www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Am O Chitara Seamana La Forma Cu Gibson


aliorneicev
 Share

Recommended Posts

merci dar eu am scos tastele mult mai usor/ m am folosit si de letcom dar am impins de jos in sus cu ceva ascutit in varful lor , s-au strambat si au iesit fara probleme/

daca aveam bani de retastare ii dadeam de multa vreme/ nu spun ca nu merita banii insa nu am de dat.

 

Reghin Les Paul Custom Shop 1900 toamna reissue

banuiesc ca asta e o gluma insa asa proasta cum pare chitara mi s-a parut ca sunet si ca raspuns mai buna decat aria xl dlx sau aria copie strat care costa undeva sub 700 ron bucata/ am facut niste rifuri pe un behringer combo pe tranzistori si nu mi-a venit sa cred ca se comporta mai ok decat ele.

Edited by aliorneicev
Link to comment
Share on other sites

mi-a trecut si mie prin mana acest model de chitara si trebuie sa confirm ca suna decent pentru locul si epoca in care a fost confectionata.

 

Corpul e interesant, electronica praf (aici zic de pot-uri si conectica) doze... nu ma pronunt pentru ca am auzit unele ce sunau prost iar unele de sunau bine (sau cel putin interesant). Gatul praf, cheite praf.

Ce sa ii faci? Daca vrei sa investesti multi bani si sunt sanse sa iti iasa o chitara foarte buna te poti adresa unui lutier. El o sa iti slefuiasca tastiera, o sa ii dea un radius mai din zilele noastre, o sa ii puna taste, o vopseste, ii reface electronica, pune cheite, nut si eventual bridge si o sa ai o chitara cu care te poti mandri.

Daca nu dispui sau nu intentionezi sa investesti ceva mai mult atunci iti poti comanda tu taste, te uiti pe www-u cum se procedeaza si o incerci. Poate iese poate nu :) dar o sa fie functionala (probabil..)

 

Toate cele bune!

Link to comment
Share on other sites

Pt un clean bright (cu siguranta ajuta si la distorsuri), am mai povestit, eu cand aveam chitara romaneasca, pe vremea lu' impuscatu', am desfacut dozele si le-am mai bobinat (manual) cate 1000 de spire (nu mai sunt sigur daca 1000 sau 2000, totusi cred ca 1000). Daca nu vrei sa investesti in alte doze poti incerca varianta asta cu una din ele. Daca iti place o faci si pe ai'lalta. Daca nu, dai spirele inapoi jos. Nu e prea stiintific ce am facut, dar empiric am ajuns la rezultate multumitoare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pt un clean bright

Mai multe spire înseamnă inductanță și capacitate mai mare, adică frecvență de rezonanță mai joasă. Și mai puțin pronunțată din pricina rezistenței adiționale. Intervenția descrisă cred că ar fi binevenită dar nu vei obține doze mai "bright", dacă asta urmărești.

Nu că asta at fi problema cea mai arzătoare a chitarei de față.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Cum ziceam, nu e o chestie stiintifica. In cazul meu acesta a fost efectul, pe langa sensibilitatea crescuta. Se poate sa fi fost o iluzie datorita captarii deferite conferite de noua conformatie, dar mie mi-a placut ce a iesit.

 

Oricum, vorba lui 57, nu asta e cea mai mare problema acum. Fa griful ala la chitara cu multa atentie, altfel poti sa pui si dozele lu' peste, ca nu o sa o canti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ce treaba are ca baiatul ala vrea sa faca din rahat bici cu ce vorbiti voi pe-aici? Din chitara aia, fara 600 de lei, nu iese nimic mai decent decat un jeg cumparat cu 20. Presupunand ca un "lutierul" poolii s-ar baga la ea!

Prietene. Uita de ea, pune-o pe foc, fa ce vrei tu dar nu baga un leu in ea. E o chitara construita ca sa aiba oamenii de munca in urma cu peste 30 de ani. E un jeg de sus pana jos.

Daca totusi vrei sa iti pui ambitia cu ea, fa-o cum crezi tu. Aduna niste taste de pe unde gasesti, bocaneste-le cu ciocanul sau cu manerul surubelnitei, nu intereseaza pe nimeni. Lipeste cu ce ai, inghesuieste-le cum iti vine in cap. Si fa o treaba asa cum poti. Lasa expertii sa retasteze chitare care merita retastate, lasa pe altii sa iti dea indicatii, dar pune tu mana si baga sarma de balot cu superglue acolo unde nu ai taste si vezi ce-ti iese. Daca esti curios ce inseamna o asemenea treaba, baga-te, dar nu te lasa intimidat de expertii curului.

Te bagi la un pariu ca nu o vinzi nici cu 30 de lei dupa ce iti iau meseriasii 600 pe refacerea ei? (retorica)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ok, treaba e simpla / vroiam o chitara utila pentru muzica populara si intamplator am niste doze de pe un epiphone, chei shaller,niste taste noi si o chitara veche/ nu stiu ce e atat de discutat / daca mi iese f bine / daca nu asta e. aici uitati cum a facut o un meserias de pe rgc . nu am bani sa ma bag la asa ceva

 

http://forums.rgc.ro/topic/74802-modificare-reghin-solo/page__fromsearch__1

Link to comment
Share on other sites

aici uitati cum a facut o un meserias de pe rgc .

Stiu ca se paoate, de aceea am si zis in postul meu de mai sus ca exista aceasta varianta daca dispui de fonduri sau incerci pe barba ta si vezi tu ce iese. Postul colegului Răspopitu' nu il prea inteleg poate cisteste postul despre "lutierul" poolii", ca sa nu mai vorbim de afirmatiile atat de profunde ale colegului 'mnezău .

 

...

Edited by hades
Link to comment
Share on other sites

Mda, colegii astia religiosi de mai sus ar trebui sa stea mai bine cu credinta ca se poate face ceva bun din ceva care nu arata neaparat bine. Am vazut un asemenea Reghin modificat si pot spune ca era diferenta enorma intre ce a fost si ce a ajuns, si ca idee suna mai bine decat multe alte chitari considerate de multi mai bune.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.