www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ratza_sb

Veteran
  • Posts

    243
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ratza_sb

  1. La valori mici, în calea de semnal: C0G/NPO. Alimentări/decuplări: X7R, MLCC.
  2. Cred că singurele moduri în care-ţi poţi da seama auditiv de diferenţe ar fi: - hard clipping, la care nu prea ajungi cu un preu fiindcă vrei să faci semnalul obez, nu luat la daltă; - zgomot cînd pui mai multe high-gain în cascadă şi fiecare mizerabil amplifică jegurile adunate din celelalte (zgomot propriu, rejecţie sursă, PCB rutat de un orb etc).
  3. Adică vrei să zici că nu sînt diferenţe auditive între operaţionale puse să distorsioneze? Păi aceste cuvinte ne doare.
  4. ratza_sb

    Legea Antifumat

    Ar fi foarte în regulă, numai că fix asta e problema: textul legii interzice astfel de locuri speciale.
  5. ratza_sb

    Legea Antifumat

    nu sînt de acord, în condiţiile în care legea spune că: "prin spațiu public închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent". Practic nu poţi fuma nicăieri.
  6. Nu mai e aşa rapidă fiindcă începi să gîndeşti ce faci în loc să înveţi mecanic. Eu m-am apucat de chitară la 30 de ani, am pus mîna pe ea din joi în paşti şi m-am apucat de studiat în cel mai haotic mod posibil. Abia de vreo juma' de an am început s-o iau logic.
  7. Văd că se găseşte pe eBay. http://www.ebay.com/itm/M147-M147B1-Bass-Pedal-chip-x-ELKA-CRUMAR-FARFISA-WERSI-LOWREY-ORLA-GAMBITT-SIEL-/371537528204?hash=item56815cc58c
  8. Ai grijă cu LM3886, dus în clipping face EXTREM de urît.
  9. Aveţi grijă cu TL-urile, mai ales la gain mic.
  10. Sau citeşti în datasheet.
  11. Dacă nu se topeşte izolaţia de la rezistenţele alea, totul e în regulă. Oricum o să le mai fîţîi dacă apare zgomot.
  12. Adevărul e că şi mie îmi place ce a ieşit. Deh, nu proiectez cablaje de ieri.
  13. De decor. Acu' îmi dau seama că n-aveau ce căuta pe placă. )
  14. ratza_sb

    Bancuri

    Femeile sînt ca sarmalele. Le umpli cu carne şi torni nişte smîntînă deasupra.
  15. N-a trecut decît un an, iar amplificatorul şi cabinetul sînt în fix aceeaşi stare. Daaar... noroc că mai primesc cîte un şut în cur care mă propulsează. Some porn.
  16. Filtrul de pe reţea nu te va ajuta cu nimic. Problema cu sursele în comutaţie e că nu sînt aşa simplu de făcut să tacă. Nu e ca la liniare, unde mai pui un condensator şi gata. Dacă sînt prost făcute, poţi avea "plăcerea" de a le face să oscileze.
  17. Vorbim de un alimentator de ruter, care e în comutaţie. Nu ai ce face cu mai mult de 100uH şi 100uF.
  18. Pune şi tu un şoc de 33...100uH în loc de pîrlita aia de rezistenţă.
  19. Un preamp nu e aşa greu de făcut, dacă vrea să folosească chiar orice placă de sunet: https://forums.rgc.ro/topic/2658-bufferpreamp/
  20. Şi eu folosesc controllere, chiar prea des. După mai multe încercări cu PIC-uri, am trecut pe Atmel şi nu m-am mai uitat înapoi. AVRGCC m-a scos din sărite de mult prea multe ori, păţind nu o dată să sară peste bucăţi întregi de cod. Cum o parte din banii cîştigaţi de mine vin din programarea embedded în C, am preferat CodeVisionAVR. E un compilator foarte bun, permite configurarea regiştrilor cu bife şi liste de selecţie, se poate programa placa direct din interfaţă, se pot adăuga blocuri întregi de ASM, iar optimizarea se poate face pentru dimensiunea codului sau viteza de execuţie. Mai mult, pot folosi programul şi acasă, şi la serviciu, licenţa fiind nominală. Programatoarele pe care le folosesc sînt cele originale, produse de Atmel, ca să evit incompatibilitatea şi să am suport. Acasă folosesc AVRISP mkII, fiindcă îmi scriu codul într-o manieră în care am rareori nevoie de debugger. La serviciu am deseori nevoie să storc şi ultima fărîmă de clock din controller, aşa că am mers pe o sculă care să poată rula programul pas cu pas: JTAGICE3. Înainte de JTAGICE3 am avut un AVRDRAGON, care e o jucărioară cam scumpă pentru ce oferă şi care a dat ortu' popii după trei ani de folosire. Concret, în funcţie de locul în care scriu cod, folosesc chestiile de mai jos. Acasă - OS: openSUSE 13.2; - Editor: geany (are o grămadă de chestii utile şi se apropie de CodeWright); - Compilator: CodeVisionAVR 2.05.5a (sub wine); - avrdude; - AVRISP mkII (Farnell, vreo 150 de lei, acum trei ani). Serviciu - OS: Windows 7 Professional; - Editor: CodeWright (e cel mai bun editor pe care l-am folosit vreodată); - CodeVisionAVR 3.03; - AtmelStudio6; - JTAGICE3 (Farnell, 450 de lei, de vreo doi ani).
  21. Aha. Bănuiam partea a doua, da' cu prima tot mi se pare mai comod cu fundal negru.
  22. Doo întrebări am: - de ce nu foloseşti fundal negru şi cursor pe tot ecranul, nu te rupe la ochean albul ăla? - de ce nu foloseşti macrouri de pe tastatură ca să schimbi acţiunile/layerele mai repede?
  23. Trebuie pus şi lîngă regulator, altfel o să aibe o sarcină inductivă (firele de alimentare care duc la pedală). Chiar dacă valoarea inductanţei e mică, e suficientă pentru a face amărîtul ăla să oscileze. Personal fac decuplările în funcţie de condiţiile de lucru şi folosesc valorile standard destul de rar. În amplificatorul de căşti de la serviciu, de exemplu, a trebuit să folosesc 1000uF imediat după sursele în comutaţie (nişte TRACO), urmat de snubber 2R7+47nF, 10uF||47nF lîngă preu, iar lîngă final 47uF||1uF||220nF||4,7nF ca să reduc riplul la un nivel inaudibil în căşti.
  24. Tot nu pricep de unde vine 0,4 ăla. 0,707 ar avea logică, dar 0,4 chiar nu-mi dau seama de unde.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.