www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Presets Fender Mustang 1


Marius11
 Share

Recommended Posts

Salutari , probabil multora o sa li se para stupid topicul dar am si eu nevoie de putin ajutor.

Tot caut de o buna perioada de timp niste preseturi pentru mustangul meu , ceva asemanator cu :

, cele standard de pe mustang pentru metal nu imi plac , la cea mai mica atingere a unei corzi ( nu pick , ci pe fret , fara sa apas ) se aude un scartait foarte enervant care nu il prea pot opri cum trebuie nici cand fac mute la coarda pentru ca odata ce ridic mana revine pana se duce "sustainul" , nici nu pot edita presetul direct de la knoburile de pe amplificator , pentru asa ceva ar fi nevoie sa folosesc softul cu care a venit amplificatorul dar nu ma pricep deloc. Am cautat si pe siteul fender fuse dar nu am gasit nimic asemanator si m-am gandit ca poate exista vreun forumist care are in posesie un preset asemanator cu cel de mai sus , sau macar unul cu putin noise mai potrivit pentru lead.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mai da ceva detalii, nu stiu ce vrei sa spui prin "scartait". Eventual daca ai pune si o inregistrare, ar fi mult mai usor sa ne dam seama despre ce e vorba.

 

Momentan nu pot sa ascult tonul din video, insa sper sa iti fie catusi de putin de ajutor ce scriu acum.

 

Te.as ruga sa mai specifici si pentru ce anume doresti sa obtii un ton asemanator cu cel din video - vrei sa sune asa cand canti live, sau cand inregistrezi in PC? Intreb asta pentru ca am constatat o chestie: pentru cantat live cele mai bune rezultate in materie de "ton de metal" le.am obtinut dezactivand simularea de cabinet (in fender fuse ai advanced amp acolo, si in dreapta iti apar optiunile pentru cabinet, si selectezi de acolo "off"), dupa care nu.ti ramane decat sa setezi gainul, inaltele, mediile si joasele pana obtii ceva cat mai apropiat de ce iti trebuie tie. Ma gandesc sa nu cumva sa fie nevoie si de ajustari ale noise gate.ului (ma gandesc si la varianta asta in absenta unei inregistrari), il gasesti tot la advanced amp.

 

Si nu trebuie sa iti fie frica sa te joci cu setarile din Fender Fuse, de fapt cam asta e singurul mod prin care ai putea sa scoti ceva cat de cat decent din Mustang. Preseturile de pe net nu sunt intotdeauna cele mai cele, multe din ele necesita editare suplimentara pana sa ajungi la ce iti place tie ca si ton (sau cel putin asa a fost in cazul meu). N.ai decat o singura solutie, si anume sa invarti rand pe rand de butoanele pe care le ai la dispozitie, pana inveti bine cum functioneaza fiecare si ce poti sa scoti din amp cu ele. Da, stiu ca e ceva de munca, e trial & error la greu, dar cel mai bine asa le inveti.

 

Acum revin de unde am plecat: deci pentru live eu personal am ajuns la concluzia ca Mustangul suna mai bine cu cabsim.ul dezactivat. Insa in cazul in care vrei sa.ti inregistrezi ampul in PC prin USB, atunci e mai bine sa ai simularea de cabinet activata. Tot prin trial & error poti lua la rand fiecare cab din lista, sa vezi cum suna fiecare si daca iti place ceva de acolo. Din nou, mie personal nu prea imi plac simularile alea de cabinet pentru tonuri de metal, mi se pare ca nu obtin suficient "crunch". De asta inregistrez in PC tot cu cabsim.ul oprit (practic trag numai distorsul), si adaug simulare de cabinet separat in DAW, ca efect VST (din Guitar Rig sau KeFir).

 

Cam asta ar fi, sper sa te ajute ce am scris. Daca poti, pune totusi si o inregistrare, ar ajuta mult la identificarea "scartaitului" de care vorbesti.

 

Cand apuc sa vad video.ul, o sa incerc eventual sa ma joc cu ampul, poate scot un preset asemanator ;).

Edited by mike_KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Problema ar fi urmatoarea , scartaituil este deoarece , probabil nu sunt capabil la nivelul meu sa fac mute cum trebuie la corzi iar in timp ce cant se cam suprapun sunetele , nu stiu cum sa rezolv problema , tot incerc sa o iau incet dar nu prea imi iese , iar pe acel preset este foarte pronuntat acel scartait , am mai gasit unele de la metallica* care nu aveau aceasta problema , dar nici nu sunau cum imi doream.

Mie mi-ar trebui ceva cu gain mare , sa pot obtine acele sunete foarte inalte la solouri. O sa incerc sa fac o inregistrare , sa vad daca ii dau de cap , nu am placa de sunet separata , iar cea integrata are delay .

PS: pentru live ( aka practica ) nu inregistrat .

Edited by Marius11
Link to comment
Share on other sites

CP vine cumva de la Control Panel? In orice caz, fiind instalate, ar trebui sa fie ok cu inregistrarea, in sensul ca poti selecta in DAW sa folosesti ASIO ca audio device, si de acolo sa deschizi interfata ASIO si sa faci restul de setari (input, output etc.).

 

In fine, am incercat acum sa fac asta, mie imi suna destul de apropiat de ce face nenea ala in video (ma rog, eu aici am folosit Squierul pe doza din bridge, nu stiu cu chitara ta cum iti va suna), sper sa te ajute macar ca punct de plecare, mai departe poti customiza tu ce si cum doresti. Am lasat totusi simularea de cabinet pornita (poti sa incerci si cu alte cab-uri, poate iti plac altele mai mult decat ce am ales eu), si am pus de la mine si putin reverb, mi-a placut mai mult cum suna asa :P.

 

MU_attempt.zip

Link to comment
Share on other sites

Mersi mike :D , e bun presetul , pe chitara mea vad ca nu prea reusesc sa fac inaltele sa sune cum le scoate el la sfarsitul demonstratiei la inceputul clipului , nici pe bridge (humm) cu volume si tone la maxim.

@miishu , stiu siteul il folosesc destul de des dar de data asta nu a avut ce cautam , majoritatea preseturilor acolo sunt facute pentru anumite melodii ,eu am nevoie de ceva mai comun acum :).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Nu stie nimeni?

 

Băi, ce oameni fără suflet ... Nu vrea nimeni să ajute un coleg, aşa ceva... Ruşine ! Ruşine !

Ruşii ne ...

 

Hai că te ajut eu ! Împachetează amplificatorul bine şi pune-l la curierul rapid pe adresa mea, la Timişoara, lasă-mi-l vreo 2-3 zile [ poate chiar o săptămână, două...] să îl butonez şi am să-ţi desenez pe o foaie, frumos, preseturile şi poziţiile butoanelor pentru ce piese vrei tu...

 

A, poţi să-mi trimiţi şi chitara dacă tot trimiţi ampliful, ca să fie mai ok treaba...

 

.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Okay , ca sa nu il suparam mai tare pe maestrul ramurica, o sa explicam situatia.

Am intrat in fender fuse , si am inceput sa umblu la knoburi dar nu imi iese de nici un fel sunetul apropiat de cel din video , dupa cum se poate , probabil observa din postul respectiv am intrebat de ce knoburi trebuie sa invart , nu am cerut un preset gata facut , incerc sa invat , dar nu am nici o cunostiinta , pana acum am folosit doar preseturi de pe internet.

Link to comment
Share on other sites

1. Dacă-ți spune cineva "apasă butonul X și învârte potențiometrul Y până la poziția Z" nu înveți nimic, e exact același lucru cu folositul preset-urilor de pe Internet.

2. Te aștepți să înveți bazele tehnicii audio pentru chitară dintr-un thread? Ia frumușel manualul de la Mustang și de la Fuse, vezi descrierea fiecărui control și fiecărui efect. Învață cum se construiește un lanț de efecte. Studiază preset-urile descârcate, activează efectele pe rând și încearcă să înțelegi ce face fiecare și de ce e pus acolo.

Pentru informații generale despre efecte sunt diverse resurse, inclusiv video:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1- sa explicam situatia.

2- am inceput sa umblu la knoburi dar nu imi iese de nici un fel sunetul

3- am intrebat de ce knoburi trebuie sa invart , nu am cerut un preset gata facut

4- pana acum am folosit doar preseturi de pe internet.

 

1. Daca n-ai habar ce fac butoanele alea de pe amp nu prea ai ce sa explici ! Citeste manualul !

 

2. Daca zici tu c-ai fost perseverent si ai epuizat toate variantele si nu-ti iese "de nici un fel", poate ai amplificatorul prost . Dar nu cred asta, ci mai degraba nu stii ce fac poturile, pe principiul "nu exista om impotent, doar curvă nepricepută".

 

3. Punctul 3 contrazice punctul 2 . Din nou, "citește manualul" !

 

4. Continuă și-o să deschizi topic pt fiecare piesă pe care vrei s-o înveți, acum și pururea și-n vecii vecilor...

 

Amin !

 

PS : Eu nu sunt supărat sau nervos, dar poți considera că ți-am făcut un serviciu... "Ce nu te omoară, te face mai puternic". Sper că ți-am fost de folos !

 

 

LE : Semnat "maestrul ramurica" :)

.

Edited by ramurel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Problema ar fi urmatoarea , scartaituil este deoarece , probabil nu sunt capabil la nivelul meu sa fac mute cum trebuie la corzi iar in timp ce cant se cam suprapun sunetele , nu stiu cum sa rezolv problema.

 

Practice, practice, practice.

 

then practice some more.

Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites

@cry , am observat , am luat exercitiile de la 0 cu metronomul la 40 bpm si am inceput sa schimb incetul cu incetul pozitia la mana dreapta pana nu mai suna corzile in spate , e greu si mai ratez coarda cea mai aproape de pick , dar e mult mai bine ca inainte.

@fiveseven, nu e ca vreau neaparat sa invat melodia respectiva , este urmatoarea lectie ce mi-a dat-o profesorul , combina cateva tehnici si e ceva mai distractiv decat un exercitiu repetat de 100 de ori , pentru moment nu am suficient timp sa stau sa citesc manuale si tutoriale si ma joc cu amplificatorul in acelasi timp pentru ca raman fara timp de practica , dupa o anumita ora vin vecinii acasa , eu stau in chirie si peretii sunt prea subtiri , si dimineata am o rutina ce trebuie sa o urmez.

@ramurel partea ce nu imi iese deloc este acel high-pitch harmonic , la mine suna , dar nici decum asa de "acut" , am luat-o si incet de tot doar cu nota respectiva , pe toate pozitiile langa doze , dar nu suna cum vreau.

Edited by Marius11
Link to comment
Share on other sites

partea ce nu imi iese deloc este acel high-pitch harmonic , la mine suna , dar nici decum asa de "acut" , am luat-o si incet de tot doar cu nota respectiva , pe toate pozitiile langa doze , dar nu suna cum vreau.

 

În cazul ăsta, aş zice că problema e de la tine, nicidecum de la efecte. Procedeul ăsta e unul care ţine de dinamică. Nu-l poţi lua încet. Trebuie să-l introduci la tempo-ul la care cânţi tu în mod normal, în timp ce cânţi. Dintr-un motiv sau altul, dacă te gândeşti să-l faci fără nimic în faţă, nu iese prea bine.

Eu unul am vândut prima chitară pentru că "nu suna gigi". Mi-a arătat un amic un procedeu pe care eu nu-l foloseam şi nici nu-mi trecea prin gând să-l folosesc, numit palm mute.

 

Despre "tonul din solo-ul ăla" sunt multe de discutat. Ar avea rost să le discutăm dacă profesorul tău te-a pus să faci o înregistrare care să refaci mixul respectiv. Pentru repetat, o poţi face pe orice simulare de amplificator high-gain de la tine din Mustang, cu toate knoburile la ora 12. În rest, după preferinţe. Dacă nu ai timp, nu mai căuta tonuri ideale. Vei avea timp la înregistrarea primului material discografic.

Ce-ţi pot spune însă, tonul din piesa respectivă, nu sună deloc aşa cum te-ai aştepta tu să sune sau cum crezi tu că-l auzi. Când vei arunca o linie de tobe, una de bas şi două de chitară unele peste altele vei înţelege ce vreau să spun. Tonurile care sunau prost încep să-ţi sune bine şi invers, alea care sunau bine încep să-ţi sune prost. E o întreagă ştiinţă, mult de studiat, probabil la fel de mult ca timpul pe care-l pentreci învăţând să cânţi la chitară.

 

Altă treabă, nu te aştepta ca o piesă, un ton, o notă, să-ţi sune la fel la 40 bpm cum îţi sună la 100. Diferenţa e mult prea mare şi dinamica mâinilor diferă foarte mult.

Edited by 'mnezãu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@57 , adica trebuie sa nu mai cant la chitara pentru ca nu am timp sa invat sa creez un preset si sa adaug efecte? Sau nu am voie sa intreb alte persoane cum pot face acest lucru pentru ca nu imi permite timpul sa experimentez? Interesanta gandire. Nu stiu de ce va enerveaza pe voi asa cand cere cineva ajutor , tot timpul simtiti nevoia sa fiti ironici sau sarcastici , nu e mai usor sa nu raspundeti deloc daca nu vreti decat sa fiti rautaciosi? nu e ca toata lumea s-a nascut asa talentata ca voi sau ca toti au acelasi timp la dispozitie pentru a ajunge la nivelul dorit.

 

@'mnezau , cu incetul , ma refer cu grija am testat doar nota respectiva pe toata lungimea corzii intre doze , suna okay dar nu la fel de ascutit . Spui ca e o chestie de procesare? In fine , multumesc de idei . O sa continui cu ce am .

Link to comment
Share on other sites

Dar n-am fost deloc ironic și sarcastic. Dacă nu găsești 12 ore în viața ta în care să înveți cum să-ți folosești echipamentul, ori îți iei o chitară acustică ori aștepți altă perioadă din viața ta când ai mai mult timp liber.

Nu înțeleg de ce trebuie să te simți ofensat. Eu nu mă apuc de operații clandestine pe cord deschis așteptându-mă să găsesc toate informațiile de care am nevoie pe vr-un forum al chirurgilor cardiaci.

Credeai că există un secret, o formulă magică care te scutește de studiu și experiență?

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Daca de la inceput imi spunea cineva cum ajung la acel ton puteam sa ma joc cu fiecare knob din punctul acela si sa inteleg cum s-a ajuns acolo, ce exact face fiecare dintre ele pentru tonul respectiv , inveti mai mult cand experimentezi dar acele lucruri , la nivelul meu nu isi au rostul , prefer sa "slefuiesc" tehnica mai presus de toate , nu m-a obligat nimeni sa folosesc acel ton , dar tot timpul mi-a placut in solouri sa aud acele sunete inalte si cu ocazia asta am vrut sa invat cum se ajunge la ele , daca de la atata lucru a trebuit sa starnesc un argument de genul asta ma las batut , imi cer scuze ca am indraznit sa postez aici , nu vreau sa mai incomodez pe nimeni cu intrebarile mele stupide.

Link to comment
Share on other sites

Daca de la inceput imi spunea cineva cum ajung la acel ton puteam sa ma joc cu fiecare knob din punctul acela si sa inteleg cum s-a ajuns acolo, ce exact face fiecare dintre ele pentru tonul respectiv , inveti mai mult cand experimentezi dar acele lucruri , la nivelul meu nu isi au rostul , prefer sa "slefuiesc" tehnica mai presus de toate , nu m-a obligat nimeni sa folosesc acel ton , dar tot timpul mi-a placut in solouri sa aud acele sunete inalte si cu ocazia asta am vrut sa invat cum se ajunge la ele , daca de la atata lucru a trebuit sa starnesc un argument de genul asta ma las batut , imi cer scuze ca am indraznit sa postez aici , nu vreau sa mai incomodez pe nimeni cu intrebarile mele stupide.

 

Salut!

 

Mi-e teama c-ai ratat cu totul esenta a ce ti-au zis colegii - si nu e in totalitate vina ta.

Un rau necesar adus de modelling amps si de multiefecte e ca foarte multa lume HABAR NU ARE sa-si faca sunetul. Been there, done that, searched for the patches myself. Treaba asta pe de-o parte n-are cum sa functioneze cum trebuie, pe de alta parte nu inveti nimic. Mint, te inveti prost.

 

In cazul tau, opreste TOATE efectele ampului, pune un singur distors si incearca-l cateva minute. Dupa care umbli la setarile distorsului si reiei. Daca dupa ceva efort nu ajungi la un sunet care sa-ti placa (atentie, nu la sunetul de pe banda), schimbi modelul de distors, si reiei. Dupa ce-ai obtinut ceva civilizat, il lasi o perioada-n pace... (macar o zi) si-l asculti din nou. Daca-ti place, ai ajuns la un ton decent. Dupa care mai adaugi un efect in lant, si reiei. Doar asa incepi sa inveti ce face fiecare efect. E cam multa munca, dar alta cale spre experienta nu e. Conceptul c-ai putea lua un patch gata facut, bibili nitel parametri si intelege ce face fiecare e total si profund gresit.

 

Pentru studiu, ai varianta mult mai simpla de a selecta un patch high-gain si de-a lucra cu el in ciuda faptului ca nu suna ca pe banda. Oricum, e doar de exercitiu. Ai foarte mare dreptate, tehnica trebuie slefuita intai, asa ca nu conteaza foarte mult tonul pentru exercitiu. Un meserias iti canta metal pe chitara bagata direct in amp clean, sau pe chitara acustica, no problem.

 

Daca-mi permiti sa fac o analogie cu masini ;) ce intrebi tu e cam asa: "sunt incepator, invat sa conduc, am o Dacie 1100, poate sa-mi spuna si mie cineva ce valori foloseste Gigi Pilotu la a patra curba din concursul Nustiucare? Treapta de viteza, turatie, unghiul volanului, presiunea-n roti, apasarea pe pedala de acceleratie si frana? Macar sa-mi fac o idee, ca dupa aia intru eu mai tare sau mai incet in curba si vad ce si cum..."

 

In ceea ce priveste imbufnarea, n-are rost. Esti pe forumul de incepatori, nu deranjezi pe nimeni - in afara de tine. Doar ca faptul ca tu poti enunta o intrebare gramatical corect nu inseamna si ca acea intrebare are sens in contextul muzical-chitaristic-sonor-samd.

 

Sfatul cel mai potrivit pentru tine vine de la 'mnezau, baga un high gain si nu-ti mai fa alte griji. Cinsapte are si el dreptate, chiar daca n-are diplomatie: daca n-ai timp si chef sa studiezi aspectul X din chitaristica, mai bine-l lasi in pace.

 

Bafta, si da-i cu squealie!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lansez si eu o intrebare.Am si eu un Fender Mustang I si nu prea imi plac preset-urile. As vrea sa stiu sa stiu daca poate cineva sa ma ajute/sa imi explice cum sa fac un efect care sa sune "asemanator" cu cel din Knocking on heaven's door de GN'R.Am invatat ambele solo-uri din melodie dar nu gasesc niciun efect care sa se potriveasca cat de cat cu melodia.. Am cautat si pe youtube dar nu am prea gasit informatiile pe care le caut.As fi recunoscator daca m-ati putea ajuta!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.