www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ggg

Veteran
  • Posts

    2088
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

ggg last won the day on November 8 2019

ggg had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Dambovita

Other Information

  • Gear
    Gibson Les Paul Standard DeLuxe Pancake Body + T-Top Humbuckers (1972),Fender Stratocaster DeLuxe SSS Ash Body (2009) ,Fender Stratocaster DeLuxe HSS Alder Body (2005),Aria Pro II CS series (1983),Amp Full Vacuum Tube 2 ch. GG AMP Super Lead ,Amp Full Vacuum Tube 4 ch independent plexi + MIDI ,Dual Rectifier , GG AMP Special Lead (prototype ).

Recent Profile Visitors

25010 profile views

ggg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

1.9k

Reputation

  1. Este o problema a tuburilor de putere si ceva contacte . Sper deja sa fi rezolvat .
  2. Some pictures are so welcome !!
  3. Salutare ! Sunt interesat sa cumpar urmatoarele perechi de pedale , Strymon BigSky impreuna cu Strymon Mobius. Sau Eventide Space impreuna cu Eventide ModFactor . Orice info pe PM. Multam !
  4. Acum chiar ca m-ai facut sa ma uit pe schema . In schema,pe terminalele lui R103 trebuie sa masori in DC si sa gasesti valorile pt B+V1 = 375V si B+V2=390 V , fara ca anozii tuburilor sa fie conectati. Daca masori in orice punct al modulului de alimentare si valoarea tensiunii potentiale nu este fixa ,sunt probleme. Circuitul trebuie sa fie stabil din punct de vedere al potentailului. Fara nici o sarcina , evident , nu va exista consum de curent (A). Dar tensiunea (V) trebuie sa fie stabila . Pot fi variatii de cativa volti in functie de variatiile tensiunii de la priza dar in nici un caz nu pot exista fluctuatii de zeci sau sute de volti . La valoarea lui R3 ,pt o tensiune de aprox. 400 V ar trebuie sa treaca un curent de cca.120 mA . Evident ca prin R3 trece un curent cu mult mai mare . As putea banui ca la unul din condensatori electrolitici exista o lipitura"rece" pe terminalul care duca catre masa . Dar cauzele pot fi multiple. Primul lucru pe care l-as face in locul tau ar fi sa masor infasurararea din traful de alimentare pt B+. In schema spune ca pe traful de alimentare ar trebuie sa existe 2 terminale rosii ( Red - Red) . Aici ar trebui sa gasesti in AC tensiunea aprox. 275 V fara ca puntea de diode sa fie conectata.
  5. Sa verifici daca circuitele (cum sa le denumesc ?) de masa sunt corect conectate si functionale. Faptul ca in modulul tau de alimentare tensiunea creste continuu din momentul in care circuitul este pus in functiune fara sarcina ,ne arata ca nu este stabil tocmai din cauza ... lipsei de masa ?!? Sau a unui circut de masa defectuos.
  6. ok.Deja lucrurile devin mai clare. Verifica si circuitele de masa. Nu are voie sa faca asa ceva. Din cauza asta am tot insistat daca numai in primele 2-3 secunde se incinge rezistenta aia. Chiar daca numai fumega nu inseamna ca si revine la un regim termic de lucru normal.
  7. Si dupa 3 secunde de la pornire ramane intr-un regim de lucru termic constant ? Adica , s-a incins, s-a afumat si gata ? Sau se incinge din ce in ce mai tare pe masura ce amp-ul ramane deschis ?
  8. Se incalzeste doar cand pornesti si dupa cateva secunde revine si functioneaza intr-un regim termic constant ?
  9. Nu sunt foarte sigur ca lipsa sarcinii a produs evenimentul asta. Din cate observ partea de alimentare a avut de suferit . Poate ca prin conexiunile pe care le-ai facut ai creat undeva in circuit un potential care nu ar fi trebuit sa existe .
  10. In momentul in care s-a intamplat incercai sa tragi , cu ce anume ? Ai luat semnal in acelasi timp si din Direct Out si din Slave ?
  11. Oricum discutia a divagat. Ca de obicei apar si "derivate" . Important este sa-ti fie utile aceste discutii . In rest , Succes in ceea ce vrei sa faci ! P.S. Termenul asta de programator are tot felul de valente. Practic si cand reconfigurezi kernel-ul tot o operatie programatica faci. Ca sunt unii care si codeaza , altii care fac analiza datelor sau cei care scriu doar algoritmi (imperativ,declarativ , functional,atributiv,...etc) este un motiv de generare a altor discutii .In functie de implementarile facute pe specificul domeniilor de activitate apare si un grad de complexitate .
  12. Administrarea sistemului este una ,arhitectura de sistem sau de proces este altceva iar dezvoltarea sistemului este ca si cireasa de pe tort . Link download pt aceeasi carte recomandata de Red https://mentorembedded.github.io/advancedlinuxprogramming/alp-folder/advanced-linux-programming.pdf Cam veche iar anumite lucruri nu prea mai sunt de actualitate , de exemplu implementarea modului multi-proces (using fork() ) . Dar daca vrei sa intelegi cum functioneaza Linux Kernel , merita studiata .
  13. Cert este ca sistemele astea de operare ,*nix , au aparut pe piata din alte necesitati . Dupa ce Linux a devenit o optiune serioasa de enterprise , au aparut tot felul de distributii orientate catre diferite domenii. Dar toate folosesc acelasi kernel si gestioneaza resursele in acelasi mod .Este vorba doar despre module care sunt utile pt unii si inutile pt altii .
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.