www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ajutor Alegere Laptop


barbarossa
 Share

Recommended Posts

pana acum am avut toshiba si hp. hp s-a prapadit destul de repede, toshiba a tinut fara probleme peste 5 ani si nu a fost menajat. as merge tot pe toshiba, dar am vazut in magazin cum arata si cum sunt finisate modelele alea C55-A, si m-au dezamagit, incepand de la culoarea alba pana la multe alte detalii. M50 pare ok. din punctul de vedere al finisajului si al materialelor clar Dell si Lenovo par mai faine. despre dell mai stiu una alta, ca firma, dar lenovo mi-e straina, nu am mai avut de-a face cu aceasta firma si nu cunosc detalii despre calitate, fiabilitate etc....

 

Lenovo ar fi cea mai ok alegere dintre cele pe care le-ai postat.

 

Despre HP nu ma pronunţ iar despre Toshiba, contează foarte mult seria. Am avut în casa doua laptopuri cu specificaţii identice, unul din seria Toshiba Satellite, şi un Toshiba Qosmio, diferenţa de preţ ~1200 ron între ele, cumpărate la un interval de 2 luni între ele.

 

Cel Satellite, mai ieftin, "s-a bucurat" de o calitate jalnica a plasticului de pe carcasa/taste, şi la scurt timp dupa achiziţionare a murit ventilatorul, şi un an mai târziu, a crăpat BGA-ul de la chipsetul video.

 

Qosmio -> făcând abstracţie de baterie, care nu mai ţine, 5 ani mai târziu, arată şi funcţioneaza la fel de bine ca abia scos din cutie. Nu a intervenit nici o problema, şi a fost folosit atât pentru jocuri căt şi workstation.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E vorba si de preferinte si ce pitici ai pe creier, eu unul nu suport plastic ieftin si materiale glossy la orice aparat, fie el laptop, telefon, (de asta mi-am vandut si tastatura razer lycosa mirror), laptopul ales de mine , repet Dell Latitude E6510 , de exemplu carcasa este din aluminiu, este construit cu cap, foarte robust, rezistent, bateria ma tine doar 8-9 ore.

O poza cu el in load 2 streamuri si youtube video, daca ma joc ajunge in maxim 70% grade cu cel mai stresant joc.

287en8p.jpg

 

 

Da, ok este un model mai vechiut, insa ca performante, tot are i5, 8gb ram, placa integrata (pt ca nu prea ma joc) si 500gb hdd, nu zic sa iei neaparat acest model poti lua un model mai nou din seria E6xxx.

 

Laptopul meu e din 2010, deci are 3 ani, si arata impecabil inca, nici vorba de componente care nu mai merg, de plastic rupt, sau culoare stearsa. Il folosesc mult si conectat la un monitor full hd 1920x1080 si nu are nici pe naiba. Strict parerea mea alege intre Dell sau Lenovo dar doar thinkpad-uri, nu altceva.

Edited by Deenman
Link to comment
Share on other sites

Lenovo sunt foștii IBM, ale căror divizii de producție au fost cumpărate de chinezi. Așa că poți considera firma o continuare IBM, din nefericire nu neapărat la calitatea de pe vremuri, nici măcar la seria Thinkpad.

 

Exact pe dos. Cata vreme erau sub brandul IBM si ThinkPad, TOT Lenovo le faceau.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stai departe de Acer. La ce airflow au, poti praji oua pe ele - asta daca il lucrezi tare. Daca nu il folosesti la gaming/fotbal, cam orice dracie e ok, fiecare model de la fiecare firma are o sansa sa se strice. Mie mi s-a stricat un Asus de 23 de milioane in 2 zile, in schimb am o pocnitoare de Dell de 5-6 ani, care inca merge. Da o geana peste resigilate la emag, cam toate iti dau garantie ok. Poti cumpara si in rate, fara dobanda. Eu in locul tau as lua ieftin, un dual core, second-hand si niste boxe prin usb. Pentru aplicatii de zi cu zi, cea mai mare diferenta o vei simti la buzunar. Mai ales cand trebuie sa stai dupa un semnal slab de wi-fi.

Link to comment
Share on other sites

deocamdata am pus treaba in stand-by

 

dintre cele prezentate de mine, cel mai mult imi face cu ochiul lenovo, dar arata execrabil, parca e de jucarie si vine din anii 90...dell arata cel mai bine dar nu cred ca boxele alea suna cum trebuie acolo unde sunt pozitionate...

 

imi place in schimb hp probook pus mai sus, si ca material de constructie si pentru posibilitatea de a avea acces usor la ventilator, memorii samd. dar am citit pe net ca sunt cam praf. am uitat sa mentionez ca foarte foarte importanta pentru mine este garantia. inca un motiv pentru care ezit sa iau lenovo, care ofera 1 an, fata de celelalte care ofera 2. stiu ca se poate cumpara, dar e cost in plus. pe de alta parte va fi luat pe pj, deci iar nu stiu care e politica magazinelor. pc garage vad ca ofera garantie doar de un an pt pj. nu prea inteleg care e motivul, dar pot sa intuiesc...nu mi se pare ok.

Link to comment
Share on other sites

HP-urile business trăiesc bine,

Dell-urile.. stau rezonabil la service/garanție, cele business trăiesc bine.

Lenovo mi se par fiabile.

 

folosesc de 3ani și jumătate un Dell Latitude E5510 (business line), purtat zilnic de acasă la birou și invers, funcționare cam 16/24, în afară de baterie nu i-am schimbat nimic, poate e nevoie de display nou că are o bandă de 1cm în dreptul ceasului, de sus până jos, dar cred că e și din cauza căzăturilor (e laptop de intervenție) sau a intervenției fiicei mele de 2ani :)

 

trebuie să știi că un laptop îl iei pentru maxim termenul lui de garanție. e cel mai sigur așa :D

Link to comment
Share on other sites

hp ProBook 4540s, Intel® Celeron® 1000M 1.8GHz, 2GB, 320GB, Linux la 1300RON cum suna, ca oferta?

procesor slabut si putini ram, stiu, dar poate suficient pt ce am eu nevoie...

 

chiar imi plac ca idee probook-urile astea, dar sunt facute varza peste tot pe net...

Edited by barbarossa
Link to comment
Share on other sites

La pretul acesta gasesti un Asus mai bun. Stiu ca si-a luat prietena mea, la aceiasi bani, modelul de procesor era acelasi, viteza parca era mai mare, ram 4gb, hdd 500...

 

Eu, personal, sunt foarte multumit de Probook-ul meu. Un coleg de camera si-a luat prin vara si m-am indragostit instant de el. Nici nu m-a mai interesat sa mai citesc review-uri pe net. Singura problema care am avut-o cu el a fost ca uneori cand inchideam clapeta, acesta nu intra in sleep mode, iar alteori cand intra, deschideam clapeta si incercam sa-l pornesc, imi statea pornit cu ecranul negru. Ulterior am constatat ca Windows 8.1 este de vina, pentru ca lui colegul meu nu i se intampla asta, el ruland pe Windows 7. Am rezolvat desigur problema din power management, selectand ca atunci cand inchid clapeta laptopul sa intre in starea de hibernare. In rest nu am mai avut alta problema. De incins chiar nu mi se incinge, decat cand intra placa integrata, la jocuri, si asta nu se intampla foarte des, pt ca nu ma prea joc. In rest nu am treaba cu el. Nu se incinge nici macar cand fac rendering la filmarile editate, si acolo are nevoie de foarte multe resurse ale procesorului, acesta mergand aproape la maxim...

 

Pe ce ai prezentat tu vei putea rula Windows 8 fara probleme, daca te intereseaza asta, si eu zic ca este suficient pentru aplicatii gen office, photoshop, cubase, adobe audition, sony vegas sau ma rog...astea le folosesc eu, nu stiu ce vrei tu sa faci cu el...

 

Bafta! :)

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu exact unde sunt pozitionate, probabil nu la vedere, dar producatorul spune asta despre ele:

On most notebooks, all sound frequencies originate from small onboard speakers. The resulting audio comes from a single source and lacks distinctiveness. Like other notebooks in the ASUS range, the X Series comes equipped with SonicMaster technology and ASUS AudioWizard to bring you high fidelity audio. Experience omnidirectional sound and hear each individual instrument's nuances with the X Series.

 

E marketing aici, dar totusi cred ca se aud ok.

Link to comment
Share on other sites

Nu ma pricep la IT, nu face parte din zona mea de interes, dar as vrea sa-mi schimb laptopul si trebuie sa ma documentez putin.

Am citit ce-ati scris mai sus si va cred pe cuvant, insa, din toate exemplele sugerate nu am gasit nici un model care sa-mi si placa, ca aspect, toate sunt urate dupa gusturile mele.

 

In acest moment am pus ochii pe un Acer, cu AMD quad-core de 2.5 GHz, RAM 6 GB, HDD 500 GB, placa video integrata AMD Radeon Mobility HD8650G, pret 2050 lei, care e frumusel foc. Singurele hibe pe care mi-e greu sa le accept sunt lipsa mufei VGA si a unitatii optice. :death: Dar na, nu l-ar mai fi putut face asa subtire. Rezolvarea ar fi un DVD-RW extern (cam 150 lei) (piesa folosita rar, dar trebuie s-o am in caz ca) si un adaptor HDMI-VGA (50-100 lei) (piesa folosita tot rar, dar il mai pun la video proiector pe la facultate). Cu placa video integrata as putea trai asa cum am facut-o si pana acum. Un plus este bateria Li-Po, care este peste Li-Ion, dar oricum o folosesc rar. La mine sta cu ea scoasa si bagat in priza.

 

Nu sunt "gamer", laptopul il folosesc la MSOffice, internet, ceva softuri de proiectare care cam papa resurse.

 

Acum am un Acer Aspire 5730z pe care l-am luat "de nou" acum vreo 5-6 ani, cu procesor Intel 2 GHz, RAM 4 GB, HDD 320 GB, video integrata. M-a servit cu brio pana acum, insa, de ceva vreme ori mi-au crescut mie standardele, ori se misca mai greu, ori am ceva virusei nedescoperiti.

Din cauza ca, acum o luna, l-am tinut pe pat timp indelungat, nu s-a ventilat si cred ca au aparut probleme la chipset, fiindca din cand in cand se mai blocheaza timp de 2 secunde (ecranul se stinge), dupa care isi revine si functioneaza normal (nu-si da restart).

 

Ma puteti lumina si pe mine? Daca nu ma hotarasc pe frumosul asta sau nu gasesc altul mai aratos in banii astia, raman la batranul Acer.

Am vazut cateva ASUS-uri intr-un magazin, oribila tastatura...

 

Desktop nu vreau, ca n-am loc de el.

 

156-aspire-v5-552-10576g50aii-amd-quad-core-a10-5757m-25ghz-6gb-500gb-radeon-hd-8650g-linux-silver-1b4c81cdb3928e2e41dc98753a3d7666.jpg

Edited by George M.
Link to comment
Share on other sites

Sa te lamurim cu ce George? Ce are ala vechi sau daca merita asta nou? Personal, cred ca merita, mai ales ca pui atat pret pe cum arata. Tine minte totusi ca virgula carcasa e din plastic, nu aluminiu. La pretul mentionat sunt putine diferente, iar pentru acele programe de proiectare, nu o sa le simti.

Link to comment
Share on other sites

Stiu ca n-are carcasa din aluminiu.

Asta vechi merge, insa e uzat si arata cam rufos, simt nevoia unei schimbari. Mufa de internet s-a stricat in timp, a capatat joc pana n-a mai putut tine cablul in ea, dar am activat wireless-ul. L-am plesnit saptamana trecuta in portbagajul motocicletei, il tineam in rucsac, iar cand l-am deschis am observat ca in zona ceasului se vede o pata mai luminoasa de dimensiunea unei monede de 5 bani, insa nu-i bai. Si faza cu blocatul si ecranul negru. Ma mai gandesc daca intr-adevar imi trebuie alta scula.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De Dell-uri am auzit numa de rau. de Lenovo nu stiu nimic.

Toshiba recomand. am un model din aceeasi serie. Nu-ti pot spune decat din experienta mea ca sta ff bine cu incalzitul, in sensul ca nu am nevoie de cooler, se incalzeste acceptabil. difuzoarele se aud tot acceptabil daca ascult muzica dar doar atat; chiar daca arata cum arata plasticul ala e solid, de cate ori nu l-am busit la greu si am doar o mica zgarietura pe el in lateral. acum ceva vreme am aruncat din greseala cu mobilul in ecran si nu s-a spart, deci inca un plus la capitolul rezistenta. nu sunt 100% sigura ca mai e valabila oferta, dar daca iti iei laptop de la ei iti dau un link sa te inscrii pentru garantie no-matter-what timp de un an.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

multumesc pentru intentie :)

 

inca nu m-am hotarat.

cert este ca la capitolul finisaje, aspect mi se par sinistre mai toate modelele pana in 2000-2500 ron.

fiecare are cel putin o hiba, fie plastic lucios si ieftin, numai bun de amprentat, fie boxe plasate me nu stiu unde, fie aspect si impresie de jucarie (lenovo)

nu vorbesc de componentele hardware sau de sistem de racire samd. aia e alta discutie, si acolo se gasesc diferente.

vorbesc depre aspectele astea sa zicem superficiale, dar care conteaza si ele, nu e tot-una sa iti fie sila sa pui mana pe touchpad sau pe tastatura, pentru feelingul pe care ti-l lasa, sau sa te uiti la laptop si efectiv sa nu iti placa ce vezi...:)

dintre toate incet incet imi indrept atentia catre hp probook (despre care insa citesc numai de rau pe net) :), sau toshiba c70.

adevarul este ca cel mai mult mi-ar place un asus cu sistem audio mai smecher, pe la 3000-3500 lei, dar pur si simplu nu vreau sa investesc asa de mult intr-un laptop. am alte prioritati. plus ca un i3 cred ca mi-e de-ajuns...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

La o prima vedere din ce-am citit in specificatii, minusurile ar fi:

- HDD-ul ar fi putut avea 7200rpm

- nu are port Firewire, care in functie de ce interfata audio folosesti ar putea sa te incurce la home recording

- e greut, dar aici nu prea ai ce face daca vrei display de 17"

 

In rest are cam de toate si e o configuratie destul de tapana.

Link to comment
Share on other sites

N-ai nevoie de procesare grafica hardware pentru CAD ?

 

S-ar putea sa nu inteleg la ce te referi. Zici de placa video? E dedicata.

CADul il fac in mare parte 2D, destul de rar 3D, deci, ma gandesc ca s-ar descurca cu ce are.

 

Sam, e grelut fiindca are carcasa si din aluminiu, dar nu e o problema pentru mine greutatea.

Placuta mea audio n-are Fireware.

 

Pretul e ok? Vine si cu geanta.

are radeon r255m.

 

But

 

Never buy HP.

 

Ce probleme are HP?

Link to comment
Share on other sites

Am avut un HP, serie medie, iar un prieten are un HP din seria superioara.

Al meu functiona ok, nu am avut asa mari probleme cu el in afara de racire.

Cel al prietenului a fost desfacut de cel putin 2-3 ori in 2 ani pentru schimbarea pastei de la proc. si placa video, se incingea foarte tare si daca ascultai muzica si se bloca/inchidea.

Il are si acum, daca vrei il intreb ce model este, eventual ii fac o poza.

S-ar putea sa nu inteleg la ce te referi. Zici de placa video? E dedicata.

CADul il fac in mare parte 2D, destul de rar 3D, deci, ma gandesc ca s-ar descurca cu ce are.

 

Sam, e grelut fiindca are carcasa si din aluminiu, dar nu e o problema pentru mine greutatea.

Placuta mea audio n-are Fireware.

 

Pretul e ok? Vine si cu geanta.


 

Ce probleme are HP?

Edited by Les Paul 1960
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.