www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrusul

Active Members
  • Posts

    117
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Intrusul

  1. Ca sa faci respectiva ajustare: mergi in Guitar Rig/ File/ Audi and MIDI settings si apoi langa "Output device:" ai un buton Asio Config. daca nu ai instalat deja un astfel de driver (care sa fi venit cu placa de sunet de ex.) da un search dupa "ASIO4All" pe net. Succes.
  2. trebuie sa reglezi dimensiunea bufferului (numarul de sample-uri) din fereastra de configurare a driverului ASIO.
  3. Pai da, topicul este despre ce te-a determinat sa intri pur si simplu in casa cu o electrica..
  4. pune-o si in format mp3 sau wav, te rog.
  5. Subscriu, doar ca as ordona cam asa: pe primul loc talentul (caci unii au si ii ajuta sa aibe un start clar mai bun ca altii), vointa poate compensa in buna masura o oarece lipsa de talent (adica un start care sa ceara mai multa munca), si abea in final geometria mainilor fiecarei persoane care, daca primele doua sunt prezente, conteaza intr-o destul de mica masura; eu m-am apucat la 25 si totusi imi vine foarte usor sa fiu increzator in continuare DAR ma saboteaza serviciul... mi-am postat motivul mai demult pe topic, nu am intentionat sa deturnez discutia.
  6. Buna , Daca nu te deranjeaza am sa-ti dau un raspuns prin prisma unui utilizator de GR3 (pur si simplu nu ma impac cu soundul lui GR4, si efectele mele preferate din GR3 suna prea diferit in GR4 daca le import...) ; filosofia din spate sunt cam sigur ca e aceiasi. Nu sunt in stare de un tutorial.. dar am cateva ponturi (vorbim de GR3): Preseturile cu care vine programul sunt organizate in cateva categorii le gasesti in tabul Browse/Sounds (in stanga), le poti privi si ca foldere cu preseturi (preseturile au extensia .bnk, de la "banks"); baga-ti nasul printre ele, mai ales cele care te intereseaza pe tine ghidandu-te dupa denumirile sugestive ale respectivelor bankuri; ai sa observi o fereastra cu backuri dar si o fereastra cu sound-urile continute de acel bank (acelasi sound poate fi gasit uneori sub mai multe bankuri/categorii); ambele ferestre iti dau posibilitatea sa salvezi fie bankul intreg (bank menu in dreapta sus a ferestrei cu bankuri) fie doar un sunet/preset in cadrul bankului (sound menu in dreapta sus a ferestrei cu sounduri); bineinteles poti sa si incarci prin acelasi bank menu un set de preseturi salvate pe calculator undeva. Cred ca cel mai usor (si cel mai indicat) mod de a invata cum sa compui lantul tau de efecte este modificand pentru inceput exemplele de acolo, putin cate putin, cu rabdare; vezi cam ce au folosit baietii aia de la Native Instruments pt efectele de acolo si o sa te cam prinzi de ce ai nevoie.. probabil incepi cu un prag de zgomot.. apoi o normalizare.. poate un distors... un chorus, urmat de un reverb; daca deja simti ca vrei sa faci ceva de la zero, gasesti in tabul Components toate efectele, pedalele modelate de GR3 si le poti inlantui cu drag and drop in dreapta ecranului, cu cat e lantul mai mare cu atat incarcarea CPU-ului va fi mai mare.. deci .. sa ai si asta in vedere , daca la un momentdat incepe sa se intrerupa procesarea, s-ar putea sa fi adaugat prea multe efecte in lant. Eu am un bank alcatuit din toate preseturile ce mi-au placut dintre cele cu care a venit GR3, pe care le-am modificat pe alocuri (duplicate, nu am lucrat pe originale - ai meniuri contextuale care te lasa sa faci copii, click dreapta si vezi acolo comenzile standard si cunoscute "Cut, Copy, Paste") si le-am salvat pe calculator, la adapost de reinstalari de Windows cu o denumire sa zicem Favourite.bnk. Mentiune: GR3 stie starea in care ai lasat programul la inchidere, adica daca ai modificat un preset si ai inchis programul, la redeschidere, il gasesti cu aceiasi modificare.. dar daca nu il salvezi, si schimbi presetul, cand revi la presetul cu care ai inchis programul anterior, il vei gasi in starea restaurata.. adica cum a fost el ultima oara salvat (sper ca s-a inteles ) Spor la treaba si sper sa mai contribuie si altcineva la topic, mai la tinta legat de nevoile tale.
  7. La multi ani! Mancam niste sarmale, nu ma pot exprima despre cantitatea de saliva pe care.... Drum de Lut suna bine pt mine, Fiori in schimb cred ca merita un altfel de efect aplicat vocii (in loc de acel... chorus "subagvatic" aproape..) Spor!
  8. Si celelalte piese imi plac, dar acum in sfarsit chitara are un ton mai pe gustul meu.. Felicitari si mai vrem!
  9. In primul rand cauta celelalte topicuri similare pe aceasta tema, banuiesc ac la baza configurarea GR4 e cam aceiasi cu GR3 sau GR2 etc.. Ce spui tu suna cum ca ai avea o reactie/microfonie, ca un prim lucru de verificat : cauta in File/Audio & MIDI Configuration la Routing ce intrare folosesti si ce iesire (de exemplu daca ai ca intrare "What you hear" - nu mai stiu cum era denumit la Soundblaster - o sa auzi exact ce ai descris) http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/1152-ghidmultiefect-pe-calculator/ <===check it out
  10. chiar eram curios daca mai alege cineva piesa asta.. probabil un aranjament cu viori ar suna cool..
  11. Nu as vrea sa dezamagesc pe nimeni.. dar s-a amanat cu vreo 200 de ani, e oficial... verificati daca nu ma credeti.
  12. Descarcari electrice exista si in cazul ninsorilor, dar inedit mi se pare faptul ca fenomenul a fost atat de puternic resimtit de retea.
  13. Eu sunt in Sibiu, cam pe la ora aia am simtit si eu ceva... adica lumina a fluctuat un pic, iar eu mi-am zis in sinea mea " bine ca nu s-a intrerupt" ca lucram la ceva pe comp..
  14. o poza mica ceva? suna interesant...
  15. Not bad! O coincidenta foarte tare: si eu m-am apucat de chitara la inceputul lui 2008, pauza in 2009 cam de 10 luni.. (doar ca eu am 27 de ani); poate reusesc sa postez si eu ceva cat de curand.. Spor la treaba!
  16. Intrusul

    Videoclipuri

    4 HANDS 1 GUITAR
  17. Reaper + EZD goes smooth.. lumea lauda si Fruity Loops (in loc de Reaper). poate ca nu ar trebui sa te complici cu tobe facute in Guitar Pro; Eu unul nu l-am incercat pana acum, folosesc editorul din reaper unde ai si control de velocity mentionat de FiveSeven; despre conversie nu stiu..
  18. SPOILER ALERT: http://www.songfacts.com/detail.php?id=6168
  19. Cu placere. Despre varianta pe USB nu ma pot exprima, nu am incercat-o. Despre cea pe care o am eu sunt multumit, dar pretentiile mele sunt relativ scazute, sunt convins ca pot scoate mai bine de la ea.. de exemplu, sample-urile pe care ti le-am trimis sunt esantionate la 48kHz; la 96kHz, cu Guitar Rig obtin un comportament sporadic suparator: un bazait/pacanit in stransa legatura cu viteza de rotatie a ventilatorului procesorului.. treaba se rezolva cu cateva restarturi de Guitar Rig si reducerea vitezei coolerului; nu as face recomandari pana nu vad negru pe alb ca merge struna, probabil voi schimba placa de baza in primul rand (am inteles ca si Guitar Rig ar avea niste probleme la anumite samplerate-uri, inca nu mi-am facut timp sa citesc forumurile, dar stiu ca au si altii problema). in concluzie: nu sunt pregatit sa ii fac un review.. Pur subiectiv: am impresia ca suna atat de extraordinar, ca nu imi pot da seama cum ar putea suna mai bine o chitara mai scumpa, mai ales ca stiu cam cum a sunat chitara primii doi ani; dar conteaza in ecuatie tot : de la corzi, pickup-uri, buffer, cablu, placa de sunet, pana la micile reglari ale preseturilor (si sa nu uitam de difuzoare/monitoare); problema e ca am schimbat cam in acelasi timp mai multe dintre ele... (placa de sunet, pickupurile si adaugarea bufferului, de corzi nu mai zic, acum m-am oprit la un set de la Elixir) deci mi-e greu sa fac o comparatie folositoare. Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da acum e sa il bati la cap pe domnul karpi, tocmai pentru faptul ca deja cunoaste produsul (banuiesc ca varianta pe USB te intereseaza cel mai mult), si e clar pentru toata lumea ca el este unul dintre jucatorii cu greutate ai forumului, adica un profesionist si nu un amator ca mine..
  20. exista si "know-how", exista si "know why" pe acest forum.. poate ar fi o idee buna ca pe pagina de home sa nu avem 5 mesaje out of date, ci cateva linkuri utile pentru incepatori, nu numai intr-ale cantatului ci si in chestii tehnice.. revenind la promisiunea mea: 0. primul fisier atasat este exemplificarea zgomotului prezent la intrare fara chitara conectata, amplificat de un preset cu gain mare. in mod obisnuit in Guitar Rig pragul il am setat pe -50dB (pozitia de mijloc), nu sunt motive de ingrijorare; 1 - 3. playing around.. 4 - 7. am atasat si sunetul neprocesat; 00_noise.mp3 01_pinch_harmonics.mp3 02_thelasttIme.mp3 03_distortion.mp3 source_distortion.mp3 source_noise.mp3 source_pinch.mp3 source_TheLastTIme.mp3
  21. cred ca se refera la intrare jack mare, pt. cablul de chitara... @DjCristian: verifica la specificatii ca are intrari 1/4", cred ca asa sunt referite cel mai des;
  22. @DjCristian: Intradevar, calitatea semnalului care intra in placa este cel mai important factor, iar in cazul meu a ajutat mai mult bufferul pe care l-am integrat in chitara decat placa (pe care am dat vreo 400 ron) ; la momentul respectiv a trebuit sa dau placa pe care o aveam (un Audigy SE) fratelui meu, iar cea integrata cu care as fi ramas chiar nu era varianta.. ..nu regret investitia, dar imi dau seama ca, daca de la chitara ar veni caca, placa de sunet ar reda foarte fidel (fidelitate de 400 ron) acel caca... . Nici nu vreau sa tai avantul nimanui, dar daca ar fi sa fiu obiectiv, poate ca a fost o investitie usor "extravaganta" afand in vedere ca folosesc placa doar pentru chitara.. dar pe de alta parte, unde incape loc de obiectivitate cand vine vorba de hobby ?! Am sa revin mai pe seara cu niste sample-uri din care sa reiasa daca placa taie din semnal mai mult decat ar trebui sa pese cuiva (mai ales ca distortion-ul scoate la vedere si "fete nevazute" ale semnalului de intrare)...
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.