesc acum) .

 

Ptr SB24Bit Live cand il foloseam nu exista Asio4all si nici nu are nevoie .Au Asio propriu bun.

 

Audigy are IMD mare dr umple spectrul de "gunoaie" .

Nu sunt ptr inregistrare ci ptr jovuri si filme.Din aceasta cauza l-am pus la nevasta in PC .

 

Decat un DI-Box este mai folositor un preamp pe J-FET , daca nu stii sa-ti construiesti VOX-amplug este unul din proiectele de pe inernet preluate de VOX si fabricate in serie .Se fac vre-o trei tipuri " VOX AC-30 ": un tip ceva " Metal" si inca una.".Bass ".

Link to comment
Share on other sites

DI-Box este una iar o interfata adio pe USB este altceva. (...)

clar, rolurile lor de baza le-am inteles, doar ca nu le cunosc calitatile prea bine (respectiv daca interfata USB implica vreun delay de exemplu...).

(...)Se fac vre-o trei tipuri " VOX AC-30 ": un tip ceva " Metal" si inca una.".Bass ".
Da, am mai auzit de ele, par interesante si cred ca o sa incerc una dintre ele.

 

Multumesc pentru explicatii si recomandari, karpi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Deoarece pe placa audio onboard aveam latenta mare in Guitar Rig 3, si se auzea oribil, am decis sa imi iau o placa audio mai de doamne-ajuta.

 

Bugetul imi permite sa iau ceva gen:  Sound blaster creative 5.1

 

Este cu ceva mai bun decat AC 97 onboard sau SOUND BLASTER CREATIVE AUDIGY SE? Am citit mai jos ca ar face urat mai ales cu driverele asio; e totusi mai scumpa, vezi aici   Bugetul este sub 100 ron in orice caz.

 

Daca ajuta cu ceva, mentionez ca am 1.5 gb ram, si procesor pentium D 805  la 2.66 Ghz .

Link to comment
Share on other sites

Mic tutorial pentru folosirea calculatorului si a chitarei

 

 

 

 

Materialul acesta e destinat chitaristului amator si nu se vrea un ghid riguros

 

 

1) Scule hardware

Calculator (de preferinta potent si cu memorie destula dar merge orice de data cat de cat recenta ) musai cu placa de sunet aferenta (daca placa are suport pentru ASIO atunci cu atat mai bine! :) )

 

Chitara

 

Cablu

 

Preamp sau DI (esential pentru rezultate bune!)

 

 

2) Scule software

 

Pluginuri pentru efecte:

Guitar Rig / Amplitube / Simulanalog / diverse pluginuri VST/directX/ etc

Demo guitar rig aici : http://www.nativeinstruments.de/index.php?id=guitarrig_us

Amplitube UNO/LIVE Demo/Demo aici : http://www.amplitube.com/Main.html?prod_AT

Simulanalog : http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm

 

Hosturi VST :

Cubase (inca sunt nesigur cum functioneaza . Incercati pe propria barba)

Mackie Tracktion (folosit cu succes de mine. Il recomand)

Adobe Audition

Altele ...

Pentru cei interesati exista hosturi vst gratuite:

http://rm-and-jo.laughingsquid.org/Text/Gu...-VST-Hosts.html

http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm

http://www.kreatives.org/kristal/

 

Trebuie avut in vedere ca anumite programe functioneaza fara hosturi vst (adica sunt stand alone).EX: Amplitube Live, GUitar RIG

 

Driveri ASIO ( optionali pentru cei fericiti cu o placa ce suporta ASIO nativ adica Audigy,

 

M-audio Revolution si peste , diverse placi profesionale de sunet)

 

Windows (2000 sau Xp de preferinta dar nu obligatoriu)

 

3) Conectare

 

Se conecteaza chitara la calculator. Daca aveti un preamp folositi-l cu incredere (pentru cei ce nu stiu preampul este un premamplificator (de unde vine si prescurtarea) ce se ocupa de "ridicarea" nivelului semnalului produs de chitara pana la un nivel acceptabil).

In general orice pedala multiefect "ieftina" poseda o parte de preamp.Daca nu il aveti se cheama ca aia e si ne descurcam cu ce avem. Fara preamp rezultatele sunt modeste .Adica va trebui facuta chestia asta dand de "volume" mai tare. Asa vom avea parte de mult fasait. De preferinta chitara se conecteaza la intrarea line-in.Merge si la mic in insa rezultatele sunt si mai nesatisfacatoare.

 

4) Instalare

 

(optional pentru cei ce deja au suport ASIO )

Se instaleaza driverii ASIO ce se gasesc la http://www.asio4all.com. Se restarteaza

 

calculatorul (neaparat!).

Se instaleaza programul preferat (in cazul de fata Guitar Rig)

 

 

5) Configurare

Intram in meniul de configurare de la asio4all ( Start - Programs - Asio4all v2 - Asio4all

Offline Settings). Apasam pe butonul cu Einstein (adica pe Advanced) si setam in felul

 

urmator (multumesc lui Marius Ghinea pentru pont!):

Latency Compensation

IN : 0 Samples

OUT: 0 Samples

Debifam Use Hardware buffer

Kernel Buffers 4 (adica la capatul din dreapta)

 

Debifam Allways Resample 44 <-> 48 KHz

Debifam WDM driver to 16 bit

 

Setam ASIO BUffer Size dupa gust. Trebuie avut in vedere ca o valoare mai mica pentru buffer aduce o latenta mai scazuta (chestie care ne-o dorim cu ardoare). Cu cat e valoarea mai mica cu atat avem sanse sa ne trezim cu "Artefacte" audio adica mai pe romaneste pacanituri. O valoare sub 350-400 de sampleuri ne asigura un timp de raspuns multumitor... Experimentati pana cand apar pacanituri.

 

6) Lansare

 

Ne ocupam mai jos doar de varianta standalone guitar rig. Cu restul softurilor e cvasi asemanator. Mergem la File->Audio& Midi Settings si deschidem fereastra cu soundcard

Alegem :

Interface :ASIO

Sample Rate : dupa gust 44100 sau mai sus

Output device : ASIO4ALL v2

 

vom vedea undeva mai jos un indicator al latentei. Nu stiu cat de exact este insa cu cat valoarea indicata e mai mica ,cu atat mai bine.

Trecem la Routing :

Inputs & Outputs : Depinde destul de mult de placa de sunet. In general selectam prima intrare si prima iesire. Daca nu obtinem nici un sunet dupa ce am facut setarile astea le mai agitam. De obicei de aici vin problemele legate de nefunctionare.

Dam OK

 

7) Play

Incepem sa cantam . Setam nivelele de intrare & iesire cu grija evitand cu grija zgomotul de fond si clippingul digital.

 

Voi pune si poze + samples + alte indicatii cat de curand .

 

 

Cine vrea sa faca adaugiri sau considera ca ceva e aiurea e liber sa posteze. Ajutati-ma sa imbunatatesc materialul asta. Ganditi-va ca sunt unii care nu au cum sa descopere toate astea singuri sau fara mari batai de cap. HELP!

 

 

 

Am o placa de sunet audigy SB.Am facut setarile cum ai spus dar sub 384 e normal sa am pacanituri in Guitar rig 4?

 

 

O sa repet procesul cu instalarea, care, nu sunt sigur ca am facut-o exact asa cum ai spus tu.Care ar fi cea mai mica latenta la care as putea ajunge?

Link to comment
Share on other sites

Am o placa de sunet audigy SB.Am facut setarile cum ai spus dar sub 384 e normal sa am pacanituri in Guitar rig 4?

O sa repet procesul cu instalarea, care, nu sunt sigur ca am facut-o exact asa cum ai spus tu.Care ar fi cea mai mica latenta la care as putea ajunge?

 

Setarile mele pt ASIO4all sunt:

Latency Compensation

IN : 0 Samples

OUT: 0 Samples

 

Kernel Buffers 2 (adica la capatul din stanga)

 

totul debifat:

- Use Hardware buffer

- Allways Resample 44 <-> 48 KHz

- WDM driver to 16 bit

 

ASIO BUFER: <100 Samples

 

===> <1ms latency ...cel putin declarat, dar banuiesc ca e destul de veridic pt ca nu ma plang deloc (cu Audigy SB SE si Guitar Rig 3).

..uneori ma trezesc ca trebuie sa maresc iar bufferul, poate din cauza aplicatiilor din background; oricum sunt multumit, cu buffer la 192 scap de orice eventual "pacanit" si am latenta 2 ms.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Guest funeralofyourmata

Pot folosi la guitar rig orice tip de preamplificator?sau trebuie neaparat rig kontrol sau stealth pedal(la amplitube)? :)

Link to comment
Share on other sites

Rig Kontrol ºi StealthPlug sunt interfețe audio cu preamplificare inclusã, deci fac ºi conversia analog-digital. Tu dacã ai deja o placã de sunet (ºi calculatoare fãrã o placã integratã mãcar n-am vãzut în ultimii 10 ani) da, poți folosi orice preamplificator care aduce semnalul chitarei la nivel de linie. E de preferat sã poți regla nivelul amplificãrii (control de gain, ca sã poți aduce semnalul la nivel optim) ºi sã fie cât mai transparent ºi cu zgomot redus.

Acum pot sã-mi fac ºi reclamã? :)http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=42995

Link to comment
Share on other sites

Guest funeralofyourmata

pai am un m-audio 24/96..we may have ourselves a deal cu preamplificatorul tau:-?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Am o problemã cu Audacity, dacã mã poate cineva ajuta.

Traseul meu este Chitarã- DigitechRP( ca preamplif )-laptop [ intrarea Mic ( Line in n-are )] - ieºirea pe cãºti sau stație.

Am ASIO ( cu volumele la intrare pe zero ) ºi cred cã e corect reglat... Problema e ca nu aud chitara la ieºirea din laptop ( cãºti sau stație ) în timp real . Dacã înregistrez o aud la redarea înregistrãrii, însã problema mare e când vreau sã cânt cu un backing track încãrcat în audacity ºi nu aud chitara ...

Link to comment
Share on other sites

Ca sã monitorizezi în timp ce înregistrezi trebuie sã-i spui DAW-ului sã monitorizeze (playthrough).

open the Audacity preferences. In the “Audio I/O” section, turn on the “Software Playthrough” option.

În Audacity probabil nu-i post-FX monitorizarea, deci tot degeaba. Treci la un DAW mai serios.

Alternativ poți folosi Guitar Rig standalone cu deck-urile sale pentru a obține aceeaºi funcționalitate.

Link to comment
Share on other sites

Ca sã monitorizezi în timp ce înregistrezi trebuie sã-i spui DAW-ului sã monitorizeze (playthrough).

 

În Audacity probabil nu-i post-FX monitorizarea, deci tot degeaba. Treci la un DAW mai serios.

Alternativ poți folosi Guitar Rig standalone cu deck-urile sale pentru a obține aceeaºi funcționalitate.

 

DAW însemnând ... ?

Dupã-masã o sã pun ºi o pozã screen-shot, pen' cã am multe facilitãți inaccesibile , cum ar fi secțiunea de "Effects"

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Grrrr :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_audio_workstation

Vezi cã mai sunt thread-uri despre înregistrarea ºi mixarea pe PC ("in the box").

 

 

Ok ok. Mersi. Sunt cam multe din 2005 pânã azi, dar am sa încerc sã caut...

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.